Jennifer Grey i Clark Gregg

grey-greggJennifer i Clark są parą od 2000 r, a ślub wzięli 21 07 2001 r.

Partnerzy:
Jennifer
Michael J. Fox 1986-87
Matthew Broderick 1987-88
Johnny Depp 1989
William Baldwin 1991
George Stephanopoulos 1992
Clark Gregg 2000 do dzisiaj
ślub 21 07 2001

 

Biografia Jennifer
Jennifer Grey (ur. 26 marca 1960 w Nowym Jorku) – amerykańska aktorka. Ukończyła studia aktorskie na prestiżowej uczelni Neighborhood Playhouse w Nowym Jorku.
Wychowywała się w rodzinie teatralnej, jej ojcem jest Joel Grey a dziadkiem Mickey Katz. Jennifer jest najlepiej znana za swego występu w filmie Dirty Dancing, gdzie wcieliła się w postać Frances Houseman. Do pozostałych filmów z udziałem aktorki należą: Wolny dzień pana Ferrisa Buellera, Cotton Club, Red Dawn, American Flyers oraz Wind and Reckless.
W 2010 u aktorki zdiagnozowano raka tarczycy, mimo to, wzięła udział i zwyciężyła w 11 edycji amerykańskiego Tańca z gwiazdami[potrzebne źródło].
21 lipca 2001 wyszła za mąż za Clarka Gregga, z którym ma córkę Stellę (ur. 3 grudnia 2001).

Kariera
Handlowych debiut Grey był w wieku 19 lat, w reklamie Dr Pepper , zanim zadebiutowała w filmie Reckless (1984), w niewielkiej roli. Ona pojawiła się w niewielkiej roli w Francisa Forda Coppoli ‘s Cotton Club (1984). Tego roku zagrała w filmie wojennym Świtu Red . Potem pojawiła się w 1985 John Badham projektu Flyers amerykańskich , dla których stała się powiązana z pakietu Brat grupy podmiotów. [9]

W 1986 roku zagrał rolę zazdrosnego siostra Jeanie Bueller w John Hughes komedii Dzień Ferris Bueller jest Off naprzeciwko Matthew Broderick . Film był bardzo udany [10] [11] i uzyskał pozytywną krytyczny odbiór. [12]

Rok później ponownie spotkał się z Patrick Swayze , którego ona grał przeciwny Świtu Red , grać Frances “Baby” Houseman w Dirty Dancing . Historia jest pełnoletności dramat dokumentuje nastolatki bunt przeciwko ojcu, rozpoczynając relację z instruktorem tańca podczas rodzinnego wypoczynku letniego. Niskobudżetowy film był hitem zaskoczenie, pierwszy film sprzedać milion egzemplarzy na wideo, [13] i jest uważany za klasyczny. [14] Film również zdefiniowane karierę Greya i była nominowana do Złotego Globu za Najlepsza aktorka. [9]

Jedynym Grey Broadway’em kredyt jest jej pojawienie się w 1993 The Zmierzch złota .

Na początku lat 1990, Grey przeszedł dwie Korekcja procedur-sekundy, których było konieczne do rozwiązywania problemów wynikających z pierwszego, które doprowadziły do nosa, który spowodował nawet bliskich przyjaciół nie chce się ją rozpoznać, i większych zmian w jej wyglądzie negatywnie jej kariera. Doświadczenia, powiedziała: “Poszedłem na sali operacyjnej sławna. – I wyszedł anonimowy To było jak w programie ochrony świadków . lub są niewidoczne ” [15] [16] Ona krótko rozważyć zmianę jej imienia w celu zacząć karierę od nowa, ale ostatecznie zdecydował się to. [17]

Od marca 1999 r. do stycznia 2000 Szary zagrał siebie w krótkotrwałym ABC serialu , jak to jest, wiesz … , który satyrycznie jej bardzo nagłośnione nosa jako knebel uruchomiony. [18]

Szary pojawił się z Shirley MacLaine , Lizy Minnelli i Kathy Bates w CBS filmu telewizyjnego The West Side Waltz , przystosowanej przez Ernesta Thompsona z jego gry, epizod Znajomi jako Mindy, miała małą rolę w filmie z 2000 Bounce z Gwyneth Paltrow i Ben Affleck . W 2007 Szary portretował Daphne na HBO serialu John z Cincinnati . W październiku 2010 roku zagrał Abbey, matka chorego dziecka ” nieplanowane Parenthood “, Sezon 7 odcinek z domu . [19]

Grey był jednym z dwunastu zawodników w 11-szy sezonu z Tańca z Gwiazdami . Miała na współpracę z profesjonalnym tancerzem Derekiem Hough . [20] Ona wyszła bardzo silna na początku, często polewa leaderboard jednak urazy, stres i wyczerpanie zabrał swoje żniwo Grey, a za kilka tygodni upadła tyłu. W 7 tygodniu, jednak ona poprawie, wiązana z poprzednim liderem Brandy Norwood . W dniu 23 listopada 2010, Grey i jej partner Hough wygrała konkurs.

We wrześniu 2011 roku ukazał się w szary Lifetime Bling pierścień Iris Garvey, matki Zack Garvey . [21] W dniu 5 listopada i 6, 2011, Grey stanął na głowie sędzia Len Goodman na BBC One TV show Strictly Come Dancing . [ 22]

Życie osobiste
W dniu 5 sierpnia 1987 r., Grey doznał poważnych kręgów szyjnych w wypadku samochodowym w Enniskillen , Irlandia Północna , podczas wakacji z Matthew Broderick , którego ona zaczęła spotykać się w pół-tajemnicy podczas kręcenia Dzień Ferris Bueller jest wyłączony. Wypadek, który był wydarzeniem, przez które ich relacja stała się publiczna, nastąpiło, gdy wynajmowane BMW Broderick jechał kciuki do niewłaściwego pasa ruchu i uderzył czołowo w Volvo napędzanego lokalną matki i córki, Anna Gallagher, 28, i Margaret Doherty, 63, którzy zginęli tam w wypadku. Broderick został później skazany nieostrożnej jazdy i grzywną 175 dolarów. [7] [23] Dirty Dancing został wydany kilka tygodni po wypadku, katapultując Szary do sławy, ale ona powiedziała, że jej żal i poczucie winy renta na wypadek uniemożliwił jej czerpanie Sukces tego filmu, a prowadziła ją do wycofania się z działającą od pewnego czasu. [24]

Grey był również romans z Johnnym Deppem i George Stephanopoulos . [25] Ona poślubiła aktora / reżysera Clark Gregg w dniu 21 lipca 2001 roku. Mają córkę Stellę, urodzony 03 grudnia 2001. [26] Mieszkają w Wenecji, w Kalifornii . [27] para zagrała w Lifetime film Droga do świąt Bożego Narodzenia w 2006 roku.

Przed jej 2010 występów w Tańcu z Gwiazdami , Grey miał badanie fizykalne, aby upewnić się, że ona była na tyle dobrze, aby konkurować i widziała lekarza w celu rozwiązania chronicznych problemów karku spowodowanych przez wypadek samochodowy rok wcześniej. [28] Jej rdzeń kręgowy został skompresowany i jej chirurg umieszcza tytanowej płytki w jej szyi do stabilizacji. Znalazł też podejrzaną białą plamę na jej tarczycy poprzez MRI. Brodawki była nowotworowych i usunięty. Szary stwierdził, że wierzy, że rak został złapany zanim przerzuty i że ona jest teraz wolna od raka. [29]

Filmografia
aktorka

2008: Keith jako Caroline
2006: Road to Christmas jako Claire Jameson
2005: AFI’s 100 Years, 100 ‘Movie Quotes’: The Greatest Lines from American Film jako ona sama
2001: Rytuał (Ritual) jako Doktor Alice Dodgson
2000: Gra o miłość (Bounce) jako Janice Guerrero
2000: The Rosie O’Donnell Show jako ona sama (odcinek datowany na 15 listopada 2000)
2000: The E! True Hollywood Story jako ona sama (odcienk z 3 sierpnia 2000: Dirty Dancing)
1999: Wiecie, jak jest… (It’s Like, You Know…) jako Jennifer Grey
1999: The Rosie O’Donnell Show jako ona sama (odcinek datowany na 22 marce 1999)
1998: Odkąd Cię nie ma (Since You’ve Been Gone) jako Patty Reed
1998: The Secrets of My Heart jako Abby Friese
1998: Outrage jako Sally Casey
1997: Red Meat jako Candice
1997: The Player
1996: Lover’s Knot jako Megan Forrester
1996: Portraits of a Killer jako Elaine Taylor
1995: Walc z West Side’u (The West Side Waltz) jako Robin Ouiseau
1995: Upadłe anioły (Fallen Angels, odcinek 3 sezonu drugiego: A Dime a Dance)
1995: Przyjaciele (Friends, odcinek 20 sezonu pierwszego: The One with the Evil Orthodontis)
1993: Sprawa dla mordercy (A Case for Murder) (TV) jako Kate Weldon
1992: Wiatr (Wind) jako Kate Bass
1991: Eyes of a Witness jako Christine Baxter
1990: Wymiar sprawiedliwości (Criminal Justice) jako Liz Carter
1990: Murder in Mississippi jako Rita Schwerner
1990: Tylko Ciebie pragnę (If the Shoe Fits) jako Kelly Carter / Prudence
1989: Ogary Broadwayu (Bloodhounds of Broadway) jako Lovey Lou
1989: The 60th Annual Academy Awards jako ona sama
1988: Gandahar (Gandahar, Les Années lumière) jako Airelle (głos)
1987: Dirty Dancing jako Frances ‘Baby’ Houseman
1986: The Equalizer jako Valerie Jacobs (odcinek 3 sezonu drugiego: A Community of Civilized Men)
1986: Wolny dzień pana Ferrisa Buellera (Ferris Bueller’s Day Off) jako Jeanie Bueller
1985: Cindy Eller: A Modern Fairy Tale (TV) jako Laura Eller
1985: Kolarze (American Flyers) jako Leslie
1984: Cotton Club (The Cotton Club) jako Patsy Dwyer
1984: Czerwony świt (Red Dawn) jako Toni
1984: Buntownik z Eberton (Reckless) jako Cathy Bennario

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Clarka

Robert Clark Gregg (ur. 02 kwietnia 1962), amerykański aktor, scenarzysta i reżyser, najbardziej znany ze swej roli jako Phil Coulson w filmach Iron Man (2008) Iron Man 2 (2010), Thor (2011), oraz Avengers (2012), oraz w nadchodzącym serialu SHIELD , który zostanie wyemitowany na ABC sieci. On również wyraża charakter na animowanym serialu telewizyjnym Ultimate Spider-Man . Gregg ma również zagrał jako Christine Campbell ‘s ex-mężem Richardem w CBS serialu Nowe przygody starej Christine , który zadebiutował w marcu 2006 r. i zawarta w maju 2010. Jest również znany z roli agenta FBI Special Mike Casper na NBC serialu The West Wing .

Kariera
Gregg ma [1] był opisywany w wielu rolach drugoplanowych w filmach, takich jak Lovely & Niesamowite , w dobrym towarzystwie , a Human Stain , oraz szereg gościnnie w serialach telewizyjnych, takich jak Will & Grace , Sports Night , Sex and the City i West Wing . Napisał też scenariusz do 2000 thriller Co kryje prawda .
On jest reżyser i scenarzysta filmowy z 2008 dławik , na podstawie Palahniuk Chuck powieści o tym samym tytule , z udziałem Sam Rockwell . [2] Gregg skonsultowała swego ojca, emerytowany profesor religii na Uniwersytecie Stanforda , na cytacie z Pawła z Tarsu ” List do Galatów, które Gregg stosowanych w ssanie. [3] ojciec Gregg jest również dawny kapelan w Stanford Kościół Pamięci .
W 2008 roku pojawił się w Gregg filmie Iron Man jako SHIELD agenta Phil Coulson . [4] W 2010 r., Gregg Powtórzył swoją rolę jako agent Coulson do Iron Man 2 . Gregg tymczasem zapisaliśmy się na wielu transakcji filmowej jako znaku z Marvel Studios . W 2011 roku wrócił ponownie Coulsona dla Thora . [5] Gregg zauważyć jego bycie częścią rozwijającego Cinematic Marvel Universe jako bardzo ekscytujące, “Agent Coulson był jednym z tych facetów, którzy nie było w komiksach, a był bardzo miły z niewielkiej roli w “Iron Man”, powiedział, “i byłam bardzo szczęśliwa, że wybrał, aby rozwinąć tę postać i postanowił umieścić go bardziej do świata tego. Jest naprawdę super!” [ 6] Opierając się na jego wygląd w Thora, znów Powtórzył swoją rolę w The Avengers . Gregg się także w serii krótkich filmów Marvel , że koncentrują się wokół jego postaci i mogą być widoczne na Blu-ray wydań filmów.
W październiku 2010, Gregg był częścią obsady wystawił czytania Larry Kramer ‘s The Heart Normalny obok Dylan Walsh , Lisa Kudrow i Tate Donovan , zaprezentowanym w Los Angeles, przy okazji spektaklu w 25. rocznicę (i poprzedzający PLAY 2011 Broadway premiera , który zachował elementy to wystawił odczyt); czytanie w reżyserii swojego ojca-in-law, Joel Szarym .
Pod koniec października 2012 roku, Joss Whedon , Kevin Feige i Gregg zapowiedział, że będzie ponownie wciela się w rolę agenta Phil Coulson w tarczę pilota serii “. [7]

Życie osobiste
Gregg urodził 02 kwietnia 1962 w Bostonie , w stanie Massachusetts. [8] Jest synem Marii (z domu Layne Shine) i Robert Clark Gregg, Episkopatu minister i profesor na Uniwersytecie Stanforda . [9] [10] [11] Gregg jest żonaty od 21 lipca 2001 do aktorki Jennifer Greya . Para ma jedno dziecko, córkę Stellę, urodzony 03 grudnia 2001. Zagrał z Greya w telewizji Lifetime film Droga do Bożego Narodzenia [12] [13] oraz z ojcem w ssanie

Filmografia
2013    To Do List, The    Sędzia Clark
Labor Day
Very Good Girls
2012        Avengers 3D    Avengers, The    Agent Phil Coulson
Much Ado About Nothing    Leonato
Light Years    Pan Markovic
2011        Thor    Agent Coulson
Pan Popper i jego pingwiny    Mr. Popper’s Penguins    Nat Jones
Marvel One-Shot: The Consultant    Agent Coulson
Marvel One-Shot: A Funny Thing Happened On The Way to Thor’s Hammer    Agent Coulson
2010        Iron Man 2    Agent Phil Coulson
2009        500 dni miłości    (500) Days of Summer    Vance
2008        Udław się    Choke    Charlie
Iron Man    Agent Phil Coulson
2007        Odwrócić przeznaczenie   Air I Breathe, The    Henry
W świecie kobiet    In the Land of Women    Nelson Hardwicke
2006        Sowie pole    Hoot    Muckle
Kiedy dzwoni nieznajomy    When a Stranger Calls    Pan Johnson
Krwawe święta    Black Christmas    Porucznik Henry Briggs
Autostopem do Gwiazdki    Road to Christmas    Tom Pullman
2004        W rękach wroga    In Enemy Hands    Goodman
Spartan    Miller
W doborowym towarzystwie    In Good Company    Steckle
2003        Piętno    Human Stain, The    Nelson Primcy
Jedenasta czternaście    11:14    Oficer Hannagan
2002        Byliśmy żołnierzami    We Were Soldiers    Kapitan Tom Metsker
Na żywo z Bagdadu    Live From Baghdad    Eason Jordan
Zdjęcie w godzinę    One Hour Photo    Detektyw Paul Outerbridge
2001        Pięknie i jeszcze piękniej    Lovely & Amazing    Bill
A.I. Sztuczna inteligencja    Artificial Intelligence: AI    Supernerd
2000        Hollywood atakuje    State and Main    Doug MacKenzie
1999        Młody Indiana Jones: Wakacyjna przygoda    Adventures of Young Indiana Jones: Spring Break Adventure, The
Magnolia    Dyrektor piętra WDKK
1998        Przygody Sebastiana Cole    Adventures of Sebastian Cole, The   za tę rolę otrzymał nominację do nagrody Independent Spirit     Hank / Henrietta Rossi
1997        Six Ways to Sunday    Benjamin Taft
Hiszpański więzień    Spanish Prisoner, The    snajper FBI
Życie na krawędzi    Last Time I Committed Suicide, The    policjant
1995        Tyson    Kevin Rooney
Podejrzani    Usual Suspects, The    Dr Walters
Poza podejrzeniem    Above Suspicion    Randy
1994        Kocham kłopoty    I Love Trouble    Darry Beekman Jr.
Stan zagrożenia    Clear and Present Danger    Sierżant sztabowy
1992        Miłość Lany    Lana In Love    Marty
1989        Projekt Manhattan    Fat Man and Little Boy    Douglas Panton

scenarzysta
2008        Udław się    Choke
2000        Co kryje prawda    What Lies Beneath

reżyser
2008        Udław się    Choke    za ten film otrzymał nominację do nagrody Główna Nagroda Jury

seriale
2006-2010    Nowe przygody starej Christine    New Adventures of Old Christine, The Richard
2004        CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku    CSI: NY    D.A. Allen McShane    (gościnnie)
2002-2008        Świat gliniarzy    Shield, The    William Faulks    (gościnnie)
1999-2006        Prezydencki poker    West Wing, The    Agent specjalny FBI Mike Casper    (gościnnie)
1998-2006        Will i Grace    Will & Grace    Cameron(2003)    (gościnnie)
Seks w wielkim mieście    Sex and the City    Harris Bragen    (gościnnie)
Redakcja sportowa    Sports Night    Nieznajomy / Calvin Trager    (gościnnie)
1997-2004        Kancelaria adwokacka    Practice, The    Brat Julii McGrath   (gościnnie)
1995-1996        Central Park West    (gościnnie)
1994-2003        Dotyk anioła    Touched by an Angel    Don Dudey    (gościnnie)
1992-1993        Kroniki młodego Indiany Jonesa    Young Indiana Jones Chronicles, The    Dickinson    (gościnnie)
1991        Jackie    Woman Named Jackie, A    Ken O’Donnel
Commish, The    Tom Cannon    (gościnnie)
1990-2010        Prawo i porządek    Law & Order    Patrick Dunne    (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 204 razy, 1 wizyt dzisiaj)