Sambor Czarnota i Marta Dąbrowska: kryzys w związku?


Czarnota i DabrowskaW warszawskim klubie Soho zebrała się ostatnio śmietanka towarzyska, by podziwiać pokaz mody Tomaotomo. Jednak nie kreacje czy modelki wywołały najwięcej komentarzy – osiągnęła to aktorka Marta Dąbrowska (31 l.).

Pozowała na ściance, trzymając w ręce białą torebkę z wyraźnym napisem “Single girl” czyli singielka. Czyżby chciała coś dyskretnie zakomunikować? Czy rzeczywiście jest już singielką, a jej ośmioletni związek z Samborem Czarnotą (38 l.) przeszedł do historii?

– Nie wiem, czy się rozstali, ale na pewno od jakiegoś czasu przechodzą kryzys. Marta nic o tym nie mówi, jednak widać po jej zachowaniu, że nie dzieje się u nich najlepiej – powiedziała “Na żywo” znajoma Dąbrowskiej.

Zapewne nie tak wyobrażali sobie wspólną przyszłość trzy lata temu, kiedy Sambor oświadczył się Marcie i oświadczyny zostały przyjęte. Planowali wtedy założenie rodziny. Aktor w wywiadach zapewniał, że byłby dobrym i odpowiedzialnym ojcem, a dzieciom chciałby przekazać to, co sam wyniósł z domu.

Swoich znajomych Sambor zapewnia, że jest monogamistą i nie daje ukochanej powodów do zazdrości. Jednak półtora roku temu media ogłosiły poważny kryzys w ich związku. Pisano, że się rozstali, a Czarnota związał się z Katarzyną Pakosińską (43 l.).

Pakosińska wyraźnie była zadowolona z tych doniesień medialnych, podobno czekała na dalszy, szczęśliwy dla niej rozwój wypadków. Jednak Czarnota rozwiał te nadzieje. – Nie rozstałem się z Martą. Owszem, często spotykam się z Kasią, ale dlatego, że razem pracujemy, piszemy scenariusz. Nie mamy romansu – oświadczył.

– Nie twierdzę, że jesteśmy cukierkową parą. Oboje mamy mocne charaktery, potrafimy tupnąć nogą – mówił Sambor o swoim związku z Martą. Zauważał też dzielące ich różnice. – Marta jest bałaganiarą, ja lubię porządek. Jestem rannym ptaszkiem, a Marta sową. Ja gotuję, Marta nie. Marta jest introwertyczką, ja ekstrawertykiem – wyliczał.

Jednak według niego więcej ich łączy niż dzieli. Świetnie poradzili sobie z problemem uprawiania tego samego zawodu – po prostu nie przynoszą pracy do domu. Nie rywalizują, nie oceniają się wzajemnie. Mają inne wspólne pasje – sporty wyzwalające adrenalinę. Namiętnie uprawiają nurkowanie i kitesurfing, a zimą narciarstwo.

Mocnym spoiwem tego związku wydają się też być rodzice Marty. Sambor wiele razy mówił znajomym, że jest wręcz zakochany w przyszłej teściowej. Uważa ją wręcz za wzór.

Z kolei ojciec Marty, dyrektor Opery Narodowej Waldemar Dąbrowski, to jedna z najbardziej wpływowych osób w polskim show-biznesie. – Taki teść to skarb i Sambor dobrze o tym wie – śmieje się znajomy Czarnoty.

Czy jednak wspólne umiłowanie sportów ekstremalnych i niezwykli rodzice Marty okażą się wystarczającym powodem usankcjonowania tego związku? A może nie ma już czego sankcjonować, bo Marta rzeczywiście jest już singielką?
źródło: pomponik.pl

Biografia Sambora

Sambor Czarnota (ur. 16 marca 1977 w Częstochowie) – polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.
Podczas nauki w Szkole Podstawowej nr 40 im. Stefana Żeromskiego w Częstochowie, uczył się także w Szkole Muzycznej I stopnia w klasie fortepianu. Uczęszczał do klasy o profilu biologiczno-chemicznym w II LO im. Romualda Traugutta, gdzie zdał maturę. W 2000 roku ukończył Wydział Aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi.

22 września 2001 roku zadebiutował rolą Wolfganga Amadeusza Mozarta w spektaklu Amadeusz na scenie Teatru Jaracza w Łodzi, z którym związał się na stałe. W szekspirowskiej sztuce Romeo i Julia (2001–2002) pojawił się jako Romeo i Parys. Sceniczna postać Mężczyzny Młodszego kreującego aż pięć postaci – beniaminka korporacji, dilera narkotyków słuchającego hip-hopu i wychowanka domu dziecka w przedstawieniu Toksyny przyniosła mu w 2003 nagrodę na III Ogólnopolskim Festiwalu Dramaturgii Współczesnej „Rzeczywistość przedstawiona” w Zabrzu oraz w 2004 odebrał nagrodę Zarządu Sekcji Teatrów Dramatycznych ZASP-u w X Ogólnopolskim Konkursie na wystawienie polskiej sztuki współczesnej w Warszawie i wyróżnienie na XXXIX Ogólnopolskim Przeglądzie Teatrów Małych Form „Kontrapunkt” w Szczecinie. Jest także laureatem nagrody marszałka województwa łódzkiego za sezon 2003/2004. Współpracował także z teatrami: warszawskim „Scena Prezentacje” (2003–2005), Muzycznym w Lublinie (2006–2007), Teatrem Kamienica w Warszawie (przy spektaklu Hiszpańska Mucha – 2013).

Debiutował na kinowym ekranie w dramacie Mariusza Trelińskiego Egoiści (2000) u boku Magdaleny Cieleckiej, Olafa Lubaszenko, Jana Frycza i Rafała Mohra. Następnie wystąpił w roli Jakuba Korpalskiego w telenoweli Czułość i kłamstwa (2000). Po występie w telewizyjnym dramacie Biała sukienka (2003), pojawił się w operze mydlanej Polsatu Samo życie (2005–2007), sitcomie TVP-Gdańsk Lokatorzy (2003), operze mydlanej TVP2 Na dobre i na złe (2004) oraz zagrał postać Józka w dramacie biograficznym stacji telewizyjnej Hallmark Channel, Karol. Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato Papa, 2005). Popularność przyniosła mu także rola Łukasza Wrońskiego, współpracownika Choroszyńskiego, narzeczonego Julii Choroszyńskiej w serialu TVP 2 Egzamin z życia (2005–2007).

Życie prywatne
Związany z Martą Dąbrowską, córką byłego ministra kultury Waldemara Dąbrowskiego.

Filmografia
Czułość i kłamstwa (Jakub, syn profesora Konopki i Mai)
Lokatorzy (barman Rafał)
Egoiści (chłopak na wieczorze kawalerskim Młodego)
Sprawa na dziś (Adam, narzeczony zabitej w wypadku dziewczyny)
Samo Życie (Tomasz Popławski, dziennikarz)
Na dobre i na złe (Szymon Rajewski)
Pensjonat pod Różą (Marek Pasternak, adwokat)
Biała sukienka (Maciek)
Tango z aniołem (Filip Gans, adwokat)
Wiedźmy (Fabrizio)
Egzamin z życia (Łukasz Wroński)
Kryminalni (Marcello Rossi)
Karol. Człowiek, który został papieżem (Józek, przyjaciel Karola Wojtyły)
Fałszerze – powrót Sfory (Fota)
Rozmowy nocą
Tylko miłość (Marek, fotograf)
Sprawiedliwi (Maurycy Kohn)
Czas honoru (Moryc, członek ŻZW w getcie)
Ratownicy, 2010, facet z limuzyny
Nowa, 2010, odcinek 8.
Ojciec Mateusz, 2010, odcinek 43, jako tancerz Łukasz Jaworski.
Prosto w serce, 2011, Sebastian Zadworny
Rezydencja, 2011, Łukasz Podhorecki.
M jak miłość, 2011, Artur
Hotel 52, 2011, odcinek 30, jako Tymon, jeden z chłopaków Ady
Komisarz Alex, 2012 (Leszek Duda) (odc. 14)
Ixjana (Marek Newski)
Piąty stadion (Czarnogórzec) (odc. 74)
Barwy szczęścia (doktor Adrian Świderski)
Tajemnica Westerplatte (Antoni Trela)

Programy TV
Występował w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami emitowanego w telewizji TVN. Jego partnerką była Magdalena Soszyńska-Michno. Zajęli 9. miejsce.

W 2011 r. w świątecznym wydaniu „Szansy na sukces” zaśpiewał kolędę „Lulajże Jezuniu” wraz z zespołem Mazowsze.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marty

Marta Dąbrowska (ur. 19 października 1984) – polska aktorka teatralna i filmowa.

W 2007 roku ukończyła Akademię Teatralną w Warszawie. Aktorka Teatru Polskiego w Warszawie.

Filmografia
2000: Klasa na obcasach jako Marina
2000: To ja, złodziej jako Julia, córka
2004: Bulionerzy jako Marta (odc. 34)
2006: Jasminum jako Anielica
2007: Skorumpowani jako Monika
2007: Determinator jako kelnerka (odc. 8)
2008: Skorumpowani jako Monika
2008: Ojciec Mateusz jako Wiktoria (odc. 30)
2008-2009: Czas honoru jako łączniczka Roma
2008: Małgosia contra Małgosia jako Kryśka
2009: Miłość na wybiegu jako modelka Sabina
2010: Ojciec Mateusz jako Iga (odc. 62)
2010: Śniadanie do łóżka jako Anka
2010: Trick jako sekretarka Bąka
2010: Przeznaczenie jako recepcjonistka (odc. 13)
2010: 1920. Wojna i miłość jako Aniela
2010: Miłość nad rozlewiskiem jako Majka (odc. 6)
2010: Ratownicy jako Daria Ozelewicz
2010: Nowa jako Dorota (odc. 8)
2010–2011 Pierwsza miłość jako Iwona Jedlińska
2011: 1920 Bitwa Warszawska
od 2011: Na dobre i na złe jako Kinga Walczyk
2011-2013: Przepis na życie jako Jola „Menago”
2011–2013: Komisarz Alex jako lekarka (odc. 7 i 12); laborantka Beata Fabicka (od odc. 27)
2012: Kac Wawa jako Alicja
2012: Na krawędzi jako Małgorzata, sekretarka Zawady (odc. 5)
od 2012: Ranczo jako Zosia
2013: 2XL jako Kinga

Role teatralne
2006: Pułapka jako Ellie, Jana (Akademia Teatralna w Warszawie)
2007: Walentynki jako studentka (Akademia Teatralna w Warszawie)
2007: Wszyscy kochamy Barbie jako Barbie (Towarzystwo Teatrum)
2009: Opowieść zimowa jako Dorka, Perdita (Teatr Polski w Warszawie)
2010: Gwiazdy na porannym niebie jako Maria (Teatr Polski w Warszawie)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 579 razy, 1 wizyt dzisiaj)