Leonardo DiCaprio i Kelly Rohrbach są razem


DiCaprio i RohrbachLeonardo DiCaprio (40 l.) znów zakochał się w sporo młodszej modelce!
Powszechnie wiadomo, że przystojny aktor od dawna gustuje w pięknych i sporo młodszych kobietach.
W przeszłości był związany m.in. z modelką Bar Refaeli oraz gwiazdą “Plotkary”, Blake Lively.

Jeszcze kilka miesięcy temu nie widział świata poza Toni Garrn, która zerwała z nim po tym, jak się dowiedziała o jego zdradach.

Leonardo DiCaprio nie był jednak długo samotny!

Od jakiegoś czasu zagraniczne media donosiły o jego romansie z 23-letnią modelką Kelly Rohrbach.

Pojawiły się jednak głosy, że to tylko plotki, gdyż nawet paparazzim trudno było ich przyłapać razem.

Okazuje się, że aktor faktycznie uwiódł koleżankę po fachu swojej ex!

Para w końcu przestała się ukrywać, a fotoreporterzy w końcu mieli okazję spotkać ich razem w miejscu publicznym.
źródło: pomponik.pl

Biografia Leonardo

Leonardo Wilhelm DiCaprio (ur. 11 listopada 1974 w Los Angeles) – amerykański aktor.

DiCaprio urodził się w Los Angeles w Kalifornii jako jedyne dziecko Irmelin (z domu Indenbirken) i George’a DiCaprio. Jego matka przeprowadziła się z niemieckiego Oer-Erkenschwick do Stanów w 1950 roku, ojciec jest w połowie Włochem, a w połowie Niemcem, natomiast babka, Helene Indenbirken, która urodziła się jako Jelena Smirnowa, była Rosjanką.

W filmie zadebiutował w wieku 5 lat w serialu Romper Room. Później występował w reklamówkach. Oficjalnie za jego pierwszą ważną rolę uznaje się występ w filmie Critters 3. W 1993 zdobył rolę w filmie Chłopięcy świat u boku Roberta De Niro.

Przełomem w karierze była rola upośledzonego chłopca w filmie Co gryzie Gilberta Grape’a, za którą został nominowany do Oscara jako najlepszy aktor drugoplanowy.

Potem jako dwudziestodwuletni chłopak zagrał w filmie Romeo i Julia. Natomiast największym jego sukcesem był film pod tytułem Titanic wyreżyserowany przez Jamesa Camerona, który zdobył 11 Oscarów. Zagrał w nim rolę głównego bohatera – Jacka Dawsona.

W roku 2002 Leonardo DiCaprio zagrał główną rolę w filmie Złap mnie, jeśli potrafisz, a później w latach 2004 i 2006 w wielokrotnie nagradzanych Aviatorze oraz Infiltracji.

Filmografia
1990: Spokojnie, tatuśku (Parenthood) jako Garry Buckman
1990: The New Lassie jako Młody chłopiec
1990: Santa Barbara jako Młody Mason
1991: Critters 3 jako Josh
1991-1992: Dzieciaki, kłopoty i my (Growing Pains) jako Luke Brower
1992: Roseanne jako Kolega Darlene
1992: Trujący bluszcz (Poison Ivy) jako Guy
1993: Chłopięcy świat (This Boy’s Life) jako Toby
1993: Co gryzie Gilberta Grape’a (What’s Eating Gilbert Grape) jako Arnie Grape
1994: The Foot Shooting Party jako Bud
1995: Szybcy i martwi (The Quick and the Dead) jako Kid
1995: Przetrwać w Nowym Jorku (The Basketball Diaries) jako Jim Carroll
1995: Całkowite zaćmienie (Total Eclipse) jako Arthur Rimbaud
1996: Romeo i Julia (Romeo + Juliet) jako Romeo
1996: Pokój Marvina (Marvin’s Room) jako Hank
1997: Titanic jako Jack Dawson
1998: Człowiek w żelaznej masce (The Man in the Iron Mask) jako Król Ludwik XIV / Filip
1998: Celebrity jako Brandon Darrow
2000: Niebiańska plaża (The Beach) jako Richard
2001: Don’s Plum jako Derek
2002: Gangi Nowego Jorku (Gangs of New York) jako Amsterdam Vallon
2002: Złap mnie, jeśli potrafisz (Catch Me if You Can) jako Frank Abagnale
2004: Aviator (The Aviator) jako Howard Hughes
2006: Infiltracja (Departed) jako Billy Costigan
2006: Krwawy diament (Blood Diamond) jako Danny Archer
2007: The 11th Hour jako Narrator
2008: W sieci kłamstw (Body of Lies) jako Roger Ferris
2008: Droga do szczęścia (Revolutionary Road) jako Frank Wheeler
2010: Wyspa tajemnic (Shutter Island) jako Teddy Daniels
2010: Incepcja (Inception) jako Cobb
2010: Hubble 3D jako Narrator
2011: J. Edgar jako J. Edgar Hoover
2012: Django (Django Unchained) jako Calvin Candie
2013: Wielki Gatsby (The Great Gatsby) jako Jay Gatsby
2013: Wilk z Wall Street (The Wolf of Wall Street) jako Jordan Belfort

Nagrody i nominacje
1994 – nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy za film Co gryzie Gilberta Grape’a
1994 – nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy za film Co gryzie Gilberta Grape’a
1997 – Nagroda Jury Srebrny Niedźwiedź na Festiwalu Filmowym w Berlinie w kategorii najlepszy aktor za film Romeo i Julia
1997 – nominacja do MTV Movie Award w kategorii najlepsza rola męska za film Romeo i Julia
1997 – nominacja do MTV Movie Award w kategorii najlepszy duet aktorski za film Romeo i Julia
1998 – nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film Titanic
1998 – MTV Movie Award w kategorii najlepsza rola męska za film Titanic
1998 – nominacja do MTV Movie Award w kategorii najlepszy duet aktorski za film Titanic
1998 – Złoty Popcorn w kategorii Najlepszy aktor za film Titanic
2003 – nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film Złap mnie, jeśli potrafisz
2003 – nominacja do MTV Movie Award w kategorii najlepsza rola męska za film Złap mnie, jeśli potrafisz
2003 – Teen Choice w kategorii Ulubiony kłamca filmowy za film Złap mnie, jeśli potrafisz
2005 – Złoty Glob w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film Aviator
2005 – nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor za film Aviator
2005 – nominacja do BAFTY w kategorii najlepszy aktor za film Aviator
2005 – MTV Movie Award w kategorii najlepszy aktor za film Aviator
2005 – nominacja do Nagrody Młodych w kategorii najlepsza rola męska w dramacie za film Aviator
2005 – Lista 100 najlepszych kwestii filmowych wszech czasów w kategorii 100. miejsce za film Titanic
2005 – Złoty Popcorn w kategorii Najlepszy aktor za film Aviator
2006 – nagroda Satelita w kategorii Najlepszy aktor drugoplanowy za film Infiltracja
2007 – nominacja do BAFTY w kategorii najlepszy aktor za film Infiltracja
2007 – nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film Infiltracja
2007 – nominacja do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor w dramacie za film Krwawy diament
2007 – nominacja do Oscara w kategorii najlepsza pierwszoplanowa rola męska za film Krwawy diament
2007 – Nagroda Publiczności w kategorii Najlepszy aktor zagraniczny za film Infiltracja
2010 – Teen Choice w kategorii Ulubiony aktor horroru / thrillera za film Wyspa tajemnic
2012 – nominacja do Złotego Globu w kategorii Najlepszy aktor w dramacie za film J. Edgar
2013 – nominacja do Złotego Globu w kategorii Najlepszy aktor drugoplanowy za film Django
2014 – Złoty Glob w kategorii najlepszy aktor w komedii lub musicalu za film Wilk z Wall Street
2014 – nominacja do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy za film Wilk z Wall Street
2014 – Critics’ Choice w kategorii Najlepszy aktor w komedii za film Wilk z Wall Street
2014 – Kryształowa Statuetka w kategorii Ulubiony aktor w dramacie za film Wilk z Wall Street

Odznaczenia
Chevalier Orderu Sztuki i Literatury – Francja[1]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 190 razy, 1 wizyt dzisiaj)