Jacek Braciak i Marta Ścisłowicz są razem?


Braciak i ScislowiczJacek Braciak (48 l.) po rozstaniu z Mają Hirsch (39 l.), nie był widywany z innymi kobietami. Jednak ostatnio aktor zaskoczył wszystkich, gdy na premierze filmu “Kamper” nie szczędził sobie czułości z Martą Ścisłowicz (32 l.), aktorką znaną głównie z drugoplanowych ról w takich serialach jak “M jak miłość” czy “Strażacy”. Niektóre portale plotkarskie stwierdziły od razu, że tych dwoje łączy coś więcej niż zwykła przyjaźń. Jednak jeśli spojrzymy na zdjęcia z tej samej imprezy, na których zarówno Braciak jak i Ścisłowicz przytulają się i całują również z innymi gwiazdami nowego filmu, zaczynamy mieć wątpliwości co do tego romansu. Być może po prostu ekipa “Kampera” tak się zaprzyjaźniła, że te małe czułości są po prostu wyrazem ich sympatii. Co o tym myślicie?
źródło: pomponik.pl
tagi: nowy chłopak, nowy partner, nowa dziewczyna, nowa partnerka

Biografia Jacka

Jacek Braciak (ur. 12 maja 1968 w Drezdenku) – polski aktor.

Wychował się w miejscowości Rzekcin pod Strzelcami Krajeńskimi, w województwie lubuskim. W 1987 ukończył Technikum Mechanizacji Rolnictwa w Strzelcach Krajeńskich, natomiast w 1991 ukończył Warszawską Akademię Teatralną. Od 1991 jest aktorem Teatru Powszechnego w Warszawie.

Jego obecną partnerką jest aktorka Maja Hirsch, z którą ma córkę Marysię. Z poprzedniego małżeństwa ma też dwie córki: Jadwigę i Zofię.

Wybrana filmografia
2013: Pod Mocnym Aniołem – pacjent na odwyku
2012: Drogówka – starszy posterunkowy Jerzy Trybus
2012: Prawo Agaty – mecenas Gładysz (odc. 3)
od 2012: Ja to mam szczęście – Jerzy Polak
2012: Nigdy się nie dowiesz
2011: Pokaż kotku, co masz w środku
od 2011: Rodzinka.pl – Marek
2010–2011: Prosto w serce – Rafał Sagowski
2011: Róża
2010–2011: Ludzie Chudego – aspirant „Kaczor”
2010: Różyczka – funkcjonariusz MSW
2009: Nigdy nie mów nigdy – adwokat Marka
2009: Drzazgi – Zdzichu
2009: Trzy minuty. 21:37
2008–2009: BrzydUla – Wieńczysław Wycior „Pshemko”
2008: Trzeci oficer – Jan „Perła” Perłowski
2008: Rozmowy nocą – ginekolog
2008: Czas honoru – fotograf Czajkowski
2008: Kryminalni – Karol
2007: Cztery poziomo – docent
2007: Dylematu 5 – Krzysiek
2007: Prawo miasta – Wielina
2007: Katyń – oficer LWP, kolega Jerzego
2007: Niania – Jacek, niewidomy (odc. 70)
2007: Twarzą w twarz – Roman
2007: Halo Hans! – Heinrich (odc. 8)
2006: Jasne błękitne okna – Marek
2006: Fałszerze – powrót Sfory – fałszerz
2006: Z odzysku – Gazda
2006: Palimpsest
2006: Oficerowie – Perła
2006: Hela w opałach – Piotr Pękalski (odc. 9)
2006: Podróż
2005: Co słonko widziało
2005: Magda M. – Łukasz Zaniewicz
2005: Pitbull – Romuś Makieła
2005: Mistrz – Młody
2005: Kryminalni – Valet (odc. 24)
2004–2005: Oficer – Perła
2004: Szaleńcy – Przyjaciel
2004: Trzeci – Świszczypałka
2003: Warszawa – złodziej
2003: Łucja i jej dzieci
2003–2004: Glina – komisarz Bonifacy Jóźwiak
2002–2003: Kasia i Tomek – Jasio, przyjaciel Tomka
2002: Zostać miss 2 – Rambo
2002: Edi – Jureczek
2001: Weiser – taksówkarz
2001: Niebo nad fabryką – szwagier
2000: Klan – Alik
1998: Miodowe lata – Janek
1997: Pokój 107 – Grzesiek
1996: Tajemnica Sagali – myśliwy w Biskupinie (odc. 4 i 5)
1993–1994: Bank nie z tej ziemi – Wojtek Szański
1993: Samowolka – Ogon II
1993: Uprowadzenie Agaty – Oskar – były narzeczony Agaty
1992: Kuchnia polska – student przynoszący wino (odc. 3)
1991: Panny i wdowy – recepcjonista w hotelu (odc. 1)

Dubbing
2011: Cziłała z Beverly Hills 2 – Papi
2008: Stich! – Pleakley
2008: Cziłała z Beverly Hills − Papi
2008: Asterix na olimpiadzie – Zapchleniusz
2006: Artur i Minimki – Betamesz, brat Selenii
2006: Dżungla – Miś Bazyl
2005: Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha – agent Wendy Plikley
2005: Charlie i fabryka czekolady – Pan Teavee
2004: Scooby-Doo 2: Potwory na gigancie – Kudłaty
2004: Przygody Lisa Urwisa – Kot
2004: Mickey: Bardziej bajkowe święta − Donner
2004: Opowieści z Kręciołkowa
2004: Shrek 2 – recepcjonista
2004: Iniemamocni
2003–2006: Lilo i Stich – agent Wendy Plikley
2003: Kot
2003: Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd
2003: Księga dżungli 2 – Lucek
2002: Lilo i Stich – agent Wendy Plikley
2002: Pinokio – Pinokio
2002–2008: Kryptonim: Klan na drzewie – Numer 2 (odc. 1-68, Operacja: Z.E.R.O.)
2002–2005: Co nowego u Scooby’ego?
2002: Mali agenci 2: Wyspa marzeń – Romero
2001: Dr Dolittle 2 – Kameleon Pepito
2001: Psy i koty – jako Lou
2001: Original War – jako żołnierze
2001–2007: Mroczne przygody Billy’ego i Mandy –
Lektor w reklamie (odc. Trochę życia),
Doktor Gaylord (odc. Szatan to nie całkiem przyjaciel)
2001–2003: Zło w Potrawce – Strażnik lasu
2000 The Longest Journey: Najdłuższa podróż – Roper Klaks, Warren Hughes
1999: Babar – król słoni
1998–2004: Atomówki – Ace (Gangreniak)
1998: Przygody Kuby Guzika – Ping Pong
1998: Eerie, Indiana: Inny wymiar – Mitchell
1997: Księżniczka Sissi – Tomek
1997: Myszorki na prerii – Jeremi
1996–1998: Mała księga dżungli – Cecil
1995: Hutch Miodowe Serce – Hutch
1995: Dragon Ball Z: Fuzja
1994–1998: Świat według Ludwiczka – Toddler (odc. 1-26, 33, 37)
1994–1996: Iron Man: Obrońca dobra –
Haker (odc. 19),
Jeden z opryszków (odc. 20),
Reporter (odc. 21-22)
1994: Opowieść Wigilijna Flintstonów
1993–1996: Nowe przygody Kapitana Planety – Ma-ti
1990: Pinokio – Pinokio
1985–1988: M.A.S.K.
1981: Lis i Pies – Wróbel
1960–1966: Flintstonowie
Arnold, roznosiciel gazet
Bam-Bam (niektóre odcinki)
1942: Bambi – Kwiatek (dubbing z 2001 roku)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marty

Marta Ścisłowicz (ur. 2 maja 1984 w Tychach) – polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna.

Marta Ścisłowicz ukończyła wydział aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej we Wrocławiu w 2007. W latach 2007–2012 występowała na deskach Teatru Polskiego im. Hieronima Konieczki w Bydgoszczy. Obecnie współpracuje z Teatrem im. Żeromskiego w Kielcach i Teatrem Starym w Krakowie.

Filmografia
2006
Wszyscy jesteśmy Chrystusami obsada aktorska[1]
Tryst jako Ona
2007
Jutro idziemy do kina jako Ania[2]
Nightwatching obsada aktorska[3]
2009 – Afonia i pszczoły jako Estera[4]
2011 – Listy do M. jako Magda, sekretarka Wladiego
2012 – Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać jako “Sarna” (produkcja filmu zawieszona)[5]
2013 – Takie życie jako Halina
2014
Miasto 44 jako kobieta ze służb cywilnych[6]
Całe mnóstwo miłości jako przyjaciółka Anki[7]
Bogowie jako Magda, pielęgniarka, prawa ręka kardiochirurga Zbigniewa Religi[8]

Seriale
2002–2010 – Samo Życie jako Izabela Malachowicz, asystentka Kurta Torstenssona, a potem Marii Majewskiej
2004–2013 – Pierwsza miłość jako Franciszka Klimowicz, salowa na oddziale ginekologii Szpitala Kolejowego we Wrocławiu
2005–2006 – Warto kochać obsada aktorska
2006
Na dobre i na złe (odc.: 273 – Goście z przeszłości) jako Marysia Wasiulczuk
2007
Na dobre i na złe (odc.: 296 – Żółta koszulka, 307 – Motocykliści) jako Marysia Wasiulczuk
Kryminalni (odc.: 72 – Dotyk śmierci, 73 – Eksperyment) jako Magda
2008
Teraz albo nigdy! (odc. 10) jako mama Zosi
2008–2009
Niesamowite historie (odc. Ślub) jako Hanna Zabłocka, organizatorka ślubów
2009
Przeznaczenie (odc. 10 – Idealne życie) jako kelnerka
2009−2013
Blondynka jako Majka, przyjaciółka Sylwii
2010
Usta usta (odc.: 18, 20, 21) jako Ania Szymańska, nauczycielka Niki Ochmańskiej
2011
Linia życia jako Anna Grabowska, siostra Igora
Prosto w serce jako detektyw Natalia Poranek
2012
Lekarze jako doktor Magdalena Żelichowska
Ojciec Mateusz (odc. 100 – Sklep z zabawkami) jako Blanka Jung
Reguły gry (odc. 1 – Koniec wolności) jako Karolina, przyjaciółka Nataszy
2013
Lekarze po godzinach jako doktor Magdalena Żelichowska
Czas honoru (odc. 70 – Paczka z Berlina) jako Skowrońska, więźniarka UB
M jak miłość jako malarka Olga, ciocia Basi
Lekarze jako doktor Żelichowska
2014
O mnie się nie martw jako Beata Walicka, kochanka Zarzyckiego
M jak miłość jako malarka Olga, ciocia Basi
Lekarze jako doktor Żelichowska
Blondynka jako Majka, przyjaciółka Sylwii
2015
Strażacy jako Magda Konarska
Nie rób scen jako przedszkolanka w szkole Lilki
2016
Druga szansa jako terapeutka

Etiudy
2006 – Test jako Pielęgniarka
2007 – Warszawianka jako Basia
2008 – Pożegnania (etiuda operatorska PWSFTviT)
2011 – Strona A jako Ania
2011 – Józef K. jako Dziewczyna
2014 – Chciwość, reż. Iwo Kondefer

Teatr
2005
Moja ojczyzna, reż. Edward Kalisz, Teatr Mały we Wrocławiu[9]
Szewczyny jako Czeladniczka I i II, Józka Tempe, reż. Stanisław Melski, Impart Wrocław
2006
Cyrano de Bergerac jako Roksana, reż. Wojciech Kościelniak, Wydziały Zamiejscowe PWST Kraków we Wrocławiu[10]
2007
Śluby panieńskie jako Aniela, reż. Edward Kalisz, Teatr Mały we Wrocławiu
Madame de Sade jako Renée, reż. Teresa Sawicka, Wydziały Zamiejscowe PWST Kraków we Wrocławiu
Don Juan wraca z wojny jako Druga Kobieta, Pierwsza Córka, Dama z Berna, Pierwsza Stara Kobieta, reż. Gadi Roll, Teatr Polski we Wrocławiu[11]
Zemsta jako Klara, reż. Edward Kalisz, Teatr Mały we Wrocławiu
Jazz baba riba, reż. Stanisław Melski, Teatr Mały we Wrocławiu
Motortown, reż. Grażyna Kania, Teatr Polski w Bydgoszczy
2008
O zwierzętach, reż. Łukasz Chotkowski, Teatr Polski w Bydgoszczy[12]
Kajtuś Czarodziej (rola aktorska, asystentka reżysera), reż. Łukasz Kos, Teatr Polski w Bydgoszczy[13]
Sprawa Dantona, reż. Paweł Łysak, Teatr Polski w Bydgoszczy[14]
Szepty, reż. Jacek Burban, Teatr Polski we Wrocławiu[15]
Cherry Blossom, reż. Campbell Lorne, Teatr Polski w Bydgoszczy[16]
2009
Trzy siostry jako Olga, reż. Paweł Łysak, Teatr Polski w Bydgoszczy[17]
Płatonow, (rola aktorska, asystentka reżysera), reż. Maja Kleczewska, Teatr Polski w Bydgoszczy[18]
V (F) ICD-10. Transformacje, reż. Paweł Łysak, Teatr Polski w Bydgoszczy[19]
2010
Słowacki. 5 dramatów. Rekonstrukcja historyczna (Mazepa, Sen Srebrny Salomei, Ksiądz Marek, Horsztyński, Kordian), reż. Paweł Wodziński, Teatr Polski w Bydgoszczy[20]
Joanna d’Arc. Proces w Rouen, reż. Remigiusz Brzyk, Teatr Polski w Bydgoszczy[21]
Opowiem wam bajkę, reż. Paweł Łysak, Muzeum Powstania Warszawskiego[22]
2011
Wielki Gatsby jako dziewczyna Toma, reż. Michał Zadara, Teatr Polski w Bydgoszczy[23]
Szwoleżerowie jako Sandra Karmiąca, reż. Jan Klata, Teatr Polski w Bydgoszczy[24]
2012
Opowieści zimowe (na podstawie baśni: Choinka, Królowa śniegu, Śniegowy bałwan), reż. Iga Gańczarczyk, Teatr Polski w Bydgoszczy[25]
Operetka, asystentka reżysera, reż. Wojciech Kościelniak, Teatr Dramatyczny w Warszawie[26]
2013
Caryca Katarzyna jako Katarzyna II, reż. Wiktor Rubin, Teatr im. Stefana Żeromskiego w Kielcach[27]
Katastronauci, reż. Iga Gańczarczyk, Nowy Teatr w Warszawie[28]
2014
Towiańczycy, królowie chmur jako Karolina Towiańska, reż. Wiktor Rubin, Stary Teatr im. Heleny Modrzejewskiej w Krakowie[29]

Teatr Telewizji
2009 – Przesilenie jako Terri Scholes, reż. Waldemar Krzystek

Występy radiowe
2008 – Obora, reż. Paweł Łysak, Teatr Polskiego Radia[30]
2009 – Proszę państwa do gazu, reż. Paweł Łysak, Teatr Polskiego Radia[31]

Nagrody
2007
Wyróżnienie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za rolę Roksany w przedstawieniu Cyrano de Bergerac
Łódź – XXV Festiwal Szkół Teatralnych, nagroda za rolę Renée w przedstawieniu Madame de Sade
2010
Najlepsza aktorka młodego pokolenia Teatru Polskiego im. Hieronima Konieczki w Bydgoszczy. Nagrodę przyznaje Gazeta Wyborcza
Opole – XXXV Opolskie Konfrontacje Teatralne “Klasyka Polska”, nagroda za rolę Judyty w spektaklu Słowacki. 5 dramatów. Rekonstrukcja historyczna z Teatru Polskiego im. Hieronima Konieczki w Bydgoszczy
2013
Kraków – 6. Międzynarodowy Festiwal Teatralny “Boska Komedia”, nagroda za najlepszą rolę żeńską w spektaklu Caryca Katarzyna z Teatru im. Stefana Żeromskiego w Kielcach
2014
Łódź – Plebiscyt Publiczności XX Międzynarodowego Festiwalu Sztuk Przyjemnych i Nieprzyjemnych, tytuł Najlepszej Aktorki za rolę Carycy Katarzyny w spektaklu Caryca Katarzyna w reżyserii Wiktora Rubina z Teatru im. S. Żeromskiego w Kielcach
Kalisz – 54. Kaliskie Spotkania Teatralne, główna nagroda aktorska za rolę Katarzyny II w spektaklu Caryca Katarzyna Jolanty Janiczak w reżyserii Wiktora Rubina z Teatru im. Stefana Żeromskiego w Kielcach

Wywiady
2008-10-26 Zawód aktora to cygańskie życie
2010-04-06 Ryzyko mnie kręci
2010-04-08 Aktor ma coś z nomady
2010-05-08 Z nogą w gipsie na szczęście
2010-08-10 Życie na walizkach
2010-10-25 Jak Tychy przyjęły Martę Ścisłowicz?
2011-03-07 Tyszanka Marta Ścisłowicz w Linii życia, nowym serialu Polsatu
2012-03-20 Zaczęło się od Kopciuszka
2013-07-26 Można czasami zaszaleć
2015-01-03 Sama nagość mnie nie krępuje; jestem tak po prostu wychowana
2015-01-05 Nie projektuję przyszłości
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 687 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *