Diane Kruger zdradza Joshue Jacksona?


Kruger i JacksonZagraniczne media spekulują na temat rzekomej niewierności Diane Kruger (39 l.)!
Aktorka ma za sobą jeden rozwód. Po rozstaniu z mężem zaczęła spotykać się ze swoim kolegą po fachu, Joshuą Jacksonem (37 l.).

Ich związek trwa już ponad dziewięć lat!

Media wielokrotnie spekulowały na temat ich domniemanych kryzysów i rozstań.

Oni dotąd jednak udowadniali, że w show-biznesie można stworzyć trwały związek.

Wiele wskazuje jednak na to, że wcale nie jest tak kolorowo…

“New York Daily News” donosi, że gwiazda była widziana niedawno z aktorem Normanem Reedusem (46 l.) w jednym z barów.

Osoba, która również była tam obecna, zdradziła gazecie, że aktorzy zachowywali się, jakby byli parą.

Kruger ponoć siedziała Reedusowi na kolanach i czule się do niego przytulała.

Ciekawe, co na to Jackson…
źródło: pomponik.pl

Biografia Diany

Diane Kruger, właśc. Diane Heidkrüger (ur. 15 lipca 1976 w Algermissen) – niemiecka aktorka i modelka.

Jest córką Hansa-Heinricha i Marii-Theresy. Początkowo uczyła się baletu w Londynie, jednak na przeszkodzie w zrobieniu kariery baletnicy stanęła kontuzja. W takiej sytuacji Kruger wyjechała do Paryża, gdzie zaczęła pracować jako modelka.

Studiowała aktorstwo w Cours Florent. Bezskutecznie starała się o rolę w Piątym elemencie Luca Bessona. Debiutowała dopiero w 2002 roku w filmie Zawód morderca Jean-Pierre’a Roux, gdzie wystąpili m.in. Christopher Lambert i Dennis Hopper. W tym samym roku Kruger zagrała obok swojego ówczesnego męża, Guillaume’a Caneta, we francuskiej produkcji Mon idole.

Przełomem w jej karierze okazała się rola Heleny w filmie Troja Wolfganga Petersena. Producenci chcieli obsadzić w tej roli aktorkę nieznaną szerszej publiczności. Po zdjęciach próbnych w Montrealu, Londynie i Los Angeles Kruger została wybrana. Postawiono przed nią warunek w postaci przytycia 7 kilogramów.

Po premierze filmu Petersena w maju 2004 roku niemiecką aktorką zainteresowało się Hollywood. Wystąpiła w Skarbie narodów, u boku Nicolasa Cage’a oraz jego kontynuacji.

Kruger była gospodynią uroczystego otwarcia i zamknięcia 60. Festiwalu Filmowego w Cannes.

W 2009 roku wystąpiła w filmie Bękarty wojny w reżyserii Quentina Tarantino. Za rolę Kruger otrzymała nominację do nagrody Gildii Aktorów Filmowych dla najlepszej aktorki drugoplanowej. Obsada filmu otrzymała nagrodę ogólną dla najlepszej obsady.

Oprócz języka niemieckiego płynnie (tak jak językiem ojczystym) posługuje się francuskim i angielskim.

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Intruz (The Host) jako Łowczyni
2012: Wyszłam za mąż, zaraz wracam (Un plan parfait) jako Isabelle
2012: Żegnaj, królowo (Les adieux à la reine) jako Maria Antonina
2011: Tożsamość (The Unknown) jako Gina
2011: Terytorium wroga (Special Forces) jako Elsa Casanova
2010: Lily (Pieds nus sur les limaces) jako Clara
2010: Inhale jako Diane Stanton
2009: Mr. Nobody jako Anna / Druga Anna
2009: Bękarty wojny (Inglourious Basterds) jako Bridget Von Hammersmark
2009: Lascars jako Clémence Santiepi (głos)
2009: Kryptonim Farewell (L’affaire Farewell) jako Biegająca kobieta
2008: Dla niej wszystko (Pour elle) jako Lisa
2007: Skarb narodów: Księga Tajemnic (National Treasure: Book of Secrets) jako Abigail Chase
2007: Goodbye Bafana jako Gloria Gregory
2007: W pogoni za zbrodniarzem (The Hunting Party) jako Marjana
2007: L’âge des ténèbres jako Véronica Star
2006: Kopia mistrza (Copying Beethoven) jako Anna Holtz
2006: Brygady tygrysa (Les Brigades du tigre) jako Księżniczka Constance Radetsky
2005: Boże Narodzenie (Joyeux Noël) jako Anna Sörensen
2005: Frankie jako Frankie
2004: Troja (Troy) jako Helena
2004: Skarb narodów (National Treasure) jako Abigail Chase
2004: Apartament (Wicker Park) jako Lisa
2004: Sny o potędze (Narco) jako Dziewczyna z nocnego klubu
2003: Najlepsi z najlepszych (Michel Vaillant) jako Julie Wood
2003: Ani za, ani przeciw (Ni pour, ni contre (bien au contraire)) jako Dziewczyna na telefon
2002: Zawód morderca (The Piano Player) jako Erika
2002: Mon idole jako Clara Broustal

Seriale telewizyjne
2013: The Bridge: Na granicy jako Sonya Cross (główna rola)
2010: Fringe: Na granicy światów jako Miranda Greene (niewymieniona w czołówce)
2002: Duelles jako Sabine
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Joshuy

Joshua Carter Jackson (ur. 11 czerwca 1978 w Vancouver) – kanadyjski aktor filmowy i telewizyjny.

Urodził się w Vancouver w Kanadzie, jednak do ósmego roku życia mieszkał w Kalifornii i Seattle (USA). Potem wrócił z rodzicami do Kanady.

Pierwszą poważniejszą rolę w filmie Potężne Kaczory dostał w wieku 14 lat. Ogólnie wystąpił w trzech filmach z tej serii. W 1998 r. przyjął rolę Pacey’ego Wittera w serialu Jezioro marzeń (Dawson’s Creek). Dzięki niej zyskał dużą popularność. Występował tam aż do 2003 r. W międzyczasie grywał w filmach, takich jak Szkoła uwodzenia (Cruel Intentions), Sekta (The Skulls), Witamy w naszej dzielnicy (The Safety of Objects), Projekt Laramie czy Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra.

Po zakończeniu zdjęć do Jeziora marzeń Jackson grał pierwszoplanowe role w filmach Aurora Borealis i Americano.

Obecnie mieszka w Los Angeles i Vancouver, jest związany z Diane Kruger.

Wybrana filmografia
2008: Fringe: Na granicy światów jako Peter Bishop
2008: Shutter – Widmo jako Ben
2007: Battle in Seattle
2006: Bobby jako Wade
2005: Przeklęta jako Jake
2005: Pod słońce jako Jeremy Taylor
2005: Aurora Borealis jako Duncan Shorter
2005: Americano jako Chris McKinley
2002: Projekt Laramie jako Matt Galloway
2002: Kowboje i idioci jako Earl Crest
2001: Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra jako on sam
2001: Witamy w naszej dzielnicy jako Paul Gold
2000: Plotka jako Edson
2000: Sekta jako Luke McNamara
1999: Szkoła uwodzenia jako Blaine Tuttle
1998-2003: Jezioro marzeń jako Pacey Witter
1998: Uczeń szatana jako Joey
1998: Ulice strachu jako Damon Brooks
1997: On the Edge of Innocence jako Sammy
1997: Ronnie i Julie jako Ronnie Monroe
1997: Krzyk 2 jako uczestnik lekcji o filmie
1996: Potężne Kaczory 3 jako Charlie Conway
1996: Robin z Locksley jako John Prince, Jr.
1995: Kochany potwór jako Joshua Black
1994: Potężne Kaczory 2 jako Charlie Conway
1992: Potężne Kaczory jako Charlie Conway
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 337 razy, 1 wizyt dzisiaj)