Agnieszka Więdłocha i Antoni Pawlicki są razem?


Wiedlocha i PawlickiPlotka głosi, że Agnieszka Więdłocha (30 l.) nie jest już singielką. Od wakacji spotyka się ze swoim kolegą po fachu!
Aktorka niespełna dwa lata temu zakochała się w sporo młodszym od niej Macieju Musiale (20 l.).

Sprawdziły się jednak przepowiednie wielu osób, mówiące, że ten związek nie przetrwa zbyt długo.

Aktorzy faktycznie po kilku miesiącach postanowili pójść własnymi ścieżkami.

Media donosiły, że Więdłocha pocieszyła się w ramionach Sebastiana Fabijańskiego (28 l.).

Ten związek także okazał się przelotny – para zerwała ze sobą latem ubiegłego roku.

“Fakt” donosi teraz, że aktorka od jakiegoś czasu ma już nowego adoratora!

Jest nim nie kto inny jak Antoni Pawlicki, w którym była zauroczona kilka lat temu.

“Romansują ze sobą od wakacji. Po raz pierwszy pokazali się razem wśród kolegów na jednym z festiwali muzycznych i nie szczędzili sobie czułości” – mówi tabloidowi znajomy pary.

Pawlicki tak jest zakochany w swojej wybrance, że ponoć myśli nawet o oświadczynach.

Jego ukochana jest jednak nieco bardziej powściągliwa i nie spieszy jej się przed ołtarz.

Pasują do siebie?
źródło: pomponik.pl
tagi: nowy chłopak, nowy partner, nowa dziewczyna, nowa partnerka

Biografia Antoniego

Antoni Pawlicki (ur. 22 października 1983 w Warszawie) – polski aktor filmowy, telewizyjny i teatralny. Syn operatora Tadeusza Pawlickiego, bratanek producenta filmowego Macieja Pawlickiego i wnuk aktorki Barbary Rachwalskiej.
Ukończył XL Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Stefana Żeromskiego w Warszawie – klasę o profilu estradowym oraz, w roku 2006, wydział aktorski Akademii Teatralnej im. A. Zelwerowicza w Warszawie.

Jeszcze na trzecim roku studiów zagrał główną rolę w głośnym filmie Z odzysku Sławomira Fabickiego. Za tę rolę został kilkakrotnie nagrodzony na europejskich festiwalach filmowych. Będąc na czwartym roku zagrał w dyplomach Akademii Teatralnej w reż. Jana Englerta i Agnieszki Glińskiej. Debiutował także w teatrze w Poznaniu w roli Romea w inscenizacji Janusza Wiśniewskiego. W 2006 roku zdążył zagrać w komedii romantycznej Dlaczego nie! i jedną z głównych ról w serialu Królowie śródmieścia w reż. Anny Jadowskiej i Macieja Migasa. Zadebiutował także w teatrze telewizji główną rolą w Komu wierzycie w reż. Macieja Pieprzycy. W latach 2006–2007 zagrał w filmie Katyń w reż. Andrzeja Wajdy a następnie (w 2007) w Jutro idziemy do kina w reż. Michała Kwiecińskiego. Od 2008 gra w serialu wojennym Czas honoru wcielając się w jedną z głównych ról Janka Markiewicza – żołnierza walki zbrojnej (ZWZ) tzw.Cichociemnego. Serial emitowany jest na antenie programu telewizyjnego TVP2. Wziął udział w 5. edycji teleturnieju Wielki Test z Historii. Zagrał również w teledysku zespołu Syrop do piosenki „Młynek” oraz w teledysku Izy Lach do piosenki „Chociaż raz”. Od 13 kwietnia 2013 roku gra komisarza Michała Orlicza w serialu Komisarz Alex, gdzie zastąpił Jakuba Wesołowskiego.

Filmografia
2013: Komisarz Alex jako komisarz Michał Orlicz (od odc. 33, seria 3)
2013: Papusza jako Jerzy Ficowski
2012: Big Love jako Maciek
2012: Kac Wawa jako Jarek
2011: Ojciec Mateusz jako Julian Dębski (odc. 67, seria 5)
2011: Instynkt jako Kamil Małecki (odc. 2, seria 1)
2011: Los numeros jako Adam
2011: Cudowne lato jako Konrad
2010: Kołysanka jako ministrant
2009: Naznaczony jako Jacek Kotulski, przyjaciel Andrzeja, brat Marty
2009: Drzazgi jako Robert
2009: Wszystko jako facet Moniki
2009: Ostatnia akcja jako Robert Malinowski
2009: Incydent jako Michał Kwieciński
2008–2012: Czas honoru jako Janek Markiewicz
2008: Jeszcze nie wieczór jako student
2007: Jutro idziemy do kina jako Piotr Dołowy
2007: Dlaczego nie! jako Piotr
2007: Katyń jako Tadeusz, syn Elżbiety
2006: Królowie śródmieścia jako Artur
2005: Z odzysku jako Wojtek
2004: Kryminalni jako Paweł Straszyński (odc. 6, seria 1)
2004-2005: Pensjonat pod Różą jako „Pająk”, kolega Mikołaja
2004: Rodzinka jako Tomek, kolega Kingi
1997: Klan jako uczeń LVI Liceum Ogólnokształcącego im. Tetmajera

Teatr
2010: Showtime – obsada aktorska (Nick), Teatr Nowy Praga
2009: HollyDay – obsada aktorska (Jim), Teatr Studio
2009: Fredro dla dorosłych mężów i żon – obsada aktorska (Alfred), Teatr Komedia
2008: Pozory mylą – obsada aktorska (Justin)
2008: Przesilenie – występ gościnny, obsada aktorska (Dennis Dutton)
2007: Oskarżeni. Śmierć sierżanta Karosa – obsada aktorska (Andrzej Hybik), Sceny Faktu Teatru Telewizji
2006: Komu wierzycie? – obsada aktorska (Aleksander)

Polski dubbing
2013: Turbo – Turbo
2013: Oz Wielki i Potężny – Oz
2010: Super Hero Squad – Iron Man
2008: Speed Racer – Speed

Nagrody i wyróżnienia
2009: Uhonorowany nagrodą „Róże Gali” w kategorii „Piękny Debiut”[1]
2007: Nagroda aktorska na Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Filmowej Prowincjonalia we Wrześni za film Z odzysku
2007: „Odkrycie Festiwalu” na Ogólnopolskim Festiwalu Sztuki Filmowej Prowincjonalia we Wrześni za film Z odzysku
2007: Nagroda za debiut aktorski w głównej roli męskiej na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych Młodzi i Film za film Z odzysku
2006: Nagroda za główną rolę męską na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Salonikach za film Z odzysku
2006: Nagroda za najlepszą rolę męską na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Bratysławie za film Z odzysku
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Agnieszki

Agnieszka Więdłocha (ur. 12 stycznia 1986 w Łodzi) – polska aktorka.
Absolwentka łódzkiej filmówki (2009). Aktorka Teatru im. S. Jaracza w Łodzi. Jest laureatką Złotej Maski – łódzkiej nagrody teatralnej – za najlepszy debiut sezonu 2009/2010. Rozpoznawalność przyniosła jej rola Leny Sajkowskiej w serialu wojennym Czas honoru emitowanym na antenie stacji telewizyjnej TVP2 oraz role w M jak miłość i Lekarzach.

Filmografia
od 2008: Czas honoru – Lena Sajkowska–Markiewicz, żona Janka, mama Jasia
2008: Teraz albo nigdy! – Rita (odc. 5, 10–11, 13)
2008: Trening; etiuda szkolna
2008: Kanalie; etiuda szkolna
2008: Historia samotności; etiuda szkolna
2009: Incydent; film krótkometrażowy – Marta
2010: W pętach gorsetów; film animowany (głos)
2010: Klub szalonych dziewic – Anka, siostra Magdy
2010: Nie ten człowiek – dziewczyna przed ekranami
2011–2012: M jak miłość – Joanna Liberadzka-Zduńska, była żona Pawła Zduńskiego (odc. 834, 837, 841–842, 846, 849–851, 853, 855, 857, 861, 863, 865, 868, 870–873, 875–877, 881–882, 884, 886, 888, 892–893, 895, 897, 899, 901, 903–904, 909, 911, 914, 917–919, 921–926, 928–929, 931–932, 937, 952)
2011: Na dobre i na złe – Sonia (odc. 454)
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości – Julia
od 2012: Lekarze – dr Beata Jasińska, córka Leona, anestezjolog (od odcinka 5)
wystąpiła również w Lekarzach po godzinach (2013, odc. 5, 9-11) i Lekarzach nocą (2014, odc. 7)
2013: Syberiada polska – Cynia
2013: Komisarz Alex – Aneta Niziołek (odc. 36)
2014: Mój alkoholiku; etiuda szkolna

Role teatralne
Pod mlecznym lasem (reż. Michał Staszczak); przedstawienie w wykonaniu studentów PWSFTviT w Łodzi[1]
Rowerzyści V. Schmidta, reż. A. Augustynowicz – Lina (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi, Teatr Współczesny w Szczecinie)
Nad M. Bielińskiego, reż. W. Zawodziński – Olga (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Survival S. Blocka, reż. B. Sass – Rachel (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Dybuk Sz. An-skiego, reż. M. Grzegorzek – Lea (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Barbelo, o psach i dzieciach B. Srbljanović, reż. A. Augustynowicz – Milica (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)

Nagrody i wyróżnienia
2009: Kalisz. Nagroda 49. Kaliskich Spotkań Teatralnych za rolę Liny w spektaklu Rowerzyści w reż. A. Augustynowicz.
2009: Zabrze. Wyróżnienie na IX Ogólnopolski Festiwalu Dramaturgii Współczesnej „Rzeczywistość przedstawiona” za rolę Liny w spektaklu Rowerzyści w reż. A. Augustynowicz.
2010: Łódź. Złota Maska za najlepszy debiut sezonu 2009/2010 za role w spektaklach Dybuk, Nad i Survival w Teatrze Jaracza w Łodzi.
2010: Łódź. Srebrny Pierścień za najlepszą kreację aktorską sezonu 2009/2010 za rolę Lei w spektaklu Dybuk na deskach Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 507 razy, 1 wizyt dzisiaj)