Adam Fidusiewicz i Natalia Szroeder są razem?


Fidusiewicz i SzroederCzyżby Adam Fidusiewicz (31 l.) zostawił piękną modelkę dla młodziutkiej Natalii Szroeder (20 l.)?
Jeszcze niedawno pisaliśmy, że gwiazdor “Na Wspólnej” spotyka się z Martyną Budny.

Aktor towarzyszył jej podczas pokazów mody i dzielnie kibicował na widowni.

Jednak ostatnio pojawiły się plotki, że Fidusiewicz zmienił obiekt swoich westchnień.

Podobno teraz 31-latek spotyka się z młodziutką Szroeder.

Jakby na potwierdzenie tych plotek piosenkarka opublikowała ostatnio na Instagramie ich wspólne zdjęcie.

“Z super fajnym Adamem Fidusiewiczem” – podpisała je wokalistka.
źródło: pomponik.pl i Instagram.com
tagi: nowy chłopak, nowy partner, nowa dziewczyna, nowa partnerka

Biografia Adama

Adam Fidusiewicz (ur. 18 lutego 1985 w Warszawie) – polski aktor.

Ukończył Szkołę Podstawową nr 97 w Warszawie. Następnie rozpoczął naukę w Liceum Ogólnokształcącym im. Andersa w Warszawie i w XLV LO im. Romualda Traugutta w Warszawie. Dostał się do szkoły wokalnej w OKU, gdzie śpiewu uczy go Krystyna Prońko. Absolwent liceum im. Agnieszki Osieckiej w Warszawie. Był studentem psychologii mediów w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej, a udział w telewizyjnych produkcjach traktuje jako praktyczne źródło wiedzy i zarobku. Od 2009 roku student Akademii Teatralnej im. A. Zelwerowicza w Warszawie.

Pierwszą rolę zagrał w spektaklu telewizyjnym Różany Zamek (1995), potem był „Likwidator” Krzysztofa Janczaka [Pana Yapy] (1994/95) następne grał również w musicalach: Piotruś Pan oraz Metro. Ważną rolą była w 2000 roku postać Stasia Tarkowskiego w filmie W pustyni i w puszczy Gavina Hooda. W 2003 roku rozpoczął pracę w serialu TVN Na Wspólnej, gdzie zagrał Maksa Brzozowskiego. W musicalu Romeo i Julia (2004) wcielił się w rolę Parysa. Prowadził program Pogromcy rekordów w stacji MTV Polska (2008). Grał też w etiudzie szkolnej „Lol” Pawła Długołęckiego (2006).

Od 9 września 2007 r. występował w VI edycji „Tańca z gwiazdami”. Tańczył z Rosjanką, Alesyą Surovą. Odpadli w 5. odcinku programu i zajęli 10 miejsce.

W konkursie Blog Roku 2008 otrzymał Wyróżnienie główne za blog Mroczne Kalesony[1], który pisze od 2004 roku.

Fidusiewicz interesuje się także plastyką, snowboardem i internetem.

Filmografia
2015: Bodo jako Hans w reżyserii Michała Kwiecińskiego
2015: Crossing Lines jako Artur Slomski w reżyserii Susan Tully
2015: Ojciec Mateusz jako Marek w reżyserii Wojciecha Nowaka
2015: O mnie się nie martw jako Robert w serialu TVP2 w reżyserii Filipa Zylbera
2014: Dzwony wojny jako kapral w serialu BBC
2014: Czas Honoru: Powstanie jako Wilk w serialu TVP2
2014: Zobacz mnie – udział w filmie dyplomowym w reżyserii Mateusza Michalskiego
2014: Marynarz w Łodzi jako trener w filmie Marcina Latałło
2013: Bastian jako Bastian w filmie dyplomowym Szymona Kubki
2011: Na dobre i na złe (odc. 462 „Dymisja” i odc. 480 „Trudne decyzje”) jako młody haker, Pilecki ‚Pisklak’
2008: Małgosia contra Małgosia jako Krzysiek
2003–2010, od 2012: Na Wspólnej jako Maks Brzozowski
2001: W pustyni i w puszczy jako Staś Tarkowski
1996: Likwidator jako młody chłopiec bawiący się petardami w serialu młodzieżowym Krzysztofa Janczaka
1995: Różany Zamek jako Promyk w spektaklu telewizyjnym Wojciecha Molskiego

Dubbing
2015: Avengers: Czas Ultrona
2015: Kopciuszek
2014: Wielka Szóstka
2014: Odlotowe Agentki: Film
2014: Syn Boży
2014: Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz
2014: Muppety: Poza prawem
2014: Szwindel – Darren Vader
2014: Pokemon: Czerń i Biel – Przygody w Unovie i nie tylko – N
2013: Doraemon
2013: Paczki z planety X
2013: Powrót czarodziejów: Alex kontra Alex – Dominic
2012: Leonardo – Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni (odc. 8)
2012: Wodogrzmoty Małe
2012: Liga Młodych –
Thomas Kalmaku (odc. 33),
Kapitan Cold (odc. 34),
Static/Virgil Hawkins (odc. 40, 43, 46)
2011: Z kopyta –
Shane (odc. 58, 68),
Frank (odc. 67),
Matt (odc. 73)
2010: Małe królestwo Bena i Holly

Teatr
2013: Scenariusz dla trzech aktorów Bogusława Schaeffera – jako Dru (reż. Paweł Paszta, grupa A Tu Teatr)
2013: Porwanie Sabinek Juliana Tuwima – Emil (reż. Emilian Kamiński, Teatr Kamienica w Warszawie)
2013: Piosennik Program składany Andrzeja Poniedzielskiego – poKosyniera (reż. Andrzej Poniedzielski, Teatr Ateneum im. Stefana Jaracza Warszawa)
2013: Harce młodzieży polskiej Tomasza Śpiewaka – skaut Adam (reż. Remigiusz Brzyk, Teatr IMKA w Warszawie)
2012: MP4 Program składany (reż. Mariusz Benoit, Teatr Powszechny im. Zygmunta Hübnera w Warszawie)
2012: Wesele Stanisława Wyspiańskiego – Kaspr i Widmo (reż. Jarosław Gajewski, Teatr Collegium Nobilium w Warszawie)
2012: Warsztat Katarzyny Małachowskiej – spektakl ruchowy w Teatrze Collegium Nobilium w Warszawie
2012: Julia musi umrzeć na podstawie Romeo i Julia Williama Shakespeare’a – Romeo (reż. Barbara Wiśniewska, Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie). W październiku 2012 roku spektakl wziął udział w Baltic House Theatre Festival w Petersburgu, w lutym 2013 rok został zaprezentowany na SZEM Festival w Miskolc na Węgrzech, następnie spektakl pokazywano na Międzynarodowym Festiwalu Szkół Teatralnych ITSELF w Warszawie (lipiec 2013) i 56th Festival dei 2 Mondi di Spoleto we Włoszech.
2011: Pielgrzymi do Grobu Pańskiego Johanna Adolfa Hasse – rola Przewodnika (reż. Aneta Groszyńska, Kamila Michalak, Jakub Kasprzak, Tomasz Szczepanek, pod opieką Ryszarda Peryta, Teatr Collegium Nobilium w Warszawie)
2010: Enter Mikołaja Makowskiego – przygotowanie układu choreograficznego (reż. Anna Smolar i Jacek Poniedziałek, Nowy Teatr w Warszawie)
2004: Musical Romeo i Julia Bartosza Wierzbięty na podstawie dramatu Romeo i Julia Williama Shakespeare’a – Parys (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Studio Buffo w Warszawie)
2000: Musical Metro Agaty i Maryny Miklaszewskich – rola młodego człowieka (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Studio Buffo w Warszawie)
1999: Piotruś Pan Jamesa Matthew Barrie w adaptacji Jeremiego Przybory – rola Indianina (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Muzyczny Roma w Warszawie)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Natalii

Natalia Szroeder (ur. 20 kwietnia 1995) – polska piosenkarka i autorka tekstów, znana m.in. ze współpracy z raperem Marcinem „Liberem” Piotrowskim, z którym w 2013 roku nagrała przeboje „Wszystkiego na raz” i „Nie patrzę w dół”. Piosenkarka prowadzi także solową działalność artystyczną, jej debiutancki singel zatytułowany „Jane” ukazał się w 2012 roku.

Natalia Szroeder urodziła się 20 kwietnia 1995 roku. Wychowała się w pomorskiej wsi Parchowo w rodzinie o tradycjach muzycznych[1]. Matka piosenkarki Joanna występuje w zespole ludowym Modraki, którego założycielem był jej dziadek Waldemar Kapiszka[1]. Natomiast troje jej rodzeństwa tworzy zespół Rusland Trio[1]. Z kolei ojciec – Jaromir był założycielem teatru Dialogus, w którym występowała gdy miała 10 lat[2]. W dzieciństwie Szroeder wystąpiła także w audycji TVP1, Od przedszkola do Opola[1].

W 2011 roku została laureatką jednego z odcinków Szansa na sukces, gdzie zaśpiewała utwór „Cicha woda” z repertuaru Maryli Rodowicz[3]. 24 marca 2012 roku w serwisie YouTube opublikowała teledysk do piosenki „Potrzebny je drech” (w języku kaszubskim), którą napisała Weronika Korthals do słów Tomasza Fopke[4]. Następnie w lipcu ukazał się debiutancki singel solowy wokalistki – „Jane”[5]. Muzykę i słowa utworu napisał Marek Kościkiewicz, były członek zespołu De Mono. W tym samym roku nawiązała współpracę z raperem Liberem, z którym nagrała piosenkę „Wszystkiego na raz”[6]. Kompozycja uplasowała się na 5. miejscu AirPlay – Top[7], a także trafiła na listy przebojów takich rozgłośni radiowych, jak m.in. RMF FM czy Radio Zet[8][9]. Utwór „Wszystkiego na raz” był drugiem singlem z wydanego w maju tego samego roku albumu Libera zatytułowany Duety. Na płycie znalazł się także drugi wspólny utwór rapera i piosenkarki – „Nie patrzę w dół”, do którego powstał wideoklip zrealizowany przez Cam-L Studio i DL Promotion[10]. 3 sierpnia tegoż roku Szroeder wystąpiła w duecie z Liberem podczas gali Eska Music Awards 2013[11], w trakcie której uzyskała także nominację do tejże nagrody w kategorii Najlepszy debiut. W tym samym miesiącu wystąpiła na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Górze, gdzie wykonała piosenkę „Kukuszka” z repertuaru Zemfiry[12]. 2 grudnia 2013 roku do sprzedaży trafił jej drugi singel,„Tęczowy”[13].

11 lutego 2014 roku został wydany jej trzeci singel – „Nie pytaj jak (Young Stars Festival)”[14]. W kwietniu wystąpiła m.in. u boku Meza i Dawida Kwiatkowskiego na Young Stars Festival 2014 w poznańskiej hali Arena[15]. W czerwcu wzięła udział w koncercie z okazji 25-lecia działalności artystycznej Jacka Cygana i Ryszarda Rynkowskiego, który odbył się w ramach LI Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu. Podczas koncertu zaśpiewała piosenkę „Za młodzi, za starzy” w duecie z Jackiem Cyganem. W czerwcu wzięła udział w Carpathia Festival 2014 organizowanym w Rzeszowie[16]. 27 lipca 2014 roku podczas koncertu Lata ZET i Dwójki w Toruniu wraz z Liberem zdobyła nagrodę w kategorii Najlepszy występ za wykonanie utworu „Nie patrzę w dół”[17]. 24 sierpnia tegoż roku ukazał się pierwszy singel Natalii Szroeder i Libera – „Teraz ty”, który zwiastuje wspólny album duetu[18].

Jesienią 2015 wzięła udział w czwartej edycji programu rozrywkowego Twoja twarz brzmi znajomo, emitowanego w telewizji Polsat[19], gdzie zajęła siódme miejsce. W 5. odcinku wykonała przebój Whitney Houston „I Have Nothing”, za który zajęła pierwsze miejsce oraz zdobyła 10 tys. złotych, które przeznaczyła na fundację „Słoneczko”. Niedługo po wyemitowaniu odcinka, o jej występie pozytywną opinię napisał brytyjski dziennik The Mirror[20].

9 lutego 2016 roku wokalistka na antenie radia RMF FM potwierdziła, że wraz z utworem „Lustra” zgłosiła się do udziału w polskich preselekcji do 61. Konkursu Piosenki Eurowizji[21]. Kilka dni później znalazła się na liście artystów zakwalifikowanych do finału eliminacji[22]. 5 marca wystąpiła w finale widowiska i zajęła 5. miejsce, zdobywając 4,20% głosów[23].

Inspiracje
Pośród swoich inspiracji, Szroeder wymienia przede wszystkim Michaela Jacksona. Zainspirowana jest również muzyką takich artystów, jak Justin Timberlake czy Rihanna[1].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 750 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wykonaj poniższe zadanie *