Zooey Deschanel i Jacob Pechenik zaręczyli się


Deschanel-PechenikTydzień po tym jak świat dowiedział się, że Zooey Deschanel jest przy nadziei, artystka wyjawiła, że się zaręczyła.

Ojcem dziecka oraz narzeczonym jest 42-letni producent Jacob Pechenik (“The Skeleton Twins”). Para spotyka się od lata ubiegłego roku. Obecnie razem pracują nad komedią “Rock the Kasbah”. Deschanel występuje u boku Bruce’a Willisa, Kate Hudson i Billa Murraya, podczas gdy Pechenik produkuje.

Będzie to drugi mąż aktorki i wokalistki. W 2009 roku wyszła za wokalistę Death Cab for Cutie, Bena Gibbara. Rozwiedli się w 2012.

Niedawno Zooey i M. Ward jako She & Him przygotowali cover piosenki “God Only Knows”. Przeróbka powstała na potrzeby serialu “Jess i chłopaki”. Dorobek She & Him zamyka płyta “Classics”. Longplay ukazał się 2 grudnia.
źródło: nocoty.pl

Biografia Zooey

Zooey Claire Deschanel (ur. 17 stycznia 1980 w Los Angeles) – amerykańska piosenkarka i aktorka.

Urodziła się w Los Angeles, jako córka Caleba Deschanela, pięciokrotnie nominowanego do Oscara operatora filmowego i Mary Jo Deschanel, aktorki. Jej siostrą jest Emily Deschanel, aktorka występująca w serialu Kości.

Swój filmowy debiut Zooey miała w 1999 roku, w filmie Lawrence’a Kasdana – Mumford i niedługo po tym stała się znana dzięki zapadającym w pamięć drugoplanowym rolom w takich filmach jak: U progu sławy (Almost Famous, 2000), Nowy (The New Guy, 2002), Wielkie kłopoty (Big Trouble, 2002) oraz Życiowe rozterki (The Good Girl, 2002). Następnie zaczęła grać główne role m.in. w ekranizacji powieści Douglasa Adamsa – Autostopem przez Galaktykę (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2000) oraz w takich filmach jak: Dziewczyny z krwi i kości (All the Real Girls, 2003), Elf (Elf, 2003), Oby do wiosny (Winter Passing, 2005), Miłość na zamówienie (Failure to Launch, 2006) oraz Zdarzenie (The Happening, 2008).

Za rolę w filmie 500 dni miłości, gdzie zagrała u boku Josepha Gordona-Levitta, otrzymała nominację do nagrody Satelity w kategorii: najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu.

Śpiewała w kilku swoich filmach, a jej debiutancki album Volume One (nagrany razem z M. Wardem pod nazwą She & Him) został wydany w jej rodzimym kraju 18 marca 2008 roku.

Filmografia
Filmy fabularne
1999: Mumford jako Nessa Watkins
2000: U progu sławy (Almost Famous) jako Anita Miller
2001: W głąb siebie (Manic) jako Tracy
2002: Wielkie kłopoty (Big Trouble) jako Jenny Herk
2002: Porzucona (Abandon) jako Samantha Harper
2002: Życiowe rozterki (The Good Girl) jako Cheryl
2002: Nowy (The New Guy) jako Nora
2002: Sweet Friggin’ Daisies jako Zelda
2003: Dziewczyny z krwi i kości (All the Real Girls) jako Noel
2003: It’s Better to Be Wanted for Murder Than Not to Be Wanted at All jako Obsługa stacji benzynowej
2003: Elf (Elf) jako Jovie
2003: Whatever We Do jako Nikki
2003: House Hunting jako Christy
2004: Epitafium (Eulogy) jako Kate Collins
2005: Autostopem przez Galaktykę (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) jako Trillian
2005: Once Upon a Mattress jako Lady Larken
2005: Oby do wiosny (Winter Passing) jako Reese Holden
2006: Live Free or Die jako Cheryl
2006: Miłość na zamówienie (Failure to Launch) jako Kit
2007: The Good Life jako Frances
2007: The Go-Getter jako Kate
2007: Na fali (Surf’s Up) jako Lani Aliikai (głos)
2007: Most do Terabithii (Bridge to Terabithia) jako Panna Edmunds
2007: Raving jako Katie
2007: Flakes jako Panna Pussy Katz
2007: Zabójstwo Jesse’ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) jako Dorothy Evans
2008: Zdarzenie (The Happening) jako Alma Moore
2008: Jestem na tak (Yes Man) jako Allison
2008: Gigantyczny (Gigantic) jako Harriet ‘Happy’ Lolly
2009: 500 dni miłości (500 Days of Summer) jako Summer Finn
2010: Wasza wysokość (Your Highness) jako Belladonna

Seriale telewizyjne
1998: Sekrety Weroniki (Veronica’s Closet) jako Elena
2002: Frasier jako Jen
2004: Cracking Up jako Heidi
2005: Amerykański tata (American Dad!) jako Kim – francuska służąca (głos)
2006-2007: Trawka (Weeds) jako Kat
2007: Blaszany bohater (Tin Man) jako DG
2007: Drunk History jako Mary Todd Lincoln
2008: Simpsonowie (The Simpsons) jako Mary (głos)
2009: Kości (Bones) jako Margaret Whitesell
2011: Jess i chłopaki (New Girl) jako Jessica Day

Dyskografia
2008: She & Him – Volume One
2010: She & Him – Volume Two
2011: A Very She and Him Christmas
2013: She & Him – Volume 3
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jacoba

Filmografia

producent

2015
You Can’t Win 
2015
Solace 
2014
Między nami bliźniętami The Skeleton Twins
2014
Electric Slide
2014
Dziewczyna warta grzechu She’s Funny That Way
2014
Song One
2013
Diabelska przełęcz Devil’s Knot
2013
Przed północą Before Midnight
2013
Hateship, Loveship
2013
Imigrantka The Immigrant
2013
Chłód nadchodzi nocą Cold Comes the Night
2013
We Are What We Are
2013
Jobs jOBS
2012
Pocałunek potępionych Kiss of the Damned
2011
Terri

(Odwiedzono 67 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *