Żmuda-Trzebiatowska uciekła z Polski. Przed Adamem Królem


zmuda-trzebiatowska-krolPo rozstaniu z tancerzem Adamem Królem (42 l.), Marta Żmuda-Trzebiatowska (29 l.) w końcu ma czas dla siebie i swoich przyjaciół.

Rozpromieniona i uśmiechnięta. Aktorka żyje aktywniej niż kiedyś. Wreszcie korzysta z życia, a nie bawi się w dom – mówi “Rewii” jej przyjaciółka.
– Wcześniej nie miała na nic czasu. W jej życiu była tylko praca i dom, w którym czekał na nią Adam. Teraz jest inaczej: myśli o sobie i robi to, na co ma ochotę – dodaje.
Sama zainteresowana podkreśla, że dopiero teraz, kiedy nie ma obok niej Adama, bardziej skupia się na sobie, uprawiając “zdrowy egoizm”.
Zawsze marzyła, by wyjechać na kursy aktorskie do Wielkiej Brytanii. Wreszcie może to zrobić! “Jadę do Londynu” – oznajmiła tygodnikowi “Rewia” tuż przed wyjazdem.
Jednak jej przyjaciółka zdradza, że ten wyjazd jest też ucieczką. – Adam nie pogodził się z rozstaniem. Był pewien, że będzie z Martą na dobre i na złe. Chce ją odzyskać, ale przecież nie ma na to szans.
Zanim Żmuda podjęła decyzję o rozstaniu, wszystko sobie przeanalizowała i przemyślała. Nie zmieni zdania – doświadcza teraz zupełnie innego życia, swobodnego i spokojnego.
Z Adamem poznała się, będąc na I roku studiów. Przez 9 lat byli nierozłączni. Mieli skrajne temperamenty. Dziś ich przyjaciele nie mają wątpliwości: było pewne, że prędzej czy później rozstaną się.
“Marta chciała szaleć, Adam zakładać rodzinę. Nie dało się tego pogodzić” – opowiada znajomy pary.
Dzisiaj aktorka wie, że żyje. Ma nadzieję, że jej wyjazd pomoże Adamowi uporać się z przeszłością i pogodzić z faktem, że ich wspólny rozdział został zamknięty.
źródło: pomponik.pl

Biografia Marty

Marta Żmuda Trzebiatowska[a] (ur. 26 lipca 1984 w Człuchowie) – polska aktorka telewizyjna, filmowa i teatralna.
Wychowała się w miejscowości Przechlewo, gdzie ukończyła Szkołę Podstawową im. Janusza Korczaka. Następnie uczęszczała do Liceum Ogólnokształcące imienia Stefana Czarnieckiego w Człuchowie do klasy o profilu matematyczno-fizycznym. W Człuchowie brała także udział w zajęciach kółka teatralnego w Miejskim Domu Kultury.[1] [2]
Absolwentka Akademii Teatralnej w Warszawie. Laureatka Telekamery 2009 w kategorii aktorka oraz nagrody Róże Gali w kategorii piękne debiuty i Elle Style Awards 2009 w kategorii najlepsza aktorka.
W 2008 wzięła udział w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami, w którym zajęła 3. miejsce. Jej partnerem tanecznym był Adam Król.

Filmografia
2005: Dom niespokojnej starości jako Bella
2005: Kryminalni jako Jagoda Dobroń
2005: Na dobre i na złe jako Dzidka Fryckiewicz, siostra Malwiny
2006–2007: Dwie strony medalu jako Iza Dorosz
2006: Fałszerze – powrót Sfory jako Basia, sekretarka Gozdawy
2006: Magda M. jako Jagoda Rajewska
2007: Twarzą w twarz jako Halina „Ola” Słomińska
2007: Przymierzalnia jako prezenterka
2008: Nie kłam, kochanie jako Ania
2008: Serce na dłoni jako Małgorzata
2008–2009: Teraz albo nigdy! jako Marta Orkisz
2008: Wszystko jako Monika
2010: Ciacho jako Basia
2010: Śluby panieńskie jako Klara, siostrzenica Dobrójskiej
2011: Och, Karol 2 jako Paulina
2011: Chichot losu jako Joanna Konieczna
2011: Wygrany jako Kornelia
2011: Gry małżeńskie jako Kasia
2011: Hotel 52 jako Alicja
2011: Komisarz Rozen jako Ewa Rybaczyńska
2011–2012: Julia jako Monika Miller
2012: Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć jako Elza

Polski dubbing
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Flora
2012: Królewna Śnieżka (film 2012) jako Śnieżka

Teatr
2008: Berek czyli upiór w moherze jako Małgorzata
2009: Motyle są wolne jako Jill
2010: Kiedy Harry poznał Sally jako Sally
2012: Ślub doskonały jako Judy
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Adama

Adam Król ma 42 lata, jest mistrzem Polski w tańcu towarzyskim.

(Odwiedzono 597 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.