Wojciech “Łozo” Łozowski lubi patrzeć na Marinę Łuczenko


marina-luczenko-lozowski-lozoWojtek Łozowski, znany jako Łozo, i Marina byli kiedyś zgraną parą. Niestety, jakiś czas temu ich związek się rozpadł, a Marina zainteresowała się Wojciechem Szczęsnym i to z nim w końcu się związała.

Jednak nie zmienia to faktu, że wokalistka nie przestała się podobać swojemu byłemu chłopakowi. Łozo zdradził w nieemitowanym materiale programu “Na językach”, cytowanym przez gazetę “Fakt”, że lubi patrzeć na Marinę! Przy okazji wyjawił też, co mu się podoba w byłej dziewczynie.

– Ciągle, po tych paru latach, lubię rzucić na nią okiem, i to się pewnie nigdy nie zmieni. Zdecydowanie lubię styl Mariny. Mara zawsze ubiera się tak, że zwracam na to uwagę. Szuka, kombinuje i to jest fajne – powiedział Łozo.
źródło: gala.pl

Biografia Wojciecha

Wojciech “Łozo” Łozowski (ur. 5 lipca 1984 w Olsztynie[1]) – polski wokalista, a także osobowość telewizyjna. Od 2004 roku wokalista grupy Afromental. Syn mistrza tańca towarzyskiego Andrzeja Łozowskiego. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV[2].

Od 2 marca do 27 kwietnia 2008 roku występował w Tańcu z gwiazdami odpadł w 9 odcinku. Tańczył w parze z Blanką Winiarską. Zajął 6 miejsce. Od 2011 roku zasiada w jury programu Must Be the Music. Tylko muzyka emitowanego na antenie stacji telewizyjnej Polsat[3].

Również w 2011 roku Łozowski wziął udział w nagraniu utworu “Cudne Mazury” powstałego w ramach akcji “Mazury Cud Natury”, promującego region Mazur[4]. Autor kompozycji Krzysztof “Dżawor” Jaworski znany z występów w grupie Harlem zaprosił do nagrań także innych artystów związanych z regionem w tym: Janusza Panasewicza z Lady Pank, Ryszarda Rynkowskiego, Piotra “Petera” Wiwczarka z Vader oraz Norberta “Norbiego” Dudziuka[4].

Dyskografia
DJ Frodo – The Originals Mixtape (2009, Wielkie Joł, gościnnie śpiew)[5]
Fu – Retrospekcje (2009, Prosto, gościnnie śpiew)[6]
VNM – Etenszyn: Drimz Kamyn Tru (2012, Prosto, gościnnie śpiew)[7]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Mariny

Marina Łuczenko, ukr. Марина Лученко (ur. 3 lipca 1989 w Winnicy) – polska piosenkarka, kompozytorka i aktorka.
Urodziła się na Ukrainie, lecz w wieku 2 lat przeprowadziła się z rodzicami, którzy mają polskie korzenie, do Polski, do Stalowej Woli[2].

Łuczenko jest trzykrotną laureatką festiwalu piosenki dziecięcej. W 1998 zajęła drugie miejsce na międzynarodowym festiwalu w Częstochowie[2]. Jest absolwentką szkoły muzycznej I stopnia i klasy artystycznej Liceum Ogólnokształcącego im. Agnieszki Osieckiej w Warszawie[3]. W 2000 zagrała epizodyczną rolę w spektaklu Waldemara Krzystka – Ballada o zabójcach[4]. W 2004 wcieliła się w tytułową rolę w musicalu Janusza Józefowicza pt. Romeo i Julia w Teatrze Studio Buffo[4]. W 2007 wzięła udział w międzynarodowym konkursie New Wave, w którym zajęła 3. miejsce. Ponadto otrzymała nagrodę specjalną ufundowaną przez Ałłę Pugaczową[4]. Od 2 do 30 marca 2008 brała udział w ósmej edycji programu Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Michał Uryniuk. Zajęli 10. miejsce[5]. W 2009 wcieliła się w rolę Chelsea Amandy, córki Darka Jankowskiego w serialu TVN 39 i pół[6].

Jesienią 2009 rozpoczęła współpracę z byłą menedżerką Dody, Mają Sablewską[7]. 25 lutego 2010 wystąpiła na gali VIVA Comet 2010, gdzie premierowo wykonała swój debiutancki singel „Glam Pop”[8]. W marcu tego samego roku otrzymała nominację do nagrody Viva! Najpiękniejsi w kategorii Najpiękniejsza Polka[9]. 23 kwietnia 2010 podczas gali Eska Music Awards 2010 otrzymała nagrodę w kategorii Debiut roku[10]. W lipcu tego samego roku wydany został jej drugi singel pt. „Pepper Mint”[11]. W ostatni dzień 2010 Łuczenko wystąpiła podczas sylwestrowego koncertu telewizji publicznej „Sylwester z Dwójką – Imperium gwiazd” we Wrocławiu, gdzie wraz z Mrozem premierowo wykonała ich wspólny utwór − „Wenus Mars”[12].

W styczniu 2011 w atmosferze skandalu zakończyła współpracę z Mają Sablewską[13]. W tym samym czasie otrzymała dwie nominacje do nagrody VIVA Comet 2011 w kategorii Debiut roku oraz Image roku[14]. 5 listopada 2011 ukazał się jej debiutancki album zatytułowany Hard Beat[15]. Na płycie nie znalazły się dotychczasowe nagrania piosenkarki[16]. W 2012 Łuczenko otrzymała cztery nominacje do nagrody VIVA Comet 2012[17]. W maju tego samego roku nagrodzona została statuetką Plejada TOP TEN 2012 „za świetną debiutancką płytę i skok na głęboką wodę”[18]. 4 sierpnia 2012 wystąpiła na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Górze, gdzie wykonała utwór „O niom”[19].

Dyskografia

Albumy

Rok Informacje
2011 Hard Beat[15]

  • Data wydania: 5 listopada 2011
  • Dystrybucja: Fonografika
  • Formaty: CD, digital download[20]

Single

Rok Tytuł Pozycja na liście Album
ESKA
2010 „Glam Pop” 1[21]
„Pepper Mint” 5[22]
2011 „Wenus Mars” (& Mrozu) 5[23]
„Electric Bass” 3[24] Hard Beat
2012 „Saturday Night”[25]
„—” pozycja nie była notowana.

Gościnnie
2009: Waterpistols & Daisy feat. Łozo, Ramona Rey – „Zły on”[27]
2009: Afromental – „Radio Song”[26]
2012: Mrozu – „Rollercoaster”

Filmografia
2009: 39 i pół – Chelsea Amanda, córka Darka (odc. 21–33, 35–39)
2009: I pół – Chelsea Amanda, córka Darka
2010: Usta usta – Emilia Skowron (odc. 6)

Teatr Telewizji
2000: Ballada o zabójcach (reż. Waldemar Krzystek) – Dziewczynka z królikiem
2004: Romeo i Julia (reż. Janusz Józefowicz) – Julia

Nagrody i nominacje

Rok Nagroda Kategoria Rezultat
2010 Viva! Najpiękniejsi Najpiękniejsza Polka Nominacja[28]
Eska Music Awards 2010 Debiut roku Wygrana[29]
2011 VIVA Comet 2011 Debiut roku Nominacja[30]
Image roku Nominacja[30]
2012 VIVA Comet 2012 Artystka roku Nominacja[17]
Image roku Nominacja[17]
Teledysk roku („Electric Bass”) Nominacja[17]
Album roku (Hard Beat) Nominacja[17]
Plejada TOP TEN Za świetną debiutancką płytę i skok na głęboką wodę Wygrana[18]
Festiwal Piosenki Rosyjskiej Rywalizacja o Złoty Samowar („O niom”) Nominacja[31]
Onet.pl Teledysk roku − Polska („Saturday Night”) 8. miejsce

Wcześniejsze osiągnięcia
I miejsce Międzyszkolny Festiwal Piosenki Dziecięcej – Stalowa Wola 1996 r.
I miejsce Międzyszkolny Festiwal Piosenki Dziecięcej – Stalowa Wola 1997 r.
II miejsce Międzynarodowy Festiwal „Majowa Nutka” – Częstochowa 1998 r.
III miejsce Ogólnopolski Festiwal „Wygraj Sukces” – Tarnobrzeg 1998 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Woźniki” 1998 r.
I miejsce Wojewódzki Przegląd Kolęd – Nisko 1998 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal im. „Henryka Morysa” – Kielce 1998 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Wygraj Sukces” – Tarnobrzeg 1999 r.
II miejsce Ogólnopolski Festiwal „Nowa Piosenka w starym Krakowie” 1999 r.
I miejsce Międzynarodowy Festiwal „Małe Gwiazdeczki” – Bułgaria (Warna) 1999 r.
II miejsce Ogólnopolski Festiwal im. Henryka Morysa. Kielce 1999 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Gama” Radom 1999 r.
I miejsce w Telewizyjnym Programie „Wygraj Wyśpiewaj” 1999 r.
II miejsce Międzynarodowy Festiwal „Wygraj Sukces” 2000 r.
Grand Prix Ogólnopolski Festiwal „Nowa Piosenka w Starym Krakowie” – 2000 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal im „Henryka Morysa” – Kielce 2000 r.
I miejsce Harcerski Międzynarodowy Festiwal Piosenki i Tańca „Złota Jodła” – Kielce 2000 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Jozefów” 2000 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal im „Henryka Morysa” – Kielce 2001 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Gama” – Kołobrzeg 2001 r.
Grand Prix Ogólnopolski Festiwal „Wygraj Sukces” – Tarnobrzeg 2001 r.
Grand Prix Między Narodowy Festiwal „Parasolki” – Ukraina, Winnica 2002 r.
Złoty Aplauz – Międzynarodowy Festiwal Konin 2002 r.
Dyplom Fidofu „The Golden Star” – Rumunia Bukareszt 2002
I miejsce Ogólnopolski Festiwal im „Henryka Morysa” Kielce – 2002 r.
II miejsce Międzynarodowy Festiwal „Czarnomorskie Igry” – Ukraina,Skadowsk 2003 r.
Udział w finale 13 konkursu Eurowizji dla dzieci – 2003 r.
I miejsce Ogólnopolski Festiwal „Gama” Kołobrzeg 2003 r.
III miejsce Ogólnopolski Festiwal Piosenki Angielskiej – Brzeg 2003 r.
Grand Prix Ogólnopolski Festiwal „Piosenki lat 70″ – Wyszków 2004 r.
Grand Prix Ogólnopolski Festiwal „Kolędy Polskie” Jarosław 2004.
I miejsce „Festiwal Piosenki Rozrywkowej” – Świecie 2004 r.
Złoty Aplauz „Eurokonkurs” – Konin 2004 r.
Grand Prix Ogólnopolski Festiwal „Piosenki Rosyjskiej” – Warszawa 2006 r.
III miejsce na międzynarodowym festiwalu „New Wave” oraz nagroda specjalna od Ałły Pugaczowej – Łotwa 2007 r.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 380 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.