William Baldwin i Chynna Phillips


baldwin-phillipsWilliam i Chynna są parą od 1995 r, a ślub wzięli w 1995 r.

Partnerzy:
Williama
Jennifer Grey 1991
Chynna Phillips 1995 do dzisiaj
ślub 09 09 1995

 

Biografia Williama
William Joseph (Billy) Baldwin (ur. 21 lutego 1963 roku w Massapequa, na Long Island, w stanie Nowy Jork, USA) – amerykański aktor filmowy i telewizyjny.
Jest synem nauczyciela historii szkoły średniej Alexandra Rae’a Baldwina Jr. i Carol Newcomb (z domu Martineau). Jego trzej bracia – starsi Alec (ur. 1958) i Daniel (ur. 1960) oraz młodszy Stephen (ur. 1966) – zostali również aktorami. Ma dwie siostry – starszą Elizabeth (ur. 1955) i młodszą Jane (ur. 1965).
Pracował jako model w Nowym Jorku, zanim podjął dwuletnie studia na Uniwersecie Stanowym (State University of New York) w Binghamton, w stanie Nowego Jorku, na wydziale nauk politycznych. Następnie przeprowadził się do Hollywood. Zadebiutował na szklanym ekranie w dramacie kryminalnym ABC Sprawa Jenniger (The Preppie Murder, 1989), gdzie zagrał autentyczną postać mordercy Roberta Chambersa, który zabił 18-latkę (Lara Flynn Boyle) w nowojorskim Central Park. Po raz pierwszy pojawił się na ekranie kinowym w dramacie antywojennym Olivera Stone’a Urodzony 4 lipca (Born on the Fourth of July, 1989) z Tomem Cruise.
Jedną ze swoich najciekawszych ról stworzył w brutalnym, pełnym akcji i napięcia policyjnym filmie Wydział Spraw Wewnętrznych (Internal Affairs, 1990) jako prześladowany psychicznie i fizycznie przez swojego zwierzchnika policjant. W dramacie Ognisty podmuch (Backdraft, 1991) wystąpił w roli młodszego syna strażaka z Chicago, który po śmierci ojca, postanawia iść w jego ślady. Komercyjnym sukcesem kasowym był thriller Phillipa Noyce Sliver (1993) z Sharon Stone, a rola opętanego manią podglądania gospodarza budynku doczekała się nagrody MTV Movie i jednocześnie nominacji do nagrody Złotej Maliny dla najgorszego aktora. Jako policjant z Miami w filmie sensacyjym Czysta gra (Fair Game, 1995), wraz ze swoją ekranową partnerką modelką Cindy Crawford zdobył nominację do nagrody Złotej Maliny. Jednym z głośniejszych filmów z jego udziałem była czarna komedia Mokra robota (Curdled, 1996). Za rolę trenera tenisa w komediodramacie Walka żywiołów (The Squid and the Whale, 2005) wraz z całym zespołem aktorskim uhonorowany został nowojorską nagrodą Gotham Award.

Życie prywatne
Jest zdeklarowanym demokratą. Spotykał się z Jennifer Grey. Od 9 września 1995 roku jest żonaty z piosenkarką Chynną Phillips, związaną niegdyś z grupą Wilson Phillips. Mają troje dzieci – dwie córki: Jamison Leon (ur. 27 lutego 2000) i Brooke Michelle (ur. 6 grudnia 2004) oraz syna Vance’a Alexandra (ur. 23 października 2001).

Ciekawostki
Ma 185 cm wzrostu.
Jego syn Vance był urodzony w tym samym dniu i miesiącu (23 października), co jego bratanica Ireland, córka Aleca.
Jest współwłaścicielem restauracji w Nowym Jorku. Prowadzi ją z młodszym bratem Stephenem.

Filmografia
filmy kinowe
2007: Hałas (Noise) jako Szef sztabu burmistrza
2007: Przystanek Manhattan (Adrift in Manhattan ) jako Mark Phipps
2006: Lenexa, 1 Mile jako Dan Cooney Sr.
2006: Feel jako Nathan
2006: Park jako Dennis
2005: Sakura: Blue-Eyed Samurai
2005: Walka żywiołów (The Squid and the Whale) jako Ivan, trener tenisa
2004: Reguły sztuki (Art Heist, Hiszpania) jako Bruce Walker, nowojorski policjant, prywatnie mąż Sandry, z którym ta jest w separacji
2003: Red Rover jako Will Taylor
2002: Facet z odzysku (You Stupid Man, jako aktor Brady
2001: Nie mów nic (Say Nothing) jako Julian Grant, szef międzynarodowej korporacji
2001: Król ulicy (One Eyed King) jako Frank Thomas, Amerykanin irlandzkiego pochodzenia, syn robotnika portowego
2001: Double Bang jako Billy Brennan
2000: Związki rodzinne (Relative Values) jako Don Lucas, były kochanek Mirandy
2000: Główny podejrzany (Primary Suspect) jako Christian Box
1999: Wirus (Virus) jako Steve Baker
1998: Rozbity obraz/Krzywe odbicie (Shattered Image) jako Brian
1998: Senator Bulworth (Bulworth) jako kochanek Constance Bulworth
1996: Mokra robota (Curdled) jako Paul Guell
1995: Czysta gra (Fair Game) jako Detektyw Max Kirkpatrick
1995: Pożar uczuć (A Pyromaniac’s Love Story) jako Garet
1993: Sliver jako Zeke Hawkins
1993: Trzy serca (Three of Hearts) jako Joe
1991: Ognisty podmuch (Backdraft) jako Brian McCaffrey
1990: Linia życia (Flatliners) jako Joe Hurley
1990: Wydział wewnętrzny (Internal Affairs) jako policjant Van Stretch
1989: Urodzony 4 lipca (Born on the Fourth of July) jako Plutonowy – Wietnam

filmy TV
2003: E.D.N.Y. jako Mike ‘Mad Dog’ Kelly
2002: R.U.S./H.
1999 Braterstwo zabójców (Brotherhood of Murder) jako Tom Martinez
1989: The Preppie Murder jako Robert Chambers

seriale TV
2010: Plotkara jako William van der Woodsen
2007-2008: Seks, kasa i kłopoty (Dirty Sexy Money) jako Patrick Darling IV
2007: Danny Fantom (Danny Phantom) jako Johnny 13
2006: Waterfront jako Paul Brennan
2004: Danny Fantom (Danny Phantom) jako Johnny 13
1994: Saturday Night Live w roli samego siebie

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Chynny

Chynna Phillips (ur. 12 lutego 1968) to amerykańska piosenkarka i aktorka, znana z bycia członkiem Wilson Phillips . Jest również znany jako córka The Mamas & Papas z członków zespołu John i Michelle Phillips i pół-siostra Mackenzie Phillips , Bijou Phillips , Jeffrey Phillips, Tamerlana Phillips i Austin Hines.

Wczesne życie i film pracę
Phillips urodził Gilliam Chynna Phillips w Los Angeles. [1] Phillips rozpoczęła karierę w aktorstwie. Ona pojawiła się w takich filmach jak 1987 jest Some Kind Of Wonderful , 1988 w Caddyshack II , 1988 to ” ruchomy cel “, 1989’S Say Anything , a jako tytuł znaków Roxanne Pulitzer w 1989 telewizyjny film biograficzny Roxanne: Nagroda Pulitzera.
W 1995 roku powróciła do aktorstwa pojawiający jako Kim MacAfee w filmie telewizyjnym Bye Bye Birdie . W 2004 roku wyraził charakter Kitty wraz z mężem Williamem Baldwinem jako Johnny 13 w Danny Phantom .
Phillips był zawodnik na 13 sezonie Taniec z gwiazdami . Jej profesjonalny partner był dwukrotny finalista Tony Dovolani . Choć wydawało się, że jednym z faworytów do wygrania, Phillips niespodziewanie wyeliminowany w czwartym tygodniu konkursu. Pomimo jej początku zjazdu, Phillips odbył znacznie wyższą średnią wyników w porównaniu do gwiazd, które trwało znacznie dłużej niż ona.

Kariera muzyczna
Pod koniec 1980, Phillips założył trio Wilson Phillips z jej przyjaciół z dzieciństwa Carnie i Wendy Wilson . Grupa wydała swój debiutancki album debiut w 1990 roku. Album pójdzie na sprzedaż osiem milionów egzemplarzy. [2] [3] Sprawozdanie grupy drugi album, światła i cienia, wydany w 1992 roku, był komercyjnym rozczarowaniem, mimo że platynę. [4] Po tym projekcie, Phillips opuścił grupa, powołując wyczerpanie. [5]
W 1995 roku wydała swój Phillips debiutancki solowy album, nagi i Sacred , ale nie udało się odzyskać sukces znalazła się Wilson Phillips. [3] W 2004 roku, Wilson Phillips zjednoczona, aby nagrać swój trzeci album w Kalifornii, która wyróżniona pokrycie melodie z West Coast śpiewaków od 1960 i 70. [6]
Ona stała się chrześcijańska w 2003 roku. [7] W 15 października 2007 wydanie magazynu People, ona powiedziała do pisania piosenek dla chrześcijańskiego albumu. [8] Wystąpiła w brother-in-law Stephen Baldwin Livin dokumentalnego ‘s Jest: Niezwykłe podejrzanych. W 2009 roku Phillips współpracował z singer / songwriter Vaughan Penn jako duet ” Chynna i Vaughan “. Dwa wydali debiutancki album “One Reason” w dniu 22 września 2009 roku. [9]

Życie osobiste
Phillips spotkał aktora Williama Baldwina w 1991 roku i została jego żoną od 1995 roku. Para ma troje dzieci:. Córka Jameson (ur. 2000), syn Vance (ur. 2002) i córka Brooke (ur. 2004) [10]
We wrześniu 2009 Chynna jego przyrodnia siostra Mackenzie Phillips twierdził w swoich wspomnieniach, że ona i jej ojciec miał “związane z przymusem” dziesięć lat kazirodczego związku. [11] Podczas gdy zarówno Genevieve Waite , żona Jana w czasie, a Michelle Phillips , druga żona Jana, powiedział mediom, że nie wierzą jej roszczeń, [12] Chynna Phillips stwierdził na piśmie, że ona nie wierzy Mackenzie mówił prawdę. [13]
Na jej urodziny 42-ty, Chynna Phillips był traktowany do niepokoju w dniu lut 12, 2010. W wydanej w dniu 27 lutego, jej kierownik Lizzie Grubman powiedział: “Po pomyślnym ukończeniu w szpitalach na lęku, Chynna Phillips szczęśliwie wrócił do domu [14] , aby świętować urodziny córki z rodziną. ” Menedżer Lizzie Grubman twierdził Phillips był “zadowolony być w domu z rodziną. Ona jest w wielkich duchów”. [15]

Filmografia
Film
Rok Film Rola Inne uwagi
1975 Little Blue Boy
1987 Some Kind of Wonderful Mia
1988 Invisible Kid Cindy Moore
Caddyshack II Mary Frances “Miffy” Young
1989 Say Anything … Mimi
2011 Bridesmaids Sama
Telewizja
Rok Tytuł Rola Uwagi
1988 Ruchomy cel Megan Lawrence Film telewizyjny
Żegnaj, Miss 04 lipca Alma Film telewizyjny
1989 Comeback Jessica Film telewizyjny
Podróż Man Mona Voight Film telewizyjny
Roxanne: Nagroda Pulitzera Roxanne Pulitzer Film telewizyjny
1995 Bye Bye Birdie Kim MacAfee Film telewizyjny
2004-2007 Danny Phantom Kicia 3 odcinki
Taniec z gwiazdami spektakli
Partnerem Chynna Phillip był Tony Dovolani .
Tydzień # Taniec / Song Ocena sędziów Wynikać
Inaba Goodman Tonioli
1 Walc wiedeński / ” If I Aint Got You ” 8 7 7 Bezpieczny
2 Jive / ” The Boy Does Nothing ” 7 7 7 Bezpieczny
3 Rumba / ” Hold On ” 8 9 9 Bezpieczny
4 Tango / ” Theme From Mission: Impossible ” 7 7 7 Wyeliminowany

Dyskografia
Albumy
Rok Album
1995 Naked and Sacred
Wydany: 07 listopad 1995
Wydawca: EMI Records

Single
Rok Pojedynczy Pozycje pików Album
AUS
[16] UK
[17]
1995 “Naked and Sacred” 15 62 Naked and Sacred
1996 “I Live for You” 9 –
“Remember Me” – –
” Wystarczy, aby usłyszeć, że mnie kochasz ” – –

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 208 razy, 1 wizyt dzisiaj)