Tomasz Kot pierwszy raz z żoną Agnieszką Olczyk w telewizji

kot-tomasz-agnieszkaTomasz Kot (37 l.) pojawił się ze swoją żoną Agnieszką w studiu “Dzień dobry TVN”.

Aktor, doceniony ostatnio za rolę Zbigniewa Religi w filmie “Bogowie”, promował książkę dla dzieci pt. “Senek”, której współautorską jest właśnie żona Agnieszka Olczyk-Kot.

Ciekawostką jest fakt, że pomysł na publikację zrodził się podczas wieczornych rozmów z córką Blanką.

Wspólna historia została spisana, a następnie zilustrowana kolażami autorstwa Agnieszki. Na płycie audio, dołączonej do książki, bajkę czyta Kot.

Żona aktora od lat zawodowo związana jest ze środowiskiem filmowym, mimo to w programie porannym wraz z mężem pojawiła się po raz pierwszy.

Z wykształcenia jest operatorem filmowym oraz psychologiem. Pracuje jako montażystka, do tego fotografuje i zajmuje się domem.

Pytana, jak wygląda życie ze znanym aktorem, podkreśliła, że popularność nie zmieniła męża i jest on tym samym człowiekiem, jakim był na początku ich znajomości.

“Prawie się nie zmienił. Nie mamy telewizora, więc ta fala popularności do mnie nie dociera. Czasami widzę na ulicy, jak jest rozpoznawalny, ale Tomek ma do tego duży dystans, więc nie przechodzi to do domu” – wyznała.
źródło: pomponik.pl

Biografia Tomasza

Tomasz Kot (ur. 21 kwietnia 1977 w Legnicy) – polski aktor filmowy i teatralny.
Jest absolwentem I LO im. Tadeusza Koścuszki w Legnicy. 17 listopada 1996 zadebiutował na deskach Teatru Dramatycznego w Legnicy w sztuce „Panna Tutli-Putli”. W 2001 ukończył PWST w Krakowie. Od 2001 był aktorem Teatru Bagatela w Krakowie. Można go zobaczyć na deskach Teatru Praga w Fabryce Trzciny. Obecnie współpracuje z teatrem im. Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu[1].
Jest żonaty od września 2006 roku z Agnieszką Olczyk. Ojciec Blanki (ur. 15 kwietnia 2007) oraz Leona (ur. 2010).

Filmografia
Filmy fabularne
2005: Skazany na bluesa jako Ryszard Riedel
2007: Dlaczego nie! jako Dawid
2007: Testosteron jako magister Miśkiewicz „Robal”
2008: Lejdis jako Istvan, eurodeputowany z Węgier
2008: Drzazgi jako Elegancki facet
2008: To nie tak jak myślisz, kotku jako Boguś, kochanek Hofmanowej
2008: Związek na odległość jako Adam
2009: Idealny facet dla mojej dziewczyny jako aktor porno
2009: Operacja Dunaj jako porucznik January Jakubczak
2009: Lunatycy jako szef Kamy
2010: Ciacho jako Jan Kępski
2010: Randka w ciemno jako gwiazdor telewizyjny
2010: Erratum jako Michał Bogusz
2010: Jak się pozbyć cellulitu jako Maciej Zgirski
2010: Wojna żeńsko-męska jako Michał
2011: Yuma jako Opat
2011: Wyjazd integracyjny jako Marek Stasiak
2012: Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć jako Hans Kloss
2013: W ukryciu jako Dawid
2014: Bogowie jako Zbigniew Religa

Seriale telewizyjne
2004: Całkiem nowe lata miodowe jako doktor Nowicki
2004: Camera Café jako Jacek Darewicz
2004-2007: Na dobre i na złe jako Henryk Weiss-Korzycki
2005: Kryminalni jako komisarz Andrzej Grudziński
2005: Wiedźmy jako Marcyś Goliński, pracownik Agaty
2005-2009: Niania jako Maksymilian Skalski (w odcinku 104 także jako sułtan Hassan)
2006-2007: Hela w opałach jako Adrian Iskra
2007: Magda M. jako Kacper Zarucki
2008: 39 i pół jako on sam
2010: Stacja jako Grzegorz Pardobicki

Polski dubbing
2004: Nascar 3D jako Evernaham / Instruktor #1 / Kyle Petty / Fan #2
2005: Niania jako pan Brown
2006: Dżungla jako wiewiórka Benek
2007: Rodzinka Robinsonów jako Leonard
2007: Don Chichot jako koń Rosynant
2008: Asterix na olimpiadzie jako Romantix
2009: Mikołajek jako tata Mikołajka
2009: NecroVision jako Simon Bunker
2010: Mysi agenci jako Stefan Malutki
2011: Happy Feet: Tupot małych stóp 2 jako Will
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Agnieszki

Filmografia
zdjęcia
2008 Kaszel umarlaka
2006 Próba mikrofonu
Zabieg
2005 Wyścig
Franciszek
Jadę do ciebie Agnieszko
Dozór

(Odwiedzono 2 486 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *