Tom Hardy i Charlotte Riley są po ślubie

hardy-rileyAktorska para Tom Hardy i Charlotte Riley są już po ślubie.
Para pobrała się ponad dwa miesiące temu, ale informacje dotyczące tego wydarzenia trzymano w sekrecie. Ceremonia odbyła się 4 lipca we Francji. Państwu młodym towarzyszyli przyjaciele i najbliższa rodzina.

Tom i Charlotte poznali się na planie serialu “Wichrowe wzgórza” w 2009 roku, a rok później zaręczyli się.

Riley to 32-letnia brytyjska aktorka, którą ostatnio można było podziwiać w filmie “Na skraju jutra”.

Hardy’ego już w listopadzie zobaczymy w kryminalnym dramacie “Brudny szmal”, w którym zagrał u boku Jamesa Gandolfiniego, w jego ostatniej roli przed śmiercią.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Tom Hardy i Charlotte Riley

Biografia Toma

Tom Hardy, właściwie Edward Thomas Hardy (ur. 15 września 1977 w Hammersmith, w Londynie) – angielski aktor.
Syn komediopisarza Edwarda ”Chipsa” Hardy’ego, dorastał w East Sheen w południowo-zachodnim Londynie. W wieku dziewiętnastu lat zwyciężył w konkursie telewizyjnego show The Big Breakfast’s Find Me a Supermodel (1996) i zdobył kontrakt z agencją Models One. Studiował w londyńskim Drama Centre, a następnie w Richmond Drama School. Po gościnnym występie w dwóch odcinkach miniserialu HBO Kompania braci (Band of Brothers, 2001), zadebiutował rolą szeregowego Lance’a Twombly’ego w thrillerze Ridleya Scotta Helikopter w ogniu (Black Hawk Down, 2001) z udziałem Josha Hartnetta, Ewana McGregora i Erica Bany. Rok później w Wielkiej Brytanii zagrał w melodramacie Kropka nad i (Dot the I, 2003) u boku Gaela Garcíi Bernala i Jamesa D’Arcy.

W 2003 został uhonorowany nagrodą teatralną London Evening Standard Theater Award i nominowany do nagrody im. Laurence’a Oliviera ‘2004 za rolę w spektaklu Krew/W Arabii chcemy wszyscy być królami (Blood/In Arabia We’d All Be Kings) na scenie Royal Court Theatre, Hampstead Theatre i Society of London Theatre Affiliate. W miniserialu BBC Królowa dziewica (The Virgin Queen, 2005) pojawił się jako Robert Dudley, Lord Leicester, przyjaciel z dzieciństwa królowej Elżbiety.
Był żonaty z Sarah Hardy.

Filmografia
filmy kinowe
2012: Gangster (Lawless) jako Forrest Bondurant
2012: A więc wojna (This Means War) jako Tuck
2012: Mroczny rycerz powstaje (The Dark Knight Rises) jako Bane
2011: Szpieg (Tinker Tailor Soldier Spy) jako Ricki Tarr
2011: Wojownik (Warrior) jako Tommy Conlon
2010: Incepcja (Inception) jako Eames
2009: Bronson jako Charles Bronson (przestępca)
2008: RocknRolla jako Przystojny Bob
2007: Stuart: Spojrzenie w przeszłość jako Stuart
2007: Reguła − WΔZ (W Delta Z) jako Pierre Jackson
2007: Totalna zagłada (Flood) jako Zak
2006: Burza hormonów (Scenes of a Sexual Nature) jako Noel
2006: Maria Antonina (Marie Antoinette) jako Conte Rohan
2006: Minotaur jako Theo
2005: Córka Gideona (Gideon’s Daughter) jako Andrew
2004: Przekładaniec (Layer Cake) jako Clarkie
2004: EMR jako Henry
2003: Misterium zbrodni (The Reckoning) jako Straw
2003: LD 50: śmiertelna dawka (LD 50 Lethal Dose) jako Matt
2003: Rachunek sumienia (The Reckoning) jako Straw
2003: Kropka nad i (Dot the I) jako Tom
2002: Star Trek: Nemesis jako pretor Shinzon
2002: Dezerter (Simon: An English Legionnaire) jako Pascal Dupont
2001: Helikopter w ogniu (Black Hawk Down) jako Lance Twombly

filmy TV
2009: Wichrowe wzgórza (Wuthering heights) jako Heathcliff
2007: Stuart: A Life Backwards jako Stuart Shorter
2007: Oliver Twist jako Bill Sikes
2006: Sweeney Todd jako Matthew
2006: Dla Andromedy (A for Andromeda) jako John Fleming
2005: Ucieczka z Colditz (Colditz) jako Jack Rose

seriale TV
2009: The Take jako Freddie Jackson
2007: Cape Wrath jako Jack Donelly
2005: Królowa dziewica (The Virgin Queen) jako Robert Dudley, Lord Leicester
2001: Kompania braci (Band of Brothers) jako John Janovec
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Charlotte

Charlotte Riley (urodzona 29 grudnia 1981) jest aktorką angielską. Jest najbardziej znana z roli Sarah Hurst w Wojna domowa i jako Katarzyna Earnshaw w ITV adaptacji jest z Wichrowych Wzgórz . [2]

Życie osobiste
Riley pochodzi z County Durham . Uczęszczała do prywatnej Teesside High School w wieku od 9 aż do 18 [3] Riley następnie uczęszczania St Cuthbert społeczeństwie , Durham University od 2000 roku do roku 2003, występując z Durham Revue i w wielu sztukach i musicalach i ukończeniu studiów w języku angielskim i językoznawstwa; Uczęszczała także do London Academy of Music and Dramatic Art od 2005 do 2007 roku. [4] Poślubiła angielski aktor Tom Hardy w dniu 04 lipca 2014 z kim pracowała w Wichrowych Wzgórzach i objęcia.

Kariera
W roku 2004, Riley wygrała Sunday Times ” dramaturgii Award za grę Shaking Cecilia, którą napisał wspólnie z koleżanką uniwersyteckiej i Durham Revue zagra, Tiffany Wood. [5] [6]
Riley zagrała w Nance krawędzi jutra , u boku Toma Cruise’a i Emily Blunt .
Ona jest także w Royal Court ‘s The Priory, Michael Wynne, [7] , za którą ma węża i wiele pozytywnych opinii.

Filmografia
aktor
filmy

2015
  • Heart
    of the Sea
Peggy
2014
  • Grand
    Street
Camilla Reilly
  • Na
    skraju jutra
  • Edge of Tomorrow
Nance
2012
  • Entity
Kate Hansen
  • Words
    of Captain Scott
Kathleen Scott
2010
  • Panna
    Marple. Zwierciadło pęka w odłamków stos
  • Marple: The Mirror Crack’d
    from Side to Side
Margot Bence
2009
  • Wichrowe
    Wzgórza
  • Wuthering Heights
Catherine Earnshaw
  • Grypa
    hiszpanka: Zapomniane ofiary
  • Spanish Flu: The Forgotten
    Fallen
Peggy Lytton
2008
  • Wojna
    domowa
  • Easy Virtue
Sarah Hurst
  • Survey
    No. 257
Emma

seriale

2014
  • Jonathan
    Strange & Mr Norrell
Arabella
2012
  • Świat
    bez końca
  • World Without End
  • za tę rolę
    otrzymała nominację do nagrody Saturn
Caris
  • The
    Town
Alice
2010
  • DCI
    Banks
Lucy Payne
2009
  • The
    Take
Maggie

gościnnie

2007
  • Inspector
    George Gently
Carmel O’Shaughnessy
2006
  • Grownups
Chloe
2002
  • Detektyw
    Foyle
  • Foyle’s War
Mandy Dean
1999
  • Szpital
    Holby City
  • Holby City
Tanya Cusan

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 265 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *