Terrence Howard i Miranda wzięli ślub

terrence-howardTerrence Howard właśnie wziął ślub z kobietą, którą zna od miesiąca.

W tajemnicy przed mediami aktor złożył przysięgę swojej nowej dziewczynie, Kanadyjce o imieniu Miranda. Choć związek pary trwa niedługo, Howard zdążył już przedstawić ukochaną przyjaciołom i znajomym, a także zabrać ją na premierę do Los Angeles.

To całkiem typowe dla Terrence’a, on lubi nagłe zwroty akcji – przyznał przyjaciel aktora. Nie pierwszy raz robi coś tak zaskakującego.

Przypomnijmy, że Miranda jest czwartą żoną Howarda. Ostatnia małżonka aktora, Michelle Ghent, złożyła we wrześniu wniosek do sądu, w którym poprosiła o wydanie zakazu zbliżania się męża do niej. Powodem miała być kłótnia małżonków, podczas której Howard rzekomo pobił Michelle. Sąd przychylił się do wniosku kobiety.

Terrence’a Howarda mogliśmy podziwiać ostatnio w filmie “Labirynt”.
źródło: nocoty.pl

Biografia Terrence
Terrence Dashon Howard (ur. 11 marca 1969 w Chicago) – amerykański aktor nominowany do Oscara za rolę w filmie Hustle & Flow.
Terrence od najmłodszych lat wiedział, że przyszłość chce związać z kinem. Każde wakacje spędzał u swojej babci, aktorki Minnie Gentry. Swój telewizyjny debiut zawdzięcza czystemu przypadkowi. Na jednej z nowojorskich ulic dostrzegł go dyrektor castingu. Wkrótce aktor pojawił się w serialu “The Cosby Show”. Później były kolejne rólki w “Living Single”, “Nowojorscy gliniarze” i “Soul Food”. Sławę przyniosła mu grana przez niego postać Byrona w sitcomie “Spark”. Dzięki roli Louisa Russa w “Symfonii życia” aktor zapewnił sobie stałe miejsce na dużym ekranie. Pamiętamy go m.in. z roli Kowboja w filmie “Martwi prezydenci” i Quentina w “Drużbie”. Za swoje kreacje aktor otrzymał nagrodę NAACP Image oraz nominację do Independent Spirit Award i Chicago Film Critics Award. Wystąpił w kinowym przeboju “Oczy anioła” gdzie partnerował Jenifer Lopez oraz w “Wojnie Harta” z Brucem Willisem i Colinem Farrellem. Aktor gra na pianinie i gitarze. Swój talent muzyczny pokazał w filmie biograficznym “Ray”. Oprócz filmu i muzyki jego głównym zainteresowaniem są nauki ścisłe.

Filmografia
aktor
The Jacksons: An American Dream (1992) jako Jackie
Kim jest ten facet? (Who’s the Man?, 1993) jako Klient
Tall Hopes (1993) jako Chester Harris (16 lat)
Symfonia życia (Mr. Holland’s Opus, 1995) jako Louis Russ
Martwi Prezydenci (Dead Presidents, 1995) jako Kowboj
Lotto Land (1995) jako Warren
Historia O.J. Simpsona (The O.J. Simpson Story, 1995) jako Młody A.C
Shadow-Ops (1995) jako Rio
Czarodziejka (Sunset Park, 1996) jako Spaceman
Imiennicy (Johns, 1996) jako Jimmy the Warlock
Sparks (1996-1998) jako Greg Sparks
Dwie kule (Double Tap, 1997) jako Ulysses
The Players Club (1998) jako K.C.
Rodzina Flory (Mama Flora’s Family, 1998) jako Lincoln
Spark (1998) jako Byron
Butter (1998) jako Dexter Banks
Drużba (The Best Man, 1999) jako Quentin
Spisek doskonały (Best Laid Plans, 1999) jako Jimmy
Valerie Flake (1999) jako Autostopowicz
Agent XXL (Big Momma’s House, 2000) jako Lester
Love Beat the Hell Outta Me (2000) jako Chris
King of the World (2000) jako Cassius Clay
Oczy anioła (Angel Eyes, 2001) jako Robby
Bojkot (Boycott, 2001) jako Ralph Abernathy
Investigating Sex (2001) jako Lorenz
Życie ulicy (Street Time, 2002-2003) jako Lucius Mosley (2003)
Wojna Harta (Hart’s War, 2002) jako Porucznik Lincoln Scott
Pokonaj najszybszego (Biker Boyz, 2003) jako Chu Chu
Love Chronicles (2003) jako T-Roy
Miasto gniewu (Crash, 2004) jako Cameron
Ray (2004) jako Guitar Slim
Czterej bracia (Four Brothers, 2005) jako Porucznik Green
Hustle & Flow (2005) jako Djay
Their Eyes Were Watching God (2005) jako Amos Hicks
The Salon (2005) jako Patrick
Get Rich or Die Tryin’ (2005) jako Bama
Lackawanna Blues (2005) jako Bill Crosby
Animal (2005) jako Darius Allen
Idlewild (2006) jako Trumpy
W pogoni za zbrodniarzem (The Hunting Party, 2007) jako Duck
Przebudzenie (Awake, 2007) jako Dr Jack Harper
Wifey (2007) jako Ray Millions
August Rush (2007) jako Richard Jeffries
Ścigając marzenia (Pride, 2007) jako Jim Ellis
Odważna (The Brave One, 2007) jako Mercer
The Perfect Holiday (2007) jako Pan Bah Humbug
Iron Man (2008) jako Jim Rhodes
Fighting (2008) jako Harvey Boarden
The Crusaders (2009) jako Thurgood Marshall
Luke Cage (2009) jako Diamondback
Factor X (2010)

aktor gościnnie
Street Legal (1987-1994) jako Policjant (1989)
Świat pana trenera (Coach, 1989-1997) jako Johnny Williams
Family Matters (1989-1998) jako John (1994)
Gdzie diabeł mówi dobranoc (Picket Fences, 1992-1996) jako Malik (1994)
Living Single (1993-1998) jako Brendan King
Nowojorscy gliniarze (NYPD Blue, 1993-2005) jako Lonnie
Getting By (1993-1994) jako Herbert (1994)
Ulice Nowego Jorku (New York Undercover, 1994-1998) jako Tajniak (1995)
Soul Food (2000-2004) jako Benny Jones
Gliniarze bez odznak (Fastlane, 2002-2003) jako Alton White
źródło: pl.wikipedia.org i filmweb.pl

(Odwiedzono 23 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *