Taylor Lautner i Marie Avgeropoulos rozstali się?


Lautner-AvgeropoulosWygląda na to, że Taylor Lautner (22 l.) od jakiegoś czasu znów jest singlem!

Aktor nie może narzekać na brak zainteresowania ze strony kobiet, wiele z nich zapewne ucieszy więc fakt, że gwiazdor “Zmierzchu” znów jest do wzięcia!

Od lata 2013 roku 22-latek był w związku z poznaną na planie filmu “Tracers” Marie Avgeropoulos (28 l.).

Okazuje się jednak, że para rozstała się i to już kilka miesięcy temu, co potwierdził ostatnio przyjaciel aktora.

“Rozstali się w przyjaźni” – zdradził w rozmowie z “E!Online”. Nie chciał wyjawić jednak, co było powodem zerwania.

Dodał, że Lautner znów szuka dziewczyny.

“Chodzi na randki i czerpie z życia garściami, ale póki co nadal jest singlem” – powiedział.

Co ciekawe, w ostatnim czasie powróciły plotki, jakoby aktor gustował nie tylko w paniach…

Niedawno widziany był bowiem w klubie gejowskim. Niedługo później znany model Murray Swanby, który miał go spotkać w tym lokalu, pochwalił się na Twitterze, że “jeszcze nigdy nie był przez nikogo tak nęcony”.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Taylor Lautner i Marie Avgeropoulos

Biografia Taylora

Taylor Daniel Lautner (ur. 11 lutego 1992 w Grand Rapids, w stanie Michigan) – amerykański aktor, aktor głosowy, model i sportowiec. Jako dziecko, Lautner trenował sztuki walki, zajmując wówczas 1. miejsca w rankingach American Sports Karate Association. Krótko po odniesieniu sukcesu w sporcie, rozpoczął karierę aktorską, występując w drugoplanowych rolach w serialach pokroju The Bernie Mac Show (2003) i On, ona i dzieciaki (2004). Jednocześnie zaczął podejmować się ról głosowych, między innymi w Co nowego u Scooby’ego? (2005) oraz Danny Phantom (2005). W 2005 roku pojawił się w obrazie Fałszywa dwunastka II, a także zagrał główną postać w filmie Rekin i Lava: Przygoda w 3D.

Przełom w karierze Lautnera nastąpił, gdy ten otrzymał rolę Jacoba Blacka w serii Zmierzch, począwszy od pierwszej części sagi, czyli tytułowego Zmierzchu (2008). Następnie aktor powrócił jako Jacob Black w kolejnych odsłonach serii: Księżyc w nowiu (2009), Zaćmienie (2009) i Przed świtem (część 1.) (2011); Przed świtem (część 2.). Za swoją rolę w serii Zmierzch Lautner otrzymał kilka nagród, włączając w to Teen Choice Award oraz dwie People’s Choice Awards. W 2011 roku ukazał się pierwszy film akcji z udziałem Lautnera, zatytułowany Porwanie – pomimo krytycznego odbioru ze strony recenzentów, obraz okazał się komercyjnym sukcesem.

Rosnąca popularność Lautnera sprawiła, że w 2010 roku uznawany był za najlepiej opłacanego nastoletniego aktora w Hollywood. W 2012 roku magazyn Forbes umieścił go na 67. pozycji najbardziej wpływowych postaci show-biznesu, z rocznym zarobkiem w wysokości 26,5 milionów dolarów[1].

Lautner urodził się w Grand Rapids, w stanie Michigan jako syn Debory (pracującej w branży informatycznej) i Daniela (pilota samolotowego) Lautnerów; ma młodszą siostrę, Makenę[2]. Taylor uczęszczał do Jamestown Elementary School, jednak gdy ukończył jedenaście lat, przeprowadził się wraz z rodziną do Santa Clarita w Kalifornii[3]. Lautner ma pochodzenie francuskie, holenderskie oraz niemieckie, a także, jak sam przyznaje, jego przodkami ze strony matki byli Indianie, zwłaszcza Ottawowie i Potawatomi[4][5]. W wieku sześciu lat Taylor rozpoczął naukę sztuk walki[3][6]. Wkrótce jego trenerem został Michael Chat, siedmiokrotny mistrz karate. Gdy Lautner miał osiem lat, zaczął reprezentować Stany Zjednoczone w lidze World Karate Association, gdzie został mistrzem Junior World Forms, zdobywając trzy złote medale. W wieku dwunastu lat wygrał światowe mistrzostwa juniorów.

Kariera
Lautner rozpoczął karierę aktorską w 2001 roku rolą w filmie telewizyjnym Shadow Fury. Od tego czasu pojawił się w serialach: Summerland, The Bernie Mac Show, The Nick & Jessica Variety Hour oraz On, ona i dzieciaki[2]. Taylor wystąpił w programie America’s Most Talented Kids, gdzie zaprezentował swoje umiejętności w zakresie sztuk walki. Poza rolami telewizyjnymi, zajmował się również dubbingiem, podkładając głos w bajkach Danny Phantom, Co nowego u Scooby’ego?, Silas and Brittany i He’s a Bully, Charlie Brown[7][8].

W 2005 roku Launter otrzymał główną rolę Rekina w filmie Rekin i Lava: Przygoda w 3D, którego kręcenie zajęło trzy miesiące i miało miejsce w Austin, w stanie Teksas[7][8]. Kilka miesięcy później zagrał w obrazie Fałszywa dwunastka II[7].

W październiku 2008 roku Lautner zagrał syna Christiana Slatera w serialu Mój śmiertelny wróg, który jednak został przerwany po dziewięciu odcinkach[9]. Następnie wcielił się w przełomową rolę, Indianina Jacoba Blacka w obrazie Zmierzch, filmowej adaptacji książki pod tym samym tytułem[10]. Ze względu na zmiany fizyczne, które miał w założeniu przejść tenże bohater, reżyser planował zastąpienie Taylora innym aktorem w kolejnej części sagi[11]. Aby sprostać wymaganiom, Lautner zaczął ćwiczyć i przytył[12]. Dlatego kontynuował on rolę Jacoba w następnym filmie z serii “Saga zmierzch” − Księżycu w nowiu[3] oraz kolejnych częściach sagi. W 2010 roku Taylor wystąpił w komedii romantycznej Walentynki[13].

We wrześniu 2009 roku, na gali MTV Video Music Awards 2009, Lautner wręczył wraz z Shakirą nagrodę dla najlepszego żeńskiego wideoklipu Taylor Swift[14].

12 grudnia 2009 roku Lautner poprowadził Saturday Night Live, stając się jednym z najmłodszych ludzi w tej roli w historii programu[15].

W 2010 roku, podczas 82. ceremonii rozdania Oscarów, Taylor oraz Kristen Stewart zapowiedzieli materiał honorujący horror jako gatunek filmowy[16].

Lautner jest najlepiej opłacanym nastoletnim aktorem 2010 roku[17].

Na rok 2013 planowana jest premiera filmu Duże dzieci 2, w którym Lautner wcieli się w jedną z głównych ról, grając u boku między innymi Adama Sandlera i Salmy Hayek.

Filmografia
Filmy

Rok Tytuł Rola Informacje
2001 Shadow Fury młody Kismet
2005 Rekin i Lava: Przygoda w 3D Sharkboy Nominacja — Nagroda Młodych Artystów dla najlepszego aktora pierwszoplanowego w filmie
Fałszywa dwunastka II Elliot Murtaugh
2008 Zmierzch Jacob Black Scream Award dla najlepszego debiutu
Nominacja — MTV Movie Award dla najlepszego debiutu
2009 Księżyc w nowiu Kids’ Choice Award dla najlepszego aktora filmowego
Kids’ Choice Award dla najlepszej pary ekranowej (z Kristen Stewart)
People’s Choice Award dla najlepszego debiutu
Nominacja — Nagroda Młodych Artystów dla najlepszego aktora pierwszoplanowego w filmie
Nominacja — Złota Malina dla najgorszej pary ekranowej (z Kristen Stewart)
2010 Walentynki Willy Harrinton Nominacja — Teen Choice Award dla najlepszego pocałunku ekranowego (z Taylor Swift)
Nominacja — Teen Choice Award dla najlepszej chemii na ekranie (z Taylor Swift)
Nominacja — MTV Movie Award dla najlepszego pocałunku ekranowego (z Taylor Swift)
Nominacja — Złota Malina dla najgorszej obsady filmowej
Zaćmienie Jacob Black Teen Choice Award dla najlepszego aktora (fantasy)
People’s Choice Award dla najlepszej ekranowej “paczki” (z Robertem Pattinsonem i Kristen Stewart)
Nominacja — Scream Award dla najlepszego aktora (fantasy)
Nominacja — Nickelodeon Australian Kids’ Choice Award dla ulubionego pocałunku (z Kristen Stewart)
Nominacja — People’s Choice Award dla ulubionego aktora filmowego
Nominacja — Złota Malina dla najgorszego aktora
Nominacja — Złota Malina dla najgorszej obsady
2011 Porwanie Nathan Nominacja — Złota Malina dla najgorszego aktora
Przed świtem, cz. 1. Jacob Black Nominacja — Złota Malina dla najgorszego aktora
Nominacja — Złota Malina dla najgorszej obsady filmowej
2012 Przed świtem, cz. 2. Jacob Black Nominacja – Złota Malina dla najgorszej pary na ekranie razem z Mackenzie Foy
2013 Jeszcze większe dzieci Andy z bractwa

Telewizja

Rok Tytuł Rola Informacje
2003 The Bernie Mac Show Aaron dwa odcinki
2004 On, ona i dzieciaki Tyrone jeden odcinek
Summerland chłopak na plaży rola epizodyczna
2005 Danny Phantom Youngblood głos, trzy odcinki
Kaczor Dodgers Reggie Wasserstein
Terrible Obnoxious Boy
głos, dwa odcinki
Co nowego u Scooby’ego? Dennis
Ned
głos, dwa odcinki
2006 Miłość z o.o. Oliver
He’s a Bully, Charlie Brown Joe Agate głos
2008 Mój śmiertelny wróg Jack Spivey główna rola

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marie

Marie Avgeropoulos (ur. 1986-06-17 w Thunder Bay, Kanada) kanadyjska aktorka i modelka. Jej rola break-out było jak w filmie Valli Wooley w 2009 Kocham cię, Beth Cooper w reżyserii Chrisa Columbusa. Od tego czasu wystąpiła w kilku rolach filmowych i telewizyjnych: jak Kirstie w Cult, jak Kim Rhodes w Hunt to Kill i serii sci-fi The 100 jako Octavia Blake.

Kariera
Po studiach Astrofizyka 2 lata w swoim rodzinnym mieście, Avgeropoulos postanowił przenieść się do Europy. Kilka miesięcy później, wróciła do Kanady i osiedlił się w Vancouver. Marie zaczął grać na perkusji, kiedy miała 16. Jeden z jej przyjaciół zaprosił ją na castingu w Vancouver, które stało się szuka perkusistów. Środek talent uznawane jej talent i zaprosił ją do stawienia się w różnych reklamach. Ona zwróciła uwagę reżysera Chrisa Columbusa i zatrudnił Avgeropoulos dla Kocham cię, Beth Cooper , który stał się jej pierwszą rolę w filmie fabularnym. Jej pojawienie się w filmie dała jej możliwości, aby zagrać w kilku filmach i serialach telewizyjnych.

W 2010 Avgeropoulos został wybrany do roli Kim Rhodes w filmie Hunt to Kill , który stał się jej rola break-out. Była później wykorzystany w Złotego Globu -nominated filmu, 50/50 w 2011 roku.

Na początku 2013 roku, Avgeropoulos się jej break-out w telewizji po oddanych na cykliczne rolę w CW jest Cult . Jednak seria nie przyciągnąć widzów i po odcinku 7, pokaz został odwołany. Pozostałe sześć odcinków serialu były emitowane później w lecie.

Niedługo po show zakończył, CW obsadził ją jako jedną z głównych postaci w nowym sci-fi, 100 , aby przedstawić charakteru Octavia Blake. Spektakl jest obecnie w drugim sezonie i stał się jej najbardziej udanych prac do tej pory.

Filmografia

2015 A Remarkable Life

Chelsea

2014 Tracers

Nikki

2014 The 100 (serial TV 2014 – )

Octavia Blake

2013 Cult (serial TV 2013 – )

Kirstie

2012 Walking the Halls

Amber

2012 Fugitive at 17 (TV)

Holly Hamilton

2011 Pół na pół 50/50

Allison

2010 Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy:
Złodziej Pioruna
Percy Jackson & the Olympians: The
Lightning Thief

Dziewczyna Afrodyty

2010 Zabójcze polowanie Hunt to Kill

Kim Rhodes

2010 Zasłona dymna Smoke Screen (TV)

Suzi

2010 Random Walk
2009 Kocham Cię, Beth Cooper I Love You, Beth Cooper

Valli

2009 Sorority Wars (TV)

Missy

gościnnie

2012 Średniaki The Inbetweeners (serial
TV 2012 – )

Samantha

2010 Człowiek Cel Human Target (serial
TV 2010 – 2011)

Jamie

2009 Wyspa Harpera Harper’s Island (serial
TV 2009 – )

Stacy

2008 Fringe: Na granicy światów Fringe (serial
TV 2008 – 2013)

Kelnerka / Leah

2008 90210 (serial TV 2008 – 2013)

Casey McCoy

2006 Eureka (serial TV 2006 – 2012)

Bonnie

2005 Nie z tego świata Supernatural (serial
TV 2005 – )

Taylor

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 218 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *