Tadeusz Chudecki i Justyna wezmą ślub


Zobacz artykuł Tadeusz Chudecki i Justyna wzięli ślub
tadeusz-chudeckiMiłość jest zarezerwowana nie tylko dla młodych i może się pojawić w każdym wieku. Niekiedy czeka się na nią długo.

Coś o tym wie Tadeusz Chudecki, znany z serialu “M jak miłość”.

Aktor jest wdowcem. Jego żona Luiza, z pochodzenia Włoszka, zmarła 7 lat temu. Połączyła ich miłość jak z filmu.

Luiza przyjechała do Polski, by pisać pracę naukową. Młodzi zakochali się w sobie bez pamięci. Pobrali się 15 września 1990 roku.

Mieszkali we Włoszech, potem w Polsce. Niestety, kilkanaście lat po ślubie Luiza zachorowała na rzadką chorobę, zapalenie przysadki mózgowej.

Zapadała w śpiączki. Do ich domu często przyjeżdżało pogotowie. Aktor opiekował się żoną, walczył o jej życie i zdrowie.

Pani Luiza umarła tuż przed Bożym Narodzeniem w 2007 roku. Miała 45 lat. Aktor nie mógł się załamać, bo musiał żyć dla syna Szymona (20 l.), dla którego śmierć mamy była wielkim ciosem.

“W moim życiu jest miejsce tylko na smutek” – mówił wtedy pan Tadeusz.

Ale życie toczy się dalej i niesie niespodzianki. Ta zaskoczyła aktora 5 lat później.

“Nagle zdarzyło się coś niezwykle pięknego. Myślałem, że już nic takiego mnie nie spotka, a ja spotkałem fantastyczną osobę, inteligentną, dowcipną. Wierzącą jak ja” – opowiadał aktor parę lat temu.

Tą ponoć wspaniałą kobietą okazała się niejaka, Barbara Kurzaj, aktorka grająca Sabinę w “Barwach szczęścia”.

Wydawało się, że ta historia skończy się szczęśliwie, a jednak para rozstała się…

Wygląda na to, że Tadeusz Chudecki spotkał kolejną wielką miłość.

Jego narzeczona, Justyna, nie należy do środowiska artystycznego. Pochodzi z Częstochowy, gdzie z powodzeniem prowadzi swój biznes.

I właśnie w tym mieście latem odbędzie się ślub zakochanych.
źródło: pomponik.pl

Biografia Tadeusza

Tadeusz Chudecki (ur. 19 sierpnia 1958 r. w Szczecinie) – polski aktor filmowy i teatralny.
W 1981 roku ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie, a 12 czerwca 1982 r. miał miejsce jego debiut teatralny. W latach 1982-1988 był aktorem Teatru Ateneum w Warszawie.
Deklaruje znajomość ośmiu języków obcych[1].

Filmografia
Aktor
1979: Godzina “W” − jako “Kędzierzawy”
1980: Urodziny młodego warszawiaka − jako Krzysztof, kolega Jerzego
1980: Dom − jako chłopak na wsi bijący Rajmunda (odc. 1)
1981: Wielki bieg − jako Janek Druciarek
1982: Popielec − jako Beblok (odc. 1-6)
1982: Dolina Issy − jako Domcio Malinowski
1983: Na straży swej stać będę − jako „Orlik”
1983: Planeta krawiec − jako Wojtek, chory leżący w szpitalu
1984: Trzy stopy nad ziemią − jako Górnik Genio
1984: W starym dworku, czyli niepodległość trójkątów − jako Tadzio
1984: Lawina − jako Grzegorz Fitelberg
1985: Przez dotyk − jako Ksiądz
1985: C.K. Dezerterzy − jako Wachmistrz kapitana Wagnera
1985: Wkrótce nadejdą bracia − jako Mały
1986: Pies na środku drogi − jako właściciel psa
1988: Skrzypce Rotszylda
2000: Duża przerwa − jako Soplica
2003: Bao-Bab, czyli zielono mi − jako chorąży Zdzisław Snopek
2004: Cudownie ocalony − jako brygadzista Komosa
2005: Dziki 2: Pojedynek − jako Listonosz (1, 2, 7-10)
2007−2012: M jak miłość − jako Henryk Wojciechowski
2007: Hela w opałach − jako Stanisław Złoty (odc. 34)
2007: Ekipa − jako Potulski, poseł PBC (odc. 2, 6, 7, 11)
2008: Daleko od noszy − jako detektyw (odc. 165)
2008−2009: 39 i pół − jako dozorca Władzio
2009: Siostry − jako ksiądz Walenty
2009: Na dobre i na złe − jako Stanisław Ducik (odc. 373 i 374)
2010: Belcanto − jako Nikodem Wyciech, dyrektor piekarni
2011: Układ Warszawski − jako kustosz muzeum (odc. 1)
2011: Ojciec Mateusz − jako Janusz Wejchert (odc. 92)
2011: Och, Karol 2 − jako taksówkarz
2012−2013: Wszystko przed nami − jako kucharz Marco
2013: Czas honoru − jako chłop Paszkowski (odc. 66)
2014: Komisarz Alex − jako Witkowski (odc. 61)

Dubbing
2003: Kaczor Dodgers − jako I.Q. Górny/Wysoki
2004: Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster − jako Point Dexter
2005: Jan Paweł II: Nie lękajcie się − jako Stanisław Dziwisz

Nagrody i wyróżnienia
1986 – II nagroda na VII Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu
1984 – Nagroda dla Młodego Aktora na XXIV Festiwalu Polskich Sztuk Współczesnych we Wrocławiu

Książki
2011 – Dalej w drogę. Łatwe i tanie podróżowanie po Europie, czyli wszystko, co turysta wiedzieć powinien
2009 – Wspaniałe podróże na każdą kieszeń, czyli Europa za 100 euro
2011 – “Dekalog za kulisami” – wywiad ks. Bartłomieja Króla z Tadeuszem Chudeckim
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 768 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.