Susan Sarandon i Jonathan Bricklin rozstali się

Sarandon BricklinSusan Sarandon (68 l.) porzuciła młodszego o 31 lat Jonathana Bricklina.

Związek aktorki i sporo młodszego biznesmena nie należał do najłatwiejszych.

Ze względu na dzielącą ich różnicę wieku od początku budził niemało kontrowersji.

Na przekór wszystkiemu miłość pary jednak kwitła.

Aż do teraz. Jak donoszą zagraniczne media, Sarandon zerwała z Bricklinem!

Ukochany aktorki zdecydował się wziąć udział w reality-show, w którym niekiedy również ona występowała.

Choć początkowo wydawało się, że nie przeszkadza to ich związkowi, po jakimś czasie pojawiły się pierwsze problemy.

Susan uznała bowiem, że źle zrobiła, decydując się na udział w programie, i przestało ją to już bawić.

Dodatkowo ponoć coraz częściej odczuwała dzielącą ich różnicę wieku. W końcu uznała, że najwyższy czas coś z tym zrobić.

Odcinek, w którym Sarandon zrywa ze swoim partnerem, będzie można zobaczyć 31 marca.

Informator jednej z gazet zdradza, że aktorka ponoć ma się jeszcze zastanowić nad swoją decyzją…
źródło: pomponik.pl

Wideo – Susan Sarandon i Jonathan Bricklin

Biografia Susan

Susan Sarandon, właściwie Susan Abigail Tomalin (ur. 4 października 1946 w Nowym Jorku) – amerykańska aktorka, zdobywczyni Oscara, działaczka społeczna, ambasador dobrej woli UNICEF[1].

Urodzona w Nowym Jorku, jako najstarsze z dziewięciorga potomków Lenory Marie (z domu Criscione) i Phillipa Lesliego Tomalinów, Susan Sarandon po raz pierwszy wystąpiła przed kamerą w 1970 roku w filmie Joe. Pięć lat później zagrała u boku samego Roberta Redforda w obrazie Wielki Waldo Pepper, jednak sławę przyniosła jej główna rola żeńska w kultowym musicalu Jima Sharmana The Rocky Horror Picture Show. Kolejne występy Susan Sarandon były bardzo często owiane atmosferą skandalu. W Ślicznotce grała prostytutkę wychowującą swoją córkę w domu publicznym, scena miłości lesbijskiej z Catherine Deneuve w Zagadce nieśmiertelności sprawiła, że wielu widzów wychodziło z kina oburzonych. W roku 1982 Sarandon została po raz pierwszy nominowana do Oscara za rolę w filmie Atlantic City. Kolejne lata przyniosły kolejne sukcesy. Wystąpiła u boku Jacka Nicholsona w Czarownicach z Eastwick, a na planie Byków z Durham poznała swojego przyszłego męża, aktora Tima Robbinsa. Jednak dopiero lata 90. stały się okresem szczególnie pomyślnym w karierze artystki. W 1991 r. została po raz drugi nominowana do Oscara za rolę w obrazie Ridleya Scotta Thelma i Louise i od tamtej pory wszystkie jej kolejne filmy stają się przebojami.

Susan Sarandon jest jedną z najbardziej aktywnych aktorek Hollywood. Oprócz pracy na planie zajmuje się organizacją wielu przedsięwzięć na cele charytatywne. Szczególną uwagę zwraca na osoby chore na AIDS. W 1993 roku w trakcie uroczystości wręczania Oscarów poświęciła im nawet krótką przemowę, czym zjednała sobie nie tylko podziw, ale i poparcie ze strony wielu ludzi kina. W czasie operacji „Pustynna Burza” otwarcie krytykowała prezydenturę Busha i wojnę w Zatoce. Jest także działaczką na rzecz osób ze środowiska LGBT. Brała udział w reklamie „Love is Love is Love”, nawołującej do bezwzględnej akceptacji homo- i biseksualistów oraz osób transgenderycznych.

W 2009 roku po 23 latach związku Sarandon rozstała się z swoim partnerem życiowym, aktorem Timem Robbinsem, z którym nigdy nie wzięła ślubu. Para ma dwójkę dzieci: syna Jacka Henry’ego Robbinsa (ur. maj 1989) i syna Milesa Robbinsa (ur. maj 1992).

W latach 1967–1979 aktorka była zamężna z Chrisem Sarandonem. Para rozwiodła się, nie miała dzieci. Ze związku z włoskim reżyserem Franco Amurri Sarandon ma jeszcze córkę Evę Amurri (ur. marzec 1985), też aktorkę.

Filmografia
Filmy fabularne
1970: Joe jako Melissa Compton
1971: Fleur bleue jako Elizabeth Hawkins
1971: Mortadela jako Sally
1974: The Rimers of Eldritch jako Patsy Johnson
1974: The Whirlwind
1974: The Satan Murders jako Kate
1974: June Moon jako Eileen
1974: Bal kapitański (F. Scott Fitzgerald and ‘The Last of the Belles’ ) jako Ailie Calhoun
1974: Strona tytułowa (The Front Page) jako Peggy Grant
1974: Zakochani w Molly (Lovin’ Molly) jako Sarah
1975: Rocky Horror Picture Show (The Rocky Horror Picture Show) jako Janet Weiss
1975: Wielki Waldo Pepper (The Great Waldo Pepper) jako Mary Beth
1976: Dragonfly jako Chloe
1977: Kowboj za kółkiem (The Last of the Cowboys) jako Ginny
1977: Druga strona północy (The Other Side of Midnight) jako Catherine Alexander
1977: Checkered Flag or Crash jako C.C. Wainwright
1978: Ślicznotka (Pretty Baby) jako Hattie
1978: Król Cyganów (King of the Gypsies) jako Rose
1979: Prawie jak w raju (Something Short of Paradise) jako Madeleine Ross
1980: Atlantic City jako Sally
1980: Nieoczekiwany romans (Loving Couples) jako Stephanie
1982: Kim w tej chwili jestem? (Who Am I This Time?) jako Helene Shaw
1982: Burza (Tempest) jako Aretha
1983: Zagadka nieśmiertelności (The Hunger) jako Sarah Roberts
1984: Kumpelski układ (The Buddy System) jako Emily
1985: Mussolini i Ja (Mussolini: The Decline and Fall of Il Duce) jako Edda Ciano
1985: Kompromitujące pozy (Compromising Positions) jako Judith Singer
1986: Waleczne Kobiety (Women of Valor) jako pułkownik Margaret Ann Jessup
1987: Czarownice z Eastwick (The Witches of Eastwick) jako Jane Spofford
1988: Byki z Durham (Bull Durham) jako Annie Savoy
1988: Sweet Hearts Dance jako Sandra Boon
1989: Sucha biała pora (A Dry White Season) jako Melanie Bruwer
1989: Styczniowy człowiek (The January Man) jako Christine Starkey
1990: Biały pałac (White Palace) jako Nora Baker
1991: Thelma i Louise (Thelma & Louise) jako Louise Sawyer
1992: Olej Lorenza (Lorenzo’s Oil) jako Michaela Odone
1992: Margines życia (Light Sleeper) jako Ann
1992: Bob Roberts jako Tawna Titan
1992: Gracz (The Player) jako Susan Sarandon
1994: Bezpieczne przejście (Safe Passage) jako Mag Singer
1994: Małe kobietki (Little Women) jako Marmee March
1994: Klient (The Client) jako Reggie Love
1995: Przed egzekucją (Dead Man Walking) jako siostra Helen Prejean
1996: Jakubek i brzoskwinia olbrzymka (James and the Giant Peach) jako Pająk (głos)
1998: Mamuśka (Stepmom) jako Jackie
1998: Półmrok (Twilight) jako Catherine Ames
1998: Illuminata jako Celimene
1999: Nasz przyjaciel, Martin (Our Friend, Martin) jako pani Clark (głos)
1999: Ziemskie namiętności (Earthly Possessions) jako Charlotte Emery
1999: Cradle Will Rock jako Margherita Sarfatti
1999: Wszędzie byle nie tu (Anywhere But Here) jako Adele August
2000: Tajemniczy Joe (Joe Gould’s Secret) jako Alice Neel
2000: Pełzaki w Paryżu (Rugrats in Paris: The Movie – Rugrats II) jako Coco LaBouche
2001: Psy i koty jako Ivy (głos)
2002: Siostrzyczki (The Banger Sisters) jako Lavinia
2002: Mila księżycowego światła (Moonlight Mile) jako JoJo Floss
2002: Ucieczka od życia (Igby Goes Down) jako Mimi Slocumb
2003: I będę żyć (Ice Bound) jako Jerri Nielsen
2004: Zatańcz ze mną (Shall We Dance) jako Beverly Clark
2004: Alfie jako Liz
2004: Czekając na cud (Noel) jako Rose
2005: Upodleni (The Exonerated) jako Sunny
2005: Romanse i papierosy (Romance & Cigarettes) jako Kitty Kane
2005: Elizabethtown jako Hollie Baylor
2006: Modliszka (Irresistible) jako Sophie
2007: Arytmetyka uczuć (Emotional Arithmetic) jako Melanie Lansing Winters
2007: Zaczarowana (Enchanted) jako królowa Narissa
2007: Bernard i Doris (Bernard and Doris) jako Doris
2007: W Dolinie Elah (In the Valley of Elah) jako Joan Deerfield
2007: Facet od W-F’u (Mr. Woodcock) jako Beverly Farley
2008: Speed Racer jako mama Racera
2008: Na rozstaju uczuć (Middle of Nowhere) jako Rhonda Berry
2009: Co w trawie piszczy? (Leaves of Grass) jako Daisy
2009: Najlepszy (The Greatest) jako Grace Brewer
2009: Człowiek sukcesu (Solitary Man) jako Nancy
2009: Nostalgia anioła (The Lovely Bones) jak babcia Lynn
2010: Wall Street: Pieniądz nie śpi (Wall Street: Money Never Sleeps) jako Sylvia Moore
2010: Jack, jakiego nie znacie (You Don’t Know Jack) jako Janet Good
2010: Peacock jako Fanny Crill
2011: The Miraculous Year jako Patty Atwood
2011: Fight for Your Right Revisited jako matka
2011: Jeff wraca do domu (Jeff, Who Lives at Home) jako Sharon
2012: Arbitraż (Arbitrage) jako Ellen Miller
2012: Spadaj, tato (I Hate You, Dad) jako Mary McGarricle
2012: Robot i Frank (Robot & Frank) jako Jennifer
2012: Atlas chmur (Cloud Atlas) jako Ursula / Żółta twarz
2012: Reguła milczenia (The Company You Keep) jako Sharon Solarz
2013: Infiltrator (Snitch) jako Joanne Keeghan
2013: Wielkie wesele (The Big Wedding) jako Bebe McBride
2013: Irwin & Fran jako narrator
2013: The Last of Robin Hood jako Florence Aadland
2014: Wezwanie (The Calling) jako Hazel Micallef
2014: Pingpongowe lato (Ping-Pong Summer) jako Randi Jammer
2014: Tammy jako Pearl
2014: Hell & Back jako anioł Barb (głos)
2016: Mothers Day jako Millie

Seriale telewizyjne
1971: A World Apart jako Patrice Kahlman
1971: Owen Marshall: Counselor at Law jako Joyce
1972: Search for Tomorrow jako Sarah Fairbanks
1973–1974: Wide World of Mystery jako Kate
1984: Faerie Tale Theatre jako Piękność
1984: Oxbridge Blues jako Natalie
1985: Anno Domini (A.D.) jako Livilla
1995: Simpsonowie (The Simpsons) jako nauczycielka baletu (głos)
2001: Przyjaciele (Friends) jako Jessica Lockhart
2002: Zwariowany świat Malcolma (Malcolm in the Middle) jako Meg
2003: Dzieci Diuny (Children of Dune) jako księżna Wensicja Korrino
2003: Freedom: A History of Us jako Mary Hagidorn
2005: MADtv
2006–2007: Wołanie o pomoc (Rescue Me) jako Alicia Green
2009: Ostry dyżur (E.R.) jako Nora
2009, 2011: Saturday Night Live jako matka
2011–2012: Rockefeller Plaza 30 (30 Rock) jako Lynn Onkman
2012: Słowo na R (The Big C) jako Joy Kleinman
2015: Marilyn jako Gladys Mortenson
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 95 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *