Sofia Vergara i Joe Manganiello są razem

vergara-manganielloSofia Vergara i Joe Manganiello są parą! Aktorzy spotykają się od niedawna, ale w amerykańskich mediach zawrzało. Nic dziwnego, Sofia i Joe mogą bowiem zrzucić z podium dotychczasową “najpiękniejszą parę Ameryki” – Angelinę Jolie i Brada Pitta.

Gwiazdor serialu “True blood” i jedna z czołowych latynoskich aktorek poznali się w maju na przyjęciu w Białym Domu. Wtedy Sofia pojawiła się jeszcze ze swoim ówczesnym narzeczonym, biznesmenem Nickiem Loebem, z którym spotykała się od 2010 roku. Strzała Amora musiała być jednak nad wyraz celna, bo szybko po pierwszym spotkaniu z Joe, Vergara rozstała się z narzeczonym, informując na twitterze, że nie mogli znaleźć dla siebie czasu w związku z natłokiem obowiązków.

Świadkowie, którzy widzieli parę w jednej z restauracji w Luizjanie, gdzie aktorka przebywa na planie filmu “Don’t Mess With Texas”, twierdzą że Sofia i Joe nie mogli oderwać od siebie wzroku i ciągle się całowali. Znajomi Manganiello zdradzili, że przystojny aktor podkochiwał się w Sofii od lat i zawsze miał do niej słabość. W wywiadzie dla magazynu „People” przyznał nawet kiedyś: “Uwielbiam kobiece pośladki. Takie jak u Sofii Vergary. Ona ma takie piękne kształty, piękną twarz, piękne włosy, po prostu bogini. I jest zadziorna!”. Najwyraźniej Joe, którego korzenie sięgają do Włoch, lubi latynoski temperament.
źródło: plejada.onet.pl

Biografia Joe’a

Joseph Michael “Joe” Manganiello (ur. 28 grudnia 1976 w Pittsburghu)[1] − amerykański aktor telewizyjny, filmowy i sceniczny.
Rodzice Manganiello, Charles i Susan, pochodzą z Bostonu w stanie Massachusetts, lecz przenieśli się do Pensylwanii na kilka lat przed narodzinami syna. Mają także drugiego, młodszego syna − Nicholasa, który pracuje w branży rozrywkowej Los Angeles. Joe, mający korzenie włosko-niemiecko-austriacko-armeńskie[2], ukończył podmiejskie liceum Mt. Lebanon High School w 1995 roku. W szkole średniej pasjonował się piłką nożną, siatkówką i koszykówką, współprowadził także licealną stację telewizyjną, dla której nie tylko grał (aktorstwo również znajdowało się w kręgu jego zainteresowań), ale także pisywał, reżyserował oraz pracował w charakterze montażysty powstałych projektów filmowych. Pod koniec szkoły średniej wystąpił w uczniowskiej adaptacji musicalu Oklahoma! jako Jud Fry.

Jest absolwentem uczelni wyższej Carnegie Mellon School of Drama, gdzie studiował wiedzę o teatrze klasycznym. Powstały w 1999 roku 30-minutowy film Out of Courage 2: Out for Vengeance to studencki projekt Carnegie Mellon, przy realizacji którego Manganiello pełnił role scenarzysty, producenta wykonawczego oraz odtwórcy jednego z bohaterów.

Po występie w wąsko dystrybuowanym The Ketchup King (2002), pojawił się w zaledwie drugiej, lecz znaczącej roli filmowej − jako Eugene “Flash” Thompson, dręczyciel Petera Parkera (Tobey Maguire), w kasowym filmie fantasy Spider-Man (2002) Sama Raimi’ego. W postać Thompsona wcielił się ponownie po pięciu latach, w sequelu Spider-Man 3 (2007). W telenoweli MyNetworkTV American Heiress odgrywał następnie rolę Solomona Corteza. W 2007 roku wystąpił w sześćdziesięciu pięciu epizodach serialu, z których wyemitowano jedynie trzydzieści dziewięć. Powodem zdjęcia telenoweli z anteny była niska oglądalność. Gościnnie Manganiello pojawił się w odcinkach przebojowych seriali Ostry dyżur (ER, 2007; jako oficer Litchman) i Jak poznałem waszą matkę, (2006-2009; jako Brad, przyjaciel głównego bohatera Marshalla Eriksena). Wcielił się w porucznika Seana Macklina, głównego protagonistę wojennego filmu akcji Za linią wroga: Kolumbia (Behind Enemy Lines: Colombia, 2009). W roku 2010 jako wilkołak Alcide Herveaux zagrał w serialu o tematyce wampirycznej HBO Czysta krew (True Blood).

Alternatywnie pełni funkcję kaskadera filmowego i telewizyjnego.

Filmografia
filmy fabularne
2012: Magic Mike jako Big Dick Richie
2012: Jak urodzić i nie zwariować (What to Expect When You’re Expecting) jako Davis
2009: Irene in Time jako Charlie
2009: Za linią wroga: Kolumbia (Behind Enemy Lines: Colombia) jako porucznik Sean Macklin
2008: Impact Point jako Matt Cooper
2008: Wounded jako pacjent
2007: American Heiress jako Solomon Cortez
2007: Spider-Man 3 jako Flash Thompson
2006: A.K.A. jako Brian
2002: Spider-Man jako Eugene “Flash” Thompson
2002: The Ketchup King jako Black Dildo
1999: Out of Courage 2: Out for Vengeance jako Ruslan Zmeyev (także autor scenariusza i producent wykonawczy filmu)

seriale TV
2010: Czysta krew (True Blood) jako Alcide Herveaux
2010: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku (CSI: NY) jako Rob Meyers
2009: CSI: Kryminalne zagadki Miami (CSI: Miami) jako Tony Ramirez
2009: Not Evelyn Cho jako Ryan
2009: Medium jako Angelo Filipelli
2008-2010: Pogoda na miłość (One Tree Hill) jako Owen Morello
2008-2010: Dopóki śmierć nas nie rozłączy (‘Til Death) jako Stu
2007: Ostry dyżur (ER) jako oficer Litchman
2007: Hoży doktorzy (Scrubs) jako Chad Miller
2006-2009: Jak poznałem waszą matkę (How I Met Your Mother) jako Brad
2006: So NoTORIous jako Scott
2006: Krok od domu (Close to Home) jako James Miller
2006: Las Vegas jako Carson Stuart
2006: CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation) jako Tom Harper
2006: Jake in Progress jako Rick Cavanaugh
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Sofii

Sofía Vergara (ur. 10 lipca 1972 w Barranquilli) – kolumbijska modelka i aktorka.
Znana z roli Glorii Delgado-Pritchett w popularnym serialu stacji ABC, Współczesna rodzina.
Vegrara urodziła się w Kolumbii. Jej ojciec, Julio Enrique Vergara Robayo, pracuje w przemyśle mięsnym. Matka aktorki, Margarita Vergara Dávila de Vergara, zajmuje się domem[1]. Przez bliskich nazywana Toti[2].

W 1991 roku, w wieku 18 lat, Sofía zawarła małżeństwo ze swoim chłopakiem, Joe Gonzalezem. We wrześniu 1992 urodziła syna, Manolo Gonzaleza-Ripolla. Para rozwiodła się w 1993[3].

Po rozpadzie małżeństwa, Vergara przez 3 lata studiowała stomatologię na uniwersytecie w Kolumbii[4]. W 1998 roku, starszy brat Vergary, Rafael, został zamordowany na ulicy w Bogocie[5]. Sofía porzuciła naukę, kiedy nadarzyła się okazja do rozpoczęcia kariery w show biznesie. Przeniosła się do Miami na Florydzie. Wyjechała razem z synem, matką i siostrą.

Vergara otrzymywała oferty pracy w telewizji oraz w modelingu. Wystąpiła w reklamie Pepsi[6]. Od 1995 do 1998 była współprowadzącą programu Fuera de serie. Pozowała również w bikini do kalendarzy na lata 1998, 2000 i 2002.

W 2000 roku, u aktorki zdiagnozowano nowotwór tarczycy. Została wyleczona, ale wciąż przyjmowała leki[7][8].

Aktorka jest naturalną blondynką, ale w filmach i serialach farbuje włosy na ciemny kolor, aby bardziej przypominać Latynoskę[9]. Vegara rozpoczęła współpracę ze stacją ABC. Od 2009 roku wciela się w rolę Glorii Delgado-Pritchett w sitcomie Współczesna rodzina. Dzięki tej roli zyskała ogromną popularność, a także przyniosło jej to cztery nominacje do nagród Emmy w latach 2010–2013[10].

W 2008 roku, aktorka znalazła się na 62. miejscu listy Hot 100 magazynu Maxim. Jest powszechnie uważana za najbardziej wpływową Latynoskę w Hollywood[11].

W kwietniu 2011, Vergara wystąpiła w reklamie Pepsi, u boku Davida Beckhama[12]. W tym samym miesiącu, jej młodszy brat Julio został aresztowany z powodu narkotyków, a 9 maja został deportowany ze Stanów Zjednoczonych[13].

10 lipca 2012 roku ogłoszono zaręczyny aktorki z amerykańskim biznesmenem Nickiem Loebem[14][15]. 23 maja 2014, Sofia ogłosiła, że zaręczyny zostały odwołane[16].

Filmografia
Filmy
2002: Wielkie kłopoty jako Nina
2003: Papi i dziewczyny jako Cici
2004: 24 dzień jako Isabella
2004: Soul Plane: Wysokie loty jako Blanca
2005: Królowie Dogtown jako Amelia
2005: Czterej bracia jako Sofi
2006: Ugotowani jako Loridonna
2008: Meet the Browns jako Cheryl
2009: Madea Goes to Jail jako T.T.
2011: Smerfy jako Odile
2011: Sylwester w Nowym Jorku jako Ava
2012: Głupi, głupszy, najgłupszy jako Lydia
2013: Maczeta zabija jako Desdemona
2013: Fading Gigolo jako Selima
2014: Heat jako D.D.
2014: Chef Seriale

seriale
1995: Acapulco, cuerpo y alma jako Irasema
1999: Słoneczny patrol jako ona sama
2002: On, ona i dzieciaki jako Selma
2004: Eve jako April Perez
2004: Rodney jako Carmen
2005: Specjalistki jako Lola Hernandez
2007: Ekipa jako dziewczyna ze wsi
2007: Amas de casa desesperadas jako Alicia Oviedo
2007: Jak obrabować Micka Jaggera jako Esperanza Villalobos
2007: Seks, kasa i kłopoty jako Sofia Montoya
2008: Fuego en la sangre jako Leonora
2008: Uwaga, faceci! jako Pilar Romero
od 2009: Współczesna rodzina jako Gloria Delgado-Pritchett

Dubbing
2011: The Cleveland Show jako Señora Chalupa
2011: Happy Feet: Tupot małych stóp 2 jako Carmen
2013: Głowa rodziny jako Latynoska/piersiasta kobieta
2013: Escape from Planet Earth jako Gabby Babblebrock
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 60 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *