Sienna Miller i Bradley Cooper są razem?

Miller CooperBradley Cooper (40 l.) ma słabość do znanych pań z show-biznesu…

Wygląda na to, że aktor po rozstaniu z Suki Waterhouse prędko chce znaleźć jej następczynię.

Wpadł bowiem w wir romansów!

Niedawno media rozpisywały się o jego otwartym związku z Iriną Shayk, która od kilku miesięcy także jest wolna.

Oboje nie byli jednak do końca przekonani, czy chcą się ze sobą wiązać na poważnie, dlatego próbują szczęścia także z innymi partnerami.

Cooper najwyraźniej gustuje głównie w znanych paniach z Hollywood, bo ostatnio był widziany na randce ze swoją koleżanką po fachu, Sienną Miller.

Para zna się już jakiś czas i dotąd traktowali siebie jak dobrych znajomych.

Kiedy jednak ostatnio wybrali się na obiad, ponoć zachowywali się jak zakochana para!

Tak przynajmniej twierdzą zagraniczne media, powołując się na obsługę restauracji, w której Bradley i Miller raczyli się obiadem.

Ciekawe co na to narzeczony aktorki…
źródło: pomponik.pl

Biografia Sienny

Sienna Rose Diana Miller[1] (ur. 28 grudnia 1981 w Nowym Jorku w USA) – angielska aktorka[2].

Urodzona w Nowym Jorku Sienna jest córką amerykańskiego bankiera Edwarda Millera i angielskiej modelki Josephine Miller[3]. Ma siostrę Savannah oraz przyrodnie rodzeństwo: dwóch braci Stephena i Charlesa oraz siostrę Natashę. Gdy Sienna miała rok, jej rodzina przeniosła się do Londynu. Większość swojego życia Miller spędziła w Anglii i posiada dwa obywatelstwa – amerykańskie oraz brytyjskie. Obecnie jest zaręczona z angielskim aktorem Tomem Sturridge’m, z którym ma córkę Marlowe[4].

Kariera
Już od najmłodszych lat znana była ze swoich ekscentrycznych wyczynów. Znudzona nauką tańca, śpiewu i aktorstwa w szkole dla dziewcząt w Heathfield, ganiała nago po boisku i flirtowała ze szkolnym ogrodnikiem. Ukończyła szkołę i wróciła do Nowego Jorku, gdzie zaczęła naukę w tej samej uczelni co matka – Instytucie Lee Strasberga.

Wystąpiła w kilku nowojorskich sztukach. Widzowie zapamiętali ją jednak jako humorzastą współlokatorkę Inspektora Eddiego w serialu o tym samym tytule. Największą popularność przyniósł jej udział w remake’u Alfiego z 1966. Później wystąpiła w Casanovie z Heathem Ledgerem, gdzie zagrała pisarkę Francescę Bruni. W roku 2006 do amerykańskich kin wszedł film pt. Factory Girl, który sprawił, że Sienna dołączyła do elity “gwiazd młodego pokolenia”. W filmie wciela się w postać Edie Sedgwick – muzy Andy’ego Warhola. Miller pojawiała się na okładkach takich magazynów jak Vogue, Harpers Baazar, I-D, W Magazine, Nylon, Esquire czy Vanity Fair. W 2004 i 2005 roku została uznana za jedną z najlepiej ubierających się gwiazd. Laureatka Złotej Maliny 2009 za film G.I. Joe: Czas Kobry dla najgorszej drugoplanowej aktorki.

Filmografia
2015: High-Rise jako Charlotte Melville
2015: Black Mass jako Catherine Greig
2014: Foxcatcher jako Nancy Schultz
2014: Snajper jako Taya Renae Kyle
2013: Wymarzony jako Sarah
2012: Yellow jako Xanne
2012: Two Jacks jako Diana
2012: Just Like a Woman jako Marilyn
2012: Dziewczyna Hitchcocka jako Tippi Hedren
2009: G.I. Joe: Czas Kobry jako Baronowa
2008: Granice namiętności jako Caitlin MacNamara
2007: Gwiezdny pył (Stardust) jako Victoria
2007: Interview jako Katya
2007: Zakochana na zabój (Camille) jako Camille
2006: Factory Girl jako Edie Sedgwick
2005: Casanova jako Francesca Bruni
2004: Alfie jako Nicky
2004: Przekładaniec (Layer Cake) jako Tammy
2003-2004: Inspektor Eddie jako Fiona Bickerton
2001: Przypadkowa narzeczona jako Sharon
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Bradley’a

Bradley Cooper (ur. 5 stycznia 1975 roku w Filadelfii, w stanie Pensylwania) – amerykański aktor, szczególnie znany z roli Phila Wennecka w komedii Kac Vegas (The Hangover). Nominowany do Oscara dla najlepszego aktora pierwszoplanowego za rolę w filmie Poradnik pozytywnego myślenia.
W młodości pracował jako kelner, odźwierny w hotelu i pomocnik grabarza[1].

Wybrana filmografia
filmy kinowe
2001: Morderstwo w sieci (My Little Eye) jako Travis Patterson
2002: Zmiana pasa (Changing Lanes) jako Gordon Pinella
2003: Ostatnia szansa (The Last Cowboy) jako Morgan Murphy
2004: Klucz do serca (I Want To Merry Ryan Banks) jako Todd
2005: Polowanie na druhny (Wedding Crashers) jako Zachary „Sack” Lodge
2006: Miłość na zamówienie (Failure to Launch) jako Demo
2007: Sportowy film (The Comebacks) jako kowboj
2008: Nocny pociąg z mięsem (The Midnight Meat Train) jako Leon
2008: Jestem na tak (Yes Man) jako Peter
2008: Kobiety pragną bardziej (He’s Just Not That Into You) jako Ben Gunders
2009: Zakochany Nowy Jork (New York, I Love You) jako Gus
2009: Przypadek 39 (Case 39) jako jako Douglas J. Ames
2009: Kac Vegas (The Hangover) jako Phil Wenneck
2009: Wszystko o Stevenie (All about Steven) jako Steve
2010: Drużyna A (The A-Team) jako porucznik Templeton ‚Buźka’ Peck
2010: Walentynki (Valentine’s day) jako Holden
2011: Kac Vegas w Bangkoku (The Hangover 2) jako Phil Wenneck
2011: Jestem Bogiem (Limitless) jako Eddie Morra
2012: Poradnik pozytywnego myślenia (Silver Linings Playbook) jako Pat Solitano
2013: Kac Vegas 3 (The Hangover 3) jako Phil Wenneck
2013: Między wierszami (The Words) jako Rory Jansen
2013: Drugie oblicze (The Place Beyond the Pines) jako Avery Cross
2013: American Hustle: Jak się skubie w Ameryce (American Hustle) jako Richie DiMaso

seriale TV
1999: Seks w wielkim mieście (Sex and the City) jako Jake
2003: Mów mi swatka (Miss Match) jako Gary
2001-2006: Agentka o stu twarzach (Alias) jako Will Tippin
2007-2009: Bez skazy (Nip/Tuck) jako Aidan Stone
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 57 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *