Sia Furler i Erik Anders Lang wzięli ślub

furler-anders-langPiosenkarka Sia Furler i jej narzeczony Erik Anders Lang wzięli ślub w sobotę 2 sierpnia 2014 r w Palm Springs w Kaliforni. Para zaręczyła się w czerwcu 2014 r.
Sia ma na koncie współpracę m.in. z Christiną Aguilerą, Eminemem, Davidem Guettą, Flo Ridą, Jennifer Lopez, Shakirą, Rihanną, Beyoncé i Kylie Minogue. 8 lipca ukaże się szósta płyta 38-latki, „1000 Forms of Fear”. Wydawnictwo promują single „Chandelier” i „Eye of the Needle”.
Erik Anders Lang jest przede wszystkim twórcą dokumentów. Jego najsłynniejsze dzieło to dokumentalny serial „Ax Men”.
Gratulacje dla nowożeńców!
źródło: nocoty.pl

Biografia Sii

Sia Furler, właśc. Sia Kate Isobelle Furler (ur. 18 grudnia 1975 w Adelaide) – australijska piosenkarka popowa, downtempo i jazzowa.
Karierę wokalistki rozpoczęła śpiewając w acid-jazzowym zespole Crisp, z którym nagrała płytę Only See. Przed 2000 przeprowadziła się do Anglii, gdzie podpisała kontrakt z Dance Pool (sub-label Sony Music). W tym samym roku rozpoczęła karierę solową, wydając płytę Healing Is Difficult. Utwór “Taken For Granted”, zamieszczony w tym samym albumie, znalazł się w pierwszej dziesiątce na liście angielskich przebojów. W 2004 podpisała kontrakt z Go!Beat Records. Wtedy też nagrała album Colour the Small One.

Współpracowała z zespołem Zero 7, nagrywając także z Massive Attack, Davidem Guettą i Williamem Ørbitem.

Jej najsłynniejsza piosenka, “Breathe Me”, została wykorzystana m. in. w serialu Sześć stóp pod ziemią. W 2010 piosenka “My Love” znalazła się na soundtracku do filmu Saga “Zmierzch”: Zaćmienie.

W 2008 na łamach czasopisma Scotland on Sunday, artystka publicznie ujawniła informacje o swojej orientacji biseksualnej[1]. W 2011 roku pojawił się singiel Sii nagrany z Davidem Guettą zatytułowany Titanium. W pierwszym kwartale 2012 roku ukazał się singiel Flo Ridy z udziałem Sii – Wild Ones.
Rodzice Furler, Phil Colson i Loene Furler, byli członkami zespołu o nazwie The Soda Jerks, tworzącego w gatunku rockabilly. Colson był członkiem licznych grup, a Furler wykładowcą sztuki. Sia opisała swojego chłopaka, Dana, jako pierwszą prawdziwą miłość. Wspomniana para podróżowała razem po świecie. Furler zatrzymała się w Tajlandii, a jej chłopak kontynuował podróż do Londynu. Zginął tam w nieszczęśliwym wypadku. Kiedy w 2004 roku nagrała singiel “Breathe Me” z Colour The Small One, przeżyła załamanie i została zabrana do brytyjskiego szpitala psychiatrycznego na 2 miesiące. W 2008 Furler powiedziała o swojej biseksualności dla Scotland on Sunday i AfterEllen.com. W 2010 i 2011 roku została nominowana przez czytelników SameSame.com.au jako jedna z 25 najbardziej wpływowych homoseksualistów w Australii, mimo że jest biseksualna. W czerwcu 2010 Furler wyraziła chęć poślubienia swojej ówczesnej dziewczyny, JD Samson, z electro-punkowego zespołu Le Tigre, jednak para ze sobą zerwała. W czerwcu 2010 roku na jej oficjalnej stronie internetowej pojawiła się wiadomość, że zaplanowane koncerty i wszelkie wydarzenia związane z promocją płyty zostają odwołane z powodu problemów Furler ze zdrowiem. Sia powiedziała, że miewa ataki paniki i apatię oraz że chce odpocząć od występów. Zdiagnozowano u niej chorobę Basedowa – nadczynność tarczycy. Cztery miesiące później, na ARIA Awards, Furler powiedziała, że stan jej zdrowia się poprawia w wyniku odpoczynku i odpowiedniej hormonalnej terapii. Powiedziała też, że jej nowy album ukaże się latem 2012 roku, ale na razie wstrzyma się od koncertowania.

Dyskografia
1997 – OnlySee
2000 – Healing is Difficult
2004, 2006 – Colour the Small One
2007 – Some People Have Real Problems
2010 – We Are Born
DVD
TV is My Parent (2009)

Filmografia
Jako aktorka
2004 – Piccadilly Jim jako wokalistka w nowojorskim barze
Jako kompozytorka
2010 − Burleska (Burlesque)
2008 – Grey’s Anatomy: Here Comes the Flood
2006 – Annapolis
2005 – Zgadnij kto (Guess Who)
2004 – 36 (36 Quai des Orfévres)
2004 – Mama na obcasach (Raising Helen)
2002 – Blue Crush
2002 – Van Wilder
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 167 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *