Sandra Echeverría i Demián Bichir


echeverria-bichirSandra i Demian byli parą od 2006 do 2009 r.

Sandra o Demiánie –  peopleenespanol.com

Partnerzy:
Sandry
Demian Bichir 2006-09
Reyli 2010-11
Leonardo De Lozanne 2011
Demiána
Lisset Gutiérrez 2001-03
ślub 2001
Kate del Castillo 2005-06
Sandra Echeverría 2006-09
Stefanie Sherk 2011

Biografia Sandry
Sandra Echeverria (ur. 11 grudnia 1984 w mieście Meksyk) – meksykańska aktorka i piosenkarka. Znana z tytułowej roli w telenoweli Marina. Aktorka w czerwcu 2011 ma odwiedzić Polskę w ramach nowej produkcji.

Nagrody
W 2002 roku otrzymała nagrodę od meksykańskich dziennikarzy dla najlepszej aktorki.
W 2007 roku otrzymała nagrodę dla Najlepszej Nowej Twarzy, którą przyznaje ACE NY .

Filmografia
2010/2011 – El Diez
2010 – Mujeres Patria jako Carmen Camacho
2010 – Rosalinda y Primitivo Rosalinda [Telemundo]
2010 – Pustynna miłość (El Clon) jako Jade
2010 – 2033 jako Lucía
2009 – De Día y De Noche jako Aurora
2008 – Free Style jako Alex
2008 – Double Dagger jako Carmen
2007 – Crazy jako Sultry Brunette
2006 – Marina jako Marina
2006 – Oakley Seven, The jako Ana Maria
2004/2005 – Soñarás jako Estefanía
2002 – Súbete a mi moto jako Mariana

Ciekawostka
Zaśpiewała piosenkę “Nos volveremos a ver” do telenowelii Marina, gdzie odgrywała tytułową bohaterkę.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Teatr
El diluvio que viene
Mil voces
José el soñador

Muzyka
Perfiles
Marina
Americano
Dúo con Vikter Duplaix
Dos cero tres tres
Tema Principal de la telenovela El Clon- 2010

Videoclip
“Recuérdame” (2009), de La Quinta Estación y Marc Anthony

Biografia Demiána

Demián Bichir, właściwie Demián Bichir Nájera (ur. 1 sierpnia 1963 roku w Meksyku) – meksykański aktor filmowy i telewizyjny.
Urodził się jako jeden z trzech synów aktora i reżysera teatralnego Alejandro Bichira i aktorki Maríi de la Cruz Nájery. Jego dwaj bracia – Bruno (ur. 6 października 1967) i Odiseo – są także aktorami.
Mając czternaście lat telenoweli Televisa Rina (1977). Następnie otrzymywał role w produkcjach meksykańskich, hiszpańskich i amerykańskich. Za rolę Mauricio, przyjaciela dzieciaka ulicy El Boya w dramacie Wszystkie drogi (Hasta morir, 1994) odebrał nagrodę meksykańską Srebrnego Ariela. Kreacja szalonego i mającego problemy ze skorumpowaną policją boksera Manny’ego Chavesa, o którego dusze walczą Niebo i Piekło w komedii Boskie jak diabli (Sin noticias de Dios, 2001), z Victorią Abril, Penélope Cruz, Fanny Ardant, Gaelem Garcíą Bernalem i swoim młodszym bratem Bruno, przyniosła mu nagrodę MTV Movie.
Był żonaty z piosenkarką Lisset Gutiérrez.

Filmografia
Telenowele
TV Azteca
2005: La otra mitad del sol jako Felipe Saenz
1998: Demasiado Corazón jako komendant Alfonso Carbajal
1996: Nada personal jako komendant Alfonso Carbajal

Televisa
2008: Trawka (Weeds) jako Tijuana mayor Esteban Reyes
1996: Lazos de Amor jako Valente Segura
1988: El rincón de los prodigios
1984: Los años felices jako Tomas
1984: Guadalupe
1983: Cuando los hijos se van jako Ricardo
1982: Vivir enamorada jako Nacho
1977: Rina jako Juanito

Filmy kinowe
2008: Che. Boliwia (Che: Part Two) jako Fidel Castro
2008: Che. Rewolucja (Che: Part One) jako Fidel Castro
2007: El marlboro y el cucú jako Everardo “El Malboro” Sánchez
2004: Hypnos (Hipnos) jako Miguel
2004: Noche en Lima
2002: Heartbreak Hospital jako Tonio
2002: Ciudades oscuras jako Mario
2001: Boskie jak diabli (Sin noticias de Dios) jako Manny
2000: La toma de la embajada jako Rosemberg Pabón, ‘Comandante Uno’
2000: El silencio del tiempo
1999: Seks, wstyd i łzy (Sexo, pudor y lágrimas) jako Tomas
1999: Todo el poder jako Gabriel
1999: Ave Maria jako Daniel
1999: Santitos jako Cacomixtle
1998: Luces de la noche
1998: Demasiado corazón
1997: Perdita Durango jako Catalina
1996: Salón México jako Inspektor Casteléon
1996: Solo jako Rio
1995: Po śmierci o nas zapomną (Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto) jako Omar
1995: Cilantro y perejil jako Carlos Rodríguez
1994: Hasta morir jako Mauricio
1994: Pruebas de amor
1994: Ya la hicimos
1993: La vida conyugal jako Gaspar
1993: Mirosława (Miroslava) jako Ricardo
1992: Marea suave
1989: Rojo amanecer jako Jorge
1988: The Penitent jako Roberto
1988: Carmen Vampira
1987: Hotel Colonial jako młody hotelowy urzędnik
1986: Astucia

Filmy TV
2004: Zapata (Zapata: Amor en rebeldía) jako Emiliano Zapata
2001: Czas motyli (In the Time of the Butterflies) jako Manuel ‘Manolo’ Tavárez Justo
1983: Choices of the Heart jako Armando

Filmy krótkometrażowe
2000: Cerebro
1998: Cruz

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 86 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *