Sandra Bullock i Bryan Randall są razem?


Sandra BullockZagraniczne media już wiedzą, kto zawładnął sercem Sandry Bullock (51 l.)!

Aktorka w końcu się zakochała!

Bullock, która od rozwodu w 2010 roku nie była w stałym związku, od jakiegoś czasu widywana jest w towarzystwie tajemniczego mężczyzny.

Para dokładała wszelkich starań, by fotoreporterzy mieli jak najmniej okazji do przyłapania ich razem.

Tabloidy nie ustawały w spekulacjach, kim jest nowy wybranek gwiazdy.

W końcu udało im się dowiedzieć!

Ukochany Sandry to niejaki Bryan Randall, który na co dzień zajmuje się fotografią.

“On jest gorącym facetem, ale jednocześnie jest zupełnie normalny. Bullock jest z nim naprawdę szczęśliwa” – mówi jej znajoma w rozmowie z magazynem “People”.

Para ponoć spotyka się ze sobą od miesięcy. Ostatnio pojawili się razem na ślubie Jennifer Aniston i Justina Therouxa.

Medialny debiut cały czas przed nimi, choć znając upodobanie aktorki do chronienia swojej prywatności, raczej nieprędko zobaczymy ich razem na ściance.

Miejmy nadzieję, że tym razem aktorka trafiła znacznie lepiej niż poprzednio.

Przypomnijmy, że były mąż zafundował jej publiczny skandal, kiedy wyszło na jaw, że wielokrotnie dopuścił się zdrad.
źródło: pomponik.pl

Biografia Sandry

Sandra Annette Bullock (ur. 26 lipca 1964 w Arlington w stanie Wirginia w USA) – amerykańska aktorka filmowa niemieckiego pochodzenia. Okazjonalnie producent, reżyserka i scenarzystka, w 2010 roku nagrodzona Oscarem za rolę pierwszoplanową w filmie Wielki Mike. The Blind Side. Głównie kojarzona z rolami w komediach romantycznych.

Urodziła się jako córka Helgi D. Meyer, niemieckiej śpiewaczki operowej i Johna W. Bullocka, trenera głosu[potrzebne źródło]. Dzieciństwo spędziła w niemieckiej Norymberdze, gdzie mieszkali jej dziadkowie. Dziadek Sandry był wynalazcą. W Niemczech Sandra śpiewała w dzięciecym chórze Staatstheater Nürnberg. Bullock biegle posługuje się językiem niemieckim. W 1988 roku[potrzebne źródło] przeniosła się do Nowego Jorku, gdzie ukończyła college. Studiowała balet i sztuki wokalne jako dziecko, występowała w małych rólkach w przedstawieniach operowych. Grywała także w broadwayowskich przedstawieniach. Ma siostrę, Gesine Bullock-Prado (ur. 1970)[potrzebne źródło].

Ukończyła Washington-Lee High School, gdzie była cheerleaderką, grywała również w szkolnych przedstawieniach i grała w piłkę nożną. Szkołę ukończyła w 1982 roku i rozpoczęła studia na East Carolina University w Greenville w Północnej Karolinie. Porzuciła East Carolina University w trakcie ostatniego semestru studiów na wiosnę 1986 r. Przeniosła się na Manhattan, gdzie utrzymywała się pracując m.in jako barmanka, kelnerka, garderobiana, itp. Bullock później ukończyła naukę na kursach w East Carolina University.

Kariera
W 1990 roku dostała główną rolę w Who Shot Patakango? Petera Brooksa. Przełomem w jej karierze okazał się film Speed: Niebezpieczna szybkość Jana de Bonta, gdzie zagrała u boku Keanu Reevesa, zdobywając znaczną popularność. W 1996 roku zagrała w komedii Ja cię kocham, a ty śpisz. Została za nią nominowana do Złotego Globu w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu.

Swoją pozycję gwiazdy dużego ekranu umocniła występem w cieszącym się dużą popularnością thrillerze System (1995). Poza tym w 1996 i 1999 roku magazyn People umieścił jej nazwisko na liście pięćdziesięciu najpiękniejszych ludzi świata, a w październiku 1997 r. magazyn Empire umieścił ją na 58. miejscu listy stu największych gwiazd kina wszech czasów.

Po występie w filmie Miłość i wojna skończyła się jej dobra passa. Zagrała w drugiej części Speed i została nominowana do antynagrody Złotej Maliny w jako najgorsza aktorka. W 2000 roku zagrała w komedii Miss Agent i ponownie zdobyła nominację do Złotego Globu. Tego samego roku wcieliła się w postać dziennikarki-alkoholiczki w dramacie 28 dni.

Dopiero rok później stanęła za kamerą. Zagrała w Śmiertelnej wyliczance i Dwóch tygodniach na miłość u boku Hugh Granta. Za Śmiertelną wyliczankę dostała po raz pierwszy piętnaście milionów dolarów i trafiła na 6. miejsce najlepiej zarabiających kobiet w Hollywood. W roku 2004 zagrała w filmie Miasto gniewu, który otrzymał Oscara dla najlepszego filmu roku.

W 2006 roku wystąpiła w melodramacie Dom nad jeziorem, ponownie u boku Keanu Reevesa. Natomiast w filmie Bez skrupułów wcieliła się w postać amerykańskiej pisarki Harper Lee, autorki powieści Zabić drozda. Rok później wystąpiła w dreszczowcu Przeczucie. Zarówno ten film jak i Dom nad jeziorem zanotowały słabe wyniki finansowe.

Dwa lata później, Sandra występuje w trzech filmach. Rok 2009 przynosi jej rolę w komedii romantycznej Narzeczony mimo woli u boku Ryana Reynoldsa. Film zarobił w ciągu trzech pierwszych dni wyświetlania aż 33,6 miliona dolarów[1], natomiast po pół roku film miał już na koncie ponad 164 miliony dolarów[2]. Również kolejna komedia z tego roku Wszystko o Stevenie z głównymi rolami Sandry i Bradleya Coopera został świetnie przyjęty przez publiczność uzyskując w sumie 33,8 miliona dolarów. Jednak najlepszy wynik finansowy zarobił dramat sportowy Wielki Mike. The Blind Side z główną rolą Bullock. Poważne filmy dramatyczne z Bullock zawsze miały słabe wyniki, a tymczasem ten obraz pobił otwarcie Narzeczonego mimo woli, osiągając 40,1 miliona dolarów[3]. W sumie filmy z Bullock uzyskały ze sprzedaży biletów w kinach w tym roku kwotę ok. 500 milionów dolarów. Bullock została uznana za największą gwiazdę 2009 roku[4][5].

Za rolę w filmie Narzeczony mimo woli Sandra otrzymuje nominację do nagrody Satelity dla najlepszej aktorki w filmie komediowym lub musicalu. Za rolę w tym obrazie oraz w filmie Wielki Mike. The Blind Side otrzymuje również dwie nominacje do Złotego Globu w kategoriach: najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu i najlepsza aktorka w filmie dramatycznym[6]. Nagrodę otrzymuje dla najlepszej aktorki w filmie dramatycznym za udział w dramacie Wielki Mike. The Blind Side.

Również Gildia Aktorów Filmowych przyznaje Sandrze nagrodę za rolę w Wielki Mike. The Blind Side. Nominację do swoich corocznych nagród Gildia przyznała aktorce w kategorii: najlepsza aktorka pierwszoplanowa.

W lutym 2010 roku Bullock otrzymała dwie nominacje do Złotej Maliny: dla najgorszej aktorki i dla najgorszej ekranowej pary (wraz z Bradleyem Cooperem). Obie nominacje przypadły za udział w filmie Wszystko o Stevenie. Bullock nominowana w dwóch kategoriach, w dniu 6 marca 2010 roku otrzymała dwie statuetki.

2 lutego 2010 roku Bullock została nominowana do Oscara dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej za rolę w filmie Wielki Mike. The Blind Side. Jest to pierwsza nominacja dla Bullock do tej nagrody. 7 marca 2010 roku, podczas 82. ceremonii wręczenia nagród, aktorka odebrała statuetkę Oscara za kreację w filmie Wielki Mike. The Blind Side. Na uwagę zasługuje fakt, iż Sandra niespełna dwadzieścia cztery godziny wcześniej została uznana za najgorszą aktorkę roku − otrzymała Złotą Malinę za udział w filmie Wszystko o Stevenie. To pierwszy przypadek w historii, kiedy w jednym roku aktor zostaje jednocześnie nagrodzony za najlepszą i najgorszą rolę sezonu. Bullock zapisała się do historii jako druga aktorka (pierwszą była Halle Berry), która osobiście odebrała Złotą Malinę.

Życie prywatne
Bullock była kiedyś zaręczona z aktorem Tatem Donovanem, którego poznała podczas kręcenia filmu Eliksir miłości, a ich związek trwał cztery lata. Wcześniej spotykała się m.in. z piłkarzem Troyem Aikmanem, z muzykiem Bobem Schneiderem (dwa lata), jak i również z aktorami Matthew McConaugheyem i Ryanem Goslingiem.

Sandra poślubiła Jesse’ego Jamesa, konstruktora motocykli i gospodarza programu Monster Garage, 16 lipca 2005 roku. Po raz pierwszy para spotkała się, gdy Sandra kupowała prezent gwiazdkowy dla swojego chrześniaka.

W listopadzie 2009 r., Bullock i James weszli na drogę prawną przeciwko byłej drugiej żonie Jamesa, Janine Lindemulder, aktorce filmów porno, o prawo do wychowywania córki Jamesa i Lindemulder. W następstwie Bullock i James otrzymali pełnię praw rodzicielskich pięcioletniej córki Jamesa[7].

Kiedy w marcu 2010 roku, Sandra święciła swoje najważniejsze triumfy, zdobywając Oscara, na jaw wyszły zdrady jej męża. Wybuchł skandal, kilka kobiet przyznało się do uprawiania seksu z Jamesem w trakcie trwania jego małżeństwa z Sandrą[8]. Zaczęło się od Michelle McGee, modelki pornograficznej, której ciało pokrywają tatuaże o przesłaniu narodowosocjalistycznym. Ujawniła ona, że sypiała z mężem Bullock, podczas gdy ta pracowała na planie filmu Wielki Mike. The Blind Side. Po ujawnieniu tych rewelacji, Bullock anulowała występy promocyjne filmu w Europie powołując się na „nieprzewidziane przyczyny osobiste”. 18 marca 2010 r. James odpowiedział na plotki o zdradzie poprzez wydanie publicznych przeprosin dla Bullock, w których mówił: „ogromna większość zarzutów ogłoszonych są nieprawdziwe i bezpodstawne” a „poza tym, nie będę komentował publicznie spraw prywatnych”. James stwierdził, że „jest tylko jedna osoba poczuwająca się do winy w całej tej sytuacji, i jestem nią ja” oraz poprosił, by jego żona i dzieci pewnego dnia „znaleźli w swoich sercach wybaczenie”, a odnosząc się do całej sytuacji, mówił o „bólu i wstydzie”. Rzecznik Jamesa zapowiedział na 30 marca 2010 r., zgłoszenie się Jamesa na odwyk, aby ten „mógł poradzić sobie z problemami osobistymi” i mógł „uratować swoje małżeństwo”[9]. Jednakże w dniu 28 kwietnia 2010 r., ogłoszono, że Bullock 23 kwietnia w Austin[10] złożyła wniosek o rozwód. Niesmakowi całej sytuacji dodał fakt, iż Bullock i James od stycznia 2010 roku starali się o adopcję czarnoskórego chłopca, urodzonego w Nowym Orleanie. Bullock postanowiła sama zaadoptować dziecko i wychowywać je jako samotny rodzic. Chłopczyk otrzymał nazwisko Bardo Louis Bullock[11][12].

Filmografia
Filmy fabularne
1987: Hangmen jako Lisa Edwards
1989: Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman jako Kate Mason
1989: Who Shot Patakango? jako Devlin Moran
1989: The Preppie Murder jako Stacy
1989: Pogoń za milionami (Religion, Inc.) jako Debby Cosgrove
1992: Eliksir miłości (Love Potion No. 9) jako Diane Farrow
1993: Kiedy kończy się zabawa (When the Party’s Over) jako Amanda
1993: Zaginiona bez śladu (The Vanishing) jako Diane Shaver
1993: Zapasy z Ernestem Hemingwayem (Wrestling Ernest Hemingway) jako Elaine
1993: W pogoni za sukcesem (The Thing Called Love) jako Linda Lue Linden
1993: Amazonka w ogniu (Fire on the Amazon) jako Alyssa Rothman
1993: Człowiek Demolka (Demolition Man) jako Lenina Huxley
1994: Potyczki z mafią (Who Do I Gotta Kill?) jako Lori
1994: Speed: Niebezpieczna szybkość (Speed) jako Annie Porter
1995: System (The Net) jako Angela Bennett / Ruth Marx
1995: Ja cię kocham, a ty śpisz (While You Were Sleeping) jako Lucy Eleanor Moderatz
1996: Skradzione serca (Two If by Sea) jako Roz
1996: Miłość i wojna (In Love and War) jako Agnes von Kurowsky
1996: Czas zabijania (A Time to Kill) jako Ellen Roark
1997: Speed 2: Wyścig z czasem (Speed 2: Cruise Control) jako Annie Porter
1998: Ulotna nadzieja (Hope Floats) jako Birdee Pruitt
1998: Totalna magia (Practical Magic) jako Sally Owens
1998: Robienie kanapek (Making Sandwiches) jako Melba Club
1998: Książę Egiptu (The Prince of Egypt) jako Miriam (głos)
1999: Podróż przedślubna (Forces of Nature) jako Sarah
2000: Charlie Cykor (Gun Shy) jako Judy Tipp
2000: Miss Agent (Miss Congeniality) jako Gracie Hart / Gracie Lou Freebush
2000: 28 dni (28 days) jako Gwen Cummings
2002: Dwa tygodnie na miłość (Two Weeks Notice) jako Lucy Kelson
2002: Śmiertelna wyliczanka (Murder by Numbers) jako Cassie Mayweather
2002: Boskie sekrety siostrzanego stowarzyszenia Ya-Ya (Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood) jako Siddalee Walker
2004: Miasto gniewu (Crash) jako Jean Cabot
2005: Ukochany synek (Loverboy) jako pani Harker
2005: Miss Agent 2: Uzbrojona i urocza (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous) jako Gracie Hart
2006: Dom nad jeziorem (The Lake House) jako Kate Forster
2006: Bez skrupułów (Infamous) jako Harper Lee
2007: Przeczucie (Premonition) jako Linda Hanson
2009: Wielki Mike. The Blind Side (The Blind Side) jako Leigh Anne Touhy
2009: Narzeczony mimo woli (The Proposal) jako Margaret Tate
2009: Wszystko o Stevenie (All About Steve) jako Mary Horowitz
2011: Strasznie głośno, niesamowicie blisko (Extremely Loud and Incredibly Close) jako Linda Schell
2013: Grawitacja (Gravity) jako dr Ryan Stone
2013: Gorący towar (The Heat) jako Sarah Ashburn

Seriale telewizyjne
1989: Starting from Scratch jako Barbara Webster
1990: Pracująca dziewczyna (Working Girl) jako Tess McGill
1990: Jackie Collins – Uśmiechy losu (Lucky/Chances) jako Maria Santangelo
2002–2004: George Lopez jako Amy

Reżyserka
1998: Robienie kanapek (Making Sandwiches)

Scenarzystka
1998: Robienie kanapek (Making Sandwiches)

Producentka
1996: Our Father
1998: Ulotna nadzieja (Hope Floats, producent wykonawczy)
1999: Trespasses
2000: Miss Agent (Miss Congeniality)
2000: Charlie Cykor (Gun Shy)
2002: Śmiertelna wyliczanka (Murder by Numbers, producent wykonawczy)
2002: Dwa tygodnie na miłość (Two Weeks Notice)
2002–2004: George Lopez (producent wykonawczy)
2004: Sudbury (producent wykonawczy)
2005: Miss Agent 2: Uzbrojona i urocza (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous)
2009: Narzeczony mimo woli (The Proposal)
2009: Wszystko o Stevenie (All About Steve)

Nagrody i nominacje
2010: Nagroda Generation Award na 2010 MTV Movie Awards
2010: Nagroda Guys Choice dla artysty roku
2010: Narzeczony mimo woli (nominacja) 2010 MTV Movie Awards w kategorii Najlepszy pocałunek
2010: Wielki Mike. The Blind Side − Oscar w kategorii najlepsza aktorka pierwszoplanowa
2010: Wszystko o Stevenie − Złota Malina w kategorii najgorsza aktorka
2010: Wszystko o Stevenie − Złota Malina w kategorii najgorsza ekranowa para (wraz z Bradleyem Cooperem)
2010: Wielki Mike. The Blind Side − Nagroda Gildii Aktorów Ekranowych w kategorii najlepsza aktorka pierwszoplanowa
2010: Wielki Mike. The Blind Side − Złoty Glob w kategorii najlepsza aktorka w filmie dramatycznym
2010: Narzeczony mimo woli (nominacja) − Złoty Glob w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu
2009: Narzeczony mimo woli (nominacja) − Satelita w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu
2006: Miasto gniewu − Nagroda Gildii Aktorów Ekranowych w kategorii najlepsza obsada filmowa
2001: Miss Agent (nominacja) − Satelita w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu
2001: Miss Agent (nominacja) − Złoty Glob w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu
1998: Speed 2: Wyścig z czasem (nominacja) − Złota Malina w kategorii najgorsza aktorka
1998: Speed 2: Wyścig z czasem (nominacja) − Złota Malina w kategorii najgorszy duet aktorski
1997: Czas zabijania (nominacja) − MTV Movie Awards w kategorii najlepsza rola kobieca
1996: Ja cię kocham, a ty śpisz (nominacja) − Złoty Glob w kategorii najlepsza aktorka w filmie komediowym lub musicalu
1996: Ja cię kocham, a ty śpisz (nominacja) − MTV Movie Award w kategorii najlepsza rola kobieca
1996: Ja cię kocham, a ty śpisz (nominacja) − MTV Movie Award w kategorii najbardziej obiecująca aktorka
1996: System (nominacja) − MTV Movie Award w kategorii najbardziej obiecująca aktorka
1995: Speed: Niebezpieczna szybkość − MTV Movie Award w kategorii najlepsza aktorka
1995: Speed: Niebezpieczna szybkość − Saturn w kategorii najlepsza aktorka
1995: Speed: Niebezpieczna szybkość − MTV Movie Award w kategorii najlepszy duet aktorski
1994: Człowiek demolka (nominacja) − Złota Malina w kategorii najgorsza aktorka drugoplanowa
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 414 razy, 1 wizyt dzisiaj)