Ryan Reynolds i Blake Lively

reynolds-livelyLively i Reynolds spotykają się od października 2011 roku.

Partnerzy:
Ryana
Traylor Howard 1998-99
Kristen Johnston 1999-00
Rachael Leigh Cook 2001-02
Alanis Morissette 2002-07
Scarlett Johansson 2007-10
ślub 27 09 2008
Sandra Bullock 2011
Agnes Fischer 2011
Charlize Theron 2011
Blake Lively 2011 do dzisiaj
Blake
Kelly Blatz 2004-07
Penn Badgley 2007-10
Leonardo DiCaprio 2011
Ryan Reynolds 2011

 

Biografia Ryana
Ryan Rodney Reynolds (ur. 23 października 1976 w Vancouver) – kanadyjski aktor i producent telewizyjny i filmowy.
Przyszedł na świat jako najmłodszy z czterech synów Jima Reynoldsa – hurtownika żywności i ekspedientki Tammy Reynolds. W 1994 roku ukończył szkołę średnią Kitsilano Secondary School w Vancouver.
Przed kamerą pojawił się po raz pierwszy w wieku 17 lat, grając podwójną postać nastoletniego Ganesha i Jeffreya w kanadyjskim dramacie Zwyczajna magia (Ordinary Magic, 1993). Debiutem na małym ekranie rolę telewizyjną Billy’ego Simpsona w serialu TV Piętnaście (Hillside, 1993) zwrócił na siebie uwagę telewidzów i krytyków, zdobywając nominację do Nagrody Filmowej dla Młodych w kategorii Najlepszy Młody Aktor w Serialu Kablowym.
Występował potem regularnie w kanadyjskich produkcjach telewizyjnych; przygodowym serialu familijnym Odyseja (The Odyssey, 1993-1994), w mniserialu Z zimną krwią (In Cold Blood, 1996) i dramacie telewizyjnym Naznaczona (Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story, 1995) u boku Glenn Close. Uznanie zdobył jako student medycyny Michael „Berg” Bergen w serialu komediowym CBS Oni, ona i pizzeria (Two Guys, a Girl and a Pizza Place, 1998-2001).
Po udziale w zwariowanej komedii o miłości, szalonych imprezach i stałych związkach Poszukiwana (Buying the Cow, 2000) i roli dramatycznej w thrillerze niezależnej produkcji Finder’s Fee (2001), zagrał główną rolę lekkomyślnego idola uniwersyteckiego kampusu i genialnego organizatora odlotowych imprez na wielką skalę w filmie Wieczny student (Van Wilder, 2002), a za rolę był nominowany do nagrody kinowej MTV. Trafił do obsady komedii: Teściowie – nowa wersja (In-Laws, 2003) jako zakochany syn Michaela Douglasa i O dwóch takich co poszli w miasto (Harold and Kumar Go…, 2004) w roli pielęgniarza. Wcielił się w postać Hannibala Kinga w horrorze sensacyjnym opartym na komiksie o wiecznym łowcy Blade: Mroczna trójca (Blade: Trinity, 2004). W 2005 roku w Los Angeles odebrał nagrodę przyznawaną dla Młodych Hollywoodzkich Artystów. Główna rola George’a Lutza, mrocznego bohatera remake’u horroru Amityville (The Amityville Horror, 2005) w scenie w wannie przyniosła mu kalifornijską nagrodę Teen Choice. 27 września 2008 roku ożenił się ze Scarlett Johansson, aktorką i piosenkarką, jednak para od grudnia 2010 roku jest w separacji.

Filmografia
obsada aktorska
2011: The Green Lantern jako Hal Jordan
2010: Pogrzebany (Buried) jako Paul Conroy
2009: X-Men Geneza: Wolverine jako Wade Wilson
2009: Kraina przygód (Adventureland) jako Mike Connell
2009: Papierowy bohater (Paper Man) jako Kapitan Excellent
2009: Narzeczony mimo woli jako Andrew Paxton
2008: Na pewno, być może (Definitely, Maybe) jako Will Hayes
2008: Świetliki w ogrodzie (Fireflies in the Garden)
2008: The Lighthouse jako Will
2007: Dziewiątki (The Nines) jako Gary / Gavin / Gabriel
2007: As w rękawie (Smokin’ Aces) jako Richard Messner
2006: Teoria chaosu (Chaos Theory) jako Frank
2005: Sex Talk jako dziennikarz sportowy
2005: Szkoła życia (School of Life, TV) jako Michael „Pan D” D’Angelo
2005: Zostańmy przyjaciółmi (Just Friends) jako Chris Brander
2005: Waiting… jako Monty
2005: Amityville (The Amityville Horror) jako George Lutz
2005: Just the Two of Us
2004: Zeroman (serial TV) jako Ty Cheese (głos)
2004: Blade: Mroczna trójca (Blade: Trinity) jako Hannibal King
2004: O dwóch takich co poszli w miasto (Harold and Kumar Go to White Castle) jako Pielęgniarz
2003: Scrubs (serial TV) jako Spence
2003: Teściowie (The In-Laws) jako Mark Tobias
2003: Niezawodny plan (Foolproof) jako Kevin
2002: Wieczny student (Van Wilder) jako Van Wilder
2002: Poszukiwana (Buying the Cow) jako Mike Hanson
2001: Finder’s Fee jako Quigley
2000: Big Monster on Campus jako Karl O’Reilly
2000: We all fall down jako Red Shoes
1999: Dick jako Chip
1999: Już nadchodzi (Coming Soon) jako Henry Lipschitz
1998-2001: Oni, Ona i Pizzeria (Two Guys, a Girl and a Pizza Place, serial TV) jako Michael ‚Berg’ Bergen
1998: Tourist Trap (TV)
1997: Life During Wartime jako Howard Ancona
1996: Sabrina, nastoletnia czarownica (Sabrina the Teenage Witch, TV) jako Seth
1996: Gdy przyjaźń zabija (When Friendship Kills, TV) jako Ben Colson
1996: Z zimną krwią (In Cold Blood, miniserial TV) jako Bobby Rupp
1996: Z Archiwum X (The X Files, serial TV) jako Jay ‚Boom’ DeBoom
1995-1998: Po tamtej stronie (The Outer Limits, serial TV) jako Derek Tillman/Paul Nodel
1995: Lonesome Dove: The Outlaw Years (serial TV)
1995: Naznaczona (Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story, TV) jako Andy
1994: Nazywam się Kate (My Name Is Kate, TV) jako Kevin Bannister
1993-1994: Odyseja (The Odyssey, serial TV) jako Macro/Lee
1993: Ordinary Magic jako Ganesh/Jeffrey
1993: 15 (Hillside, serial TV) jako Billy Simpson

producent
2007: Schooled
2007: Jedna sekunda filmowa (The 1 Second Film)

producent wykonawczy
2006: Blowback

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Blake

Blake Lively (ur. 25 sierpnia 1987 w Tarzanie, Kalifornia) – amerykańska aktorka.
Blake Lively urodziła się w rodzinie aktorów: Erniego Lively’ego i Elainy Lively. Posiada czwórkę rodzeństwa: Erica, Jasona, Lori oraz Robyn.
Jej pierwszą rolą była postać Trixie, w 1998 roku w filmie Sandman, którego reżyserem był jej ojciec.
Po 5 latach, podczas których ukończyła szkołę średnią, wróciła na ekran rolą energicznej Bridget w ekranizacji popularnej książki Ann Brashares dla młodzieży: Stowarzyszenie wędrujących dżinsów. W zdobyciu tej roli pokonała tysiące dziewczyn, nie posiadając nawet bogatych referencji. Wystarczyło parę zdjęć, po których od razu widać było, że jest stworzona do roli Bridget. Po sukcesie filmu wróciła do szkoły, aby ukończyć w niej swój ostatni rok. Wróciła do życia typowej nastolatki, jednakże bardzo zajętej nastolatki. Pełniła funkcję przewodniczącej klasy, należała do grupy cheerleaderek, oraz uczęszczała na chór.
W 2006 roku zagrała Monicę w filmie Przyjęty razem z Justinem Longiem, oraz małą rolę jako Jenny w horrorze Śmiertelna wyliczanka. W 2007 roku stacja The CW wystartowała z nowym serialem Plotkara, na podstawie serii książek Cecily von Ziegesar o tym samym tytule, gdzie Blake zagrała rolę Sereny van der Woodsen. Tego samego roku w kinach pojawiła się również czarna komedia Elvis and Anabelle, gdzie Lively zagrała główną rolę. W roku 2008 pojawiła się w kolejnej części Stowarzyszenia wędrujących dżinsów, gdzie zagrała ponownie rolę zbuntowanej Bridget. Jej najnowszym filmem jest The Private Lives of Pippa Lee.

Filmografia
Sandman (1998) jako Trixie
Stowarzyszenie wędrujących dżinsów (The Sisterhood of the Traveling Pants, 2005) jako Bridget
Przyjęty (Accepted, 2006) jako Monica
Śmiertelna wyliczanka (Simon Says, 2006) jako Jenny
Plotkara (Gossip Girl, 2007-2012) jako Serena van der Woodsen (97 odcinków)
Elvis and Anabelle (2007) jako Anabelle
Stowarzyszenie wędrujących dżinsów 2 (The Sisterhood of the Traveling Pants 2, 2008) jako Bridget
Zakochany Nowy Jork (New York, I Love You, 2009) jako Przyjaciółka
Prywatne życie Pippy Lee (The Private Lives of Pippa Lee, 2009) jako nastoletnia Pippa Lee
Miasto złodziei (The Town, 2010) jako Krista
Green Lantern (2011) jako Carol Ferris
Hick (2011) jako Glenda
Savages (2012) jako Ophelia

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 97 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *