Rupert Sanders i Liberty Ross po rozwodzie

sanders-rossDwa lata temu Rupert Sanders został przyłapany na romansie z gwiazdą wyreżyserowanego przez siebie filmu, “Królewna Śnieżka i Łowca”. 43-letni reżyser, który związał się na moment z 24-letnią Kristen Stewart, wówczas również żyjącą w związku z innym partnerem, Robertem Pattinsonem, słono przypłacił za zdradę. Sanders i Liberty Ross są już po rozwodzie!

Na mocy postanowienia sądu z Los Angeles, 35-letnia była żona brytyjskiego reżysera otrzymała dom w Los Angeles oraz mieszkanie w Londynie, a także 15 procent wpływów z każdego filmu wyreżyserowanego przez Ruperta oraz połowę tantiem, jakie brytyjski reżyser otrzyma za “Królewnę Śnieżkę i Łowcę”. Co więcej, Ross będzie otrzymywać 25 tysięcy dolarów alimentów miesięcznie aż do czerwca 2018 roku lub do momentu aż ponownie wyjdzie za mąż. Para będzie dzielić opiekę na dziećmi, 9-letnią Skylą i 7-letnim Tennysonem. Ross dodatkowo będzie otrzymywać 14 tysięcy dolarów miesięcznie na dzieci.

Przypomnijmy, że Ross i Sanders rozstali się w 2012 roku, kiedy to brukową prasę obiegły zdjęcia przytulających się brytyjskiego reżysera i hollywoodzkiej gwiazdy. Aktorka, która w “Królewnie Śnieżce i Łowcy” zagrała matkę głównej bohaterki, w styczniu 2013 roku wystąpiła o rozwód.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Rupert Sanders i Liberty Ross

Biografia Ruperta

Rupert Sanders (ur. 15 stycznia 1971 w Londynie) – brytyjski reżyser i grafik.
Ukończył studia z zakresu grafiki w londyńskim Central Saint Martins College of Arts and Design w ramach University of the Arts London. Zajmował się tworzeniem filmów reklamowych, w tym promujących produkty marek Nike, Adidas, Xbox i Guinness. Za reklamę gry Halo 3: ODST na Międzynarodowym Festiwalu Reklamy w Cannes otrzymał dwa Złote Lwy[1].

W 2012 zadebiutował jako reżyser filmowy, nakręcił produkcję fantasy Królewna Śnieżka i Łowca, w której zagrali m.in. Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemsworth i Sam Claflin[2].

Jest mężem modelki Liberty Ross, z którą ma dwoje dzieci, i szwagrem kompozytora Atticusa Rossa[2].

Kariera
Sanders wyreżyserował wiele reklam telewizyjnych, w tym jeden dla Halo 3:. ODST, który zdobył mu dwa Złote Lwy na Festiwalu Cannes Lions reklamy [2] Pierwszy film fabularny Sanders jest Śnieżka i Łowca, który został wydany w USA na początku czerwca 2012 roku. Budżet filmu był 170.000.000 dolarów, w tym wydatków marketingowych ośmiocyfrowe i zarobił 20.300.000 dolarów w jego dniu otwarcia w USA. Do tej pory film zarobił 396.592.829 dolarów w box office.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Liberty

Liberty Lettice Lark Ross (ur. 23 września 1978) [1] [2] jest angielską modelką i aktorką. Ona pojawiła się w publikacjach takich jak Vogue , Harper Bazaar , iD i Dazed & Confused . Zagrała rolę królowej Eleonory w filmie 2012 fantazji Królewna Śnieżka i Huntsman , w reżyserii jej męża w chwili, Rupert Sanders . Ona jest siostrą kompozytorów Atticus i Leopold Ross . [3] [4]

Kariera
Ross został odkryty przez Mario Testino, gdy poprosił ją i grupę przyjaciół, aby zrobić sesję dla brytyjskiego Vogue. [5] Pracowała sporadycznie jako model w całej jej dzieciństwa. Pojawiła się na Ozzy Osbourne ‘s No Rest for the Wicked okładki albumu w wieku dziewięciu lat. [6] W 1992 roku podpisał kontrakt z Storm Model Zarządzania .

Ross otrzymał model roku na Elle Style Awards w 2000 roku.

W 2004 roku Ross pojawił się w Kalendarzu Pirelli sfotografowany przez Nicka Knighta . Wkrótce potem, Ross zaczął trzyletnią przerwę, aby skupić się na życiu rodzinnym, który zakończył się w 2007 roku, kiedy ponownie podpisał kontrakt z Burzy .

Kampanie
W 2000 roku było oblicze Emanuel Ungaro kampanii reklamowej.

W 2002 roku został sfotografowany przez Burberry ‘s kampanii wiosennej obok Kate Moss i Eva Herzigova .

W 2003 roku została twarzą marki luksusowe obuwia Jimmy Choo .

W 2004 roku wzorowany na Dior jest Addict perfum.

Znane okładki i edytoriale
W maju 2000 r., Ross pojawił się na jubileuszowej XX okładce The Face obok Kate Moss.

Ross pojawił się na okładce brytyjskiego Vogue dwa razy, co czyni jej pierwszy występ solowy na okładce sfotografowany w czerwcu 2000 roku przez swego przyjaciela Mario Testino . Jej drugi występ był na okładce stycznia 2002 r., ponownie sfotografowany przez Testino, obok dziewięciu innych modeli brytyjskich, w tym Kate Moss , Naomi Campbell , Stella Tennant i Erin O’Connor .

Ona również miała dwa solowe z okładki Vogue Russia . Po raz pierwszy sfotografowany przez Robin Derrick na grudniowym numerze 2000/January 2001, a następnie w 2003 roku sfotografowany przez Todd Barry.

Ross pojawiła się na okładce brytyjskiego magazynu listopada 2002 iD sfotografowany przez Kayt Jones .

Kariera renesans
Poniższa dobrze nagłośnione sprawy męża, Ross zaczął się etap comeback kariery znajdujące się na okładce magazynu online, Edycja [7] oraz na łamach Vanity Fair . [6]

Inne projekty
Ross był częstym współpracownikiem SHOWstudio występując w wielu filmach krótkometrażowych i projektów. [8]

Ross przyczynił się również do brytyjskiego Vogue blogu internetowym jest od 2009 do 2012 roku.

Życie osobiste
Ross żonaty reżyser Rupert Sanders w 2002 roku. [9] [10] Choć zarówno Ross i Sanders są Brytyjczycy, przenieśli się do Los Angeles , aby dalsza kariera Sanders, i Ross skupia się na bycie żoną i matką. [10] Razem mają dwa dzieci, córka i syn Skyla Tennyson. [11] W lipcu 2012 roku, Us Weekly opublikował zdjęcia Sanders oszukuje Ross z aktorką Kristen Stewart , [12] co skłoniło Sanders i Stewart wydać osobne przeprosiny publicznych. [13] [14] [15 ] Ross następnie złożyła pozew o rozwód z Sanders w styczniu 2013 roku, szukając wspólną opiekę, wsparcie współmałżonka oraz opłaty prawne. [16] rozwód został sfinalizowany w dniu 30 maja 2014 roku. [17]

Filmografia
Rok Tytuł Rola Notes
2004 Enchantement Natasha Short film
2009 Thinly Veiled Shelby Sommer
2010 Lipstick Lies Model Short film
2011 Daydream Woman Short film
2011 Packing Heat Femme Fatale Short film
2011 W.E. Connie Thaw
2012 Dollywood Model Short film
2012 Snow White and the Huntsman Queen Eleanor
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 61 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *