Robin Wright i Ben Foster zaręczyli się


wright-fosterRobin Wright odbierając statuetkę Złotego Globu za rolę w serialu “House of Cards” błysnęła pierścionkiem zaręczynowym.

47-letnia aktorka powiedziała tak 33-letniemu Benowi Fosterowi.

To wciąż świeże – mówiła za kulisami gali wręczenia Złotych Globów. Wciąż rozmawiamy o tym gdzie, kiedy i jak się pobierzemy, ale nie mogłabym być szczęśliwsza.

Przypomnijmy, że Wright już dwukrotnie wychodziła za mąż. Jej wybrankami byli Dane Witherspoon oraz Sean Penn, z którym ma dwójkę dzieci. Natomiast dla Fostera będzie to pierwsze małżeństwo.
źródło: nocoty.pl
Tagi: zaręczyny, zaręczyła się, zaręczona

Biografia Robin

Robin Wright, właśc. Robin Virginia Gayle Wright, dawniej także Robin Wright Penn (ur. 8 kwietnia 1966 w Dallas) – amerykańska aktorka filmowa i telewizyjna.

Urodziła się jako córka pracownika farmaceutycznego Freda Wrighta i Gayle Wright (z domu Gaston), niezależnej wykonawczyni kosmetyków/dyrektor ds. sprzedaży Mary Kay, ma starszego brata fotografa Richarda (ur. 1962). Kiedy miała dwa lata, rodzice rozwiedli się. Wychowywała się w San Diego, w stanie Kalifornia. Mając czternaście lat rozpoczęła pracę modelki w Paryżu i Tokio. Jej zdjęcia cieszyły się popularnością, występowała w efektownych reklamach telewizyjnych. W 1984 roku ukończyła William Howard Taft High School w Woodland Hills, w stanie Kalifornia. Po raz pierwszy trafiła na mały ekran jako Barbara Anderson w dwóch odcinach serialu NBC Żółta róża (The Yellow Rose, 1983, 1984) z Cybill Shepherd. Zdobyła sympatię telewidzów rolą Kelly Capwell Perkins w operze mydlanej NBC Santa Barbara (1984-88), za którą była trzykrotnie nomiowana do nagrody Emmy i odebrała nagrodę Soap Opera Digest ’88. Na dużym ekranie zadebiutowała w czarnej komedii Obyczajówka (Hollywood Vice Squad, 1986), parodii policyjnych widowisk, gdzie towarzyszyła jej Carrie Fisher. Trzykrotnie została nominowana do nagrody Saturna; jako Księżniczka Buttercup w obrazie fantasy Narzeczona dla księcia (The Princess Bride, 1987) u boku Cary’ego Elwesa, Chrisa Sarandona, Billy’ego Crystala i Petera Falka, za postać Gwen Tyler w komedii fantasy Barry’ego Levinsona Zabaweczki (Toys, 1992) z Robinem Williamsem, Michaelem Gambonem i Joan Cusack oraz za rolę zagubionej Jenny Curran, ukochanej tytułowego bohatera w komediodramacie Roberta Zemeckisa Forrest Gump (1994) u boku Toma Hanksa, za którą otrzymała także nominację do nagrody Złotego Globu.

Życie prywatne
Romansowała z Erikiem Stoltzem (1980) i Charlie Sheenem (1981-82), zanim w latach 1986-88 była żoną aktora Dane’a Witherspoona, który grał Joego Perkinsa w operze mydlanej NBC Santa Barbara (1984). Tworzyła parę z Jasonem Patrikiem (1989-91). W latach 1990-96 spotykała się z aktorem i reżyserem Seanem Pennem, za którego wyszła za mąż w dniu 27 kwietnia 1996 roku. Mają dwoje dzieci – córkę Dylan Frances (ur. 13 kwietnia 1991) i syna Hoppera Jacka (ur. 6 sierpnia 1993). Razem z mężem zagrała w filmach: dramacie kryminalnym Stan łaski (State of Grace, 1990), thrillerze Cena miłości (Loved, 1997) i komedii romantycznej Jak jej nie kochać (She’s so lovely, 1997). Spotykała się Colinem Farrellem (2003). Po jedenastu latach małżeństwa, w dniu 21 grudnia 2007 roku, Robin złożyła wniosek o rozwód, jego powodem był romans Penna z piosenkarką country Jewel, której reżyserował teledysk. W dniu 9 kwietnia 2008 roku wniosek rozwodowy został wycofany, ale 4 sierpnia 2010 roku para jednak się rozwiodła. Od tej pory Robin Wright nie posługuje się nazwiskiem Penn.

Filmografia
Santa Barbara (1984-1993) jako Kelly Capwell 1984-1988
Obyczajówka (Hollywood Vice Squad, 1986) jako Lori Stanton
Narzeczona dla księcia (The Princess Bride, 1987) jako Księżniczka Buttercup
A TV Dante (1989) jako Lucrezia
Numerek na boku (Denial, 1990) jako Sara/Loon
Stan łaski (State of Grace, 1990) jako Kathleen Flannery
Wędrowna trupa (The Playboys, 1992) jako Tara Maguire
Zabaweczki (Toys, 1992) jako Gwen Tyler
Forrest Gump (1994) jako Jennifer Curan-Gump
Obsesja (The Crossing Guard, 1995) jako Jojo
Moll Flanders (1996) jako Moll Flanders
Cena miłości (Loved, 1997) jako Hedda Amerson
Jak jej nie kochać (She’s so lovely, 1997) jako Maureen Murphy Quinn
Harmider (Hurlyburly, 1998) jako Darlene
List w butelce (Message in a Bottle, 1999) jako Theresa Osborne
Sen nocy letniej (A Midsummer Night’s Dream, 1999) jako Pani Bottom
Jak zabić psa sąsiada? (How to Kill Your Neighbor’s Dog, 2000) jako Melanie McGowan
Niezniszczalny (Unbreakable, 2000) jako Audrey Dunn
Ostatni bastion (The Last Castle, 2001) jako córka generała
Obietnica (The Pledge, 2001) jako Lori
Biały oleander (White Oleander, 2002) jako Starr Thomas
Virgin (2003) jako Pani Reynolds
Śpiewający detektyw (The Singing Detective, 2003) jako Nicola/Nina/Blonde
The Last Face (2004) jako Wren
Dom na krańcu świata (A Home at the End of the World, 2004) jako Clare
Empire Falls (2005) jako Grace Roby
Ten dzień powrócił (Sorry, Haters, 2005) jako Phoebe
Nine Lives (2005) jako Diana
Rozstania i powroty (Breaking and Entering, 2006) jako Liv
Beowulf (2007)
Hounddog (2007)
The Night Job (2007) jako Iris Hellington
Opowieść wigilijna (2009) jako Fan/Belle
Prywatne życie Pippy Lee (2009) jako Pippa Lee
Zakochany Nowy Jork (2009) jako Anna
The Conspirator (2010) jako Mary Surratt
Dziewczyna z tatuażem (2011) jako Erika Berger
House of Cards (2013) jako Claire Underwood
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Bena

Ben Foster, właściwie Benjamin Foster (ur. 29 października 1980 roku w Bostonie, w stanie Massachusetts) – amerykański aktor.

W wieku dwunastu lat Foster debiutował jako scenarzysta, reżyser i aktor niewielkim przedstawieniem teatralnym. Uczęszczał na wakacyjne zajęcia aktorskie prowadzone w ramach Letniego Programu Artystycznego organizowanego przez Interlochen Theater. Porzucił szkołę jako szesnastolatek.

Zadebiutował epizodyczną rolą w thrillerze Kounterfeit (1996), którego gwiazdą był Corbin Bernsen. Jeszcze w roku ’96 zaangażowano go do jednej z głównych ról w serialu Tucker, Becca i inni (Flash Forward). Ben pojawił sie w dwóch filmach telewizyjnych – I’ve Been Waiting for You i Breakfast with Einstein (1998), które budowały jego karierę.

Przełom w karierze Fostera nastąpił w 1999 roku, gdy aktor wcielił się w postać Bena Kurtzmana w dramacie Smak wolności (Liberty Heights) Barry’ego Levinsona. Film, którego akcja rozgrywała się w Baltimore, w połowie lat pięćdziesiątych, poruszał problem relacji rasowych i konfliktu pokoleń. Foster partnerował Kirsten Dunst w komedii romantycznej Sztuka rozstania (Get Over It, 2001), będącą luźną adaptacją utworu Szekspira Sen nocy letniej. Wspólnie z plejadą gwiazd Hollywoodu, takich jak Christina Ricci, Steve Buscemi, Laura Linney czy Peter Fonda, pojawił się na planie filmu Projekt Laramie (2002) Moisésa Kaufmana. Był odtwórcą jednej z głównych ról w wyprodukowanej w wytwórni Disneya komedii kryminalnej Wielkie kłopoty (2002) Barry’ego Sonnenfelda. Foster zagrał w tym filmie obok Tima Allena i Rene Russo. Zaliczył epizod w thrillerze Joela Schumachera Telefon z 2002 roku.

Ciekawą kreację zdolnego ucznia Trevora Adamsa, przejętego wydarzeniami, do których dochodzi w szkole, stworzył w dramacie Pif-Paf! Jesteś trup! z 2002 roku. Za tę rolę został uhonorowany m.in. Daytime Emmy Award. Przychylność krytyki przyniosła mu także rola w serialu Sześć stóp pod ziemią, w którym przez trzy sezony wcielał się w rolę artysty Russella Corwina.

Wystąpił w licznych hollywoodzkich produkcjach, m.in. w Punisherze (2004), X-menie 3: Ostatnim bastionie (2006), Osaczonym (2005), 11:14 (2003) oraz w 3:10 do Yumy (2007).

Filmografia
filmy kinowe
Trefny szmal (Kounterfeit, 1996) jako Travis
Śniadanie z Einsteinem (Breakfast with Einstein, 1998) jako Ryan
Czekałam na ciebie (I’ve Been Waiting for You, 1998) jako Charlie
Smak wolności (Liberty Heights, 1999) jako Ben Kurtzman
Sztuka rozstania (Get Over It, 2001) jako Berke Landers
Pif-Paf! Jesteś trup! (Bang, Bang, You’re Dead, 2002) jako Trevor Adams
Projekt Laramie (The Laramie Project, 2002) jako Aaron Kreifels
Wielkie kłopoty (Big Trouble, 2002) jako Matt Arnold
11:14 (2003) jako Eddie
Northfork (2003) jako Cod
The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) jako Fleshy Boy
Punisher (The Punisher, 2004) jako Spacker Dave
Osaczony (Hostage, 2005) jako Mars
X-Men 3: Ostatni bastion (X-Men: The Last Stand, 2006) jako Archangel
Alpha Dog (2006) jako Jake Mazursky
3:10 do Yumy (3:10 to Yuma, 2007) jako Charlie Prince
30 dni mroku (30 Days of Night, 2007) jako nieznajomy
Birds of America (2008) jako Jay
Pandorum (2009) jako Bower
W imieniu armii (The Messenger, 2009) jako Will Montgomery
Mechanik (The Mechanic, 2011) jako Steve McKenna

seriale TV
Tucker, Becka i inni (Flash Forward, 1996) jako Tucker
Luzaki i kujony (Freaks and Geeks, 1999-2000) jako Eli (gościnnie)
Sprawy rodzinne 2 (Family Law, 1999-2002) jako Jason Nelson (gościnnie)
Boston Public (2000-2004) jako Max Warner (gościnnie)
Sześć stóp pod ziemią (Six Feet Under, 2001-2005) jako Russell Corwin
Na imię mi Earl (My Name Is Earl, 2005-2009) jako Glen Shipley (gościnnie)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 142 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.