Robert Moskwa i Patrycja Cieślak wzięli ślub


moskwa-cieslakW zeszłym tygodniu na ślubnym kobiercu stanął Robert Moskwa, popularny aktor i gwiazdor serialu „M jak miłość”. Jego wybranką została 22-letnia Patrycja Cieślak, sportsmenka i mistrzyni tańca na rurze. Zakochanym udało się utrzymać swój ślub w tajemnicy przed mediami. Do sieci nie wyciekło żadne zdjęcie z ceremonii, a wśród gości zabrakło znanych twarzy.

Cieślak na swoim instagramowym profilu dyskretnie pochwaliła się jednak przygotowaniami do najważniejszego dnia w życiu. Opublikowała m.in. fotkę przedstawiającą eleganckie, białe buty. Świeżo upieczonym małżonkom złożył gratulacje „Super Express”. Dziennik zapytał przy okazji o samopoczucie aktora.

No jak mam się czuć? Czuję się bardzo dobrze, jestem szczęśliwy! Nie chcę jednak już mówić o swojej prywatności, taką przyjąłem zasadę, proszę mi wybaczyć – powiedział Moskwa.

Nowożeńcom życzymy wszystkiego dobrego!

Biografia Roberta

Robert Moskwa (ur. 13 listopada 1965 we Wrocławiu) – polski aktor filmowy i teatralny.
W 1991 roku ukończył studia aktorskie w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej we Wrocławiu. Wcześniej przez trzy lata studiował filologię polską na Uniwersytecie Szczecińskim. Jest współzałożycielem i dyrektorem wrocławskiego Teatru K2. Występował we Francji, grając w teatrze Terre de Scene Int. Jest zawodnikiem piłkarskiej Reprezentacji Artystów Polskich (RAP). Od siedemnastego roku życia trenuje karate, ma czarny pas Federacji Karate Shotokan oraz Fudokan[1].
Jest rozwiedziony, ma córkę Paulinę, urodzoną w 1993 roku. Siostra aktora, Monika Moskwa (ur. 1971) jest tancerką i choreografem.

Filmografia
1991: A woman at war jako mężczyzna w tramwaju (nie występuje w napisach)
1991: Kroll jako Bogunia
1998-1999: Życie jak poker jako recepcjonista
2004- nadal: M jak miłość jako doktor Artur Rogowski
2007: Manfred Tryb
2007: Tylko miłość jako Paweł Nadolski
2011: Licencja na wychowanie jako sąsiad
2011: Wygrany jako dyrektor Filharmonii
Polski dubbing
2008: Speed Racer

Programy rozrywkowe
Jak Oni śpiewają
Uczestniczył w pierwszej i szóstej edycji programu rozrywkowego Jak Oni śpiewają? emitowanego na antenie telewizji Polsat; zajął tam ostatecznie 3. miejsce (pierwsza edycja) i 11. miejsce (szósta edycja).

Gwiazdy tańczą na lodzie
Brał udział w II edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie. Jego partnerką była Sherri Kennedy. Zajął 4. miejsce.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 230 razy, 1 wizyt dzisiaj)