Robert Janowski straci pracę przez Monikę Głodek?

janowski-glodekZwiązek Roberta Janowskiego i Moniki Głodek przeszedł już kilka burzliwych faz. Para rozstała się w aurze skandalu i zeszła po cichu, aby nikt nie dowiedział się o ich ślubie. W odpowiedzi na doniesienia o kradzieży ze sklepu w Stanach Zjednoczonych oraz problemach pary kierownictwo TVP milczało. Do czasu.
Jak podaje Fakt Janowski dostał ultimatum – albo uspokoi Głodek, albo wylatuje z pracy. Okazało się, że pozycja prowadzącego show Jaka to melodia może być jednak zagrożona.
Zarząd stacji zdenerwowało zachowanie Głodek, która w centrum handlowym zaczęła awanturować się i szarpać z fotoreporterem.
Jak podaje tabloid, “dyrektor TVP 1 nie wytrzymał i odbył z Janowskim rozmowę dyscyplinującą”.
źródło: pudelek.pl

Biografia Roberta

Robert Janowski (ur. 22 marca 1961 w Inowrocławiu) – polski piosenkarz, kompozytor, poeta, aktor, dziennikarz radiowy i prezenter telewizyjny. Prowadzi teleturniej Jaka to melodia?. Z wykształcenia lekarz weterynarii. Od roku 2006 do marca 2010 prowadził audycję Wasza muzyka w RMF FM. Od września 2012 prowadzi audycję Muzyka mojego życia w Radiu Złote Przeboje.
Absolwent szkoły muzycznej I stopnia w klasie fortepianu. Ukończył Liceum Ogólnokształcące im. Fryderyka Chopina w Sochaczewie, a potem weterynarię na WMW SGGW.

Debiutował na deskach amatorskich teatrów. Występował w kilkunastu formacjach rockowych w latach 80., m.in. ZOO, Oddział Zamknięty, Sekcja Z. W 1983 przyczynił się do powstania muzyki do Rock-musicalu Kompot Jonasza Kofty i Bene Rychtera, gdzie wcielił się w postać głównego bohatera. Brał udział w Ogólnopolskim Przeglądzie Teatrów Poezji w 1988 i 1989. Grał w musicalu Metro Janusza Józefowicza i Janusza Stokłosy, co przyniosło mu rozgłos. Wystąpił w nim na Broadwayu. Śpiewał w oratorium Świętokrzyska Golgota Zbigniewa Książka i Piotra Rubika. Współpracował przy tworzeniu musicali, m.in. Do grającej szafy grosik wrzuć i Grosik-2 oraz brał udział w przedstawieniach piosenek Brela w Teatrze Buffo w Warszawie. Jego stałe miejsce pracy to Teatr Dramatyczny w Warszawie. Występował też w Teatrze Rampa, Teatrze Ateneum (Opętany w reż. Małgorzaty Boratyńskiej) i Teatrze Rozmaitości.

Wydał płytę Co mogę dać (1994). Utwór W nas i wokół nas z filmu Pora na czarownice w programie Muzyczna Jedynka utrzymywał się przez osiem miesięcy na pierwszym miejscu. W 1995 wydał kolejny album Powietrze. W 2001 został wydany album Nieważkość. Nagrał płytę Kolędy i Grosik-3 z piosenkami z lat 60. i 70. Z utworem Lubię ten smutek wziął udział w nagraniu płyty Tomasza Filipczaka i Piotra Rodowicza z jazzowymi coverami kompozycji Seweryna Krajewskiego Seweryn Krajewski Smooth Jazz wydanej przez Polskie Radio w 2007 roku.

W 2000, 2003 i 2008 otrzymał Telekamerę, a w 2000 i 2007 Wiktora. Laureat Złotej Telekamery w 2009 roku.

3 marca 2010 jego płyta Song.pl uzyskała status platynowej płyty[1].

Ma dwie córki: Anielę i Tolę z Katarzyną Dańską oraz syna Makarego z pierwszego małżeństwa z Katarzyną Kalicińską-Goczał.

14 września 2013 roku poślubił Monikę Głodek. Ślub odbył się w Kościele w Kazimierzu Dolnym.

Dorobek artystyczny/zawodowy
Filmografia
1993: Pora na czarownice jako Rockendrol
1996: Nocne graffiti jako Koks
1998: Białe i czarne
1999-2001: Na dobre i na złe jako Mikołaj Mellado
2003: Ubu Król
2003-2008: Na Wspólnej jako Robert Malczewski
2004: Serce gór jako Galtor
2005: Kto nigdy nie żył… jako Paweł
1997: Ekstradycja jako Koks

Sztuki teatralne
Teatr Dramatyczny, Warszawa
1991: Metro
1992: Hamlet jako Rosenkrantz (reż. Andrzej Domalik)
1993: Upadłe Anioły jako Lucyfer (reż. Michael Hackett)
1994: Szósty Stopień Oddalenia jako Ricky (reż. Piotr Cieślak)
1998: Adam Mickiewicz śmieszy tumani przestrasza (reż. Piotr Cieślak)

Teatr Roma, Warszawa
1994: Sztukmistrz z Lublina jako Kantor (reż. Jan Szurmiej)

Teatr Rampa, Warszawa
1995: Conte (reż. Andrzej Strzelecki)
1996: Parawan jako Robert (reż. Andrzej Strzelecki)
1998: Jeździec burzy jako Jim Morrison (reż. Aleksander Jakubik)

Teatr Muzyczny, Gdynia
1997: Evita jako Che (reż. Maciej Korwin)

Teatr Komedia, Warszawa
1997: Cyrano jako Chrystian (reż. Andrzej Rozhin)

Teatr Rozmaitości, Warszawa
1997: Bardzo uważaj na… jako Najlepszy uczeń (reż. Barbara Dziekan)

Teatr Powszechny, Radom
1997: Fame jako Nick Piazza (reż. Wojciech Kępczyński)

Teatr Ateneum, Warszawa
1997: Okudżawa (reż. Krzysztof Zaleski)
1998: Opętany (reż. Małgorzata Boratyńska)

Kieleckie Centrum Kultury, Kielce
2006: Świętokrzyska Golgota (reż. Jerzy Zoń)

Radio i telewizja
Programy telewizyjne
Od września 1997 prowadzi teleturniej w TVP1 Jaka to melodia?
Od 2 marca 2008 brał udział w 7. edycji programu Taniec z gwiazdami. Tańczył w parze z Anną Bosak. Odpadł w 11. odcinku, zajmując 4. miejsce.

Audycje radiowe
Od kwietnia 2006 do marca 2010 prowadził w soboty i niedziele program Wasza Muzyka w RMF FM.
Od września 2012 prowadzi w Radiu Złote Przeboje audycję Muzyka mojego życia, która nadawana jest od poniedziałku do piątku w godzinach porannych i w sobotnie popołudnia.

Dyskografia

Rok Tytuł Pozycja na liście Certyfikat ZPAV
POL
1994 Co mogę dać

  • Data: 1994
  • Wydawca: Pomaton
1995 Powietrze

  • Data: 1995
  • Wydawca: Pomaton
2001 Nieważkość

  • Data: 2 kwietnia 2001[2]
  • Wydawca: ZPR Records
2008 Skrzydła: The Best Of (2 CD)

  • Data: 3 października 2008[3]
  • Wydawca: EMI Music Poland
2009 Song.pl

  • Data: 5 lutego 2009[4]
  • Wydawca: Bauer
  • platynowa płyta[1]
2010 Kolędy

  • Data: 2010
  • Wydawca: Basplus
2012 Osiemdziesiąte.pl

  • Data: 8 marca 2012[5]
  • Wydawca: MTJ
35[6]
“—” pozycja nie była notowana.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Moniki

39-letnia Monika Głodek jest cenionym w świecie filmowym kostiumografem. Przygotowywała stroje m.in. do filmu “Wyjazd integracyjny”. Na co dzień natomiast prowadzi w Warszawie show-room, w którym można kupić markowe stroje od znanych projektantów, które kupują rodzime gwiazdy. Głodek często wyjeżdża do Stanów (ma amerykańskie obywatelstwo), gdzie ma znajomych i załatwia sprawy biznesowe.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 182 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *