Rita Ora i Calvin Harris rozstali się


ora-harrisRita Ora i DJ Calvin Harris byli ze sobą przez 9 miesięcy. Ostatnio coraz częściej mówiło się, że ich związek staje się coraz poważniejszy. Para miała nawet zamieszkać ze sobą. Teraz okazuje się, że stało się zupełnie inaczej – Ora i Harris rozstali się!

Według doniesień, oficjalnym powodem rozstania pary były ich zbyt napięte harmonogramy. Calvin Harris pracuje bowiem nad nowym albumem, a Rita Ora spędza mnóstwo czasu na planie filmu “50 Twarzy Greya”.

– Rita i Calvin zerwali. To było dla nich trudne, ale jednak trudniej było im znaleźć czas na spotkania. Oboje są bardzo zajęci – powiedział znajomy pary.

Co ciekawe, podejrzewa się jednak, że brak czasu to tylko pretekst. Ponoć Harris po prostu chciałby mieć spokojniejszą dziewczynę, która nie ma nic wspólnego z show-biznesem…
źródło: gala.pl
Tagi: [semantic_tags]

Wideo – Rita Ora feat Calvin Harris – Hey Ya

Biografia Rity

Rita Sahatçiu Ora (ur. 26 listopada 1990 roku w Prisztinie[1]) – angielska piosenkarka i autorka tekstów znana jako Rita Ora. W 2012 roku został wydany jej debiutancki album, zatytułowany Ora, z którego trzy utwory dotarły do pierwszego miejsca na liście UK Singles Chart[2]. Album zadebiutował na szczycie bestsellerów w Wielkiej Brytanii i Szkocji[2], sprzedając się w ilości 40 tysięcy egzemplarzy w pierwszym tygodniu.

Rita Ora urodziła się w 1990 roku w Prisztinie, Socjalistycznej Federacyjnej Republice Jugosławii (dzisiejsze Kosowo) i wyemigrowała razem z rodziną w tym samym roku do Wielkiej Brytanii. Dorastała w zachodnim Londynie i uczęszczała do szkoły podstawowej St Cuthbert with St Matthias CE w Earls Court, a następnie do Sylvia Young Theatre School. Zaczęła śpiewać w młodym wieku[3]. W 2004 roku zagrała w filmie Kłopotliwy towar[4]. Brała udział w castingu do programu Eurovision: Your Country Needs You, który miał wyłonić brytyjskiego reprezentanta do Konkursu Piosenki Eurowizji w 2009 roku, ale w późniejszych etapie wycofała się tłumacząc się tym, że nie jest gotowa[5]. W 2012 roku spotykała się z Robertem Juniorem Kardashianem. Związek jednak rozpadł się pod zarzutem licznych zdrad Rity z innymi mężczyznami. Od maja 2013 roku spotyka się ze szkockim muzykiem i producentem Calvinem Harrisem.

Dyskografia
Albumy studyjne

Tytuł Informacje Najwyższa pozycja
UK
[2]
AUS
[6]
AUT
[7]
BEL
(FL)
[8]
GER
[9]
IRL
[10]
NZ
[11]
SWI
[12]
Ora
  • Wydany: 27 sierpnia 2012
  • Wytwórnia: Roc Nation, Columbia
  • Format: CD, digital download
1 24 51 101 63 2 24 15

Single

Tytuł Rok Najwyższa pozycja Status Album
UK
[2]
AUT
[7]
AUS
[6]
BEL
(FL)
[8]
DEN
[13]
IRL
[10]
NLD
[14]
NZ
[11]
SWI
[12]
USA
[15]
How We Do (Party) 2012 1 9 46 68 68 1 28 5 41 62
  • AUS: platynowa płyta[16]
  • NZ: złota płyta[17]
Ora
R.I.P.
(featuring Tinie Tempah)
1 10 51 44 11 56 28 46 103
  • AUS: platynowa płyta[16]
Shine Ya Light 10 51 80 25
Radioactive 2013 18 33 30
“Torn Apart”
(featuring Snoop Dogg)[18]
“—” oznacza, że singiel nie był notowany.

Z gościnnym udziałem

Title Year Peak chart positions Album
UK
[2]
AUS
[6]
AUT
[7]
BEL
(FL)
[8]
BEL
(WA)

[19]
GER
[20]
IRL
[10]
NLD
[14]
SWI
[12]
Hot Right Now
(DJ Fresh featuring Rita Ora)
2012 1 46 24 11 73 28 17 11 39 Nextlevelism
“Lay Down Your Weapons”
(K Koke featuring Rita Ora)
2013 I Aint Perfect
„—” oznacza, że singel nie był notowany na danej liście.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Calvina

Calvin Harris, właściwie Adam Richard Wiles (ur. 17 stycznia 1984 roku w Dumfries w Szkocji) – szkocki DJ, a także piosenkarz, autor tekstów i producent muzyczny. Pierwsze EP – Stouffer, wydał w 2002 roku, jednak popularność zdobył dopiero 5 lat później, po wydaniu debiutanckiego albumu I Created Disco, zawierającego takie hity jak The Girls i Acceptable in the 80s. Jednak dopiero po ukazaniu się singla “We Found Love” nagranego z Rihanną, współpracą z Calvinem zainteresowały się inne gwiazdy.

Jako producent współpracował m.in. z Kylie Minogue, DJ Tiësto, Róisín Murphy, Sophie Ellis-Bextor, Dizzee Rascalem, Tinie Tempahem, Florence Welch i Cheryl Cole.
Harris spotyka się z brytyjską wokalistką Ritą Orą[1].

Kariera
Pierwsze sukcesy odniósł w wieku 21 lat: piosenki Da Bongos i Brighter Days zostały razem wydane pod nazwą Stouffer przez wytwórnię Prima Facie na początku 2002 roku.

Harris podpisał kontrakty z wytwórniami EMI i Sony BMG po tym, jak jego muzyka została odkryta przez portal społecznościowy MySpace.

Jego pierwszy album I Created Disco wydano 29 czerwca 2007 roku. Utwory czerpiące z muzyki electroclash zawarte na albumie inspirowane są także muzyką lat osiemdziesiątych.

Pierwszą zrealizowaną piosenką była Vegas dostępna jedynie w limitowanym, winylowym wydaniu, natomiast pierwszym singlem notowanym na listach przebojów – Acceptable in the 80s – swoisty hołd złożony stylowi i kulturze lat osiemdziesiątych. Singiel znajdował się w pierwszej dziesiątce listy UK Singles Chart przez 15 tygodni. Kolejnymi dwoma singlami były The Girls oraz Merrymaking at My Place. Utworu Colours użyto w reklamie samochodu Kia Soul. W 2007 roku kanadyjska grupa Dragonette nagrała cover utworu The Girls pod własnym tytułem The Boys.

W 2007 roku Harris nagrywał z Kylie Minogue. Wyprodukował i był współautorem tekstów dwóch piosenek z jej albumu X: In My Arms i Heart Beat Rock. Swoją współpracę z artystką określił jako “surrealistyczną, ale zabawną”.

Pracował także z brytyjską piosenkarką Sophie Ellis-Bextor nad jej czwartym studyjnym albumem Make a Scene.

W 2008 roku nagrał wraz z brytyjskim raperem Dizzee Rascalem piosenkę Dance wiv Me – wydana 30 czerwca 2008 roku trafiła prosto na szczyty list przebojów w Wielkiej Brytanii. W 2009 roku wyprodukował kolejny singiel dla Dizzee Rascala – Holiday.

W wywiadzie dla a BBC Radio 1 przeprowadzonym przez Fearne Cotton wyznał, że w 2008 roku odrzucił propozycję współpracy z Lady Gagą, gdyż nie spodobało mu się jej demo. Jakiś czas później w internetowym wywiadzie dla tej samej stacji radiowej oświadczył, że brał ją pod uwagę jako dobrą artystkę. Wyraził też swoje uznanie dla 16-letniego brytyjskiego muzyka Richarda Jaya.

W kwietniu 2008 roku Calvin Harris oświadczył, że jedyna kopia jego kolejnego albumu zaginęła na lotnisku wraz z bagażem, jednak jak sam później przyznał, było to kłamstwo mające dać mu więcej czasu na ukończenie longplaya. Drugi studyjny album Calvina Harrisa Ready for the Weekend zrealizowano 17 sierpnia 2009 roku. Single z tego wydawnictwa to: I’m Not Alone, Ready for the Weekend (w utworze słychać także piosenkarkę Mary Pearce) oraz Flashback.

Dyskografia
Albumy
2007: I Created Disco
2009: Ready for the Weekend
2012: 18 Months

Single
2004: Let Me Know (feat. Ayah)
2008: Vegas
2008: Acceptable in the 80s
2008: The Girls
2008: Merrymaking at My Place
2008: Dance Wiv Me (Dizzee Rascal feat. Calvin Harris & Chrome)
2009: I’m Not Alone
2009: Ready for the Weekend
2009: Flashback
2010: You Used To Hold Me
2011: Awooga
2011: Bounce feat. Kelis
2011: Feel So Close
2012: Let’s Go (feat.Ne-Yo)
2012: We’ll Be Coming Back (feat. Example)
2012: Sweet Nothing (feat.Florence Welch)
2013: Drinking From the Bottle (feat. Tinie Tempah)
2013: I Need Your Love (feat. Ellie Goulding)
2013: Thinking About You (feat. Ayah Marar)
2013: Under Control (Calvin Harris & Alesso feat. Hurts)

Single wyprodukowane przez Calvina Harrisa
2007: Róisín Murphy – Off & On
2007: Róisín Murphy – Don’t Let It Go to Your Head Boy
2007: Kylie Minogue – Love is the Drug
2007: Kylie Minogue – In My Arms
2007: Kylie Minogue – Heart Beat Rock
2007: The Mitchell Brothers – Michael Jackson
2007: Sophie Ellis-Bextor – Off And On
2007: Sophie Ellis-Bextor – Calling It Love
2008: Dizzee Rascal – Dance Wiv Me
2009: Dizzee Rascal – Holiday
2009: Calvin Harris – Century (featuring Tiesto)
2011: Calvin Harris – Bounce (featuring Kelis)
2011: Rihanna – We Found Love
2012: Calvin Harris – Let’s Go (featuring Ne-Yo)
2012: Rihanna – Where Have You Been
2012: Cheryl Cole – Call My Name
2012: Scissor Sisters – Only The Horses
2012: Florence And The Machine – Spectrum
2012: Tinie Tempah – Drinking From the Bottle
2012: Florence Welch – Sweet Nothing
2013: Calvin Harris – I Need Your Love ft. Ellie Goulding
2013: Calvin Harris – Thinking About You ft. Ayah Marar
2013: Calvin Harris – Under Control (feat. Alesso & Hurts)

Remiksy
2006
All Saints – “Rock Steady (Calvin Harris Remix)”

2007
Groove Armada – “Get Down (Calvin Harris Remix)”
CSS – “Let’s Make Love and Listen To Death From Above (Calvin Harris Remix)”

2008
The Ting Tings – “Great DJ (Calvin Harris Remix)”
Cut Copy – “Hearts On Fire (Calvin Harris Remix)”
Primal Scream – “Uptown (Calvin Harris Remix)”
The Hours – “See The Light (Calvin Harris Remix) & (Calvin Harris Vocal Remix)”
Kaiser Chiefs – “Good Days Bad Days (Calvin Harris Remix)”

2009
The Ting Tings – “We Walk (Calvin Harris Remix)”
Passion Pit – “The Reeling (Calvin Harris Remix)”
Katy Perry – “Waking Up In Vegas (Calvin Harris Extended Remix), (Calvin Harris Remix Edit) & (Calvin Harris Remix Radio Edit)”
Mr Hudson – “Supernova (Calvin Harris Remix)”
Mika – “We Are Golden (Calvin Harris Remix) & (Calvin Harris Radio Edit)”
Shakira – “She Wolf (Calvin Harris Remix)”

2010
Kelis – 4th Of July (Fireworks) (Calvin Harris Remix)

2011
Nero – “Promises (Calvin Harris Remix)”
Burns – “Iced Out (Calvin Harris Remix)”

2012
Florence + The Machine – “Spectrum (Say My Name) (Calvin Harris Remix) & (Calvin Harris Extended Mix)”
Calvin Harris feat. Ne-Yo – “Let’s Go (Calvin Harris Remix)”

2013
Fatboy Slim & Riva Star – “Eat Sleep Rave Repeat (Calvin Harris Mix)”
The Killers – “When You Were Young (Calvin Harris Remix)”

Remiksy oficjalnie nie wydane
MYNC Project & Danny Rampling – Strobelight
Jamiroquai – Canned Heat
Dragonette – Take It Like A Man
Izza Kizza – Everywhere
DJ Assault – Ass ‘N’ Titties
Zuper Blahq – Here We Go
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 296 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.