Piotr Kupicha szczerze o rozwodzie z żoną Agatą

kupicha-fresPiotr Kupicha (34 l.) do tej pory nie opowiadał o powodach swojego rozwodu. Teraz zmienia taktykę.
Wokalista o rozstaniu z żoną poinformował na oficjalnej stronie internetowej. Było to zaskoczenie nie tylko dla jego fanów, ale i osób z bliskiego otoczenia. W branży małżeństwo muzyka uważane było bowiem za idealne.
Szybko wyszło na jaw, że Piotr na pierwszym miejscu stawiał karierę. Tabloidy wytropiły, że w życiu muzyka pojawiła się również nowa, młodsza kobieta.
Dotąd Piotrek unikał komentowania rewelacji prasy kolorowej. Ostatnio jednak w wywiadzie dla „Angory” przyznał, że to z jego winy rozpadło się małżeństwo z Agatą.

„Dla mnie i kolegów z zespołu to rockandrollowe życie było pewną odskocznią. Jak powiedział wokalista zespołu Aerosmith: ‚Kiedy opada kurtyna, nie za bardzo wiesz, co masz ze sobą zrobić’. No i się działo…”.

Żona muzyka miała już dość ciągłych nieobecności Kupichy w domu i życia w pojedynkę.
Sam Kupicha przyznaje szczerze, że to on ponosi odpowiedzialność za rozpad swojej rodziny. Nie żałuje jednak, że po ośmiu latach zakończyło się jego małżeństwo. Z tego, co się wydarzyło, próbuje wyciągnąć wnioski.

„Rozwód nauczył mnie tego, że życie pisze różne scenariusze, że jeżeli masz pracę, która sprawia, że nieustannie jesteś poza domem, potrzebujesz dużo czasu dla siebie, to musisz zejść na ziemię, żeby zatankować benzynę, aby znowu wzbić się w powietrze” – mówi.

„Jeżeli jesteś takim odrzutowcem, to czasami opuścisz wiele przyziemnych rzeczy, co musi mieć wpływ na twoje życie”.

Wokalista Feel poznał swoją żonę w rockotece, zaprosił ją do tańca, odprowadził do domu, a następnie zaczęli się spotykać. Agata – wówczas jeszcze Fręś – była wtedy studentką filologii polskiej, na którą zapewne poszła śladami swojej matki Marty Fox, która jest katowicką poetką i pisarką.
Piotr Kupicha i Agata Fręś wzięli ślub 2 kwietnia 2005 roku, a 27 sierpnia 2013 rozwiedli się.
źródło: pomponik.pl

Biografia Piotra

Piotr Kupicha (ur. 16 marca 1979) – polski wokalista, gitarzysta, kompozytor, autor tekstów i lider zespołu popowego Feel.
W wieku szesnastu lat zaczął grać na gitarze klasycznej i wkrótce zadebiutował jako członek zespołu Sami. Absolwent Śląskich Technicznych Zakładów Naukowych. Od 2005 lider zespołu Feel. Wraz z zespołem zdobył nagrodę Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności na Sopot Festival 2007 z piosenką A gdy jest już ciemno oraz Telekamerę 2008 przyznawaną przez tygodnik „Tele Tydzień”.

Ma kartę taternika. Jest instruktorem rekreacji ruchowej o specjalności wspinaczka skałkowa.

Od 13 marca 2010 do 15 maja 2010, był uczestnikiem programu Tylko nas dwoje[1]. Był tam nauczycielem wokalnym Anny Bosak. Zajął 3 miejsce[1].

W 2011 roku jego piosenka nagrana wraz z jedenastoma innymi artystami z okazji 10-lecia VIVA Polska – Muzyki moc otrzymała nagrodę VIVA Comet 2011 w kategorii najlepsze na VIVA-TV.pl[2].

Od 5 marca do 7 maja 2011 roku, prowadził grupę z Katowic w programie Bitwa na głosy emitowanym na antenie TVP2. Wraz z grupą zajął 1. miejsce, a wygraną w postaci 100 tys. zł przeznaczył na budowę Hospicjum Cordis w Katowicach.

Dyskografia
Sami – Sami (2000, EMI Music Poland)

Filmografia
2008: Niania jako on sam (odcinek 95)
2008: Tylko miłość jako on sam (odcinek 44)
2010: My Camp Rock jako on sam (odcinki 5 i 6)

Polski dubbing
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Riven

Nagrody i nominacje
Rok Nagroda Kategoria Rezultat
2011 OGAE Video Cotest 2011 Teledysk („Muzyki moc” z VIVA i Przyjaciele) Nominacja.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Reklama Novem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>