Piotr Kupicha i Ewelina Sienicka są parą

kupicha-sienickaW sierpniu Piotr Kupicha niespodziewanie rozwiódł się z żona i matką dwójki swoich dzieci, Agatą. Wcześniej pozowali całą rodziną na okładce Gali. Rodzinne zdjęcie podpisano: Nie musimy mieszkać w rezydencji, ważne żebyśmy byli razem.
Niestety, Kupicha wkrótce znudził się żoną. Początkowo nie chciał komentować przyczyny rozstania po ośmiu latach razem. Później wyznał tajemniczo, że… “działo się”. Okazało się, że faktycznie sporo się działo w jego życiu. Wczoraj urodziła się córka wokalisty, Jagódka. Mamą Jagódki nie jest Agata ale 26-letnia modelka Ewelina Sienicka. Jak łatwo policzyć, dziecko musiało zostać poczęte jeszcze przed rozwodem Kupichów.
Piotr zapowiedział, że “niedługo przedstawi nam mamę swojej córki”. Postanowiliśmy nie czekać i zebrać dla Was kilka zdjęć Eweliny.
Nowa wybranka Piotra w 2007 roku została drugą vice Miss Polonia.
źródło: pudelek.pl

Jak uważacie, pasują do siebie?

Biografia Piotra

Piotr Kupicha (ur. 16 marca 1979) – polski wokalista, gitarzysta, kompozytor, autor tekstów i lider zespołu popowego Feel.
W wieku szesnastu lat zaczął grać na gitarze klasycznej i wkrótce zadebiutował jako członek zespołu Sami. Absolwent Śląskich Technicznych Zakładów Naukowych. Od 2005 lider zespołu Feel. Wraz z zespołem zdobył nagrodę Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności na Sopot Festival 2007 z piosenką A gdy jest już ciemno oraz Telekamerę 2008 przyznawaną przez tygodnik „Tele Tydzień”.

Ma kartę taternika. Jest instruktorem rekreacji ruchowej o specjalności wspinaczka skałkowa.

Od 13 marca 2010 do 15 maja 2010, był uczestnikiem programu Tylko nas dwoje[1]. Był tam nauczycielem wokalnym Anny Bosak. Zajął 3 miejsce[1].

W 2011 roku jego piosenka nagrana wraz z jedenastoma innymi artystami z okazji 10-lecia VIVA Polska – Muzyki moc otrzymała nagrodę VIVA Comet 2011 w kategorii najlepsze na VIVA-TV.pl[2].

Od 5 marca do 7 maja 2011 roku, prowadził grupę z Katowic w programie Bitwa na głosy emitowanym na antenie TVP2. Wraz z grupą zajął 1. miejsce, a wygraną w postaci 100 tys. zł przeznaczył na budowę Hospicjum Cordis w Katowicach.

Dyskografia
Sami – Sami (2000, EMI Music Poland)

Filmografia
2008: Niania jako on sam (odcinek 95)
2008: Tylko miłość jako on sam (odcinek 44)
2010: My Camp Rock jako on sam (odcinki 5 i 6)

Polski dubbing
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Riven

Nagrody i nominacje
Rok Nagroda Kategoria Rezultat
2011 OGAE Video Cotest 2011 Teledysk („Muzyki moc” z VIVA i Przyjaciele) Nominacja.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 795 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *