Piotr Gąsowski i Anna Głogowska: był kryzys w związku

gasowski-glogowskaOstatnie tygodnie dla Anny Głogowskiej (36 l.) były koszmarem. Przed kamerą w show czarowała widzów uśmiechem, ale tylko nieliczni wiedzieli, co tak naprawdę przeżywa.

Spięcia, ciche dni, a nawet łzy. Przez siedem lat, gdy są razem, pokonali już kilka kryzysowych faz. Jednak ostatnia wydawała się nie do przebrnięcia.

Kiedy w lutym okazało się, że Anna zostanie gospodynią “Dancing with the Stars”, a Piotr Gąsowski poprowadzi show “Twoja twarz brzmi znajomo”, ucieszyli się, że ich kariera znów nabierze rozpędu.

Jednak łączyło się to z dodatkowymi obowiązkami, a tym samym koniecznością wzajemnego wsparcia na domowym polu. Niestety, jak twierdzą ich znajomi, Gąs nie udźwignął ciężaru odpowiedzialności.

Podobno mało angażował się w życie rodzinne. Zawodził Anię na każdym kroku. – Zdarzało się, że Piotrek obiecał odebrać Julkę z zajęć, ale o tym zapomniał. Anna musiała pilnie organizować kogoś, kto przywiezie małą do domu. Innym razem miała do załatwienia ważną urzędową sprawę. Ustalili, że to on zajmie się Julką, ale znów wypadło mu to z głowy – opowiada ich znajoma.

Gąsowski w domu był gościem. Nawet gdy miał wolny wieczór bez prób w teatrze Capitol, czy w studiu show Polsatu, to zamiast spędzić go z bliskimi, odreagowywał napięcia w towarzystwie przyjaciół w ulubionych lokalach stolicy.

– Wiedział, że nie musi się starać, bo Anka wszystko świetnie sama zorganizuje – twierdzi informatorka. Tak było, ale do czasu…

W marcu jej frustracja sięgnęła zenitu. Spakowała walizki i wyprowadziła się z apartamentu Piotra na Kabatach do mamy do podwarszawskiej Zielonki.

– Piotr bardzo to przeżył. Niemal codziennie odwiedzał ją i Julkę, prosił o jeszcze jedną szansę – mówi jego znajomy. Anna zgodziła się, wróciła do niego. Ale postawiła mu ultimatum: albo zmieni styl życia, albo ją straci.

– Nasz związek nie jest łatwy – mówi Głogowska w wywiadzie. – On jest jak tango połączone z pasodoble. Bo tango jest namiętne i miłosne, a pasodoble jest walką. Między nami cały czas jest walka – dodaje Piotr.
źródło: pomponik.pl

Biografia Piotra

Piotr Gąsowski (ur. 16 kwietnia 1964 w Mielcu) – polski aktor, artysta kabaretowy, prezenter telewizyjny.
Chodził do szkoły podstawowej “Łejery” w Poznaniu. Maturę zdał w II LO w Poznaniu. W 1986 ukończył studia na PWST w Warszawie.

Na scenie teatralnej zadebiutował w roku 1987. Występował w teatrach Komedia (1986-1989) i Nowy (1989-1994) oraz w kabarecie Tercet, czyli kwartet, który brał udział w bardzo wielu produkcjach telewizyjnych, m.in.Gala piosenki biesiadnej, “Gala Międzynarodowa”, W oparach absurdu, “Podróże z żartem”,”Co nam w duszy gra”,. Był prowadzącym wielu programów TV , m.in. “KOT czyli Ktoś Ogromnie Tajemniczy” w TV4, “Joker” w TV4, “Bliżniaczki” w TVP2, Dubidu w TVP2.

W 2005 roku wystąpił w drugiej edycji programu Taniec z gwiazdami. Tańczył w parze z Anną Głogowską, odpadli w siódmym odcinku i zajęli piąte miejsce. Od 9 września 2007 do listopada 2011 był prowadzącym program Taniec z gwiazdami. Gąsowski zastąpił w tej roli Huberta Urbańskiego. W 2009 roku był jednym z ekspertów w teleturnieju Milionerzy. Od października 2012 wraz z Martą Grycan , a następnie z Katarzyną Skrzynecką, prowadził program Polski turniej wypieków w TLC.

W latach 90. XX wieku i ponownie od 2 marca 2013 do 27 kwietnia 2013 prowadził program rozrywkowy Kalambury (obecnie Kalambury z gwiazdami) w Polsacie.

Występuje na deskach warszawskich teatrów: 6. piętro, Capitol, Komedia, Projekt Warszawa, Kamienica.

Jest laureatem wielu nagród, m.in. 1. nagrody na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu (wraz z Robertem Rozmusem), Nagrody Głównej za pierwszoplanową rolę męską w “Bożyszczu Kobiet” Neila Simona Teatr Capitol na Ogólnopolskim Festiwalu Komedii “Talia” 2011, wielokrotnie wraz z zespołem aktorskim otrzymywał “Niebieski melonik” na Festiwalu Humoru i Satyry w Gdańsku, za najlepszy serial komediowy “Daleko od noszy” w TV Polsat. W 2002 roku otrzymał nagrodę “Prometeusz” za “Wybitne osiągnięcia w sztuce estradowej”

Od 8 marca 2014 współprowadzi z Maciejem Dowborem program Twoja twarz brzmi znajomo w telewizji Polsat.

Życie prywatne
Jego obecną partnerką życiową jest tancerka Anna Głogowska, z którą ma córkę Julię (ur. 3 czerwca 2007). Ze związku z Hanną Śleszyńską ma syna Jakuba (ur. 1995).

Wybrana filmografia
1992: Pierścionek z orłem w koronie
1993: 40-latek. 20 lat później
1993: Balanga
1993-1994: Bank nie z tej ziemi
1993: Jakub
1993: Kraj Świata
1994: Miasto prywatne
1995: Nic śmiesznego
1996: Tajemnica Sagali − kelner (odc. 12)
1996: Baśń o Pączkowej
1996: Dom
1996: Ekstradycja 2
1996: Wezwanie
1998: Billboard
1998: Dom Pirków
1998: Feuerreiter
1998: Liceum czarnej magii
1998: Siedlisko
1998: Złoto dezerterów
1999: Odlotowe wakacje
1999: Pan Tadeusz
2000: Taksówka z numerem 1 jako Taksówkarz
2001: Przedwiośnie
2001: Stacja
2001-2003: Szpital na perypetiach
2002: Miss mokrego podkoszulka z cyklu Święta polskie
2003-2008: Daleko od noszy , jako doktor później salowy Czesław Basen
2003: Psie serce
2004: Pensjonat pod Różą
2005: Tango z aniołem
2006: Magiczne drzewo jako prowadzący telequiz
2006: Niania odc.38, jako Cezary
2006: Ale się kręci!
2006: Hela w opałach, jako Rysiek
2007: Świat według Kiepskich, jako petent
2007: Świat według Kiepskich, jako aktor TV
2008: Świat według Kiepskich, jako Morfeusz
2009: Zamiana, jako prezydent
2010: Duch w dom, jako Leszek
2010-: Daleko od noszy 2, jako salowy później doktor Czesław Basen
2010: Belcanto jako generał
2011: Świat według Kiepskich jako redaktor Marek Popierdek
2011: Świat według Kiepskich jako Gąsowski
2011: 1920. Wojna i miłość jako Lipman
2012: Hotel 52 jako Mariusz Jabłoński (odc. 54)
2012: Świat według Kiepskich jako policjant
2012: Świat według Kiepskich jako Edek Czkała
2013: Świat według Kiepskich jako Dr Wścieklik
2014: “Pod elektrycznymi obłokami” (Под электрическими облаками) jako Boris

Polski dubbing
1984: Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków – Apsik
1984-1986: Wesoła siódemka
1990-1994: Super Baloo – Sierżant Dunder
1996: Kosmiczny mecz – Stan Podolak
1997: Bukolandia – Wiedziorek
1999: Toy Story 2 – Al McWhiggin
2002: Tytus, Romek i A’Tomek wśród złodziei marzeń – A’Tomek
2003: Wiedźma Chrzestna – Kostka
2004: Iniemamocni – Mrożon
2005: Roboty – Gwoździu
2006: Na psa urok – Dave Douglas
2006: Auta – Wiesio
2007: Happy Wkręt – Munk
2007: Włatcy móch – Ponury Żniwiarz (odc. “Motorynka i myszykiszki”)
2009: Księżniczka i żaba − Louis
2009: Astro Boy – Ham Egg
Zwariowane Melodie – w jednym odcinku Maxi

Dyskografia
Tytus, Romek i A’Tomek wśród złodziei marzeń w utworze O dużo za dużo
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Anny

Anna Głogowska (ur. 1978 r.) – polska tancerka klasy “S” w tańcach latynoamerykańskich i tańcach standardowych.
Zawodowo tańczyła w parze z Adamem Królem[1] i Marcinem Wrzesińskim[2]. Szerokiej publiczności tancerka jest znana z udziału w programie TVN – Taniec z gwiazdami. Uczyła tańca w Zespołach Szkół Publicznych nr 1 i 3 oraz Miejskim Domu Kultury w Kobyłce. W 2013 prowadziła trzecią i czwartą edycję programu Got to Dance. Tylko Taniec w Polsacie.

Osiągnięcia
Otwarte Mistrzostwa Włoch, Alassio, lipiec 2002 – VI miejsce
Mistrzostwa Polski Par Zawodowych, Kraków, styczeń 2003 – IV miejsce
Międzynarodowy Festiwal Tańca “Tropicana Cup”, Mikołajki, kwiecień 2003 – VI miejsce
Mistrzostwa Europy “Latinamerican Show Dance”, Le Mans, 13 grudnia 2003 – IX miejsce
French Open – Otwarte Mistrzostwa Francji, Le Mans, 13 grudnia 2003 – III miejsce
Kryształowa Korona – Mariupol, Ukraina, 27 marca 2004 – II miejsce
Mistrzostwa Polski Par Zawodowych, Warszawa, 19 października 2004 – II miejsce
Kiyev Mayor Open Cup, Kijów, 24 października 2004 – II miejsce
Czech Open Profesional Championships, 16 listopada 2004 – IV miejsce
Irish Open Championships – Tralee, 25 lutego 2005 – II miejsce
Lignano Sabbiadoro 2005 – Mistrzostwa Świata w “Showdance”, Włochy, 16 września 2005 – IV miejsce
Dance Masters 2005, 9-10 grudnia 2005; Show Dance – II miejsce, Profesional Latin – V miejsce
Mistrzostwa Świata w “Showdance” w Moskwie – IV miejsce
Mistrzostwa Europy w “Showdance” w Kijowie, 17 czerwca 2006 – II miejsce
Mistrzostwa Polski w “Showdance”, 16 kwietnia 2006 – I miejsce
Dutch Open – Latin Show Dance Professional, 9-11 listopada 2006 – II miejsce
Osiągnięcia w klasie amatorskiej
Mistrzostwa Okręgu Mazowieckiego – 1 miejsce
Puchar Okręgu Mazowieckiego – 1 miejsce
Otwarte Mistrzostwa Warszawy – 1 miejsce
Puchar Expresu Ilustrowanego, Łódź – 1 miejsce
Otwarte Mistrzostwa Świata, Odessa – 8 miejsce
Grand Prix Polski, Łódź – 1 miejsce
Grand Prix Łodzi – 1 miejsce
Międzynarodowy festiwal tańca “Dnipro Open”, Dniepr, Ukraina – 4 miejsce
Międzynarodowy festiwal tańca, Rosja – 8 miejsce
Międzynarodowy festiwal tańca “Gadu Mija”, Łotwa – 8 miejsce
Otwarte Mistrzostwa Kanady, Ottawa – 1 miejsce
Złote Pantofelki, Białystok – 1 miejsce
Puchar Świata, Wilno – 14 miejsce
Baltic Cup, Elbląg – 3 miejsce
Puchar Polski, Warszawa – 4 miejsce

Taniec z gwiazdami
Wielokrotnie brała udział w programie Taniec z gwiazdami, zajmując różne miejsca (szczegóły w poniższej tabelce). W XIII edycji wraz z Kacprem Kuszewskim zdobyła Kryształową Kulę. Od marca 2014 wraz z Krzysztofem Ibiszem prowadzi Dancing with the Stars: Taniec z gwiazdami w Polsacie.

Rok Edycja Partner Wynik
2005 Pierwsza Witold Paszt 2. miejsce
2005 Druga Piotr Gąsowski 5. miejsce
2006 Trzecia Robert Rozmus 5. miejsce
2008 Siódma Łukasz Zagrobelny 8. miejsce
2008 Ósma Steve Allen 4. miejsce
2009 Dziesiąta Piotr Zelt 9. miejsce
2010 Jedenasta Piotr Szwedes 5. miejsce
2010 Dwunasta Robert Korzeniowski 12. miejsce
2011 Trzynasta Kacper Kuszewski Wygrana

Filmografia
2008: Daleko od noszy – jako Arleta.

Życie prywatne
Związana z Piotrem Gąsowskim; poznali się w II edycji programu Taniec z Gwiazdami, w którym tańczyli jako para. 3 czerwca 2007 roku urodziła im się córka, Julia.

Informacje dodatkowe
Wystąpiła w teledyskach do piosenek zespołów disco polo: Bossanowa – “Kochaj mnie”, Casanova – “Słodkie wino”, Classic – “Piękną miałaś twarz”, Ambasador – “Tak jak przed laty”
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 69 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *