Piotr Adamczyk załatwia rozwód kościelny! Będzie ślub z Weroniką Rosati?


adamczyk-rosatiPiotr Adamczyk nie zamierza być mężem Kate Rozz. Wystąpił o stwierdzenie nieważności związku kościelnego…
Ceremonia ślubna aktora i mało znanej modelki o pseudonimie Kate Rozz odbyła się w styczniu 2012 roku.
Piotrek znał swoją wybrankę zaledwie pół roku, ale najwyraźniej uznał, że na tyle ją poznał, iż może śmiało się z nią wiązać.
Dziś już cała Polska wie, jak bardzo się pomylił. Po roku para postanowiła się rozstać.
Rozwód nie jest konieczny, gdyż zawarty przez nich ślub, za zgodą biskupa ordynariusza, nie niósł konsekwencji prawnych. Wobec tego Adamczyk, w świetle prawa cywilnego, jest kawalerem, ale mężem Kate pozostał przed Bogiem.
Dla tak gorliwego katolika jak Adamczyk stanowi to spory problem. Postanowił więc zacząć działać.
“Adamczyk ostatnio kilka razy był widziany pod gmachem Sądu Metropolitalnego w Warszawie, gdzie toczą się procesy o stwierdzenie nieważności ślubu. (…) Jego sprawa jest na zaawansowanym etapie” – informuje “Na Żywo”.
Według tygodnika, Piotrek to wszystko robi dla swojej nowej ukochanej, wobec której ma bardzo poważne zamiary.
“Piotrek z każdym dniem odkrywa, jak wartościową jest ona osobą. Po serii złych wyborów wreszcie spotkał kogoś, kto kocha go bezinteresownie. On też jest w Weronice zakochany” – twierdzi jego znajomy.
Czy niebawem ujrzymy Weronikę Rosati i Piotra Adamczyka na ślubnym kobiercu?
źródło: pomponik.pl

Wideo – Piotr Adamczyk i Weronika Rosati – Piąty Stadion odc. 72 “Sekret”

Biografia Piotra

Piotr Aleksander Adamczyk (ur. 21 marca 1972 w Warszawie) – polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, w polskim dubbingu użycza głosów najczęściej głównym bohaterom.
Absolwent XXX LO w Warszawie, PWST w Warszawie (1997). Na drugim roku studiów wyjechał do Londynu na stypendium do Brytyjsko-Amerykańskiej Akademii Teatralnej. Tam w przedstawieniu dyplomowym zagrał tytułową rolę w Hamlecie (w języku angielskim). Od 1995 występował w Teatrze Współczesnym w Warszawie (Tango, Łgarz, Namiętna Kobieta) oraz gościnnie m.in. w Teatrze Polskim w Warszawie (Don Juan) i Teatrze Narodowym w Warszawie w przestawieniu Władza Nicka Deara („Ludwik XIV”). Zagrał także w języku włoskim w Emigrantach Sławomira Mrożka w teatrze Sala Uno w Rzymie. Obecnie można go zobaczyć w teatrze Narodowym w Warszawie w przedstawieniu „Księżniczka na opak wywrócona” oraz teatrze IMKA w „Dziennikach” Witolda Gombrowicza.

Występował w filmach i serialach: Boża podszewka, Cwał, Sława i chwała. Zagrał tytułową rolę w filmie Jerzego Antczaka Chopin. Pragnienie miłości, która rozpoczęła jego karierę na dużym ekranie. Wystąpił także w międzynarodowych koprodukcjach Karol. Człowiek, który został papieżem i Karol. Papież, który pozostał człowiekiem, gdzie zagrał Karola Wojtyłę. Znane są także jego role w Teatrze Telewizji, m.in.: Ketchup Schroedera, Legenda o św. Antonim, Portret wenecki, Tango, Sprawa Stawrogina, Dwa teatry, Wniebowstąpienie i Wyzwolenie. Trzykrotny laureat nagrody Telekamera w kategorii najlepszy aktor. W 2011 r. wyróżniono go za rolę w serialu „Przepis na Życie”.

W 2010 wszedł w skład Komitetu Poparcia Bronisława Komorowskiego jako kandydata na urząd Prezydenta RP[1].

Ambasador Mistrzostw Polski w triathlonie na dystansie długim Herbalife Susz Triathlon 2011[2].

Życie prywatne

8 stycznia 2012 wziął ślub kościelny z Kate Rozz (nazwisko panieńskie Katarzyna Gwizdała). Od roku 2013 w separacji.

Filmografia
Rok Tytuł Rola
1991 Pogranicze w ogniu Pająk, uczestnik akcji „Wózek” (odc. 17 i 24)
1995 Cwał Ksawery
1995 Dwa światy Zander
1997 Boża podszewka Adam
1997 Brat naszego Boga Hubert
1997 Sława i chwała Józio Royski (odc. 1-3)
1999 Egzekutor lekarz
1999 Na plebanii w Wyszkowie 1920 podporucznik Marian Lacheta
1999 Ja, Malinowski Pijaszewski
1999 Wrota Europy Tadeusz Sztyller
2000 Prymas. Trzy lata z tysiąca asystent Kozyry
2000 Przeprowadzki lejtant, adiutant generała (odc. 2 i 3)
2001 Garderoba damska Paweł Spory (odc. 3 i 9)
2002 Chopin. Pragnienie miłości Fryderyk Chopin
2002 Wszyscy święci ksiądz w Jędrzejowie
2002 Kariera Nikosia Dyzmy lektor języka angielskiego
2003 Na dobre i na złe Jerzy Kozerski
2003 Ciało Proboszcz
2003-2004 Łowcy skór doktor Kwiatkowski
2004 Dziupla Cezara Cezary Kubik
2004-2006 Pensjonat pod Różą Jacek Kakietek
2004 Karol. Człowiek, który został papieżem Karol Wojtyła
2005 Karol. Papież, który pozostał człowiekiem Jan Paweł II
2007 Testosteron Kornel Olendzki
2008 Lejdis Artur
2008 Nie kłam, kochanie Marcin Paprocki
2008 Limousine mecenas Georges
2008 Einstein Kurt Kluge
2009 Funio, Szefunio i reszta… czyli dzieciaki ratują świat Adam Piotrczyk
2009 39 i pół Jacek Wąglik (odc. 34)
2009−2013 Czas honoru Lars Rainer (od 2. sezonu)
2009 Naznaczony Tadeusz Kral
2009 Second Life Nicholas
2010 Święty interes Leszek Rembowski
2010 Trick Marek Kowalewski
2010 Śniadanie do łóżka Konrad
2010 Nie ten człowiek służący barona
2011 Och, Karol 2 Karol Górski
2011 Uwikłanie Antoni Szacki
2011- 2013 Przepis na życie Andrzej Zawadzki
2011 Listy do M. Szczepan Lisiecki
2012 Trick Marek Kowalewski
2012 Tajemnica Westerplatte kapitan Mieczysław Słaby
2012 Bitwa pod Wiedniem Leopold I Habsburg
2012 Piąty Stadion Borys Nowakowski, właściciel baru
2012 Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć Hermann Brunner

Dubbing
Rok Tytuł Rola
1983-1987 Fraglesy pies Sprocket/młody George
1990-1996 Kapitan Planeta i Planetarianie Wheeler
1992-1993 Teknoman Ringo
1994-1998 Spider-man Harry Osborne
1995-1998 Świat według Ludwiczka Michael Grunevald
1995 Star Trek: Voyager Hatil (Sezon 1, epizod 9, Emanacje)
1997 Księżniczka Sissi Król Ludwik von Habsburg-Lathringen
1997 Zorro Zorro/Diego
1998 Dr Dolittle doktor John Dolittle
1998 Eerie, Indiana: Inny wymiar doktor Siggy Lloyd
1999 Atomówki Lenny (odc. Kolekcja)
1999 Król sokołów Cedryk
1999 Gwiezdne wojny: część I – Mroczne widmo
2000 Spotkanie z Jezusem Jezus
2001 Dr Dolittle 2 Dr John Dolittle
2002-2005 Co nowego u Scooby’ego? Shane Flinty
2004 Iniemamocni Syndrome/Iniemaboy
2005 Madagaskar żyrafa Melman
2005 Niemowlę kontratakuje Syndrom
2005 Szeregowiec Dolot Szeregowiec Dolot
2006 Mój brat niedźwiedź 2 Tuke
2006 Auta Zygzak McQueen
2006 Noc w muzeum Larry Daley
2008 Mów mi Dave Dave/Kapitan
2008 Madagaskar 2 żyrafa Melman
2008 Opowieści na dobranoc Skeeter Bronson
2008-2011 Złomka bujdy na resorach Zygzak McQueen
2009 Noc w muzeum 2 Larry Daley
2009 Gwiazda Kopernika Mikołaj Kopernik
2009 Planeta 51 Chuck
2009 Madagwiazdka Melman
2010 Geronimo Stilton Geronimo
2010 Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I Pius Thicknesse
2011 Gnomeo i Julia Parys
2011 Auta 2 Zygzak McQueen
2012 Madagaskar 3 Melman

Spektakle teatralne

Teatr Dramatyczny, Warszawa
1992: Roberto Zucco jako Syn Eleganckiej damy (reż. Paweł Łysak)

Teatr Powszechny im. Hubnera, Warszawa
1994: Miłość i gniew (przedstawienie dyplomowe) jako Cliff Lewis (reż. M. Benoit)

PWST, Warszawa
1995: Odprawa posłów greckich jako Aleksander; Menelaus; Więzień (reż. Z. Zapasiewicz)
1995: Opowiastki o panu Cogito (reż. Z. Zapasiewicz)
1995: Gwałtu, co się dzieje! jako Kasper (reż. A. Seniuk)

Teatr Współczesny, Warszawa
1995: Martwe dusze jako Porucznik (reż. Maciej Englert)
1996: Semiramida jako Żołnierz (reż. Erwin Axer)
1997: Tango jako Artur (reż. M. Englert)
1997: Adwokat i róże jako Marek (reż. Z. Zapasiewicz)
1998: Nasze miasto jako Joe Crowell; Si Crowell (reż. M. Englert)
1998: Łgarz jako Lelio (reż. Giovanni Pampiglione)
1999: Mieszczanin szlachcicem jako Kleont (reż. M. Englert)
2001: Bambini di Praga jako Tolek Uhde (reż. Agnieszka Glińska)
2002: Wniebowstąpienie jako Charon (reż. M. Englert)
2003: Namiętna kobieta jako Mark (M. Englert)

Teatr Polski, Warszawa – gościnnie
2001: Don Juan jako Don Juan (reż. Jarosław Kilian)

Teatr Narodowy, Warszawa – gościnnie
2005: Władza jako Ludwik XIV (reż. Jan Englert)
2010: Księżniczka na opak wywrócona jako Roberto, syn księcia Parmy (reż. Jan Englert)

Sala Uno, Rzym (Włochy)
2007: Emigranci jako XX (reż. Fabio Omodei)[3]

Teatr Imka
2010: Dzienniki Gombrowicza jako Gombrowicz (reż. Mikołaj Grabowski)

Teatr Telewizji
1995: Żółta szlafmyca jako Sieciech (reż. Andrzej Strzelecki)
1995: Abigel (cz. I i II) jako Feri (reż. Izabela Cywińska)
1996: Kobieta bez skazy jako Edward Kaswin (reż. Wojciech Nowak)
1996: Małka Szwarcenkopf jako Jojne Firułkes (reż. W. Nowak)
1996: Mutanci (reż. Tomasz Zygadło)
1996: Filomena Marturano jako Umberto (reż. Michał Kwieciński)
1997: Sprawa Stawrogina jako Mikołaj Stawrogin (reż. Krzysztof Zaleski)
1997: Ketchup Schroedera jako Klimek (reż. Filip Zylber)
1997: Legenda o Św. Antonim Pustelniku jako Antoni (reż. K. Zaleski)
1997: Uczeń diabła jako Krzyś (reż. Andrzej Szczepkowski)
1997: Skarb w płomieniach jako Feliks (reż. Jerzy Gruza)
1997: Dziady (reż. J. Englert)
1997: Bezdroża serca i umysłu jako Pan de Meilcour (reż. K. Zaleski)
1998: Alek jako Zbyszek (reż. Paweł Woldan)
1998: Disneyland (reż. F. Zylber)
1998: Portret wenecki jako Gustaw młody (reż. Agnieszka Lipiec-Wróblewska)
1998: Dama od Maxima jako Książę (reż. Janusz Józefowicz)
1999: Dwa teatry jako Chłopiec; Dyrektor drugi (reż. G. Holoubek)
1999: Niedobra miłość jako Justyn (reż. Andrzej Łapicki)
1999: Gorący oddech pustyni jako Sekretarz (reż. Roland Rowiński)
1999: Tango jako Artur (reż. M. Englert)
2000: Temida jest kobietą jako Cornoude (reż. Tomasz Wiszniewski)
2000: Sandra K. jako Reżyser (reż. Maria Zmarz-Koczanowicz)
2001: Łzy jako Jasny Pan (reż. F. Zylber)
2002: Dożywocie jako Rafał (reż. Wojciech Pszoniak)
2002: Chłopiec i anioł jako Ojciec (reż. Michał Rosa)
2002: Szkoła obmowy jako Karol (reż. Piotr Mikucki)
2002: Rysa jako Andrzej (reż. K. Zaleski)
2003: Po deszczu jako Komputerowiec (reż. M. Zmarz-Koczanowicz)
2003: Edward II jako Lightborne (reż. Maciej Prus)
2004: Książę nocy jako Stalinowiec (reż. K. Zaleski)
2005: Wniebowstąpienie jako Charon (reż. M. Englert)
2005: Małe piwo jako Paul (reż. Waldemar Krzystek)
2007: Wyzwolenie jako Konrad (reż. M. Prus)
2011: Rzecz o banalności miłości jako Martin Heidegger (reż. F. Falk)

Nagrody
2002: Nagroda im. Leona Schillera
2003: Nagroda za główną rolę męską na MFF „Stożary” w Kijowie za film Chopin. Pragnienie miłości
2004: Małe Berło, nagroda od Janusza Gajosa
2005: „Róża Gali” w plebiscycie czasopisma Gala w kategorii „Piękni dziś”
2005: Nagroda czasopisma ELLE w plebiscycie „Kogo kocha Elle?”
2006: Telekamera Tele Tygodnia w kategorii „Najlepszy aktor”
2006: Nagroda czasopisma Elle w plebiscycie „Elle Style Awards” w kategorii „Najlepszy aktor”
2006: Laureat Złotej Piątki, plebiscytu czytelników Tele Rzeczpospolitej
2006: Wiktor – nagroda dla najpopularniejszego aktora telewizyjnego w 2005
2006: Ischia – nagroda za najlepsza rolę telewizyjną w filmach Karol – człowiek, który został papieżem i Karol – papież, który pozostał człowiekiem
2006: Nagroda burmistrza Rzymu „Simpatia” za kreację roli Jana Pawła II w ww. filmach
2008: Złoty Mikrofon za „wszechstronne aktorstwo radiowe i wybitne interpretacje postaci literackich w Teatrze Polskiego Radia”.
2011: Telekamera Tele Tygodnia w kategorii „Najlepszy aktor”
2012: Telekamera Tele Tygodnia w kategorii „Najlepszy aktor”
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Weroniki

Weronika Rosati (ur. 9 stycznia 1984 w Warszawie) – polska aktorka.
Znaczną część dzieciństwa spędziła w Stanach Zjednoczonych i Szwajcarii. W roku 1990 wróciła do Polski, gdzie uczęszczała na zajęcia taneczne i akrobatykę do Teatru Buffo.
W 2001 roku zadebiutowała na dużym ekranie wcielając się w rolę Niki w filmie Klasa na obcasach. W 2002 roku rozpoczęła naukę w prywatnej Policealnej Szkole Aktorskiej Haliny Machulskiej i Jana Machulskiego w Warszawie. W roku 2003 rozpoczeła studia na wydziale aktorskim PWSFTiT, które przerwała. W 2006 roku rozpoczęła naukę w Stella Adler Academy of Acting and Theatres w Los Angeles . W 2007 była słuchaczką Lee Strasberg Institute w Nowym Jorku (naukę przerwała). Zagrała role w serialach: M jak miłość, Samo Życie, Pitbull i Majka.

Filmografia
Filmy
* 2005 – PitBull (jako Dżemma)
* 2006 – Bezmiar sprawiedliwości (jako protokolantka)
* 2006 – Inland Empire (jako kurtyzana)
* 2007 – House (jako Mary)
* 2007 – Lynch jako kobieta z fabryki
* 2008 – Senność (jako praktykantka)
* 2009 – Smutna (jako Anna)
* 2009 – Piotrek trzynastego (jako Andżelika)
* 2010 – Largo Winch 2 (jako Anna)
* 2010 – Matka chrzestna (jako córka)
* 2010 – Dame de pique (jako córka dyplomaty i seryjna morderczyni działąjąca w Paryżu)
* 2011 – Hidden (jako matka z dzieckiem)

Seriale
* 2000 – Klasa na obcasach (jako „Niki”)
* 2001-2002 – Marzenia do spełnienia (jako Weronika, koleżanka Matyldy)
* 2002 – AS (jako Matylda Roszak)
* 2002-2005 – M jak miłość (jako Ania)
* 2002-2007 – Samo Życie (jako Beata)
* 2003 – Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście (jako listonoszka Dominika)
* 2003 – Tak czy nie? (jako Basia Barniłowska)
* 2005-2008 – Pitbull (jako Dżemma)
* 2007 – Kryminalni (jako Ania Lis)
* 2008 – Londyńczycy (jako Weronika Fox)
* 2009 – 39 i pół (jako Ola w odc. 35 i 37)
* 2008-2009 – Daleko od noszy (jako siostra Basen po operacji plastycznej w odc. 161 „Niespodzianka na urodziny”)
* 2010 – Majka (jako Dagmara Godzwon)
* 2010 – Czas honoru (jako Rojza)

Programy rozrywkowe
* 2004 Kuba Wojewódzki – gościnnie w odcinku wspólnie z Kazimierzem Kutzem
* 2006 Kuba Wojewódzki – gościnnie w odcinku wspólnie z Anną Guzik.
* 2008 Ranking Gwiazd – trzecie miejsce w programie
* 2009 Taniec z gwiazdami (X edycja) – jako uczestnicza programu. Jej tanecznym partnerem był Krzysztof Hulboj. Para odpadła w 4. odcinku zajmując ostatecznie 10. miejsce.

Teledyski
W 2008 roku Weronika Rosati wystąpiła w teledysku do piosenki „Bless me” Ray’a Wilsona z albumu Propaganda Man.

Reklamy
* Sieć telefonii komórkowej Era
* Szampon do włosów marki „Pantene”
* Kremy „Sin Skin Dr. Irena Eris”

Życie prywatne
Jest córką Dariusza Rosatiego i Teresy Rosati. Była związana z Mariuszem Maxem Kolonko[1] oraz raperem Tede[2]. Media sugerowały również jej związek z reżyserem Andrzejem Żuławskim[3].
źródło:Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

ciekawostki(13)
– Córka znanych rodziców: projektantki mody Teresy i polityka Dariusza.
– Ma brata o imieniu Marcin.
– W latach 1998-2002 uczęszczała na zajęcia taneczne i akrobatykę do Teatru Buffo. Naukę techniki aktorskiej rozpoczęła w wieku 16 lat w Teatrze Ochota.
– Brała udział w reklamach telefonów Ery GSM i Telekomunikacji Polskiej SA
– Weronika Rosati podczas łódzkiego festiwalu Camerimage wzięła udział w sesji zdjęciowej zrobionej przez amerykańskiego filmowca Mike’a Figgisa. Zdjęcia z sesji znalazły się w magazynie ‚Cinema’. Polska aktorka do tego samego numeru magazynu zrobiła z Figgisem wywiad.
– Jej twarz i wizerunek zostały wykorzystane w 2007 roku w reklamie kosmetyków Dr Ireny Eris.
– Studiuje aktorstwo w The Lee Strasberg Theatre & Film Institute w Nowym Jorku. Jednocześnie liczy na zrobienie kariery w USA.
– Pochodzi z rodziny o włoskich (ze strony ojca) i polskich (ze strony matki) korzeniach.
– Dzieciństwo spędziła w Stanach Zjednoczonych i Szwajcarii, do Polski wróciła w 1990 roku.
– Weronika uczęszczała na zajęcia taneczne i akrobatykę do Teatru Studio Buffo.
– Rosati była jedna z kandydatek do roli Camille w filmie „Quantum of Solace”. Jednak ostatecznie wybrano Ukrainkę Olgę Kurylenko.
– Ma 163 cm wzrostu.
– W 2008 zagrała w teledysku Ray’a Willsona „Bless me”.

 

(Odwiedzono 316 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *