Paweł Wawrzecki o swoim małżeństwie z Izabelą Roman

(fot. ons.pl)
wawrzecki-romanOd kilku miesięcy spekulowano, że na początku roku Paweł Wawrzecki poślubił swoją partnerkę Izabelę Roman. Aktor, który unika opowiadania o życiu prywatnym, nie komentował tych doniesień.

Ślub miał się odbyć w wielkiej tajemnicy w lutym. Para mimo podjęcia formalnych kroków nadal żyła ze sobą na odległość. Wawrzecki w Polsce, gdzie opiekował się niepełnosprawną córką, a Izabela w USA.

Aktor kilka dni temu postanowił przerwać milczenie i opowiedział o swoim obecnym życiu. Potwierdził, że ożenił się z Izą i nadal nie zdecydował o wyprowadzce na stałe z Warszawy.

Jak układają sobie wspólne życie na dwóch różnych kontynentach?

Wawrzecki poznał swoją obecną żonę w momencie, gdy nie wierzył już, że ułoży sobie życie. W 2002 roku jego pierwsza małżonka Barbara Winiarska przegrała walkę z rakiem, a on został sam z niepełnosprawną córką Anią, która zawsze była dla niego najważniejsza.

Kobiety, które spotykał potem na swojej drodze, nie zawsze były w stanie to zrozumieć. Iza ujęła go właśnie tym, że zainteresowała się jego dzieckiem.

Wawrzecki i Roman pierwszy raz zobaczyli się w Chicago, gdzie Paweł wyjechał z przedstawieniem. Iza to jedna z najbogatszych Polek w USA, więc wielu naszych rodaków ją tam zna.

Szybko między nimi zaiskrzyło. Na randki umawiali się nad jeziorem Michigan.

Ich związek od początku wzbudzał kontrowersje, głównie ze względu na majątek Izy szacowany na 100 milionów dolarów. Roman to światowej sławy biochemiczka, która współpracuje z wieloma firmami.

W wywiadzie, którego Paweł udzielił w programie Bliżej gwiazd w telewizji TVR, pierwszy raz opowiedział o żonie i ich obecnym życiu na walizkach.

Moja nowa rzeczywistość jest taka, że częściowo mieszkam w Stanach, częściowo w Polsce. Tu pracuję, tu jestem potrzebny zawodowo. Tam jestem potrzebny inaczej. Cztery razy do roku tam wyjeżdżamy. W zeszłym roku byłem sto parę dni w Stanach Zjednoczonych. Mówią, że rzadkie widywanie sprzyja. Jest coś w tym, że może ta rozłąka powoduje, że bardziej przyciąga do siebie. Tutaj mam córkę, która potrzebuje stałej opieki, ale to wszystko jest jakby za nami. I tak sobie układamy życie. Jest fajowsko. Moja żona też ma córkę, która studiuje w Nowym Jorku. Tak więc mam dwie córki.
źródło: nocoty.pl

Biografia Pawła

Paweł Wawrzecki (ur. 12 lutego 1950 w Warszawie) – polski aktor filmowy i teatralny.
Absolwent PWST w Warszawie (1975). Aktor Teatru Kwadrat w Warszawie. Występował w Kabarecie Olgi Lipińskiej (1993–2005) jako showman, a później dziennikarz odwiedzający dom państwa Ściekliców. Prowadził również Koło Fortuny (1995). W 1994 roku Ryszard Krajewski zaproponował mu prowadzenie teleturnieju Familiada. Mimo że się zgodził, to reżyser programu protestując, chciał go odsunąć od tej roli, wprowadzając Karola Strasburgera.[1]

Syn Stanisława Wawrzeckiego, od 2002 roku wdowiec po Barbarze Winiarskiej. W lutym 2009 ożenił się z milionerką, dr Izabelą Roman, na co dzień zamieszkałą w USA.

Wybrana filmografia
2011: Hotel 52 jako Marcin Zawada
2010-: Daleko od noszy 2 jako dr Roman Kidler
2009: Synowie jako Roman Średnicki
2009: Kup teraz jako ojciec Piotra i Dawida
2003-2008: Daleko od noszy jako dr Roman Kidler
2001-2003: Szpital na perypetiach jako dr Kidler
2001-2002: Graczykowie, czyli Buła i spóła jako Roman Buła Bułkowski
2000: Zakochani jako Willy Berger
1999-2001: Graczykowie jako Roman Buła Bułkowski
1998: Siedlisko
1998: Złoto dezerterów jako kierowca generała; występuje jedynie w wersji video
1997-2010: Złotopolscy jako Wiesław Gabriel
1997: Kiler jako orzeł z UOP-u
1995 i 1998: Matki, żony i kochanki jako Janek Otrębowski
1995: Drzewa
1995: Ciemno – Teatr Telewizji
1992: Aby do świtu…
1991: V.I.P.
1984: 111 dni letargu
1984: 5 dni z życia emeryta
1984: Kobieta w kapeluszu
1981: Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy jako uczeń Marcinkowskiego (odc. 4)
1980: Miś jako piosenkarz Krzysztof Cwynar
1979: Justyna
1978: Spirala
1978: Wielki podryw
1977: Akcja pod Arsenałem
1977: Ostatnie okrążenie
1976: Polskie drogi
1975: Dyrektorzy jako radiolog, znajomy Jolanty Gajdy
1975: Mazepa

Dubbing
2011: Auta 2 jako Miles Axlerod
2005: Garbi – Super bryka jako Ray Senior
2003: Gdzie jest Nemo? jako Nigel
1975: Pszczółka Maja jako mrówka nr 6
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Izabeli

Izabela Roman to amerykańska milionerka z branży farmaceutycznej.
Majątek pochodzącej z Sopotu Izy wart jest 100 milionów dolarów. Bizneswoman ma dom w Chicago, chatkę w górskim kurorcie wypoczynkowym w Aspen a także willę w Kalifornii. Oprócz tego jest koneserką sztuki, a jej zbiór dzieł wart jest kolejnych kilka milionów.
Jest laureatką Marshal Józef Piłsudski Leadership and Achievement Award

(Odwiedzono 2 340 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *