Paweł Deląg i Emma Kiworkowa-Rączkowska szykują się do ślubu?


delag-kiworkowa-raczkowskaNajwiększą towarzyską atrakcją finałowej gali plebiscytu Serca Gagi 2013 było pojawienie się Deląga z narzeczoną Emmą Kiworkową-Rączkowską. Aktor wybrał na tę okazję klasyczny garnitur, zaś jego ukochana wyróżniała się małą czarną i dobranym do niej różowym, futrzanym bezrękawnikiem.

Jeśli wierzyć w medialne doniesienia, para powoli szykuje się do ślubu. W połowie tegorocznych wakacji Emma i Paweł zaręczyli się. Usłyszeć “tak” gwiazdorowi udało się jednak dopiero przy drugim podejściu. Kiedy po raz pierwszy oświadczał się ukochanej, ta nie była przekonana, czy jest gotowa angażować się w związek z dopiero co poznanym mężczyzną. Kiworkowa-Rączkowska, ortodontka ormiańskiego pochodzenia, potrzebowała długich miesięcy, by się upewnić, że uczucie Deląga jest szczere.

Narzeczeni znają się już cztery lata. Widać, że cały czas w ich związku iskrzy. Kiedy doczekamy się ślubu pary? Na razie możemy się jedynie domyślać, że w tym ważnym dniu na pewno towarzyszyć im będą dwie córki Emmy z poprzedniego małżeństwa, z którymi aktor bardzo się ponoć zżył.
źródło: nocoty.pl

Biografia Pawła

Paweł Deląg (ur. 29 kwietnia 1970 w Krakowie) – polski aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.
Pochodzi z Krakowa. Wychowywał się wspólnie z młodszą siostrą Dorotą (ur. 7 sierpnia 1972), która wybrała także zawód aktorki. Natomiast Pawła bardziej od aktorstwa interesowały sport, podróże i przygody. Do teatru przekonywał się poprzez udział w szkolnych przedstawieniach i konkursach recytatorskich. W 1989 roku ukończył XV Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie w Krakowie.

Zdawał na trzy uczelnie: Akademię Wychowania Fizycznego, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego i PWST. Ostatecznie w 1993 roku został absolwentem Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie. Na deskach teatralnych zadebiutował rolą zbójnika Łamagi w warszawskim Teatrze Powszechnym im. Zygmunta Hübnera w spektaklu Na szkle malowane (premiera: 2 lipca 1993) Ernesta Brylla w reż. Krystyny Jandy. Występował potem w teatrach warszawskich: Na Woli (1995) i Sceny Prezentacje (1994) oraz im. Stefana Żeromskiego w Kielcach (1993). W latach 1995-1997 związał się z wrocławskim Teatrem Współczesnym im. Edmunda Wiercińskiego. W 2004 roku był narratorem spektaklu Świętokrzyska Golgota Zbigniewa Książka w reż. Jerzego Zonia w Kieleckim Centrum Kultury w Kielcach.

Na dużym ekranie pojawił się po raz pierwszy w niewielkiej roli Dolka Horowitza, serbskiego uchodźcy w dramacie wojennym Stevena Spielberga Lista Schindlera (Schindler’s List, 1993). Następnie znalazł się w obsadzie serialu telewizyjnego Fitness Club (1994). Został zaangażowany do roli Biedrony w filmie sensacyjnym Młode wilki (1995), wkrótce potem wcielił się w postać antropologa w filmie Andrzeja Żuławskiego Szamanka (1996). W 1997 roku wystąpił w pięciu produkcjach kinowych: Ciemnej strona Wenus Radosława Piwowarskiego, Kilerze Juliusza Machulskiego, Królowej złodziei (Marion du faouet − chef de volerus), Kochaj i rób co chcesz i Młodych wilkach 1/2.

Po udziale w serialu Siedlisko (1998) i filmie Złoto dezerterów (1998), pojawił się w seryjnej komedii Jerzego Gruzy Tygrysy Europy (1999) w roli szofera oraz prawej ręki nowobogackiego biznesmena Nowaka. Zagrał postać Jarka Psikuty w komedii sensacyjnej Chłopaki nie płaczą (2000). Bogusław Linda powierzył mu rolę Kochanego, kochanka Violi w filmie Sezon na leszcza (2000). Kolejnym zawodowym wyzwaniem była postać Marka Winicjusza w kinowej i telewizyjnej ekranizacji powieści Henryka Sienkiewicza Quo Vadis? (2001). W roku 2001 odebrał nagrodę Teleamor 2001 dla najseksowniejszego aktora, przyznaną przez czytelników “Tele Tygodnia”.

10 listopada 2001 roku ukazała się płyta pt. Mów do mnie jeszcze, którą nagrał wspólnie z Justyną Steczkowską.

W 2005 roku wystąpił w programie TVN-u Taniec z gwiazdami. Odpadł w piątym odcinku, zajmując 7. miejsce. Jego partnerką była Dominika Kublik.

W roku 2006 pojawił się na srebrnym ekranie w roli doktora Stanisława Drzewieckiego, chirurga plastycznego w klinice Weiss-Korzyckiego w serialu TVP2 Na dobre i na złe.

Wystąpił w kilku produkcjach zachodnich (jak amerykański horror Dom z 2007 roku). Od 2008 roku regularnie pojawia się w filmach produkowanych za wschodnią granicą (W czerwcu 1941, Snajper. Broń odwetu, Klucz Salamandry). Są to role pierwszoplanowe, grane głównie w widowiskowych filmach akcji, nierzadko u boku gwiazd światowego kina (jak np. Rutger Hauer i Michael Madsen w Kluczu Salamandry)[1]. Obecnie (2013) mieszka w Moskwie (gdzie w centrum miasta kupił mieszkanie)[2].

Filmografia
1993: Lista Schindlera − jako Dolek Horowitz
1994-1995: Fitness Club − jako Jacek
1994: Śmierć w płytkiej wodzie − jako skrzypek Peter
1995: Młode wilki − jako Biedrona
1995: Sortez des rangs
1996: Dom − jako mąż Gosi Lejczer (odc. 16)
1996: Tajemnica Sagali − jako smolarz Kulomorus (odc. 8 i 9)
1996: Szamanka − jako Juliusz
1997: Sława i chwała – jako Niewolin (odc. 1 i 2)
1997: Ciemna strona Wenus − jako Chłopak
1997: Młode wilki 1/2 − jako Biedrona
1997: Kochaj i rób co chcesz − jako Darek
1997: Królowa złodziei − jako Prevost
1997: Kiler − jako Jarosław, operator “Naszej Telewizji”
1998-1999: Życie jak poker − jako Max
1998: Ekstradycja 3 − jako Marszand sprzedający Tuwarze obraz Malczewskiego (odc. 5)
1998: Siedlisko − jako Jacek
1998: Złoto dezerterów − jako Witold “Kmicic”
1999: Palce lizać − jako Pawełek
1999-2000: Czułość i kłamstwa − jako Rafał Szymczak
1999: Tygrysy Europy − jako Jacek Laskowski
1999: Policjanci − jako Nyga
2000: Chłopaki nie płaczą − jako Jarek Psikuta
2000: Sezon na leszcza − jako Kochany
2000: Sukces − jako Antek
2001: Przeprowadzki − jako czekista Filip Dziewulski (odc. 6 i 9)
2001: Quo vadis − jako Marek Winicjusz
2002: Quo vadis − jako Marek Winicjusz
2002: Haker − jako Daniel
2003: Bao-Bab, czyli zielono mi − jako kapitan Max “Supersaper” Kolonko (odc. 9)
2003-2004: Na Wspólnej − jako Sebastian Petrus
2003: Zróbmy sobie wnuka − jako Janek Kosela
2003: Kasia i Tomek − jako Olo (sezon II, odc. 29)
2004: Dziki − jako Szwarc
2004: Stacyjka − jako Wojciech Liwicz
2005: Biuro kryminalne − jako Mateusz Szewczyk (odc. 15)
2005: Les Femmes d’abord − jako Vutkovic
2005: Niania − jako Marek Kochanowicz (odc. 12)
2005: Pensjonat pod Różą − jako Marcin Piotrowski (odc. 96 i 97)
2006-2008: Na dobre i na złe − jako dr Stanisław Drzewiecki, chirurg plastyczny w klinice Weiss-Korzyckiego
2006: Ja wam pokażę! − jako Adam
2007: Tajemnica twierdzy szyfrów − jako Howard Compaigne
2007: Tak bardzo się nienawidziliśmy − jako Jürgen Köller
2008: Dom − jako oficer Lawdale
2008: Une femme à abattre − jako Andrei Karpov
2008: Na kocią łapę − jako adwokat Artur
2008: Kryminalni − jako Grzegorz Niwiński (odc. 93)
2008: Czerwiec 1941 − jako Otto Regner, oficer niemiecki
2009−2011: Barwy szczęścia − jako Łukasz Halicki, właściciel autokomisu
2009: Snajper. Broń odwetu − jako inż. Michajłowski
2009: Dom nad rozlewiskiem − jako prezes “HopArtu” (odc. 1, 2 i 7)
2009: Przystań − jako Witold, mąż Alicji
2009: Blondynka − jako Waldemar Szoff (odc. 1)
2010: Licencja na wychowanie − jako on sam (odc. 16)
2010: Apetyt na życie − jako Roman
2010: Klucz Salamandry − jako Iwan, pułkownik, dowódca oddziału specjalnego
2011: Los Rzymu − jako Marek Antoniusz
2011: W twoich oczach − jako Żenia – grafik, fałszerz pieniędzy
2012: Żona Stirlitza − jako Roman Zwiagincew
2011: 1812. Ballada ułańska − jako kpt. Andrzej Ledochowski
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości − jako Marek
2013: Komisarz Alex − jako Wiktor Górski (odc. 34)

Spektakle teatralne (wybór)
1993: Na szkle malowane jako Zbójnik Łamaga (reż. Krystyna Janda)
1993: Portret rodzinny… wg Profesji jako Frank Gardner (reż. Romuald Szejd)
1994: Zbrodnia kobiet jako Kelner (reż. R. Szejd)
1995: Przygody Tomka Sawyera jako Alfred Temple, Metys Joe (reż. Marek Obertyn)
1996: Cud na Greenpoincie jako Serfer (reż. Zbigniew Lesień)
2004: Świętokrzyska Golgota jako Narrator (reż. Jerzy Zoń)
2007: Zamiana na wakacje jako Paul Dobson, Nigel Dobson, Pedro (reż. Tomasz Dutkiewicz)
2009: Dwa słowa, wieczór operowy jako Narrator (reż. Laco Adamík)

Dyskografia
2001:”Mów do mnie jeszcze”

Teledyski
Wystąpił w teledyskach: Piotra Rubika Niech mówią, że to nie jest miłość, Brathanki “Czerwone korale” , Brathanki “Czarny Don”.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Emmy

Emma Kiworkowa-Rączkowska jest ortodontką ormiańskiego pochodzenia. Wiadomo, że narzeczona Pawła Deląga pracuje w słynnej klinice dentystycznej w Warszawie, którą uwielbiają gwiazdy – Villa Nova Dental Clinic. Ponoć przyjmuje także w gabinecie Elektoralna Dental Clinic w Warszawie.

Dzięki internetowym opiniom pacjentów Emmy Kiworkowej-Rączkowskiej wiemy, że narzeczona Pawła Deląga to ciepła i miła osoba. Doskonale zna się na swoim fachu. Do tego Emma Kiworkowa-Rączkowska nie tylko świetnie dogaduje się ze swoimi pacjentami, ale także z siostrą Pawła Deląga, Dorotą, o czym donosił tygodnik Na Żywo.

Co ciekawe, dzięki Dorocie Deląg Emma Kiworkowa-Rączkowska zainteresowała się kabałą.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 254 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *