Paulla i DJ Adamus są parą?

paulla-dj-adamusNieco zapomniana już piosenkarka Paula Ignasiak (35 l.) przyłapana została na czułościach z DJ Adamusem. Czyżby jej małżeństwo przechodziło kryzys?

Jeszcze do niedawna 35-latka deklarowała, że nie widzi świata poza swoim mężem, modelem Rafałem Wojtysiakiem. Co więcej, wydawało się, że ciężka choroba celebrytki, guz na jelitach, dodatkowo scementowała uczucie.

Niestety, zdjęcia, które publikuje “Twoje Imperium”, świadczą o tym, że małżeństwo Ignasiak być może przeszło już do historii.

Podczas spotkania z Adamem Jaworskim, jurorem “Twoja twarz brzmi znajomo”, Paulina nie zachowywała się, jakby była tylko jego koleżanką.

Wprost przeciwnie – co chwilę posyłała Adamowi powłóczyste spojrzenia, pozwalając sobie na czułe gesty.

Na razie żadne z nich nie wypowiedziało się na temat łączącej ich relacji, gołym okiem jednak widać, że przekroczyła ona zawodowe ramy…
źródło: pomponik.pl

Biografia Paulli

Paulina Ignasiak (ur. 30 stycznia 1979 w Pleszewie), bardziej znana jako Paulla – polska piosenkarka wykonująca muzykę pop. Zadebiutowała albumem Nigdy nie mów zawsze w 2008 roku.
Paulina Ignasiak urodziła się 30 stycznia 1979 roku w Pleszewie. W wieku szesnastu lat ukończyła Państwową Szkołę Muzyczną Pierwszego Stopnia w Pleszewie w klasie gitary klasycznej i fortepianu. W 1995 roku zaśpiewała w konkursie Talent ’95 organizowanym przez Gazetę Wyborczą, Urszulę Sipińską i Jerzego Konrada, w którym zdobyła pierwszą nagrodę. W 1996 roku Wystąpiła w programie Zbigniewa Górnego Śpiewać każdy może, zajmując drugie miejsce.
W 1999 roku wystąpiła na Festiwalu Piosenki Angielskiej w Brzegu, zajmując drugie miejsce. Po zakończeniu festiwalu Ignasiak otrzymała zaproszenie od Elżbiety Skrętowskiej do programu Szansa na sukces, dzięki czemu następnie w 2000 i 2002 roku wystąpiła podczas koncertów jubileuszowych programu. W 2002 wzięła udział w programie Idol, docierając do półfinału. W 2003 roku została finalistką konkursu Drzwi do kariery zorganizowanego przez Michała Wiśniewskiego w jego programie Jestem, jaki jestem.
28 listopada 2008 roku wokalistka wydała debiutancki album Nigdy nie mów zawsze, który osiągnął status platynowej płyty[1]. Płytę promowały single „Kolęda dla Ciebie”, „Od dziś” (2008), „I prosto w serce”, „Dwa słowa dla życia” (2009) oraz „Tak mało o życiu” (2010)[2]. 27 czerwca 2009 odbył się koncert TOPtrendy, gdzie Paulla została nagrodzona przez dziennikarzy oraz otrzymała tytuł Artysty Roku.
W roku 2010 Paulla brała udział w pierwszej edycji programu Tylko nas dwoje razem z Arturem Partyką, zajmując 5. miejsce[3]. 28 maja wystąpiła podczas koncertu TOPtrendy, gdzie odebrała statuetkę za zajęcie 5. miejsce na najlepiej sprzedającą się płytę w 2009 roku[4].
26 listopada 2010 roku ukazała się druga płyta Paulli zatytułowana Sekret wiecznej miłości, którą promuje singel „Wracaj, czekam”[5]. Album zają 41. miejsce na liście 100 najlepiej sprzedających się płyt w listopadzie 2010 roku[6].
1 kwietnia 2008 roku urodził się syn piosenkarki Adam ze związku z gitarzystą Adamem Konkolem. W marcu 2010 roku wyszła za mąż za Rafała Wojtysiaka[7].

Dyskografia
Albumy
Rok Tytuł PL[8] Informacje
2008 Nigdy nie mów zawsze 2[9] * Certyfikat: platynowa płyta[1] * Sprzedaż: 30 000[10]
2010 Sekret wiecznej miłości 40[11] * Certyfikat: * Sprzedaż:

Single
Rok Tytuł Album
2008 „Kolęda dla Ciebie” Nigdy nie mów zawsze „Od dziś”
2009 „I prosto w serce” „Dwa słowa dla życia”
2010 „Tak mało o życiu” „Wracaj, czekam” Sekret wiecznej miłości
2011 ”Upalny Dzień” —

Nagrody i wyróżnienia
Rok Nagroda Kategoria Uwagi
2009
TOPtrendy
Artystka Roku Wygrana[12]
Nagroda Dziennikarzy Wygrana[12]
VIVA Comet Awards
Artystka Roku Nominacja[13]
Charts Awards („Od dziś”) Nominacja[13]
Debiut Roku Nominacja[13]
Dzwonek Roku („Od dziś”) Nominacja[13]
2010
Złote Dzioby
Odkrycie Roku Nominacja[14]
Przebój Roku („Od dziś”) Nominacja[14]
Eska Music Awards
Artystka Roku Nominacja[15]
Debiut Roku Nominacja[15]
TOPtrendy
Najlepiej sprzedająca się płyta 2009 roku (Nigdy nie mów zawsze) VI miejsce[16]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia DJ Adamusa

DJ Adamus, właśc. Adam Jaworski[1] (ur. 1975 w Opolu) – DJ oraz producent, a także dziennikarz, politolog, publicysta i przedsiębiorca[2].
Od 1993 pracował w opolskich rozgłośniach radiowych. Karierę muzyczną rozpoczął w Opolu w 1996 jako gitarzysta zespołu 3K, z którym wygrał przegląd “100 godzin” i w katowickim studio nagrał płytę EneDue wydaną przez wytwórnię W Moich Oczach. Z 3K zdobył też GRAND PRIX na festiwalu Antena Polska Le Printemps de Bourges w 1997, co zaowocowała trasą koncertową na terenie Francji. Od 2000 skupił swoje działania na polskiej scenie klubowej.

Wspólnie z Mafia Mike są założycielami projektu Wet Fingers, który wsławił się przebojami “Hi-Fi Superstar”, opartym na samplach piosenki “Hi-Fi” grupy Wanda i Banda, “Nu Limit”, opartym na utworze instrumentalnym Kombi “Bez ograniczeń” (jednoznacznie kojarzącym się z czołówką programu 5-10-15)[3] oraz nowej wersji hitu Małgośka z repertuaru Maryli Rodowicz.

Wet Fingers (DJ Adamus i Mafia Mike) wystąpił na Bydgoszcz Hit Festiwal, na Stokłosaliach 2011 oraz na Letniej Scenie Eski w Legionowie. Dwukrotnie występował przed DJ Tiësto: w 2009[4] i 2010 roku[5]. Zespół Wet Fingers był współtwórcą ścieżki dźwiękowej do filmu “Sala Samobójców”. Utwór “Turn Me On” promował ten film.[6] W 2012 duet skomponował utwór “Love Step Dub”, który został wykorzystany w filmie “Big Love”[7].

W 2013 pracował nad oprawą muzyczną finału gali Fryderyki 2013[8]. W tym samym roku roku rozpoczął współpracę z finalistką pierwszej edycji programu X- Factor, Adą Szulc. Muzycy wydali wspólnie płytę “1000 miejsc”, której premiera odbyła się 11 listopada[9].

Od 2013 został też koordynatorem stowarzyszenia Europa Plus w województwie opolskim[2].

Wraz z Ygorem Przebindowskim zajmował się oprawą muzyczną programu Kuby Wojewódzkiego[10], a od 2014 zasiada w jury programu Twoja twarz brzmi znajomo.

30 sierpnia 2014 roku zaprezentował kompozycje, stanowiące oprawę muzyczną ceremonii otwarcia Mistrzostw Świata w Piłce Siatkowej Mężczyzn. Impreza odbyła się na Stadionie Narodowym w Warszawie[11]. Wydarzenie było transmitowane na żywo w ponad 168 krajach[12].

Dyskografia
DJ Adamus, Wet Fingers – Nu Limit (2005, Topless Records)
DJ Adamus, Mafia Mike, Wet Fingers – Nu Limit (2005, Topless Records)
DJ Adamus, Mafia Mike, Wet Fingers – Hi Fi Superstar (2006, Topless Records)
DJ Adamus, Ada Szulc – 1000 miejsc (2013, Parlophone)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 281 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *