Patrycja Soliman ma nowego partnera

patrycja-soliman-partnerPatrycja Soliman niedawno rozstała się z ojcem swojej 7-letniej córki. Starszy od niej o 30 lat mężczyzna wrócił do żony, z którą nie rozwiódł się mimo romansu z aktorką.

Na szczęście Patrycja długo nie była sama. Ostatnio znów jest uśmiechnięta, a w środowisku mówi się, że to zasługa nowej miłości.

Soliman, którą widzowie znają przede wszystkim z serialu Barwy szczęścia, miała 23 lata, gdy na planie filmu Jasminum poznała ojca swojej córki. Ona grała ducha, on wcielał się w jednego z mnichów. Później widzowie mogli go oglądać także w “Niani” i “M jak miłość”. Mimo 30 lat różnicy wieku, nawiązali romans.

Podobno mężczyzna obiecywał, że odejdzie dla niej od żony. Słowa nie dotrzymał nawet wtedy, gdy dwa lata później Patrycja urodziła mu córkę, Franciszkę. Aktorka długo utrzymywała tą relację. Dopiero niedawno okazało się, że jej partner zdecydował się wrócić do małżonki.

Twoje Imperium dowiedziało się jednak, że 32-letnia Soliman nie rozpamiętuje przeszłości i od kilku miesięcy jest w nowym związku.

Para pojawiła się już razem na salonach. Patrycja, podobnie jak wcześniej nie chce zdradzać, kim jest jej wybranek. Widać jednak, że ponownie zdecydowała się na związek z dojrzałym mężczyzną.

Mamy nadzieję, że przy nowym partnerze odnajdzie szczęście i poczucie bezpieczeństwa.
źródło: nocoty.pl

Biografia Patrycji

Patrycja Soliman (ur. 3 grudnia 1981 w Kairze) – polska aktorka filmowa i teatralna. W 2006 roku ukończyła Akademię Teatralną w Warszawie[1]. Od 1 września 2006 roku[2] pracuje w Teatrze Narodowym w Warszawie (zadebiutowała w nim na trzecim roku studiów rolą Kopciucha w sztuce Janusza Głowackiego) oraz w Teatrze Dramatycznym. Ma córkę Franciszkę.

Filmografia
Filmy
2010: Zagraj ze mną – Hania
2007: Ogród Luizy – Luiza Bartodziej
2007: Łódka – Agata
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami – dziennikarka w tv
2006: Jasminum – Jasminum
2005: Karol. Człowiek, który został papieżem – Wisława, przyjaciółka Karola Wojtyły
2002: Dzień świra – dziewczyna reklamująca Szkorbudent Total

Seriale
2012 – Prawo Agaty – Irena Marcisz, Odcinek 10
2009 – 2011: Barwy szczęścia ,-Karolina, była kochanka Pawła
2008: Londyńczycy, odc. 3 – Ola, siostra Andrzeja
2007: Królowie śródmieścia, Podróż w nieznane, odc. 10, Wypadek, odc. 11 – Kasia
2007: Ekipa, odc. 5 – reporterka
2007: Kryminalni, Wolontariuszka, odc. 69 – Kasia Moryto
2006: M jak miłość, odc. 401 – Anita, sekretarka Karoliny
2006: Królowie śródmieścia, Miłosne igraszki, odc. 6, Kobiety na tle miasta, odc. 7 – Kasia
2005: Boża podszewka II, odc. 5, 7, 15 – uczennica
2004-2006: Pensjonat pod Różą – Kalina Adamska, córka Dusi i Tomka
2004, 2013: Na dobre i na złe, odc. 179 – Ania, odc. 533 – Daria Otręba
2003: Glina, odc. 2, 3 – Marta, córka Skoneckiego

Role teatralne
2010: Mewa (sztuka Antona Czechowa, reż. Agmieszka Glińska, Teatr Narodowy w Warszawie) – Masza
2009: Iwanow (sztuka Antona Czechowa, reż. Jan Englert, Teatr Narodowy w Warszawie) – Sasza
2009: Marat/Sade Petera Weissa, reż. Maja Kleczewska, Teatr Narodowy w Warszawie
2009: Lekkomyślna siostra (sztuka Włodzimierza Perzyńskiego, reż. Agnieszka Glińska, Teatr Narodowy w Warszawie) – Ada
2008: Otello (sztuka Williama Szekspira, reż. Agnieszka Olsten, Teatr Narodowy w Warszawie) – Bianka
2008: Lulu na moście (sztuka Paula Austera, reż. Agnieszka Glińska, Teatr Dramatyczny im. Gustawa Holoubka w Warszawie) – Celia Burns
2008: Wiele hałasu o nic (sztuka Williama Szekspira, reż. Maciej Prus, Teatr Narodowy w Warszawie) – Beatrycze
2007: Śluby panieńskie (sztuka Aleksandra Fredry, reż. Jan Englert, Teatr Narodowy w Warszawie) – Aniela
2006: Trzy siostry (sztuka Antona Czechowa, reż. Agnieszka Glińska, Akademia Teatralna w Warszawie) – Irina, Masza
2006: Fedra (sztuka Eurypidesa, reż. Maja Kleczewska, Teatr Narodowy w Warszawie) – Arycja
2005: …i tyle miłości (sztuka Antona Czechowa, reż. Andrzej Domalik, Teatr Ateneum im. Stefana Jaracza w Warszawie) – Sonia
2005: Bezimienne dzieło (sztuka Stanisława Ignacego Witkiewicza, reż. Jan Englert, Akademia Teatralna w Warszawie) – Klaudestyna de Montreuil, Służąca Róży van der Blaast
2004: Kopciuch (sztuka Janusza Głowackiego, reż. Will Pomerantz, Teatr Narodowy w Warszawie) – Kopciuszek

Nagrody
2006: II Nagroda Jury za role Maszy i Iriny w “Trzech siostrach” oraz za rolę Służącej Róży van der Blaast w “Bezimiennym dziele” na XXIV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi[4]
2007: Nagroda im. Andrzeja Nardellego za najlepszy debiut aktorski sezonu 2006/2007 za role grane w Teatrze Narodowym: Arycji w Fedrze oraz Anieli w Ślubach panieńskich[5]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 452 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *