Patrycja Markowska i Jacek Kopczyński: dom w Hiszpanii sposobem na kryzys?


Markowska i KopczynskiZwiązek Patrycji Markowskiej i Jacka Kopczyńskiego przechodził niedawno kolejny kryzys. Piosenkarka przez cały czas jednak wierzyła, że aktor jest mężczyzna jej życia. Gdy się poznali, Markowska była pod wrażeniem jego spokoju, wrażliwości, dojrzałości i odpowiedzialności. Kiedy okazało się, że spodziewają się dziecka, była spokojna o to, że wszystko będzie dobrze. Wiele wskazuje na to, że między zakochanymi znów zagościła zgoda.

Ostatnio wybrali się do słonecznej Hiszpanii, gdzie kupili dom. Marzą, że kiedyś zamieszkają tam na stałe. Czy na drodze do ich szczęścia nie staną już żadne przeszkody?
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Patrycji

Patrycja Markowska (ur. 21 grudnia 1979 w Warszawie[3]) – polska piosenkarka i autorka tekstów. Córka wokalisty zespołu Perfect – Grzegorza Markowskiego.

Piosenkarka występuje z zespołem w składzie Sebastian Piekarek (gitara), Rafał Sędek (gitara), Radosław Owczarz (perkusja) oraz Marcin Koczot (wokal wspierający)[4].

Działalność artystyczna
3 grudnia 2001 roku ukazał się debiutancki album wokalistki zatytułowany Będę silna[5]. Znalazły się na nim przeboje „Opętanie” i „Drogi kolego”. Debiut przyniósł piosenkarce nominację do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka w kategorii Nowa Twarz Fonografii[6].

Drugi album studyjny Markowskiej pt. Mój czas ukazał się 16 października 2003[7]. Promowały go piosenki „Kameleon” i ballada „Z twoich rąk”. 17 października 2005 roku został wydany trzeci album piosenkarki zatytułowany Nie zatrzyma nikt[8], z którego pochodził przebój „Gdy zgasną światła”. Tego samego roku wystąpiła w drugiej edycji programu Taniec z gwiazdami. Odpadła w czwartym odcinku zajmując 7. miejsce. Jej partnerem był Michał Skawiński[2].

15 czerwca 2007 r. na 44. KFPP w Opolu piosenka wykonywana przez Patrycję Markowską „Świat się pomylił” zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie Premiery oraz nagrodę dziennikarzy[9]. Czwarta płyta Markowskiej pt. Świat się pomylił została wydana 1 października 2007[10]. Piosenka „Jeszcze raz” z niego pochodząca promowała polską komedię romantyczną o tym samym tytule. Krążek Świat się pomylił był pierwszym dużym sukcesem wydawniczym Markowskiej i zdobył status platynowej płyty[11]. 25 kwietnia 2008 roku piosenkarka otrzymała statuetkę Eska Music Awards 2008 w kategorii Artystka Roku. Jesienią ukazała się edycja specjalna albumu, zawierająca nowy przebój pt. „Deszcz”.

26 października 2010 roku ukazała się piąta płyta piosenkarki pt. Patrycja Markowska[12]. Kilka tygodni po premierze wydawnictwo osiągnęło status złotej płyty[13], a wkrótce potem platynowej[14].

Wraz z Justyną Steczkowską, Markiem Piekarczykiem oraz Tomsonem i Baronem z Afromentalu zasiadła w jury II edycji programu The Voice of Poland, która ruszyła 2 marca 2013 roku na antenie stacji telewizyjnej TVP2[15].

28 maja 2013 roku wydała swój szósty studyjny album pt. Alter Ego[16]. Płyta była promowana tytułowym singlem z płyty oraz piosenką „Dzień za dniem”, do których to powstały także teledyski[17].

Życie prywatne
Jest córką lidera zespołu Perfect – Grzegorza Markowskiego, bratanicą warszawskiego biskupa Rafała Markowskiego. Prywatnie związana jest z aktorem Jackiem Kopczyńskim[18]. 9 stycznia 2008 piosenkarka urodziła syna Filipa Krystiana[19].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jacka

Jacek Kopczyński (ur. 11 sierpnia 1971 w Łodzi) – polski aktor teatralny, filmowy i dubbingowy. Udziela również głosu jako lektor w programach telewizyjnych, m.in. na kanale Hyper.

W 1994 ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. W latach 1994–1999 pracował w Teatrze Dramatycznym w Warszawie, obecnie niezwiązany na stałe z żadnym teatrem.

W życiu prywatnym związany z Patrycją Markowską. Mają syna Filipa (ur. 9 stycznia 2008).
Wybrana filmografia
1997: Łóżko Wierszynina – akustyk
1998: Z pianką czy bez – kolega Radka
2005–2006: Pensjonat pod Różą – Jarek Brzoza, chłopak Krysi
2007–2009: Tylko miłość – Dziuras, manager piosenkarki Sylwii Sztern
2008: Samo Życie – Roman Badera
2009: BrzydUla – fotograf Artur Kaczmarek
2010: Siedem minut – szef
2010: Wenecja – kierowca – kapral
2011: Sztos 2 – porucznik
2011: Linia życia – komisarz Wilk
od 2011: M jak miłość – mecenas Adam Werner, wspólnik Budzyńskiego; w napisach imię: Adam
2012: Na krawędzi – Cichy
2013: Prawo Agaty – mecenas Waltz
2014: Komisarz Alex – Adam Wasiak
2014: Na krawędzi 2 – Cichy

Gościnnie
1997–2006: Klan – Czarek Kędzierski, kolega Michała i Bogny
2000: Dom
2003: Psie serce – Stefan Drozd, narzeczony Mai
2003: Kasia i Tomek – Maciek, klient Tomka (odc. 26)
2003–2014: Na Wspólnej – Norbert Bolczyk
2004: Glina – technik policyjny
2004: Daleko od noszy – Skrzypecki, asystent prezydenta (odc. 15)
2004: Kryminalni – Błażej Jaskuła (odc. 5)
2005: Klinika samotnych serc – policjant
2006: Okazja – Malicki (odc. 17)
2007: Mamuśki – ksiądz
2009: Złoty środek – urzędnik
2010: Nowa – Mariusz Chudzik
2012: Pierwsza miłość – Adam Majer
2013: Prawo Agaty – mecenas Waltz (odc. 53)
2014: Komisarz Alex – Adam Wasiak (odc. 60)

Polski dubbing
Filmy fabularne
1996: Miłość i wojna
1995: Dzieciaki do wynajęcia
1998: Rodzina Addamsów: Zjazd rodzinny
1999: Król sokołów – Wicek
1999: Gwiezdne wojny: część I – Mroczne Widmo – Darth Maul
2000: Projekt Merkury
2001: Maluchy spod ciemnej gwiazdki – Doug
2003: Old School: Niezaliczona – Mitch
2003: Zapłata
2003: Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd
2004: Wygraj randkę – Pete Monash
2004: Terminal
2005: Gwiezdne wojny: część III – Zemsta Sithów – generał Grievous
2005: Karol. Człowiek, który został papieżem – Tomasz Zaleski
2007: High School Musical 2
2007: Złoty kompas
2008: Speed Racer – komentator Casa Cristo
2008: Asterix na Olimpiadzie
2008: Kroniki Spiderwick – Richard
2014: Transformers: Wiek Zagłady – Cade Yeager

Filmy animowane
1978: Władca Pierścieni – Legolas
1980: Pierwsza wigilia Misia Yogi – Snag
1987: Wielka ucieczka Misia Yogi – Snagglepuss
1987: Miś Yogi i czarodziejski lot Świerkową Gęsią – Snagglepuss
1988: Złych czterech i Pies Huckleberry – Snagglepuss
1989: Mała syrenka – książę Eryk
1991: Piękna i Bestia – różne głosy
1997: Herkules – Herkules
1999: Eugenio
1999: Pokémon 2: Uwierz w swoją siłę – Tracey
2000: Franklin i Zielony Rycerz
2000: Mała Syrenka 2: Powrót do morza – książę Eryk
2001: Zakochany kundel II: Przygody Chapsa
2001: Shrek – jeden z rycerzy Lorda Farquaada
2002: Barbie jako Roszpunka – Stefan
2003: Sindbad: Legenda siedmiu mórz – Proteus
2003: El Cid – legenda o mężnym rycerzu – Al-Mutamin
2003: Barbie z Jeziora Łabędziego – książę Daniel
2004: Yu-Gi-Oh! Ostateczne starcie – Seto Kaiba
2004: Barbie jako księżniczka i żebraczka – król Dominik
2004: Ruchomy zamek Hauru – książę
2004: Mickey: Bardziej bajkowe święta
2004: Przygody Lisa Urwisa – lis Renart
2004: Mulan II
2004: Rogate ranczo
2005: Tom i Jerry: Szybcy i Kudłaci
2005: Kurczak Mały
2005: Czerwony Kapturek – prawdziwa historia – narciarz Dolph
2005: Barbie i magia pegaza – Aidan
2006: Operacja: Z.E.R.O. – młody Benedykt (Ben), Czarek
2006: Barbie: Syrenkolandia – Nalu
2007: Na fali – Rob
2008: Dzielny Despero − Andre
2010: Jak ukraść księżyc
2012: Ralph Demolka − Ken
2014: Sarila: Podróż do krainy legend – Kauji
2014: Listonosz Pat i wielki świat – listonosz Pat

Seriale fabularne
1978: Człowiek pająk podejmuje walkę – Peter Parker/Spider-Man
1991–1992: Eerie, Indiana
1998: Eerie, Indiana: Inny wymiar
1998–1999: Nowe przygody rodziny Addamsów
2001: Power Rangers Time Force – Lucas/Niebieski Time Force Rangers
2003: Dziewczyny i miłość
2004: Power Rangers: Dino Grzmot – Conner/Czerwony Dino Thunder Rangers (odc. 1-13)
2005: Nie ma to jak hotel
2007: Power Rangers Operacja Overdrive – Will Aton
2007–2010: ICarly – dyrektor Franklin, Lewbert, barman w świecie koktajli, głos w Chaotycznym Tańcu, Jim (odc. 8), pacjent u dentysty (odc. 14), scenarzysta TVS (odc. 23), prowadzący program (Ameryka śpiewa) (odc. 37), magiczny klops (odc. 38), Carter (odc. 39), zawodnik z walk MSS (odc. 39), scenarzysta totalnej teri (odc. 46), różne głosy

Seriale animowane
1961–1962: Kocia ferajna
1978–1985: Eskadra Orła – Hunter Harris
1983–1987: Fraglesy
1984–1987: Łebski Harry – Orweel (odc. 4)
1985: Yogi, łowca skarbów – Snagglepuss
1985: 13 demonów Scooby Doo
1985–1988: M.A.S.K.
1990: Piotruś Pan i piraci – Piotruś Pan
1990: Przygody Syrenki – Książę Krystian
1990: Pinokio
1991–1997: Rupert
1992–1997: Kot Ik! – Wuz Wuz, Mushi, Termi, Blitzen, Ośmiornica, Fabio, El Gordo, Bob White, jeden z żywych ziemniaków
1992–1998: Batman
1993: Rocko i jego świat – Filburt
1993: Huckleberry Finn
1993–1994: Droopy, superdetektyw – Czupkin, Żółtek
1994: Superświnka – Billy Kondo
1994–1996: Fantastyczna Czwórka – Johnny Storm / Żywa pochodnia
1994–1995: Aladyn – Mozenrath (sezony: II i III)
1994–1997: Kleszcz – Artur
1994–1998: Spider-Man – Peter Parker / Spider-Man
1995–1996: Maska – Stanley / Maska
1995: Księżniczka Tenko
1996: Kosmiczne Biuro Śledcze – Shane Sanderson
1996–1997: Incredible Hulk – Rick Jones
1996–2004: Hej Arnold! – Kid
1997–1998: Dzielne żółwie: Następna mutacja – Donatello
1997–1998: Przygody Olivera Twista
1997–2004: Johnny Bravo – Adam West (seria I), Fred z serii Scooby Doo (odc. Bravo Dooby Doo)
1997–1998: 101 Dalmatyńczyków
1997–1999: Witaj, Franklin – Królik
1998: Kirikou i czarownica
1998–1999: Tajne akta Psiej Agencji – Ralph
1999–2001: Batman przyszłości
1999: Spongebob Kanciastoporty – Spongebob
2000–2003: X-Men: Ewolucja – Nightcrawler
2000: Titan – Nowa Ziemia – Cale
2000–2002: Owca w Wielkim Mieście – Szeregowy Równoległy
2000–2006: Hamtaro – wielkie przygody małych chomików – Tommy
2001: Przygody Timmy’ego – Cosmo (odc. 1-7)
2001–2003: Aparatka – Adam Spitz
2001–2003: Strażnicy czasu – Buffalo Bill (odc. 12b), Szekspir (odc. 22b)
2001–2004: Liga Sprawiedliwych – Gołąb
2001–2004: Medabots – Henry/Fantom Renegade/Space MedaWojownik X
2001–2002: Cubix – Mong
2001–2007: Ach, ten Andy! – Andy Larkin
2002: Cyberłowcy
2002–2008: Kryptonim: Klan na drzewie – król Piasek, Numer 92 (seria druga), Interesujący Bliźniak z Dalekiego Pogórza (P.O.D.R.Ó.Ż.), Jerry (Ł.O.B.U.Z.), Nick, dyżurny z patrolu dyżurnych #4 (Z.B.R.O.D.N.I.A. (2)), Numer 3-2-1 (P.L.A.N.E.T.A.), Numer 1-2-3 (N.A.U.K.A.)
2002–2005: Klub Winx – Sky
2003–2005: Młodzi Tytani – Adonis (odc. 35)
2003: Martin Tajemniczy – Martin Tajemniczy
2003: Legenda Nezha – Li Jing
2003–2004: Zakręceni gliniarze – Dick Kowalski
2003: Wojownicze Żółwie Ninja – Donatello
2004: Transformerzy: Wojna o Energon – Hot Shot, Prowl
2004: Atomowa Betty – Atomowy Roger
2004: Wymiar Delta – Martin
2005: B-Daman – Bull
2005: Podwójne życie Jagody Lee – elf Pomagier
2005: Harcerz Lazlo – Raż
2005: Johnny Test – Gil
2005: Transformerzy: Cybertron – Hot Shot, Clocker
2005: A.T.O.M. Alpha Teens On Machines – Axel (odc. 1-35)
2006: Ekstremalne kaczory – Geextah
2006: Fantastyczna Czwórka – Filip Masters/Władca Marionetek (odc. 15), doktor Bentley Whitman/czarnoksiężnik (odc. 16)
2006: Nowa szkoła króla
2008: Robotboy – Śmigło
2009: Super Hero Squad – MODOK
2011: Pora na przygodę!
2012: Galactik Football – ojciec Sinedda (odc. 75-76)
2013: South Park – Butters i inni (nie dało ich napisać, każdy w innym odcinku)

Filmy i seriale Scooby Doo jako Fred
1969–1970: Scooby Doo, gdzie jesteś?
1972–1973: Nowy Scooby Doo
1976–1978: Scooby Doo
1979–1984: Scooby i Scrappy Doo
1988–1991: Szczeniak zwany Scooby Doo
2002–2005: Co nowego u Scooby’ego?
2006: Kudłaty i Scooby Doo na tropie
1979: Scooby Doo podbija Hollywood
1998: Scooby Doo na Wyspie Zombie
1999: Scooby Doo i Duch Czarownicy
2000: Scooby Doo i najeźdźcy z kosmosu
2001: Scooby Doo i cyberpościg
2003: Scooby Doo i Legenda Wampira
2003: Scooby Doo i meksykański potwór
2004: Scooby Doo i potwór z Loch Ness
2005: Aloha, Scooby Doo
2005: Scooby Doo na tropie Mumii
2006: Scooby Doo: Ahoj Piraci!
2007: Scooby Doo i śnieżny stwór
2008: Scooby Doo i Król Goblinów
2009: Scooby Doo i miecz samuraja
2010: Scooby Doo: Abrakadabra-Doo
2011: Scooby Doo i Brygada Detektywów

Reżyseria dubbingu
2007: Tommy Zoom
2007: Chop Socky Chooks: Kung Fu Kurczaki
2007: Freefonix (odc. 1-20, 27-40)
2007: Smyki (odc. 157-161)

Lektor
1997: South Park
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 307 razy, 1 wizyt dzisiaj)