Patrick Dempsey i Jillian Fink rozwodzą się

Dempsey-FinkŻona Patricka Dempseya wniosła pozew o rozwód!

Dempsey (49 l.) i Jillian Fink byli małżeństwem od 15 lat!

W oficjalnym oświadczeniu przesłanym mediom para zaapelowała, aby media uszanowały ich decyzję i ze względu na dobro ich dzieci i nie robiły z tego sensacji.

Patrick i Jillian zapewnili, że rozstają się w zgodzie, a decyzja podjęta została z namysłem i wzajemnym szacunkiem.

Gwiazdor “Chirurgów” ma troje dzieci, 12-letnią Tallulah Fyfe oraz 7-letnie bliźnięta Sullivana Patricka i Darby’ego Galena.

Jego żona będzie walczyć przed sądem o połowę majątku męża wartą blisko 40 milionów dolarów.

Ma na to spore szanse, gdyż małżonkowie nie mieli podpisanej intercyzy!
źródło: pomponik.pl

Wideo – Patrick Dempsey i Jillian Fink

Biografia Patricka

Patrick Galen Dempsey (ur. 13 stycznia 1966 w Lewiston, w stanie Maine) – irlandzko-amerykański aktor filmowy, telewizyjny i teatralny, który zdobył sławę w późnych latach 80; model.

Najmłodszy syn nieżyjącego już irlandzkiego sprzedawcy ubezpieczeniowego Williama Dempseya i Amandy Dempsey, ma dwójkę starszego rodzeństwa. Mając siedem lat pobierał lekcje tańca, co później wykorzystał umiejętnie w swoich rolach filmowych. Uczęszczał do St. Dominic’s Regional High School w Lewiston, w Maine, gdzie jego matka pracowała jako sekretarka. Okazało się, że jest dyslektykiem. Ukończył Buckfield High School w Buckfield w Maine.

Kiedy miał piętnaście lat, odbył turneé z cyrkiem Vaudeville Circuit do Nowej Anglii, gdzie występował jako żongler, rowerzysta jednokołowy, komediant i magik. Zwyciężył w stanowych zawodach w slalomie narciarskim (State of Maine Downhill Racing). Jako nastolatek znakomicie żonglował i zdobył trzecie miejsce w Międzynarodowych Zawodach Żonglerskich (National Juggling Competition) w swojej grupie wiekowej. W roku 1981 zwyciężył w zawodach Talent America Contest.

Wystąpił w spektaklach teatralnych: Trylogia miłości (Torch Song Trilogy) w teatrze w San Francisco jako David, Brighton Beach Memoirs (reż. Gene Saks), Brat marnotrawny oraz Nad złotym stawem (On Golden Pond). W 1991 roku zadebiutował na Off-Broadwayu w sztuce Tematem były róże (The Subject Was Roses) na scenie nowojorskiego Roundabout Theatre.

Jego aktorskim debiutem kinowym była postać Corbeta w komedio-dramacie Grzeszni chłopcy – Catholic Boys (Heaven Help Us, 1985) z Donaldem Sutherlandem. Dostrzeżony został jednak w komedii romantycznej Nie można kupić miłości (Can’t Buy Me Love, 1987) jako Ronald Miller – uczeń szkoły średniej, który zyskuje na popularności dzięki płatnej randce z cheerleaderką. Swój talent aktorski udowodnił na kinowym ekranie w komedii Kochaneczek (Loverboy, 1989) w roli tytułowego bohatera Randy’ego Bodeka, który roznosząc pizzę romansuje z dużo starszymi od siebie klientkami, komedio-dramacie Żółtodzioby (With Honors, 1994), dramacie Epidemia (Outbreak, 1995) i horrorze Wesa Cravena Krzyk 3 (Scream 3, 2000) jako detektyw Mark Kincaid, który ma trudne zadanie przewidzenia następnego ruchu mordercy oraz komedii romantycznej Dziewczyna z Alabamy (Sweet Home Alabama, 2002) z Reese Witherspoon.

Za postać Aarona Brooksa, brata Lily (Sela Ward) w serialu ABC Jeden raz i znowu (Once and Again, 2000-2002) był nominowany do nagrody Emmy. W 2005 roku przyjął rolę doktora Dereka Shepherda w serialu ABC Chirurdzy (Grey’s Anatomy), która przyniosła mu dwukrotnie nominację do nagrody Złotego Globu.

Rodzina
Pierwszą żoną Dempseya była starsza od niego o 26 lat aktorka Rocky Parker (1987-1994). Jest ona matką jego najlepszego przyjaciela Coreya Parkera. W dniu 31 lipca 1999 roku ożenił się ponownie – z Jill Fink. Para ma troje dzieci: córkę Tallulah Fyfe (ur. w styczniu 2002) i dwóch synów bliźniaków: Darby Galen i Sullivan Patrick (ur. 1 lutego 2007).

Filmografia
filmy kinowe
1985: Grzeszni chłopcy (Heaven Help Us) jako Corbet
1985: Surowiec (The Stuff) jako podziemny klient #2
1987: Nie kupisz miłości (Can’t Buy Me Love) jako Ronald Miller
1987: Kochaj mnie dzieciaku (In the Mood) jako Ellsworth ‘Sonny’ Wisecarver (Narrator)
1987: Pulpety III (Meatballs III: Summer Job) jako Rudy
1988: Niektóre dziewczyny (Some Girls) jako Michael
1988: In a Shallow Grave jako Daventry
1989: Szczęśliwi razem (Happy Together) jako Christopher Wooden
1989: Kochaś (Loverboy) jako Randy Bodek
1990: Niebieski cadillac (Coupe de Ville) jako Robert ‘Bobby’ Libner
1991: Uciekaj, Charlie! (Run) jako Charlie Farrow
1991: Gangsterzy (Mobsters) jako Meyer Lansky
1993: Melodia miłości (Face the Music) jako Charlie Hunter
1993: Rabuś (Bank Robber) jako Billy
1994: Z honorami (With Honors) jako Everett
1994: Ava’s Magical Adventure jako Jeffrey
1995: Epidemia (Outbreak) jako Jimbo Scott
1995: Bloodknot jako Tom
1997: Hugo Pool jako Floyd Gaylen
1998: Numerek na boku (Denial) jako Sam
1998: Przyjęcie urodzinowe (The Treat) jako Mike
1998: W niebie nie ma pokarmu dla rybek (There’s No Fish Food In Heaven) jako Nieznajomy
1999: Ja i Will (Me and Will) jako Szybki Eddie
2000: Krzyk 3 (Scream 3) jako Detektyw Mark Kincaid
2002: Dziewczyna z Alabamy (Sweet Home Alabama) jako Andrew
2002: Klub Imperatora (The Emperor’s club) jako Pan Lewis Masoudi
2002: Rebellion jako Tyler Rae
2006: Mój brat niedźwiedź 2 (Brother Bear 2) jako Kenai (głos)
2006: Shade jako Paul Parker
2007: Zaczarowana (Enchanted) jako Robert
2007: Wolność słowa (Freedom Writers) jako Scott Casey
2008: Moja dziewczyna wychodzi za mąż (Made of honor) jako Tom
2010: Walentynki (Valentine’s Day) jako Dr Harrison Copeland
2010: Transformers 3 (Transformers: The Dark of the Moon) jako Dylan

filmy TV
1986: Bojowy wybór (A Fighting Choice) jako Kellin Taylor
1991: Merry Christmas Baby
1993: J.F.K. – młode lata (J.F.K.: Reckless Youth) jako John F. Kennedy
1993: Ślub stulecia (For Better and for Worse) jako Robert Faldo
1996: Prawo do milczenia (The Right to Remain Silent) jako Tom Harris
1996: Na śmierć i życie (A Season in Purgatory) jako Harrison Burns
1997: Odd Jobs
1997: 20 000 mil podmorskiej żeglugi (20 000 Leagues Under the Sea) jako Pierre Arronax
1997: Gracz (The Player) jako Griffin Mill
1997: Ucieczka (The Escape) jako Clayton
1998: Zbrodnia i kara (Crime and Punishment) jako Raskolnikov
1998: Jeremiasz (Jeremiah, TV) jako Jeremiasz
2001: Blondynka (Blonde) jako Cass
2001: Chestnut Hill jako Michael Eastman
2002: Corsairs
2003: Do siedmiu razy sztuka (Lucky 7) jako Peter Connor
2003: About a Boy jako Will
2004: Niezłomne (Iron Jawed Angels) jako Ben Weissman

seriale TV
1986: Mocny czas (Fast Times) jako Mike Damone
1989: The Super Mario Bros. Super Show! jako The Plant
2000-2001: Will & Grace jako Matthew
2000-2002: Jeden raz i znowu (Once and Again) jako Aaron Brooks
2003: Karen Sisco jako Carl
2004: Praktyka (The Practice) jako Dr Paul Stewart
2005: Test Drive
2005: Chirurdzy (Grey’s Anatomy) jako Dr Derek Shepherd
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 140 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *