Patricia Kazadi odrzuciła oświadczyny Christiana Eyenga

kazadi-eyengaPod koniec września w plotkarskich mediach pojawiły się informacje o nowym mężczyźnie w życiu Patricii Kazadi. Piękna wokalistka spotyka się z koszykarzem Christianem Eyengą. Choć para nie pokazała się jeszcze oficjalnie razem, to okazuje się, że ten związek może być dużo poważniejszy, niż się wydawało!

Jak donosi “Fakt”, Eyenga… oświadczył się Patricii, jednak ta odrzuciła propozycję! Nie chodzi jednak o to, że gwiazda nie odwzajemnia uczuć sportowca, lecz… o sposób, w jaki jej chłopak zadał to ważne pytanie!

– Po jednej z imprez, gdy rozmawiali z Patricią o przyszłości, Christian po prostu spontanicznie zapytał ją, czy zostanie jego żoną. Odmówiła – zdradził “Faktowi” znajomy pary. – Stwierdziła, że czeka na oświadczyny z prawdziwego zdarzenia, bo nie chciałaby, by wyglądały w taki pospolity sposób.
źródło: gala.pl

Biografia Patricii

Patricia Tshilanda “Trish” Kazadi (ur. 17 marca 1988 w Warszawie[1]) – polska aktorka, piosenkarka, kompozytorka, autorka tekstów i prezenterka telewizyjna.
Jej matka pochodzi z Łukowa, zaś ojciec Jofa Kazadi z Demokratycznej Republiki Konga.

Kazadi studiowała na Politechnice Warszawskiej. Z powodu niezaliczenia wszystkich przedmiotów przeniosła się do Szkoły Głównej Handlowej. Tej uczelni także nie ukończyła. Gra na fortepianie[3] i komponuje, przez dwa lata trenowała taniec nowoczesny. Była uczennicą Autorskiej Szkoły Muzyki Rozrywkowej i Jazzu II stopnia im. Krzysztofa Komedy w Warszawie.

Zadebiutowała w 2002 roku występem w programie Szansa na sukces z udziałem zespołu Szwagierkolaska.

Prowadziła program Everyday English na antenie TVN Lingua (kanał zakończył nadawanie w 2009 roku).

W 2007 wzięła udział w drugiej edycji programu Jak oni śpiewają i zajęła 3. miejsce. W 2009 wystąpiła w szóstej, mistrzowskiej edycji tego programu, zajmując 5. miejsce.

Od 5 września do 14 listopada 2010 brała udział w dwunastej edycji Tańca z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Łukasz Czarnecki. Zajęli 4. miejsce.

Od 2011 (od szóstej edycji) Kazadi prowadzi program You Can Dance – Po prostu tańcz. Zastąpiła w nim Kingę Rusin.

W 2011 z utworem “Hałas” wystąpiła podczas koncertu Premier na 48. KFPP w Opolu[4]. W 2012 otrzymała nominację do nagrody VIVA Comet 2012 w kategorii Debiut roku[5], a także nominacje do nagrody Wiktory 2011 w kategorii Odkrycie telewizyjne[6]. Również w 2013 otrzymała nominację do nagrody Wiktory, tym razem w kategorii Gwiazda Piosenki i Estrady[7].

W trzeciej edycji programu X Factor, którego emisja rozpoczęła się 23 lutego 2013 na antenie stacji telewizyjnej TVN, Patricia Kazadi zastąpiła Jarosława Kuźniara na stanowisku prowadzącego[8].

W kwietniu 2013 wydała singel “Przerywam sen”[9], który jest wynikiem jej współpracy z Maurym, autorem i producentem znanym m.in. z kooperacji z DJ Antoine[10]. Piosenka promuje jej debiutancką płytę Trip, która ukazała się 14 maja[11]. Tytuł płyty odnosi się do “niezwykłej podróży”, którą Patricia odbyła po świecie na przestrzeni lat 2011-2013. Główną zaś inspiracją do stworzenia krążka była jej podróż do Indonezji. Większość utworów to jej własne kompozycje, a teksty do piosenek w języku polskim dla Patricii napisali m.in. Andrzej Piaseczny i Karolina Kozak. Album nagrywany był m.in. w Los Angeles, Paryżu i Zurychu.

Filmografia
2004: Daleko od noszy odc. 25 Urlop macierzyński – jako matka porwanego dziecka
2005–2008: Egzamin z życia – jako Anna Chełmicka, siostra Andrzeja
2007–2008: Fala zbrodni – jako Milena Bauman
2008–2009: Londyńczycy, Londyńczycy 2 – jako pielęgniarka Helen Hobbs
2009: Miłość na wybiegu – jako recepcjonistka w agencji modelek
2009: Rajskie klimaty – jako Helena Wójcik, żona Andrzeja
2009: Balladyna (The Bait) – jako dziennikarka
2009–2011: Na Wspólnej – jako Beata Dolniak, sąsiadka Marty i Filipa
2009: Funio, Szefunio i reszta…, czyli dzieciaki ratują świat (At The Zoo) – jako matka Józefiny
2010: Święty interes – jako Motema, żona Leszka
2010: Licencja na wychowanie odc. 68 Mama dobra rada – jako Jadzia Leszczyńska, kuzynka Pawła
2011–2013: Ranczo – jako pielęgniarka Jagna Nowak
2011: Jak się pozbyć cellulitu – jako dziennikarka Hanna Rubin

Dyskografia
Albumy
2013 Trip[10]
Data: 14 maja 2013
Wydawca: EMI Music Poland
Format: CD, digital download

Single
2010 Krist Van D ft. Trish – On Tonite
Data: 1 czerwca 2010
Wydawca: My Music
Format: digital download [13][14][15]
Krist Van D ft. Trish – Be Without You
Data: 12 sierpnia 2010
Wydawca: Magic Records
Format: digital download [13]
2011 Patricia Kazadi – Hałas
Data: 8 lipca 2011
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [16]
Kazadi – Go Crazy (Jim Beanz Remix)
Data: 19 listopada 2011
Wydawca: Rokket Music
Format: digital download [17]
2012 Patricia Kazadi, Matt Pokora – Wanna Feel You Now
Data: 3 lutego 2012
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [18]
Patricia Kazadi – Burning Through My Heart
Data: 1 kwietnia 2012
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [19]
2013 Patricia Kazadi – Przerywam Sen
Data: 19 kwietnia 2013
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Christiana

Christian Eyenga Moenge (ur. 22 czerwca 1989 w Kinszasie) – kongijski koszykarz, grający na pozycji niskiego skrzydłowego w drużynie Stelmetu Zielona Góra.

Zaczął grać w koszykówkę w drużynie Onatra Kinszasie, skąd przeszedł do Joventutu Badalona w lidze Liga ACB. W 2007 roku został wysłany do zespołu CB Prat, grającego w trzeciej lidze hiszpańskiej, który był partnerem Joventutu. i zdobywał tam średnio 12,8 punktów i 5 zbiórek na spotkanie[1].

Przez dwa sezony na przemian występował w zespole Prat lub w pierwszej drużynie Joventutu, gdzie zagrał w 4 meczach Euroligi[2]. W 2007 roku zadebiutował w reprezentacji Kongo na mistrzostwach Afryki FIBA. W sześciu meczach turnieju średnio zdobywał 8,2 punktów i 3,3 zbiórki[3].

W drafcie 2009 został wybrany z 30 numerem przez Cleveland Cavaliers[4]. Przedłużył on jednak kontrakt z Joventutem[5] i do NBA trafił dopiero rok później, w sezonie 2010/11[6]. W pierwszym sezonie w Cleveland wystąpił w 44 meczach, i osiągał 6,9 punktu i 2,8 zbiórki na mecz.

W trakcie lockoutu NBA w 2011 r. grał w Joventucie[7].

15 marca 2012 Eyenga wraz z Ramonem Sessionsem zostali wymienieni do Los Angeles Lakers w zamian za Jasona Kapono, Luke’a Waltona i wybór w pierwszej rundzie draftu 2012[8].

10 sierpnia 2012 trafił w wymianie do Orlando Magic[9].

Kongijczyk 25 lipca 2013 podpisał 2-letni kontrakt z drużyną z Zielonej Góry.

Kariera klubowa
Lata Kluby
2006-07 Onatra Kinszasa
2007-08 Joventut Badalona
2008-09 Prat
2009-10 Joventut Badalona
2010-12 Cleveland Cavaliers
2011 Joventut Badalona
2012 Los Angeles Lakers
2012 Orlando Magic
2013- Stelmet Zielona Góra
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 298 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *