Patricia Kazadi i Aleksander Milwiw-Baron są razem?

kazadi-milwiw-baronPatricia Kazadi pod koniec zeszłego roku rozstała się ze swoim chłopakiem, koszykarzem Christianem Eyengą. Mimo że związek pary był dość krótki, to gwiazda i tak bardzo przeżyła koniec tej znajomości i przyznała, że miała przez to poważnego “doła”.

Wszystko wskazuje jednak na to, że Kazadi jest już gotowa na nowe miłosne przygody. Jak donosi bowiem “Fakt”, wokalistka od kilku tygodni spotyka się ze znanym z zespołu Afromental i programu “The Voice of Poland” Aleksandrem Milwiw-Baronem!

– Spotkali się w Los Angeles, gdzie nie musieli się martwić świadkami. Zachowywali się swobodnie, flirtowali. Od razu widać chemię, on jest nią zauroczony. Ona jest w jego typie i to nikogo nie powinno dziwić. Odkąd rozstał się z narzeczoną, uwielbia spędzać czas z pięknymi kobietami. Ona też jest wolna i nie ma żadnych zobowiązań. Nie szczędzili sobie czułych gestów, od razu widać, że wpadli sobie w oko. Zwłaszcza, że za granicą mogą czuć się swobodnie – zdradził znajomy Barona.

Nowy wybranek Patricii też niedawno skończył swój ostatni związek. Wcześniej Aleksander tworzył parę z Aleksandrą Szwed. Media donosiły też o jego rzekomym romansie z… Edytą Górniak.
Pasują do siebie?
źródło: gala.pl

Biografia Patricii

Patricia Tshilanda „Trish” Kazadi (ur. 17 marca 1988 w Warszawie[1]) – polska aktorka, piosenkarka, kompozytorka, autorka tekstów i prezenterka telewizyjna.
Jej matka pochodzi z Łukowa, zaś ojciec Jofa Kazadi z Demokratycznej Republiki Konga.

Kazadi studiowała na Politechnice Warszawskiej. Z powodu niezaliczenia wszystkich przedmiotów przeniosła się do Szkoły Głównej Handlowej. Tej uczelni także nie ukończyła. Gra na fortepianie[3] i komponuje, przez dwa lata trenowała taniec nowoczesny. Była uczennicą Autorskiej Szkoły Muzyki Rozrywkowej i Jazzu II stopnia im. Krzysztofa Komedy w Warszawie.

Zadebiutowała w 2002 roku występem w programie Szansa na sukces z udziałem zespołu Szwagierkolaska.

Prowadziła program Everyday English na antenie TVN Lingua (kanał zakończył nadawanie w 2009 roku).

W 2007 wzięła udział w drugiej edycji programu Jak oni śpiewają i zajęła 3. miejsce. W 2009 wystąpiła w szóstej, mistrzowskiej edycji tego programu, zajmując 5. miejsce.

Od 5 września do 14 listopada 2010 brała udział w dwunastej edycji Tańca z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Łukasz Czarnecki. Zajęli 4. miejsce.

Od 2011 (od szóstej edycji) Kazadi prowadzi program You Can Dance – Po prostu tańcz. Zastąpiła w nim Kingę Rusin.

W 2011 z utworem „Hałas” wystąpiła podczas koncertu Premier na 48. KFPP w Opolu[4]. W 2012 otrzymała nominację do nagrody VIVA Comet 2012 w kategorii Debiut roku[5], a także nominacje do nagrody Wiktory 2011 w kategorii Odkrycie telewizyjne[6]. Również w 2013 otrzymała nominację do nagrody Wiktory, tym razem w kategorii Gwiazda Piosenki i Estrady[7].

W trzeciej edycji programu X Factor, którego emisja rozpoczęła się 23 lutego 2013 na antenie stacji telewizyjnej TVN, Patricia Kazadi zastąpiła Jarosława Kuźniara na stanowisku prowadzącego[8].

W kwietniu 2013 wydała singel „Przerywam sen”[9], który jest wynikiem jej współpracy z Maurym, autorem i producentem znanym m.in. z kooperacji z DJ Antoine[10]. Piosenka promuje jej debiutancką płytę Trip, która ukazała się 14 maja[11]. Tytuł płyty odnosi się do „niezwykłej podróży”, którą Patricia odbyła po świecie na przestrzeni lat 2011-2013. Główną zaś inspiracją do stworzenia krążka była jej podróż do Indonezji. Większość utworów to jej własne kompozycje, a teksty do piosenek w języku polskim dla Patricii napisali m.in. Andrzej Piaseczny i Karolina Kozak. Album nagrywany był m.in. w Los Angeles, Paryżu i Zurychu.

Filmografia
2004: Daleko od noszy odc. 25 Urlop macierzyński – jako matka porwanego dziecka
2005–2008: Egzamin z życia – jako Anna Chełmicka, siostra Andrzeja
2007–2008: Fala zbrodni – jako Milena Bauman
2008–2009: Londyńczycy, Londyńczycy 2 – jako pielęgniarka Helen Hobbs
2009: Miłość na wybiegu – jako recepcjonistka w agencji modelek
2009: Rajskie klimaty – jako Helena Wójcik, żona Andrzeja
2009: Balladyna (The Bait) – jako dziennikarka
2009–2011: Na Wspólnej – jako Beata Dolniak, sąsiadka Marty i Filipa
2009: Funio, Szefunio i reszta…, czyli dzieciaki ratują świat (At The Zoo) – jako matka Józefiny
2010: Święty interes – jako Motema, żona Leszka
2010: Licencja na wychowanie odc. 68 Mama dobra rada – jako Jadzia Leszczyńska, kuzynka Pawła
2011–2013: Ranczo – jako pielęgniarka Jagna Nowak
2011: Jak się pozbyć cellulitu – jako dziennikarka Hanna Rubin

Dyskografia
Albumy
2013 Trip[10]
Data: 14 maja 2013
Wydawca: EMI Music Poland
Format: CD, digital download

Single
2010 Krist Van D ft. Trish – On Tonite
Data: 1 czerwca 2010
Wydawca: My Music
Format: digital download [13][14][15]
Krist Van D ft. Trish – Be Without You
Data: 12 sierpnia 2010
Wydawca: Magic Records
Format: digital download [13]
2011 Patricia Kazadi – Hałas
Data: 8 lipca 2011
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [16]
Kazadi – Go Crazy (Jim Beanz Remix)
Data: 19 listopada 2011
Wydawca: Rokket Music
Format: digital download [17]
2012 Patricia Kazadi, Matt Pokora – Wanna Feel You Now
Data: 3 lutego 2012
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [18]
Patricia Kazadi – Burning Through My Heart
Data: 1 kwietnia 2012
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download [19]
2013 Patricia Kazadi – Przerywam Sen
Data: 19 kwietnia 2013
Wydawca: EMI Music Poland
Format: digital download
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Aleksandra

Aleksander Milwiw-Baron (ur. 13 grudnia 1983 we Wrocławiu) – polski gitarzysta, saksofonista, kompozytor, producent muzyczny i multiinstrumentalista. Członek zespołu Afromental.

Absolwent Państwowej Szkoły Muzycznej im. Karola Szymanowskiego we Wrocławiu: I stopnia – w klasie fortepianu i II stopnia – w klasie saksofonu. Ukończył także Uniwersytet Wrocławski.

W 2007 r. został laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego konkursu dla producentów muzycznych „Coke Live Fresh Noise”[5].

Współpracował z takimi artystami, jak m.in. Blog 27, z którymi zdobył nagrody MTV Europe Music Awards w kategorii “najlepszy polski wykonawca” i European Border Breakers Awards 2007, Piotr Baron, Mrozu, East West Rockers, Mesajah, Miloopa, Natural Dread Killaz, Riddim Bandits, Maria Sadowska czy Dziun. Wraz z Robertem Krawczykiem jest współproducentem projektu Karate Basstards specjalizującego się w szeroko pojętej muzyce elektronicznej[6].

Wystąpił w niezależnych produkcjach filmowych oraz jako “Lizo”, członek zespołu “B 27”, kolega Patryka w serialu TVN 39 i pół (2008, 2009).

W 2012 roku wraz z wokalistą zespołu Afromental – Tomaszem Lachem wziął udział w programie TVP2 “Bitwa na głosy”, po wcześniejszym skompletowaniu szesnastoosobowej drużyny reprezentującej miasto Olsztyn[7]. Ostatecznie grupa dotarła do piątego odcinka widowiska[8]. Dochód z wygranej, wynoszącej 100 tysięcy złotych, miał zostać przeznaczony na Dom dla Dzieci im. Sybiraków w Szymonowie[9].

Od 2013 roku jest jednym z trenerów w programie The Voice of Poland, emitowanego na antenie stacji telewizyjnej TVP2[10].

W życiu prywatnym od 2012 r. Baron związany był z Aleksandrą Szwed[11]. W styczniu 2013 media podały informację o ich rozstaniu[12].

Jest synem saksofonisty Piotra Barona oraz wnukiem Adama Barona (polskiego pisarza, doktora i oficera ze Lwowa) i Marleny Milwiw (polskiej aktorki). Ma również dwójkę rodzeństwa: brata Adama, muzyka zespołu Pink Freud, oraz siostrę Marię[13].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 326 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *