Paris Hilton i River Viiperi

hilton-viiperiParis i River są parą od 2012 r.

Partnerzy:
Paris
Randy Spelling 1996
Edward Furlong 1999-00
Oscar De La Hoya 2000
Rick Salomon 2001
Jason Shaw 2001-03
Joe Francis 2003
Deryck Whibley 2003
Nick Carter 2003-04
Fred Durst 2004
Simon Rex 2004-08
Paris Kasidokostas Latsis 2004-05
Stavros Niarchos 2005-06
James Neate 2006
Matt Leinart 2006
Josh Henderson 2007
Tyler Atkins 2007
Alex Vaggo 2007
Benji Madden 2008
Doug Reinhardt 2009-10
Cy Waits 2010-11
Todd Phillips 2011
Afrojack 2011-12
River Viiperi 2012 do dzisiaj

Biografia Paris
Paris Whitney Hilton (ur. 17 lutego 1981 w Nowym Jorku) – amerykańska celebrytka; modelka, aktorka, piosenkarka i projektantka mody.

Rodzina
Jej pradziadek Conrad Hilton założył sieć hoteli Hilton, co zapoczątkowało powstanie rodzinnej fortuny. Jest córką Richarda Hiltona i aktorki Kathy Richards. Ma troje rodzeństwa: siostrę Nicky i braci Barrona i Conrada.

Życiorys
Większość swojego dzieciństwa spędziła w hotelu Waldorf-Astoria na Manhattanie. Gdy w 2000 roku dostała dyplom ukończenia szkoły średniej, natychmiast zaczęła dążyć do sławy poprzez poznanie takich projektantów, jak Tommy Hilfiger, Marc. Pojawiła się w GQ, Vanity Fair i FHM. Spróbowała swoich sił w biznesie, zakładając agencję modelek oraz firmę produkującą kosmetyki, ale interesy się nie powiodły. Razem ze swoją siostrą zaczęła uczęszczać na przyjęcia w celu zwrócenia na siebie uwagi. Zaczęła pojawiać się w filmach. Zadebiutowała w 1991 roku w komedii romantycznej Wishman trzecioplanową rolą dziewczynki na plaży. Jej drugim filmem był Sweetie Pie. Zagrała też samą siebie w filmie pt. Zoolander, a także w filmie Nine Lives. W 2003 roku zadebiutowała w reality show pt. The Simple Life ze swoją przyjaciółką Nicole Richie. Po sukcesie pierwszego reality show powstawały kolejne edycje tego samego programu, w których występowała dalej z Nicole. W 2004 roku zagrała małą rolę w komedii romantycznej pt. Mama na obcasach. Dopiero w 2005 r. dostała większą rolę w horrorze Dom woskowych ciał. Występ jej w tym filmie nie został dobrze przyjęty przez krytyków filmowych. Za rolę w tym filmie dostała Złotą Malinę w kategorii Najgorsza aktorka drugoplanowa. Jej rola spodobała się natomiast amerykańskim nastolatkom, do których był adresowany ten film, co zaowocowało nominacją do MTV Movie Awards w kategorii Najlepsza przerażona rola. Paris Hilton pragnie też zrobić karierę muzyczną. Nagrała kilka singli między innymi Don’t Touch It, Turn It Up i Caught Up In The Rapture. W lecie roku 2006 ukazał się jej debiutancki album pod tytułem Paris, natomiast pierwszy singel z płyty nosił nazwę Stars Are Blind. Tytułem Złotej Maliny ponownie została obdarowana w roku 2009.
W październiku 2011 Paris Hilton przyjechała do Katowic − była to jej pierwsza i jak dotąd jedyna wizyta w Polsce. 13 października uroczyście otworzyła nową część centrum handlowego Silesia City Center[1][2][3].

Romanse
Pojawiła się w mediach z powodu licznych romansów z aktorami takimi jak: Leonardo DiCaprio, Colin Farrell, Edward Furlong, Vincent Gallo, Jamie Kennedy, Jared Leto, Mark Philippoussis, Simon Rex, milionerem Brandonem Davis, bokserem Oscarem De La Hoya i modelem Jasonem Shawem. Na przełomie lat 2003/2004 była związana z Nickiem Carterem z Backstreet Boys. Sypiała też z synem Stinga – Jakiem Sumnerem, piosenkarzem Deryckiem Whibley. W 2004–2005 była w związku z multimilionerem Parisem Latsis, a w latach 2005–2006 z Stavrosem Niarchos III. Po trwającym 9 miesięcy związku z Benji Maddenem, rozstali się. Pod koniec kwietnia 2010 zerwała zaręczyny z Dougiem Reinhardtem.

Życie prywatne
Za prowadzenie samochodu pod wpływem alkoholu, we wrześniu 2006 została skazana na karę grzywny, trzyletni nadzór sądowy oraz zawieszenie ważności prawa jazdy w okresie nadzoru sądowego. 4 maja 2007 r. została skazana na 45 dni aresztu po tym jak została zatrzymana prowadząc samochód bez ważnego prawa jazdy. Wyrok został, po apelacji, zmniejszony o połowę i był odbywany w oddziale więziennym dla VIP-ów. Wykonanie kary rozpoczęło się 3 czerwca, a już 7 czerwca 2007 r. zostało zamienione na areszt domowy w wyniku decyzji szeryfa Lee Baca z uzasadnieniem bliżej nieokreślonego “złego stanu zdrowia” skazanej. 8 czerwca, po interwencji sędziego Michaela Sauera i prokuratora Rocky Delgadillo, Hilton wróciła do więzienia by odbyć swą karę w zakładzie karnym w pełnym wymiarze 45 dni. Ostatecznie z więzienia wyszła 26 czerwca.
We wrześniu 2010 sąd w Las Vegas skazał ją za posiadanie kokainy na rok wieziena w zawieszeniu, 200 godzin prac społecznych i przymusową kuracje odwykową[4].

Kontrowersje
Pod koniec 2003 trzecioplanowa rola aktorki porno w filmie Wonderland została przyćmiona przez film pornograficzny, na którym odbywa ona stosunek seksualny ze swoim chłopakiem – Rickiem Solomonem. Film ten wyciekł do Internetu, a następnie został wydany przez jedną z firm zajmujących się produkcją i dystrybucją filmów pornograficznych pod dwuznacznym tytułem 1 Night in Paris (pol. “Jedna noc w Paryżu” bądź “Jedna noc w Paris”). Na filmie można zobaczyć między innymi stosunek oralny. Do dziś trwają spekulacje, czy przeciek ten był “kontrolowany” czy nie.

Filmografia
1991 Wishman
2000 Sweetie Pie
2001 Zoolander (krótkie ujęcie “Cameo”)
2002 QIK2JDG
2002 Nine Lives
2003 Wonderland
2003 Pauly Shore nie żyje (Pauly Shore Is Dead)
2003 Kot (The Cat in the Hat)
2003 L.A. Knights
2003 Życie na fali
2004 The Hillz
2004 Win a Date with Tad Hamilton!
2004 Raising Helen
2004 Veronica Mars
2004 One Night In Paris[5]
2005 Pledge This!
2005 Dom woskowych ciał (House of Wax)
2006 Szampańskie życie
2008 Muza i meduza (The Hottie and the Nottie)
2008 Repo! The Genetic Opera
2009 Supernatural

Dyskografia
Albumy:
Tytuł Informacje
Paris

Data wydania: 22 sierpnia 2006
Certyfikaty RIAA:
Sprzedaż w USA: 607,000
Pozycja na listach:
4. CAN
6. USA
18. GER
24. AUS
27. IR
29. UK
Certyfikaty: –
Sprzedaż: 1 000 000
Single:
2006 “Stars Are Blind” — (11 czerwca)
2006 “Turn It Up” –
2006 “Nothing In This World” — (12 września/31 października)
2007 “Screwed”

Single:
Rok Tytuł Album Pozycja na listach
UWC U.S.A. UK CAN AUS GER SPN SWI NZ NET LAT CZE FIN SWE BEL AU PL
2006 Stars Are Blind Paris 13 18 5 3 7 8 9 7 16 19 29 93 16 3 41 12 10
Turn It Up – – – – – – – – – – – – – – – – –
Nothing In This World – – – – – – – – – – – – – – – – 3

Kultura masowa
Paris Hilton to imię bohaterki jednego odcinka South Park, która wyzywa homoseksualistę Pana Niewolnika na pojedynek w “Kto Jest Większą Zdzirą”.
Parodię Paris Hilton imieniem Haris Pilton można zobaczyć w grze komputerowej World of Warcraft.
W serialu Nie ma to jak hotel i Nie ma to jak statek parodiuje ją niezbyt inteligentna London Tipton (London-Paris, Tipton-Hilton), która również jest dziedziczką hotelu i ma pieska imieniem Ivana.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Rivera

River Delfín Canomanuel Viiperi (ur. 04 sierpnia 1991 w Ibiza , Hiszpania ) jest hiszpańskim model . Był w wielu kampaniach reklamowych, w tym dla American Eagle , Bershka , Calvin Klein , [3] [4] Armani Exchange [5] i Versace dla H & M . [6]
Obecnie zajmuje 32 w MODELS.com ‘s 50 Top Models męskiej. [7]

Kariera
Viiperi urodził się w Ibiza do hiszpańskiego ojca, maklera i Riitta Viiperi fińskim modelu. Jego matka w końcu wprowadził go do świata modelingu. Ponieważ nienawidził szkoły, był chętny do rowu szkołę i pójść w ślady matki, choć jego rodzice nalegali zachowywał naukę przynajmniej dopóki skończył liceum. W wieku zaledwie 19 lat, jego kariera modelowanie wystartował i szybko stał się popularny w bardzo krótkim czasie: robi wiele edytoriale ukazujących się na okładkach Winq, Surface , Guapo i kopulacji ; rezerwacji międzynarodowych kampanii dla dużych marek jak Bershka , a chodzenie na Calvin Klein . pokazach [8] [9]

Personal
Viiperi ma starszą siostrę Luna. Jego hobby to piłka nożna, pływanie i sztuki walki. Ma swój własny blog o nazwie Never Back Down, w którym rozwiewa popularne mity na temat mężczyzn modelowania i opisuje swoje doświadczenia życia z jego współlokatorów w mieszkaniu swoich modeli.
Począwszy od września 2012 roku został romantycznie związana z Paris Hilton po spotkaniu w New York Fashion Week . [10]

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 62 razy, 1 wizyt dzisiaj)