Orlando Bloom spotyka się z Liv Tyler?!

bloom-tylerW październiku Orlando Bloom i Miranda Kerr ogłosili, że rozstają się po 3 latach małżeństwa. Ta wiadomość była szokiem, bo do tej pory para uchodziła za niemal idealną. Najwyraźniej jednak już od dawna między Orlando Bloomem a Mirandą Kerr nie działo się najlepiej, bowiem oboje szybko rzucili się w ramiona innych.

Miranda Kerr ponoć spotyka się z australijskim miliarderem, a Orlando Bloom… z Liv Tyler! Według doniesień zagranicznych mediów, Orlando i Liv zostali zauważeni na ulicach Nowego Jorku. Para spacerowała, tuląc się do siebie! Potem została zauważona na imprezie w Bryant Park Grill.

– Kiedy drzwi się za nimi zamknęły, oni cały czas przytulali się do siebie, łaskotali się i patrzyli sobie głęboko w oczy. Trzymali się też za ręce – powiedział informator amerykańskiego magazynu.

Orlando Bloom i Liv Tyler pracowali razem na planie trylogii “Władca Pierścieni”, więc znają się od lat.
źródło: gala.pl

Jak Wam podoba się ta para?

Wideo – Orlando Bloom i Liv Tyler

Biografia Orlando

Orlando Jonathan Blanchard Bloom (ur. 13 stycznia 1977 w Canterbury) – brytyjski aktor filmowy.
Znany przede wszystkim z roli Legolasa w cyklu Władca Pierścieni. Inne filmy, w których wystąpił, to m.in.: Piraci z Karaibów, Mleczarz, Królestwo niebieskie, Troja.

Orlando urodził się w Canterbury, w Hrabstwie Kent, Wielka Brytania. Jego matką jest Sonia Constance Josephine Copeland, a ojcem Colin Stone. Bloom ma też o 2 lata starszą siostrę Samanthę, która jest jego prywatną stylistką. Imię Orlando otrzymał po XVII-wiecznym kompozytorze Orlando Gibbonsie. Początkowo uczył się w Canterbury, a jego edukacja była typowo artystyczna. Zajmował się językami (dziś biegle posługuje się francuskim), fotografią, sztuką, jeździł konno. W szkole był filarem amatorskiego teatru, recytował poezję i wygrywał konkursy podczas tradycyjnego festiwalu w Kent. W roku 1993 przeniósł się do Londynu, gdzie podjął przygotowania do zawodu aktorskiego. Po pewnym czasie zdobył stypendium w British American Drama Academy. Miał już na swoim koncie kilka ról telewizyjnych, kiedy dostał się do Guildhall School of Music and Drama.

Kariera
Jego debiutancką rolą była rola w filmie biograficznym Wilde, który przedstawiał historię życia Oscara Wilde’a. Zagrał tam jeszcze przed tym, jak dostał się do Guildhall School of Music and Drama. Pierwszą swoją dużą rolę zagrał jako Legolas, w trylogii Władca Pierścieni. Dostał ją dwa dni po otrzymaniu dyplomu ze szkoły aktorskiej. Pierwotnie starał się o rolę Faramira, ale reżyser filmu, Peter Jackson obsadził go jako Legolasa. Bloom pojawił się też w filmie Helikopter w ogniu. Następnie Bloom zagrał w filmie Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły, u boku Johnny’ego Deppa, Geoffreya Rusha i Keiry Knightley. Potem była Troja, Królestwo niebieskie, Elizabethtown, Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka i Przystań. Zagrał też epizod w telewizyjnej serii Extras. Potem zagrał w trzeciej części Piratów z Karaibów i postanowił spróbować swoich sił w teatrze. Od tego czasu gra w sztuce In Celebration napisanej przez Davida Storeya. Podpisał kontrakt na zagranie małej roli w brytyjskim filmie Była sobie dziewczyna, ale zrezygnował na rzecz głównej roli w filmie Red Circle. Zasilił też obsadę serii 12 krótkich filmów Zakochany Nowy Jork.

Życie prywatne
Jest fanem Manchesteru United. Bloom to buddysta, w 2004 został członkiem Soka Gakkai International. Jest ambasadorem dobrej woli UNICEF i członkiem ekologicznej organizacji Global Green. W roku 2008 nominowany do nagrody Złota Malina za rolę w filmie Piraci z Karaibów: Na krańcu świata. W latach 2002–2005 spotykał się z amerykańską aktorką Kate Bosworth. Od 2007 roku jest w związku z australijską modelką Mirandą Kerr z którą zaręczył się 21 czerwca 2010. Ich ślub odbył się 22 lipca 2010. 7 stycznia 2011 przyszedł na świat ich syn Flynn.

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Hobbit: Tam i z powrotem jako Legolas
2011: Maniac jako mężczyzna odbywający stosunek w samochodzie
2011: Trzej muszkieterowie (The Three Musketeers) jako Książę Buckingham
2011: Good Doctor, The jako Dr Martin Ploeck
2010: Sympathy for Delicious jako Plama
2010: The Cross jako Ed Burns
2010: Main Street jako Harris Parker
2009: Pompeja (Pompeii) jako Marco Attilio Primo
2009: Zakochany Nowy Jork (New York, I Love You) jako David
2007: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (Pirates of the Caribbean: At World’s End) jako Will Turner
2006: Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej jako Jeden z ludzi w kolejce po autograf
2006: Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters) jako Hollywood Paolo
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) jako Will Turner
2005: Elizabethtown jako Drew Baylor
2005: Królestwo niebieskie (Kingdom of Heaven) jako Balian de Ibelin
2004: Przystań (Haven) jako Shy
2004: Troja (Troy) jako Parys
2004: Mleczarz (The Calcium Kid) jako Jimmy ‚Mleczarz’ Connelly
2003: Władca Pierścieni: Powrót Króla (The Lord of the Rings: The Return of the King) jako Legolas
2003: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) jako Will Turner
2003: Ned Kelly jako Joseph Byrne
2002: Władca Pierścieni: Dwie Wieże (The Lord of the Rings: The Two Towers) jako Legolas
2002: Ali G Indahouse jako Człowiek na konferencji
2001: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) jako Legolas
2001: Helikopter w ogniu (Black Hawk Down) jako Todd Blackburn
1997: Wilde jako Męska prostytutka

Seriale telewizyjne
2000: Morderstwa w Midsomer (Midsomer Murders) jako Peter Drinkwater
1994-1996: Na sygnale (Casualty) jako Epizod/Pacjent/Noel Harrison
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Liv

Liv Tyler (ur. 1 lipca 1977 roku w Nowym Jorku) – aktorka amerykańska, córka lidera grupy rockowej Aerosmith Stevena Tylera i fotomodelki Bebe Buell.

Kariera
W wieku czternastu lat wyjechała razem z matką do Nowego Jorku, aby rozpocząć karierę modelki. Udało się – jej twarz zaczęła zdobić popularne w Stanach Zjednoczonych magazyny, takie jak „Seventeen”, czy „Mirabella”. W tym okresie występowała także w teledyskach oraz telewizyjnych filmach reklamowych. Jako aktorka zadebiutowała w 1994 roku, niedługo po występie wraz z Alicią Silverstone w teledysku do piosenki „Crazy” i „I don’t wanna miss a thing” (cameo) zespołu swojego ojca Aerosmith, po którym zdecydowała się spróbować sił jako aktorka. Pierwszą ważną rolę odegrała w filmie Zrozumieć ciszę. Jeszcze tego roku wygrała casting do roli w niezależnym filmie Jamesa Magolda Heavy. W 1997 roku wzbudziła podziw krytyków, występując w filmie włoskiego reżysera Bernardo Bertolucciego Ukryte pragnienia. Tego samego roku magazyn „People” umieścił jej nazwisko na liście 50. najpiękniejszych ludzi świata.
Współpracowała m.in. z takimi reżyserami jak Tom Hanks, Robert Altman czy Pat O’Connor. Największą popularność zdobyła dzięki roli Arweny w superprodukcji nowozelandzkiego reżysera Petera Jacksona – Władca Pierścieni.

Życie prywatne
Spotykała się z aktorem Joaquinem Phoenixem, którego poznała w 1995 roku na planie filmu Abbottowie prawdziwi. Jej mężem był muzyk Royston Langdon, z którym ma syna Milo (ur. 2004). Rozwiedli się w 2008 roku.

Filmografia
2012: Robot and Frank, jako Madison
2011: The Ledge, jako Shauna
2011: Super, jako Sarah Helgeland
2008: Nieznajomi (The Strangers), jako Kristen McKay
2008: Incredible Hulk (The Incredible Hulk), jako Betty Ross
2007: Nieszczęścia chodzą parami (Smother), jako Clare Cooper
2007: Zabić wspomnienia (Reign Over Me), jako Angela Oakhurst
2005: Samotny Jim (Lonesome Jim), jako Anika
2004: Dziewczyna z Jersey (Jersey Girl), jako Maya
2003: Władca Pierścieni: Powrót Króla (The Lord of the Rings: The Return of the King), jako Arwena
2002: Władca Pierścieni: Dwie Wieże (The Lord of the Rings: The Two Towers), jako Arwena
2001: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), jako Arwena
2001: O czym marzą faceci (One Night at McCool’s), jako Jewel Valentine
2000: Dr T i kobiety (Dr. T and the Women), jako Marilyn
1999: Kto zabił ciotkę Cookie? (Cookie’s Fortune), jako Emma Duvall
1999: Oniegin (Onegin), jako Tatiana Larina
1999: Plunkett i Macleane (Plunkett & Macleane), jako Lady Rebecca
1998: Armageddon, jako Grace Stamper
1997: Abbottowie prawdziwi (Inventing the Abbotts), jako Pamela Abbott
1997: Droga przez piekło (U Turn), jako Dziewczyna na przystanku autobusowym
1996: Szaleństwa młodości (That Thing You Do!), jako Faye Dolan
1996: Ukryte pragnienia (Stealing Beauty), jako Lucy Harmon
1995: Empire Records, jako Corey
1995: Victor, syn Dolly (Heavy), jako Callie
1994: Zrozumieć ciszę (Silent Fall), jako Sylvie Warden

Nagrody
1999: Armageddon – (nominacja) MTV Movie Awards, najlepsza rola kobieca
1999: Armageddon – (nominacja) MTV Movie Awards, najlepszy duet aktorski
1999: Armageddon – (nominacja) Złota Malina, najgorsza aktorka drugoplanowa
1997: Ukryte pragnienia – (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka w dramacie

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 90 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *