Orlando Bloom po raz pierwszy o rozstaniu z Mirandą Kerr


bloom-kerrNa gala.pl czytamy:

Pod koniec października tego roku Miranda Kerr i Orlando Bloom ogłosili swoje rozstanie po 3 latach małżeństwa. O kryzysie w związku pary plotkowało się już dużo wcześniej, ale patrząc na ich wspólne fotografie ciężko było uwierzyć, aby tych dwoje rzeczywiście mogło się rozstać.

W końcu jednak piękna modelka i aktor postanowili zakończyć swoje małżeństwo, ale w przeciwieństwie do wielu znanych par, nie oznacza to prywatnej wojny między nimi. Oboje zapewniają, że zawsze będą rodziną i zawsze będą się szanować oraz razem wychowywać synka Flynna. Teraz rozstanie skomentował po raz pierwszy sam Orlando Bloom.

– Życie czasem nie układa się tak, jak się planowało, ale na szczęście jesteśmy dorośli. Ja mam 36 lat, ona 30, jesteśmy profesjonalistami, kochamy się i dbamy o siebie, a przede wszystkim kochamy naszego syna – powiedział Orlando Bloom w amerykańskim talk-show Katie Couric.

Tagi: rozstali się

Biografia Orlando

Orlando Jonathan Blanchard Bloom (ur. 13 stycznia 1977 w Canterbury) – brytyjski aktor filmowy.
Znany przede wszystkim z roli Legolasa w cyklu Władca Pierścieni. Inne filmy, w których wystąpił, to m.in.: Piraci z Karaibów, Mleczarz, Królestwo niebieskie, Troja.

Orlando urodził się w Canterbury, w Hrabstwie Kent, Wielka Brytania. Jego matką jest Sonia Constance Josephine Copeland, a ojcem Colin Stone. Bloom ma też o 2 lata starszą siostrę Samanthę, która jest jego prywatną stylistką. Imię Orlando otrzymał po XVII-wiecznym kompozytorze Orlando Gibbonsie. Początkowo uczył się w Canterbury, a jego edukacja była typowo artystyczna. Zajmował się językami (dziś biegle posługuje się francuskim), fotografią, sztuką, jeździł konno. W szkole był filarem amatorskiego teatru, recytował poezję i wygrywał konkursy podczas tradycyjnego festiwalu w Kent. W roku 1993 przeniósł się do Londynu, gdzie podjął przygotowania do zawodu aktorskiego. Po pewnym czasie zdobył stypendium w British American Drama Academy. Miał już na swoim koncie kilka ról telewizyjnych, kiedy dostał się do Guildhall School of Music and Drama.

Kariera
Jego debiutancką rolą była rola w filmie biograficznym Wilde, który przedstawiał historię życia Oscara Wilde’a. Zagrał tam jeszcze przed tym, jak dostał się do Guildhall School of Music and Drama. Pierwszą swoją dużą rolę zagrał jako Legolas, w trylogii Władca Pierścieni. Dostał ją dwa dni po otrzymaniu dyplomu ze szkoły aktorskiej. Pierwotnie starał się o rolę Faramira, ale reżyser filmu, Peter Jackson obsadził go jako Legolasa. Bloom pojawił się też w filmie Helikopter w ogniu. Następnie Bloom zagrał w filmie Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły, u boku Johnny’ego Deppa, Geoffreya Rusha i Keiry Knightley. Potem była Troja, Królestwo niebieskie, Elizabethtown, Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka i Przystań. Zagrał też epizod w telewizyjnej serii Extras. Potem zagrał w trzeciej części Piratów z Karaibów i postanowił spróbować swoich sił w teatrze. Od tego czasu gra w sztuce In Celebration napisanej przez Davida Storeya. Podpisał kontrakt na zagranie małej roli w brytyjskim filmie Była sobie dziewczyna, ale zrezygnował na rzecz głównej roli w filmie Red Circle. Zasilił też obsadę serii 12 krótkich filmów Zakochany Nowy Jork.

Życie prywatne
Jest fanem Manchesteru United. Bloom to buddysta, w 2004 został członkiem Soka Gakkai International. Jest ambasadorem dobrej woli UNICEF i członkiem ekologicznej organizacji Global Green. W roku 2008 nominowany do nagrody Złota Malina za rolę w filmie Piraci z Karaibów: Na krańcu świata. W latach 2002–2005 spotykał się z amerykańską aktorką Kate Bosworth. Od 2007 roku jest w związku z australijską modelką Mirandą Kerr z którą zaręczył się 21 czerwca 2010. Ich ślub odbył się 22 lipca 2010. 7 stycznia 2011 przyszedł na świat ich syn Flynn.

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Hobbit: Tam i z powrotem jako Legolas
2011: Maniac jako mężczyzna odbywający stosunek w samochodzie
2011: Trzej muszkieterowie (The Three Musketeers) jako Książę Buckingham
2011: Good Doctor, The jako Dr Martin Ploeck
2010: Sympathy for Delicious jako Plama
2010: The Cross jako Ed Burns
2010: Main Street jako Harris Parker
2009: Pompeja (Pompeii) jako Marco Attilio Primo
2009: Zakochany Nowy Jork (New York, I Love You) jako David
2007: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (Pirates of the Caribbean: At World’s End) jako Will Turner
2006: Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej jako Jeden z ludzi w kolejce po autograf
2006: Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters) jako Hollywood Paolo
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) jako Will Turner
2005: Elizabethtown jako Drew Baylor
2005: Królestwo niebieskie (Kingdom of Heaven) jako Balian de Ibelin
2004: Przystań (Haven) jako Shy
2004: Troja (Troy) jako Parys
2004: Mleczarz (The Calcium Kid) jako Jimmy ‘Mleczarz’ Connelly
2003: Władca Pierścieni: Powrót Króla (The Lord of the Rings: The Return of the King) jako Legolas
2003: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) jako Will Turner
2003: Ned Kelly jako Joseph Byrne
2002: Władca Pierścieni: Dwie Wieże (The Lord of the Rings: The Two Towers) jako Legolas
2002: Ali G Indahouse jako Człowiek na konferencji
2001: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) jako Legolas
2001: Helikopter w ogniu (Black Hawk Down) jako Todd Blackburn
1997: Wilde jako Męska prostytutka

Seriale telewizyjne
2000: Morderstwa w Midsomer (Midsomer Murders) jako Peter Drinkwater
1994-1996: Na sygnale (Casualty) jako Epizod/Pacjent/Noel Harrison
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Mirandy

Miranda May Kerr (ur. 20 kwietnia 1983 w Sydney) – australijska modelka, znana z kampanii reklamowych australijskiej marki Portmans. Obecnie jest również aniołkiem Victoria’s Secret.

Kerr urodziła się w Sydney, w Australii i przeprowadziła się do małego miasta Gunnedah w Nowej Południowej Walii. Miranda ma angielskie, francuskie i szkockie korzenie. Jest starszym dzieckiem Therese i Johna Kerrów, ma młodszego brata Matthew. Uczyła się w college’u Świętej Marii w Gunnedah i w szkole All Hallows’ w Brisbane. W wieku 13 lat, Kerr wygrała w australijskim magazynie młodzieżowym Dolly casting na modelkę i podpisała kontrakt z agencją modelek Melbourne Chadwick. Po opublikowaniu jej zdjęć w skąpych strojach kąpielowych, stała się obiektem skandalu obyczajowego. W całej Australii wybuchła ostra dyskusja na temat młodych modelek i pornografii w efekcie magazyn Dolly wycofał zdjęcia. Sama Miranda twierdzi, że prasa zrobiła problem z niczego.

Kariera
W 2003 opuściła Australię aby zamieszkać we Francji i podjąć współpracę z agencją Madison Paris. Dynamiczny rozwój kariery Mirandy rozpoczął się w 2003 roku od kampanii reklamowej dla Ober Jeans Paris. Kariera Mirandy rozpoczęła się od kampanii reklamowej zrealizowanej przez Ericka Sebana-Meyera dla Ober Jeans Paris.

Kerr stała się twarzą firmy Portmans. Miranda szybko podbiła światowe rynki mody, często pojawiała się na okładkach magazynów i katalogów mody, oraz występowała na pokazach mody. Jej twarz pojawiała się na reklamach Portmansa i Veet. Zagrała w teledysku Everything To Me grupy Tamarama swojego byłego chłopaka Jay Lyona. Zagrała również małą rolę w serialu CBS How I Met Your Mother razem z innymi Aniołkami Victoria’s Sceret.

W 2004 w wieku 21 lat Miranda wyprowadziła się do Nowego Jorku i podpisała kontrakt z agencją Next. Kerr pozowała dla Baby Phat,Lisy Ho, Voodoo Dolls, Levi’sa, Bettiny Liano, Nicoli Finetti, L.A.M.B, Heatherette, Betsey Johnson, Trelise Cooper, Jets, Johna Richmonda, Blumarine Swimwear, Victoria’s Secret, Anny Molinari, Roberta Cavallego, Enrico Coveriego, Arden B, Cii Martimy, Amuleti J i magazynów takich jak Elle, Oyster, Madison, Vogue, Harpers Bazaar i wielu innych. W drugim sezonie projektu Runway, pozowała dla Daniela Vosovica na Fashion Week. Kerr występowała również w teledysku Kanye’ego Westa i Pharrella Williamsa “Number One”.

W 2006 roku podpisała umowę z Maybelline i wystąpiła w kilku reklamach. W 2006 roku miała również swój debiut w Victoria’s Secret Fashion Show jako pierwsza australijska modelka.

Niedawno została pierwszym australijskim Aniołkiem Victoria’s Secret, razem z Adrianą Limą, Alessandrą Ambrosio, Selitą Ebanks, Izabelą Goulart i Karoliną Kurkovą. Miejsce “Aniołka” zajęła po Gisele Bündchen. Fotograf Russel James powiedział o niej “USA się w niej zakochało. Kochamy ją, ponieważ ma wygląd niesamowitej dziewczyny z sąsiedztwa. Jej wygląd nie zastrasza kobiet przebywających z nią i faceci nie boją się z nią rozmawiać.” Jest określana jako pretendentka do przewodnictwa Aniołkom Victoria’s Secret.

Obecnie pisze książkę Treasure Yourself, w której chce pomóc nastolatkom wejść w dorosłe życie. Opiera się na swoich doświadczeniach związanych ze skandalem z magazynem Dolly.

Życie prywatne
Miranda jest buddystką. Codziennie, rano i wieczorem praktykuje jogę. Od lutego 2003 do 2004 roku spotykała się z finansistą Adrianem Camilleri. Następnie spotykała się z modelem Brentem Tuhtanem znanym bardziej jako Jay Lyon występującym w “The City”. Kerr wystąpiła gościnnie w klipie Tuhtana. Od 2007 roku spotykała się z brytyjskim aktorem Orlando Bloomem, z którym zaręczyła się 21 czerwca 2010. Ich ślub odbył się 22 lipca 2010. 7 stycznia 2011 urodziła syna. Chłopczyk otrzymał imię Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom. Miranda współpracuje z organizacjami Wildlife Warriors Worldwide i Children International.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 95 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *