Orlando Bloom ma już nową, jest nią Condola Rashad


bloom-rashadDo niedawna Orlando Bloom i Miranda Kerr uchodzili za małżeństwo wręcz idealne. Życie pokazało, że to jednak tylko pozory i para jakiś czas temu podjęła decyzję o rozstaniu.
Wydawać by się mogło, że po stracie takiej piękności jak Miranda, aktor będzie rozpaczał nieco dłużej.
Jednak całe Hollywood od kilku dni aż huczy o jego flirtach z niejaką Condolą Rashad, koleżanką z granego na Broadwayu spektaklu “Romeo i Julia”.
Pikanterii całej sytuacji dodaje oczywiście fakt, że w sztuce czarnoskóra piękność wciela się w Julię, a Orlando w Romea.
Prasa plotkarska sugeruje także, że to właśnie Condola mogła być jedną z przyczyn rozpadu tego idealnego małżeństwa.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Orlando Bloom i Condola Rashad

Biografia Orlando

Orlando Jonathan Blanchard Bloom (ur. 13 stycznia 1977 w Canterbury) – brytyjski aktor filmowy.
Znany przede wszystkim z roli Legolasa w cyklu Władca Pierścieni. Inne filmy, w których wystąpił, to m.in.: Piraci z Karaibów, Mleczarz, Królestwo niebieskie, Troja.

Orlando urodził się w Canterbury, w Hrabstwie Kent, Wielka Brytania. Jego matką jest Sonia Constance Josephine Copeland, a ojcem Colin Stone. Bloom ma też o 2 lata starszą siostrę Samanthę, która jest jego prywatną stylistką. Imię Orlando otrzymał po XVII-wiecznym kompozytorze Orlando Gibbonsie. Początkowo uczył się w Canterbury, a jego edukacja była typowo artystyczna. Zajmował się językami (dziś biegle posługuje się francuskim), fotografią, sztuką, jeździł konno. W szkole był filarem amatorskiego teatru, recytował poezję i wygrywał konkursy podczas tradycyjnego festiwalu w Kent. W roku 1993 przeniósł się do Londynu, gdzie podjął przygotowania do zawodu aktorskiego. Po pewnym czasie zdobył stypendium w British American Drama Academy. Miał już na swoim koncie kilka ról telewizyjnych, kiedy dostał się do Guildhall School of Music and Drama.

Kariera
Jego debiutancką rolą była rola w filmie biograficznym Wilde, który przedstawiał historię życia Oscara Wilde’a. Zagrał tam jeszcze przed tym, jak dostał się do Guildhall School of Music and Drama. Pierwszą swoją dużą rolę zagrał jako Legolas, w trylogii Władca Pierścieni. Dostał ją dwa dni po otrzymaniu dyplomu ze szkoły aktorskiej. Pierwotnie starał się o rolę Faramira, ale reżyser filmu, Peter Jackson obsadził go jako Legolasa. Bloom pojawił się też w filmie Helikopter w ogniu. Następnie Bloom zagrał w filmie Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły, u boku Johnny’ego Deppa, Geoffreya Rusha i Keiry Knightley. Potem była Troja, Królestwo niebieskie, Elizabethtown, Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka i Przystań. Zagrał też epizod w telewizyjnej serii Extras. Potem zagrał w trzeciej części Piratów z Karaibów i postanowił spróbować swoich sił w teatrze. Od tego czasu gra w sztuce In Celebration napisanej przez Davida Storeya. Podpisał kontrakt na zagranie małej roli w brytyjskim filmie Była sobie dziewczyna, ale zrezygnował na rzecz głównej roli w filmie Red Circle. Zasilił też obsadę serii 12 krótkich filmów Zakochany Nowy Jork.

Życie prywatne
Jest fanem Manchesteru United. Bloom to buddysta, w 2004 został członkiem Soka Gakkai International. Jest ambasadorem dobrej woli UNICEF i członkiem ekologicznej organizacji Global Green. W roku 2008 nominowany do nagrody Złota Malina za rolę w filmie Piraci z Karaibów: Na krańcu świata. W latach 2002–2005 spotykał się z amerykańską aktorką Kate Bosworth. Od 2007 roku jest w związku z australijską modelką Mirandą Kerr z którą zaręczył się 21 czerwca 2010. Ich ślub odbył się 22 lipca 2010. 7 stycznia 2011 przyszedł na świat ich syn Flynn.

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Hobbit: Tam i z powrotem jako Legolas
2011: Maniac jako mężczyzna odbywający stosunek w samochodzie
2011: Trzej muszkieterowie (The Three Musketeers) jako Książę Buckingham
2011: Good Doctor, The jako Dr Martin Ploeck
2010: Sympathy for Delicious jako Plama
2010: The Cross jako Ed Burns
2010: Main Street jako Harris Parker
2009: Pompeja (Pompeii) jako Marco Attilio Primo
2009: Zakochany Nowy Jork (New York, I Love You) jako David
2007: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (Pirates of the Caribbean: At World’s End) jako Will Turner
2006: Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej jako Jeden z ludzi w kolejce po autograf
2006: Miłość i inne nieszczęścia (Love and Other Disasters) jako Hollywood Paolo
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) jako Will Turner
2005: Elizabethtown jako Drew Baylor
2005: Królestwo niebieskie (Kingdom of Heaven) jako Balian de Ibelin
2004: Przystań (Haven) jako Shy
2004: Troja (Troy) jako Parys
2004: Mleczarz (The Calcium Kid) jako Jimmy ‚Mleczarz’ Connelly
2003: Władca Pierścieni: Powrót Króla (The Lord of the Rings: The Return of the King) jako Legolas
2003: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) jako Will Turner
2003: Ned Kelly jako Joseph Byrne
2002: Władca Pierścieni: Dwie Wieże (The Lord of the Rings: The Two Towers) jako Legolas
2002: Ali G Indahouse jako Człowiek na konferencji
2001: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) jako Legolas
2001: Helikopter w ogniu (Black Hawk Down) jako Todd Blackburn
1997: Wilde jako Męska prostytutka

Seriale telewizyjne
2000: Morderstwa w Midsomer (Midsomer Murders) jako Peter Drinkwater
1994-1996: Na sygnale (Casualty) jako Epizod/Pacjent/Noel Harrison
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Condoli

Condola Phylea Rashād (ur. 11 grudnia 1986 [1] ), amerykańska aktorka, córka aktorki Phylicia Rashad [1] oraz były zawodowy futbol gracz i sportowym Ahmad Rashad.

Życie i kariera
Rashad urodził się w Nowym Jorku 11 grudnia 1986 roku. W 2012 roku, Rashad był nominowany do nagrody Tony dla najlepszego Prezentowany aktorki w sztuce dla wydajności w Memory Stick Fly. [2] [3] W 2009 roku otrzymał Theatre World Award za najlepszy debiut w produkcji off-Broadway Zniszczony i był nominowany do Drama Desk Award . [4] Ukończyła z California Institute of the Arts w 2008 roku. [5]

Rashad gwiazd jak Shelby (w oryginalnym filmie, roli Julia Roberts ), Queen Latifah córka bohatera jest w 2012 Stalowe Magnolie remake z tym samym tytule . [6] [7] W 2012 roku ukazał się w powracającej roli w serialu NBC Smash , [5] , a wcześniej wystąpił gościnnie w The Good Wife , Law & Order: Criminal Intent i Zgłoszeń Only . Jej dorobek obejmuje Sex and the City 2 i 30 uderzeń . [5] W kwietniu 2013 r., że pojawia się na Broadwayu jako Thelma w odrodzeniu Podróż do Bountiful udziałem Cicely Tyson . W maju została obsadzona w roli Julii w nowej broadwayowskiej produkcji Shakespeare ‘s Romeo i Julii . [8]

Filmografia
Rok Tytuł Rola Uwagi
2009 The Good Wife Mary Bennett Odcinek: Nieprzygotowany
2010 Law & Order: Criminal Intent Khadra Odcinki: Lojalność: część 1 i część 2
Seks w wielkim mieście 2 Meghan
2011 Georgetown Bryce Johnson TV Pilot
2012 Rozbić Cyn 3 odcinki
Tylko wnioski Eva Halden 2 odcinki
30 Beats Julie
Stalowe magnolie Shelby Eatenton-Latcherie
2013 Sam Sarah Rola męska

Nagrody i nominacje
Tony Award
2012 – Tony Award dla najlepszego Prezentowany aktorki w sztuce – Memory Stick Fly (nominacja)
2013 – Tony Award dla najlepszego Prezentowany aktorki w sztuce – Podróż do Bountiful (nominacja)

Nagroda Teatru Świat
2009 – Nagroda Teatru Światowej najlepszy debiut – Ruiny

Drama Desk Award
2009 – Dramat Nagroda za wybitne Polecane biuro aktorki w sztuce – Zniszczony (nominacja)
2013 – Dramat Nagroda za wybitne Polecane biuro aktorki w sztuce – Podróż do Bountiful (nominacja)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 135 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *