Nicole Kidman i Keith Urban rozstaną się?

kidman-urbanNicole Kidman i Keith Urban są małżeństwem od 8 lat i mają dwie córki: 6-letnią Sunday Rose i 4-letnią Faith Margaret. Do tej pory para tworzyła doskonały związek, a Nicole chętnie podkreślała w wywiadach, że z mężem łączy ją wyjątkowe uczucie. Okazuje się jednak, że w życiu prywatnym hollywoodzkiej gwiazdy może wcale nie być tak idealnie, jak się wydaje. Amerykańskie media donoszą bowiem, że Kidman i Urban coraz bardziej się od siebie oddalają. Oboje są zajęci swoimi obowiązkami zawodowymi i nie mają nawet czasu na rozmowę. Do tego coraz głośniej mówi się, że Nicole unika wywiadów, co jest spowodowane lękiem przed niewygodnymi pytaniami. – Ona nie chce być pytana o kryzys w swoim małżeństwie – powiedział informator “Daily Star”. Czy Kidman uda się uratować swoje małżeństwo?
źródło: gala.pl

Wideo – Nicole Kidman i Keith Urban

Biografia Nicole

Nicole Mary Kidman (ur. 20 czerwca 1967 w Honolulu) – australijska aktorka i piosenkarka urodzona w Stanach Zjednoczonych, laureatka Oscara za rolę Virginii Woolf w filmie Godziny.
Urodziła się w Honolulu, gdzie jej ojciec, Australijczyk żydowskiego pochodzenia[1], Anthony David Kidman prowadził badania nad rakiem. Mieszkała w Stanach Zjednoczonych do czwartego roku życia, potem przeprowadziła się z rodzicami do Sydney w Australii. Zaczęła brać lekcje baletu i aktorstwa w wieku trzech lat. Kształciła się w St. Martin’s Youth Theater, Australian Theater for Young People i Philip Street Theater.

Kidman przerwała naukę w North Sydney High School, kiedy jej matka zachorowała na raka piersi. Po powrocie matki do zdrowia kontynuowała naukę aktorstwa.

Pierwszego męża, Toma Cruise’a, poznała na planie filmu Szybki jak błyskawica. Poślubiła go w wigilię Bożego Narodzenia 1990 w Telluride w stanie Kolorado. Informacje o ślubie były utrzymywane w tajemnicy.

Nicole Kidman wraz z Tomem Cruise’em zaadoptowała dwoje dzieci – Isabellę (ur. 1992) i Connora Antony’ego (ur. 1995). W czasie małżeństwa mieszkali w Los Angeles, Australii, Kolorado i Nowym Jorku. Pod koniec 2002 roku Kidman i Cruise rozwiedli się.

Siostra Nicole Kidman, Antonia, jest dziennikarką zajmującą się rozrywką w australijskiej telewizji.

W wywiadzie dla „Vanity Fair” artystka wyznała, że długo starała się o dziecko, jednak dwa razy nie donosiła ciąży. 25 czerwca 2006r. wyszła za mąż za muzyka country Keitha Urbana. Ich pierwsze wspólne dziecko – córeczka Sunday Rose, urodziła się 7 lipca 2008 roku. Dnia 28 grudnia 2010 roku na świat przyszła druga córeczka Faith Margaret urodzona przez matkę zastępczą.

Kariera
Debiutowała w teatrze ulicznym. Karierę aktorską rozpoczęła w wieku czternastu lat, występując w roli głównej w Bush Christmas. W latach 80. XX wieku występowała w wielu australijskich filmach i serialach telewizyjnych, w tym przede wszystkim BMX Bandits i Bangkok Hilton.

Nicole Kidman zagrała główną rolę w Martwej ciszy (1989), a później z Tomem Cruise’em w Szybki jak błyskawica. Grała w Billy Bathgate z Bruce’em Willisem i Dustinem Hoffmanem, a w 1992 występowała w Za horyzontem Rona Howarda. Odtwarzała główne role w Batman Forever, potem w Portrecie damy.
Ona i Tom Cruise grali główne role w ostatnim filmie Stanleya Kubricka Oczy szeroko zamknięte, a Nicole zagrała jedną z dwóch sióstr czarownic w Totalna magia (1999).

Dla Nicole Kidman rok 2001 był najbardziej udany pod względem zawodowym. Za występ w filmie Moulin Rouge! została nominowana do Oscara, a film Inni z jej udziałem został dobrze przyjęty. Podczas kręcenia filmu Moulin Rouge! w Australii, Kidman doznała urazu kolana i Jodie Foster musiała ją zastąpić w obsadzie Azyl. W 2002 zdobyła Oscara za występ w filmie o Virginii Woolf – Godziny.

Karierę piosenkarską rozpoczęła w 2001 we współpracy z Ewanem McGregorem nad utworem Come What May, z soundtracku Moulin Rouge! (piosenka zadebiutowała i dotarła do 27. miejsca na brytyjskiej liście przebojów). Potem z Robbim Williamsem zaśpiewała piosenkę Somethin’ Stupid, cover swingowej piosenki na płycie Williamsa Swing When You’re Winning. Piosenka zdobyła dużą popularność w Wielkiej Brytanii i Australii. Jest jedną z najlepiej zarabiających i najbardziej popularnych aktorek na świecie.

W roku 2004 Kidman pojawiła się w remake’u Żony ze Stepford, u boku m.in. Glenn Close, Faith Hill czy Bette Midler.

Filmografia
Filmy fabularne
1983: Bez uczucia (Skin Deep) jako Sheena Henderson
1983: Chase Through the Night jako Petra
1983: Bush Christmas jako Helen
1983: Bandyci kontra BMX (BMX Bandits) jako Judy
1984: Matthew i syn (Matthew and Son) jako Bridget Elliot
1985: Wills & Burke jako Julia Matthews
1985: Archer’s Adventure jako Catherine
1986: Windrider jako Jade
1987: Un’ Australiana a Roma jako Jill
1987: Królowie nocy (Watch the Shadows Dance) jako Amy Gabriel
1987: Kawałek (The Bit Part) jako Mary McAllister
1987: Room to Move jako Carol Trig
1988: Emerald City jako Helen, dziewczyna Mike’a McCorda
1989: Martwa cisza (Dead Calm) jako Rae Ingram
1990: Szybki jak błyskawica (Days of Thunder) jako Dr Claire Lewicki
1991: Randka na przerwie (Flirting) jako Nicola Radcliffe
1991: Billy Bathgate jako Drew Preston
1992: Za horyzontem (Far and Away) jako Shannon Christie
1993: Pełnia zła (Malice) jako Tracy Kennsinger
1993: Gra o życie (My Life) jako Gail Jones
1995: Batman Forever jako Dr Chase Meridian
1995: Za wszelką cenę (To Die For) jako Suzanne Stone Maretto
1996: Gwiazdor (The Leading Man) jako Prezenterka zdobywców nagród
1996: Portret damy (The Portrait of a Lady) jako Isabel Archer
1997: Peacemaker (The Peacemaker) jako Julia Kelly
1998: Totalna magia (Practical Magic) jako Gillian Owens
1999: Oczy szeroko zamknięte (Eyes Wide Shut) jako Alice Harford
2001: Dziewczyna na urodziny (Birthday Girl) jako Nadia
2001: Inni (The Others) jako Grace Stewart
2001: Moulin Rouge! jako Satine
2002: Godziny (The Hours) jako Virginia Woolf
2002: Azyl (Panic Room) jako Głos dziewczyny Stephena w telefonie
2003: Dogville jako Grace
2003: Piętno (The Human Stain) jako Faunia Farley
2003: Wzgórze nadziei (Cold Mountain) jako Ada Monroe
2004: Narodziny (Birth) jako Anna
2004: Żony ze Stepford (The Stepford Wives) jako Joanna Eberhart
2005: Czarownica (Bewitched) jako Isabel Bigelow / Samantha
2005: Tłumaczka (Interpreter) jako Silvia Broome
2006: Happy Feet: Tupot małych stóp (Happy Feet) jako Norma Jean
2006: Futro. Portret wyobrażony Diane Arbus (An Fur: Imaginary Portrait of Diane Arbus) jako Diane Arbus
2006: Witaj w domu (Bienvenido a casa) jako Hilary Pawell
2007: Margot jedzie na ślub (Margot at the Wedding) jako Margot
2007: Złoty kompas (The Golden Compass) jako Marisa Coulter
2007: Inwazja (The Invasion) jako Carol Bennell
2008: Australia jako Lady Sarah Ashley
2009: Dziewięć (Nine) jako Claudia Jenssen
2010: Między światami (Rabbit Hole) jako Becca Corbett
2011: Żona na niby (Just Go with It) jako Devlin Adams
2011: Anatomia strachu (Trespass) jako Sarah
2012: Hemingway i Gellhorn (Hemingway & Gellhorn) jako Martha Gellhorn
2012: Pokusa (The Paperboy) jako Charlotte Bless
2012: Stoker jako Evelyn ‘Evie’ Stoker

Seriale telewizyjne
1984: A Country Practice jako Simone Jenkins
1985: Winners jako Carol Trig
1985: Five Mile Creek jako Annie
1987: Wietnam (Vietnam) jako Megan Goddard
1989: Bangkok Hilton jako Katrina Stanton

Dyskografia
Come What May Single (z Ewanem McGregorem – 2001)
Somethin’ Stupid Single (z Robbie Williamsem – 2001)

Odznaczenia
Towarzysz Orderu Australii – 2007
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Keitha

Keith Lionel Urban (ur. 26 października 1967 w Whangarei w Nowej Zelandii) – australijski piosenkarz country, gitarzysta, zdobywca dwóch nagród Grammy, który sukcesy komercyjne odniósł głównie w Stanach Zjednoczonych.
Dorastał w Australii, niedaleko Brisbane. Jego rodzice byli miłośnikami kultury amerykańskiej, zwłaszcza właśnie muzyki country. W wieku sześciu lat zaczął grać na gitarze, w wieku lat ośmiu dał pierwszy koncert. W 1992 roku opuścił Australię, by w Stanach Zjednoczonych, na większym rynku, zaprezentować swą muzykę. Po kilku latach w drodze, koncertowaniu bez większego rozgłosu, podpisał kontrakt z Capitol Records. Nastąpiły wielkie sukcesy, trzy albumy solowe, które wydał sprzedano w 5 milionach egzemplarzy w trzech tylko krajach: USA, Kanadzie i Australii. W 2002 roku wydał album Golden Road (zawiera przeboje Somebody Like You, Song for Dad…), w 2004 roku Be Here (znany singiel Days Go By).

Magazyn Country Weekly uznał go za “najseksowniejszego mężczyznę w muzyce country”. 25 czerwca 2006 roku poślubił w Australii słynną aktorkę Nicole Kidman, której zadedykował piosenkę Once in a Lifetime, promującą album Love, Pain & the Whole Crazy Thing z listopada 2006 roku. W roku 2007 odbył światowe tournée (miasta amerykańskie, Anglia, Niemcy, Australia).

W końcu 2006 roku odbył terapię antynarkotykową. W latach 90. był uzależniony od kokainy.

Dyskografia
Albumy studyjne
Keith Urban (1991) – wydany w Australii
|Keith Urban (1999)
Golden Road (2002)
Be Here (2004)
Love, Pain & the Whole Crazy Thing (2006)
Defying Gravity (2009)
Get Closer (2010)
Fuse (2013)

Kompilacje
Days Go By (2005)
Greatest Hits: 18 Kids (2007) – ponownie wydane w 2008 r. jako Greatest Hits: 19 Kids, z jednym dodatkowym utworem
The Story So Far (2012)

Single – hity
But for the Grace of God
Somebody Like You
Who Wouldn’t Wanna Be Me
You’ll Think of Me
Days Go By
You’re My Better Half – w Kanadzie
Making Memories of Us
Better Life
Once in a Lifetime – w Kanadzie
Stupid Boy – w Kanadzie
I Told You So – w Kanadzie
You Look Good in My Shirt
Sweet Thing
Kiss a Girl – w Kanadzie
Only You Can Love Me This Way
‘Til Summer Comes Around- w Kanadzie
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 148 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *