Natalia Adaszyńska pilnuje Roberta Więckiewicza?

wieckiewicz-adaszynskaKryzys w małżeństwie Roberta Więckiewicza, którego powodem stały się opublikowane w tabloidzie zdjęcia aktora, karmiącego sałatką pewną młodą kobietę, został szczęśliwie zażegnany. Wprawdzie w pierwszym odruchu Natalia Adaszyńska kazała mężowi wynosić się z domu, jednak ostatecznie udało mu się ją przekonać, że odtąd wszystko będzie inaczej. Ostatecznie jakoś się dogadali, jednak niesmak widocznie pozostał, bo od tamtej pory Adaczyńska często towarzyszy Więckiewiczowi w podróżach służbowych. Być może ma to związek z plotkami jakoby kobieta, która zawróciła aktorowi z głowie, pracowała w produkcji filmowej i poznali się w pracy.
Adaszyńska widocznie doszła do wniosku, że lepiej zawczasu zapobiegać takim sytuacjom.
Zgodnie z jej oczekiwaniami Więckiewicz wiosną zabrał żonę na przegląd filmów Grupy Wyszechradzkiej, którego był gościem specjalnym. Widocznie wspólne wyjazdy służbowe weszły im w nawyk, bo ostatnio znów widziani byli razem na warszawskim Okęciu. Jak informuje Fakt, Robert musiał wyjechać z Polski w sprawach zawodowych. Towarzyszyła mu jak zwykle żona. Zabrali także syna, Konstantego.
źródło: pudelek.pl

Biografia Roberta

Robert Więckiewicz (ur. 30 czerwca 1967 r. w Nowej Rudzie) – polski aktor filmowy i teatralny.
Laureat nagrody dla najlepszego aktora podczas 32. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni (za rolę w filmach Wszystko będzie dobrze oraz Świadek koronny).

Więckiewicz tak często wcielał się w typa spod ciemnej gwiazdy, że mówiono o nim pierwszy gangster III RP. Majstersztykiem okazała się rola gangstera Blachy, kapitana mafii pruszkowskiej. Ale wszystko wskazuje na to, że mafia to już koniec…

Pochodzi z górniczej rodziny, wychował się w blokowisku w Nowej Rudzie, nieopodal kopalni. Ojciec był górnikiem i to chyba jego zasługą jest, że Robert nie pociągnął rodzinnej tradycji. Dla syna chciał lepszej przyszłości. Robert poszedł więc do technikum budowlanego. “Jestem teoretycznie fachowcem od parkietów i glazury” mówił w jednym z wywiadów, a potem skończył szkołę pomaturalą.

Kariera
W 1989 r. zdał do szkoły teatralnej PWST we Wrocławiu, którą ukończył w 1993 r.
W latach 1993-1998 r. był aktorem Teatru Polskiego w Poznaniu. Od 1999 r. występuje w Teatrze Rozmaitości w Warszawie. Filmowy debiut aktora przypada na 1991 rok – wystąpił jako Poppy w “Ferdydurke”.

Filmografia
1991: Ferdydurke jako Poppy
1993: Samowolka jako Romek
1994: Psy 2. Ostatnia krew jako złodziej samochodu
1996: Poznań ’56 jako robotnik, kolega Zenka
1999: Ogniem i mieczem jako Kozak
2000: M jak miłość jako Kosmala
2000: Pół serio jako Mateusz
2001: Pieniądze to nie wszystko jako kominiarz na dachu
2002: Superprodukcja jako Bandzior
2002: Sfora: Bez litości jako Dziobaty
2002: Sfora jako Dziobaty
2002: Samo życie jako Karol
2003: Fala zbrodni jako Adam Kruczowski
2003: Ciało jako Julek
2003: Męskie-żeńskie jako pijak
2004: Vinci jako Cuma
2004: Kryminalni jako Lesław “Profesor” Gradoń
2005: Oficer jako Cypa
2006: Francuski numer jako Leon
2006: Południe-Północ jako Zakonnik / Kleń / Grzybiarz / Tirowiec / Maniek (pięć ról)
2007: Świadek koronny jako Jan “Blacha” Blachowski
2007: Odwróceni jako Jan Blachowski “Blacha”
2007: Wszystko będzie dobrze jako Andrzej
2007: Wino truskawkowe jako Wasylczuk
2008: Ile waży koń trojański? jako były mąż Zosi
2008: Lejdis jako Marek, narzeczony Łucji
2008: Londyńczycy jako Marcin, mąż Ewy
2008: Kryptonim “Gracz” (spektakl tv) jako rosyjski pułkownik (Marian Sasiński)
2009: Dom zły jako Prokurator Tomala
2009: Naznaczony jako Władek Surmacz
2009: Nigdy nie mów nigdy jako Rafał
2009: Spokój w duszy (Pokoj v duši) jako Peter
2009: Zero jako Prezes
2010: Kołysanka jako Makarewicz
2010: Tajemnica Westerplatte jako Deik
2010: Różyczka jako Roman Rożek
2010: Trick jako Sieradzki
2010: Grom. Część Pierwsza
2010: Zwerbowana miłość jako Andrzej
2010: Śluby panieńskie jako Radost
2011: Wymyk jako Alfred Firlej
2011: Baby są jakieś inne jako Drugi
2011: 4:13 do Katowic jako Artur
2012: W ciemności jako Leopold Socha
2013: Wałęsa. Człowiek z nadziei jako Lech Wałęsa
2013: AmbaSSada jako Adolf Hitler
2014: Pod Mocnym Aniołem jako Jerzy

Polski dubbing
1997: Księżniczka Sissi jako Konduktor Emil
1983-1985: Malusińscy
1998-2004: Atomówki jako jeden z bandytów (odc. Dziewczęcy gang)
2004: Gwiezdne jaja: Część I – Zemsta Świrów jako Rock
2008: Wyspa Nim jako Jack Rusoe / Alex Rover
2008: 33 sceny z życia jako Adrian
2009: Góra Czarownic jako Jack Bruno
2009: Esterhazy

Życie prywatne
Szkołę średnią (pięcioletnie technikum budowlane) ukończył w Legnicy. Potem wyjechał do Wrocławia, aby ukończyć szkołę wyższą (PWST).
Honorowy Obywatel miasta Nowa Ruda.

Ma 178 cm wzrostu.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0) i mowimyjak.pl

(Odwiedzono 127 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *