Monika Kwiatkowska znów zakochana


monika-kwiatkowska-i-partnerWygląda na to, że aktorka Monika Kwiatkowska (38 l.) w końcu otrząsnęła się po małżeństwie z reżyserem Maciejem Dejczerem.

Aktorka 2,5 roku temu odeszła od męża po 10 latach małżeństwa, oskarżając go o wieloletnie znęcanie się psychiczne i fizyczne – obecnie stara się o orzeczenie o jego winie za rozpad ich związku.

Według aktu oskarżenia dramat w jej domu rozgrywał się między majem 2003 a wrześniem 2011 roku.

Sąd pierwszej instancji uznał reżysera winnym i skazał go na 6 miesięcy nieodpłatnej i kontrolowanej pracy społecznej.

Dejczer odwołał się jednak od wyroku i czeka na kolejną rozprawę.

Na szczęście w tych trudnych chwilach Monika może liczyć na wsparcie nowego ukochanego, który od niedawna widywany jest u jej boku.

“Życie na gorąco” wyśledziło aktorkę i jej nowego chłopaka w jednej z galerii handlowych.

“To, co łączy tę parę widać na pierwszy rzut oka. Czułe spojrzenia, ciepłe gesty. Po sklepach spacerują, trzymając się za ręce, czasem objęci. Nic nie pozostawia wątpliwości, że są zakochani. Tak szczęśliwej Moniki Kwiatkowskiej dawno nie widzieliśmy” – czytamy w tygodniku.
źródło: pomponik.pl

Biografia Moniki

Monika Kwiatkowska (ur. 10 października 1975 w Bytomiu) – polska aktorka.
Absolwentka Akademii Teatralnej, od 1998 roku związana z Teatrem Współczesnym, gdzie debiutowała jako Beatrice w “Łgarzu” Carla Goldoniego w reżyserii Giovanniego Pampiglione.

Jej rola Nadzi w “Bambini di Praga” Bohumila Hrabala była nominowana do Feliksów Warszawskich za sezon 2001/2002 w kategorii “za najlepszą drugoplanową rolę kobiecą”. Za rolę Xenny w Inferno otrzymała główną nagrodę kobiecą na międzynarodowym festiwalu sztuki filmowej i telewizyjnej w Avanca w Portugalii.

Filmografia
1980-2000: Dom – Majka Żmuda, miłość Kajtka
1997: Złotopolscy – Monika Banach-Biernacka (1998-2003)
1997: Linia opóźniająca – Agata
1997: Sara – Pielęgniarka w szpitalu
1997: Kochaj i rób co chcesz – Agnieszka Nowak
1998: Prawdziwa historia – Ewa
1999: Moja Angelika – Angelika
1999: Na dobre i na złe – Justyna Mazur, żona Sebastiana
2000: Sukces – Kasia Ajwazowska
2000-2001: Miasteczko
2001: Inferno – Baśka/Xenna
2003: Łowcy skór – Anka
2003: Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym – Narrator
2005: Boża podszewka II – Nelka
2006: Najwięcej samobójstw zdarza się w niedzielę – Klara
2008: Ojciec Mateusz – Joanna Orska
2009: Od pełni do pełni – Iwona
2010: Ojciec Mateusz – Winiarska
2010: Hel – pacjentka Ewa
2010: 1920. Wojna i miłość – Jadwiga
2011: Chichot losu – Elżbieta Gazda
2012: Paradoks – Elżbieta Norblińska (odc. 9)
2013: Głęboka woda – Urszula Jaworska (odc. 19)
2013: Układ zamknięty – Monika Stawska

Polski dubbing
1960-1966: Flintstonowie
1991: Przygody Syrenki – Marina
1992: Tom i Jerry: Wielka ucieczka – Robin
1992: Teknoman
1991: Piękna i Bestia
1995: Dragon Ball Z: Atak smoka – Videl
1995: Dragon Ball Z: Fuzja – Videl
1999-2000: Sabrina – Hilda
2000: Sztruksik – Lisa
2000-2003: X-Men: Ewolucja – Shadowcat / Kitty Pride
2001: Spirited Away: W krainie bogów – Lin
2001: Wakacje. Żegnaj szkoło – Rebecca ’Becky’ Detweiller
2001: Atlantyda. Zaginiony ląd – Audrey
2001: Pokémon 3: Zaklęcie Unown
2002: Królewska broda
2002: Kim Kolwiek – Strzyga
2001: Mroczne przygody Billy’ego i Mandy – Mama Billy’ego – Gladys (seria I), Eris (seria I i II)
2002: Śnięty Mikołaj 2 – Carol Newman
2003: Old School: Niezaliczona
2003: Atlantyda. Powrót Milo – Audrey
2005: Batman kontra Drakula – Vicki Vale
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa − Tecna
2007: Wiedźmin – Adda, Vesna Hood, Morenn, zamaskowana elfka, Celina
2008: Mass Effect – Tali’Zorah nar Rayya
2009: SkarpeTV – Panna Lalunia
2009: Dragon Age: Początek
2009: Pingwiny z Madagaskaru – Marlenka
2010: Mass Effect 2 – Tali’Zorah vas Normandy
2011: Księżycowy miś
2011: Tara Duncan – Gloria
2011: Miś Yogi – Rachel
2011: My Little Pony: Przyjaźń to Magia – Rarity
2011: Scooby Doo i Brygada Detektywów – Judy Reeves, matka Freda, członkini Brygady Detektywów (odc. 25-26, 30-32, 35, 38-39, 41)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 345 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *