Monika Kwiatkowska szczęśliwa z Łukaszem


Monika KwiatkowskaMonika Kwiatkowska (39 l.) jako żona doświadczyła przemocy domowej. Teraz, po latach, jej los się w końcu odmienił.

Dużo przeżyła. Na jej delikatnej twarzy widać było smutek i niepewność. Ale ostatnio Kwiatkowska wyraźnie wróciła do formy.

Choć nadal nie zakończył się proces rozwodowy z Maciejem D. (59 l.) oraz sprawa karna o stosowanie przez niego przemocy, aktorka znów się uśmiecha. Nie jest już sama. U jej boku pojawił się przystojny brunet.

Zdjęcia w jego towarzystwie gwiazda wrzuca na Facebooka, a jej znajomi i rodzina cieszą się, że odnalazła szczęście.

“Siora, nie żeby coś, ale się cofasz w dowodzie. Miłość wielką siłę ma!” – skomentowała fotografię aktorki jej siostra Barbara.

Jak udało się dowiedzieć tygodnikowi “Na Żywo”, Monika spotyka się z Łukaszem, absolwentem Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni i elitarnych studiów menedżerskich MBA na Politechnice Gdańskiej. Jego pasja to żeglarstwo.
Znalazła bratnią duszę

– Poznali się w lipcu 2014 r., kiedy Monika postanowiła zostać żeglarzem. Wzięła udział w długodystansowych regatach morskich SailBook Cup – zdradza znajoma aktorki.

– Los chciał, że znalazła się w załodze kapitana jachtu “GoodSpeed” Łukasza. W drużynie była też jego córka, Miriam – opowiada źródło magazynu.

Wspólna morska przygoda bardzo zbliżyła aktorkę i wytrawnego marynarza. Znajomość kontynuowali także po regatach. We wrześniu 2014 r. Kwiatkowska zaprosiła Łukasza na festiwal filmowy do Gdyni, na którym pokazywano film z jej udziałem – “Miasto 44”.

– Monika znalazła bratnią duszę – mówi znajoma aktorki. – Bardzo polubiła córkę Łukasza. Cieszy się, że on ma świetny kontakt z jej synem Maćkiem. Patchworkowa rodzina lubi spędzać ze sobą czas – kwituje nasz informator.

O tym, że związek Kwiatkowskiej i Łukasza jest poważny, świadczy wpis jego córki Miriam na Facebooku: “Zakochana para Monika i Łukasz”. Aktorka ten wpis wymownie “polubiła”. Na profilu Moniki głos zabiera także jej ojciec – Kazimierz Kwiatkowski.

Komentuje zamieszczane przez nią zdjęcia, żartuje. Pisze też, że Łukasz ma powody do dumy ze swojej córki Miriam, co świadczy o zażyłości między rodzinami. W lipcu para wybiera się na regaty SailBook Cup 2015.
źródło: pomponik.pl
foto: Facebook.com

Biografia Moniki

Monika Kwiatkowska (ur. 10 października 1975 w Bytomiu) – polska aktorka.
Absolwentka Akademii Teatralnej, od 1998 roku związana z Teatrem Współczesnym, gdzie debiutowała jako Beatrice w „Łgarzu” Carla Goldoniego w reżyserii Giovanniego Pampiglione.

Jej rola Nadzi w „Bambini di Praga” Bohumila Hrabala była nominowana do Feliksów Warszawskich za sezon 2001/2002 w kategorii „za najlepszą drugoplanową rolę kobiecą”. Za rolę Xenny w Inferno otrzymała główną nagrodę kobiecą na międzynarodowym festiwalu sztuki filmowej i telewizyjnej w Avanca w Portugalii.

Filmografia
1980-2000: Dom – Majka Żmuda, miłość Kajtka
1997: Złotopolscy – Monika Banach-Biernacka (1998-2003)
1997: Linia opóźniająca – Agata
1997: Sara – Pielęgniarka w szpitalu
1997: Kochaj i rób co chcesz – Agnieszka Nowak
1998: Prawdziwa historia – Ewa
1999: Moja Angelika – Angelika
1999: Na dobre i na złe – Justyna Mazur, żona Sebastiana
2000: Sukces – Kasia Ajwazowska
2000-2001: Miasteczko
2001: Inferno – Baśka/Xenna
2003: Łowcy skór – Anka
2003: Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym – Narrator
2005: Boża podszewka II – Nelka
2006: Najwięcej samobójstw zdarza się w niedzielę – Klara
2008: Ojciec Mateusz – Joanna Orska
2009: Od pełni do pełni – Iwona
2010: Ojciec Mateusz – Winiarska
2010: Hel – pacjentka Ewa
2010: 1920. Wojna i miłość – Jadwiga
2011: Chichot losu – Elżbieta Gazda
2012: Paradoks – Elżbieta Norblińska (odc. 9)
2013: Głęboka woda – Urszula Jaworska (odc. 19)
2013: Układ zamknięty – Monika Stawska

Polski dubbing
1960-1966: Flintstonowie
1991: Przygody Syrenki – Marina
1992: Tom i Jerry: Wielka ucieczka – Robin
1992: Teknoman
1991: Piękna i Bestia
1995: Dragon Ball Z: Atak smoka – Videl
1995: Dragon Ball Z: Fuzja – Videl
1999-2000: Sabrina – Hilda
2000: Sztruksik – Lisa
2000-2003: X-Men: Ewolucja – Shadowcat / Kitty Pride
2001: Spirited Away: W krainie bogów – Lin
2001: Wakacje. Żegnaj szkoło – Rebecca ’Becky’ Detweiller
2001: Atlantyda. Zaginiony ląd – Audrey
2001: Pokémon 3: Zaklęcie Unown
2002: Królewska broda
2002: Kim Kolwiek – Strzyga
2001: Mroczne przygody Billy’ego i Mandy – Mama Billy’ego – Gladys (seria I), Eris (seria I i II)
2002: Śnięty Mikołaj 2 – Carol Newman
2003: Old School: Niezaliczona
2003: Atlantyda. Powrót Milo – Audrey
2005: Batman kontra Drakula – Vicki Vale
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa − Tecna
2007: Wiedźmin – Adda, Vesna Hood, Morenn, zamaskowana elfka, Celina
2008: Mass Effect – Tali’Zorah nar Rayya
2009: SkarpeTV – Panna Lalunia
2009: Dragon Age: Początek
2009: Pingwiny z Madagaskaru – Marlenka
2010: Mass Effect 2 – Tali’Zorah vas Normandy
2011: Księżycowy miś
2011: Tara Duncan – Gloria
2011: Miś Yogi – Rachel
2011: My Little Pony: Przyjaźń to Magia – Rarity
2011: Scooby Doo i Brygada Detektywów – Judy Reeves, matka Freda, członkini Brygady Detektywów (odc. 25-26, 30-32, 35, 38-39, 41)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 173 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *