Mikołaj Krawczyk o Anecie Zając: Niech znajdzie wspaniałego faceta


krawczyk-zajacWedług nieoficjalnych jeszcze informacji jedną z osób, które wystąpią w najnowsze edycji Tańca z gwiazdami, będzie Aneta Zając. Okazuje się, że aktorka polsatowskiej Pierwszej miłości może liczyć na pełne poparcie swojego byłego partnera i ojca ich wspólnych dzieci.

Mikołaj Krawczyk, który zostawił Zając dla Agnieszki Włodarczyk, liczy chyba wyraźnie na ocieplenie kontaktów z matką swoich synów. Na wieść o tym, że Aneta wystąpi w odświeżonym przez Polsat tanecznym show, zareagował entuzjastycznie. Kiedy jedna z fanek aktora zamieściła na jego facebookowym fanpage’u newsa na ten temat, Mikołaj skomentował go w zaskakujący sposób.

Jeżeli to prawda, życzę Anecie powodzenia. To nie jest sarkazm. Niech Jej się wiedzie! I niech znajdzie wspaniałego faceta! – napisał Krawczyk.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Mikołaj Krawczyk i Aneta Zając

Biografia Mikołaja

Mikołaj Krawczyk (ur. 27 stycznia 1981 w Katowicach) – polski aktor telewizyjny, filmowy i teatralny.
Jedyny syn (ma siostrę) pary aktorskiej – Marii Krawczyk i Mirosława Krawczyka. Po raz pierwszy wszedł na scenę w wieku czterech lat. Przez dziewięć lat uczęszczał do szkoły baletowej, jednak nigdy nie marzył, by zostać tancerzem. Myślał raczej o aktorstwie, muzykowaniu lub dziennikarstwie[potrzebne źródło]. Mając trzynaście lat pojawił się jako John w przedstawieniu Jamesa Matthew Barrie Piotruś Pan (1994) na scenie Teatru Wybrzeże w Gdańsku.

Już jako dorosły debiutował rolą pazia w sztuce Romeo i Julii Williama Szekspira na scenie Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi (premiera: 6 października 2001). W 2004 roku ukończył, z tytułem magistra sztuki, studia na Wydziale Aktorskim PWSFTviT w Łodzi. W czerwcu 2013 r. powrócił na deski teatru i wystąpił w “Porwaniu Sabinek” w reż. Emiliana Kamińskiego w warszawskim Teatrze Kamienica (premiera 8 czerwca 2013 r.)

W latach 2001-2004 występował w roli Tomka, przyjaciela Agnieszki Lubicz w serialu TVP1 Klan. Pojawił się także gościnnie w sitcomie Lokatorzy (2003). Sławę zdobył rolą Pawła Krzyżanowskiego, byłego wychowanka Domu Dziecka w serialu TV-Polsat Pierwsza miłość, którą przyjął w 2004 roku. W 2007 roku zagrał na scenie Wrocławskiego Teatru Komedia w spektaklu Przyjazne dusze. W 2012 roku zagrał w serialu Misja Afganistan, emitowanym przez telewizję Canal+, rolę żołnierza walczącego na misji w Afganistanie. Współpracuje z zespołem rockowym, Vintage. Jeden z utworów tego zespołu Mikołaj Krawczyk śpiewał w serialu Pierwsza miłość w 1168 odcinku (emitowanym 21 października w telewizji Polsat).

Wystąpił w II edycji programu Jak oni śpiewają. Zajął 4. miejsce.

Życie prywatne
Na początku 2012, po siedmiu latach związku rozstał się z Anetą Zając[1], z którą ma dwóch synów – bliźniaków[2], którzy noszą imiona Robert i Michał[3][4][5][6]. Od 2012 związany jest z aktorką Agnieszką Włodarczyk[7], a w kwietniu 2013 para zaręczyła się[8].

Filmografia
2001–2004: Klan – jako Tomasz Góra, kolega Agnieszki ze studiów na Wydziale Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego
2003–2005: Sprawa na dziś – jako Andrzej Stasiak
2003: Nienasycenie – jako Scampi
2003−2004: Lokatorzy – jako pan młody, klient restauracji Jacka (odc. 169); Rafał Mularczyk (odc. 202)
2004: Sąsiedzi – jako Szymon, asystent Woźniaka (odc. 32)
od 2005: Pierwsza miłość – jako Paweł Krzyżanowski
2005−2007: Świat według Kiepskich – jako amant (odc. 224); uczestnik (odc. 279)
2005: Klinika samotnych serc – jako gitarzysta z zespołu Witolda Paszta występujący na imprezie promującej proszek do prania “Bielik” (odc. 5)
2007: Kryminalni – jako Krzysiek (odc. 84)
2008: Jeszcze raz – jako Tomek
2011: Na dobre i na złe – jako Dominik (odc. 443)
2012: Misja Afganistan – jako St. Szer. Michał Iwańczyk “Iwan”
od 2013: Przyjaciółki – jako Łukasz Grabowski

Dubbing
2009: 1000 złych uczynków – jako Albert

Wykonanie piosenek
2009: Pierwsza miłość – “Pierwsza miłość jest najważniejsza”
2009: Pierwsza miłość – “Zawsze będę z tobą”
2010: Pierwsza miłość – “Trzy słowa za daleko”
2010: Pierwsza miłość – “Smutny”

Programy rozrywkowe
2007: Jak oni śpiewają (II edycja) – uczestnik programu
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Anety

Aneta Zając (ur. 19 kwietnia 1982 w Warszawie) – polska aktorka.
Pierwszą osobą, która zachęciła ją do wyboru zawodu aktorki była jej babcia Henryka, czytając jej bajki[1]. Ukończyła szkołę muzyczną I stopnia im. Fryderyka Chopina w Warszawie, ucząc się w klasie fortepianu[2]. Uczęszczała do XLIV LO w Warszawie[1]. Już w liceum zapisała się na zajęcia przy Teatrze Buffo, gdzie uczęszczała na zajęcia z akrobatyki i tańca nowoczesnego[3]. W 2006 ukończyła studia w PWSFTviT w Łodzi, na które dostała się za drugim razem[3]. Zdając studia, uzyskała tytuł Magistra Sztuki[1].

W telewizji debiutowała jako jedna z solistek Fasolek, a swój debiut aktorski zaliczyła w serialu TVP2 Na dobre i na złe (2000–2001)[3]. Następnie trafiła na plan telenoweli Plebania, gdzie wcielała się w postać Anety Kurowskiej przez kolejne dwa lata[3]. Od 2004 gra w serialu Pierwsza miłość[1]. W 2006 zagrała w sztuce Przyjazne dusze we wrocławskim Teatrze Komedia[2]. Podkładała też głos w grze So Blonde: Blondynka w opałach[4].

Brała udział w III edycji programu Jak oni śpiewają. Zajęła 5. miejsce spośród 13 uczestników[5].

Życie prywatne
Ma młodszego brata, Karola (ur. 1984)[1]. Na początku 2012, po siedmiu latach związku rozstała się z Mikołajem Krawczykiem[6], z którym ma dwóch synów – bliźniaków[7], którzy noszą imiona Robert i Michał[8][9][10][11].

Filmografia
2000–2001: Na dobre i na złe jako Jolanta Wolniak
2002–2004: Plebania jako Aneta Kurowska
2003: Daleko od noszy jako córka Półpielca
2003–2005: Sprawa na dziś jako recepcjonistka w szpitalu
2004: Lokatorzy jako Danuta Stachyra
od 2004: Pierwsza miłość jako Marysia Radosz
2005: Pensjonat pod Różą jako Magdalena Barcz
2007: Świat według Kiepskich jako uczestniczka programu telewizyjnego
2009: Doktor Dziwago jako Ela
2012: Galeria jako Mariola
2012: Hotel 52 jako Malwina
2013: Śliwowica jako Marysia Radosz

Spektakle teatralne[2]
2005: Jak Wam Się Podoba – reż. J. Maciejowski; Teatr Studyjny w Łodzi
2006: Przyjazne dusze – reż. P. Okoński, W. Dąbrowski; Teatr Komedia we Wrocławiu

Wykonanie piosenek
2010: Pierwsza miłość – „Pierwsza miłość jest najważniejsza”
2010: Pierwsza miłość – „Zawsze będę z tobą”

Dubbing
2008: So Blonde: Blondynka w opałach jako Sunny
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 395 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.