Michelle Rodriguez i Zac Efron są razem

rodriguez-efronMichelle Rodriguez, znana z produkcji takich jak Maczeta, Avatar czy serial Lost, wyznała w ubiegłym roku, że jest biseksualna. Aktorka stwierdziła wówczas, że jest “bardzo ciekawa świata i chce wiązać się zarówno z mężczyznami, jak i z kobietami”. Ostatnio szerokim echem odbił się jej krótki, ale intensywny romans z brytyjską modelką, Carą Delevingne.

Teraz świat obiegła informacja o jej nowym związku. 36-letnia gwiazda związała się z… 27-letnim Zackiem Efronem. Para widziana była w klubie na Sardynii, gdzie nie szczędzili sobie czułości, całując się i obejmując. Europejskie wakacje spędzają na wspólnych spacerach, odpoczynku na plaży i jeździe konno.
źródło: pudelek.pl

Biografia Michelle

Michelle Rodriguez, właściwie Mayte Michelle Rodriguez (ur. 12 lipca 1978 r. w Bexar Country w stanie Teksas w USA) – amerykańska aktorka.
Michelle ma dwie przyrodnie siostry od strony ojca i dwóch braci (Oscar i Raul). Często wraz z rodziną zmieniała miejsce swego stałego pobytu – najpierw przeprowadzili się na Dominikanę, później do Portoryko, a następnie do Jersey.
Największą sławę przyniosły jej role w filmach: Zbuntowana, Szybcy i wściekli, Resident Evil, S.W.A.T. Jednostka Specjalna oraz Avatar. Rozgłos na małym ekranie przyniosła jej kreacja w serialu Zagubieni.

Wczesne życie

Rodriguez urodził się w San Antonio , Teksas . Jej matka, Carmen Milady (z domu Pared Espinal), jest rodem z Dominikany , a jej ojciec, Rafael Rodriguez, to portorykański i służył w Armii Stanów Zjednoczonych . [3] [4] [5] Ma całkowity dziesięciu rodzeństwo i pół-rodzeństwa. Była częściowo podniesiony przez jej pobożnie religijnej babki matki i został wychowany na Świadków Jehowy (matki religia), choć od tego czasu opuszczony tej wiary. [6] [7]

Rodriguez przeniósł się do Republiki Dominikańskiej z matką, gdy miała osiem lat i mieszkał tam aż do wieku jedenastu lat, później osiedlił się w Jersey City , w stanie New Jersey . Rzuciła szkołę, ale później zdobyła GED , [ potrzebne źródło ], w sumie, że został wyrzucony z pięciu szkół. [8] Rodriguez krótko uczęszczał do szkoły biznesu przed wyjściem na karierę w aktorstwie, z ostatecznym celem staje się pisarz i reżyser. [9] Zgodnie z PBS serialu Szukanie swoich korzeni z dr Louis Gates Jr, Rodriguez jest 75% Europejska , 23% Afryki , a mały procent rdzennej.
Kariera
Rodriguez na New York Fashion Week, wiosna 2006

Po natknąć na reklamy otwartego castingu i uczestniczy w jej pierwszego przesłuchania, Rodriguez pokonał 350 innych wnioskodawców, aby wygrać swoją pierwszą rolę w niskobudżetowym 2000 niezależny film , Girlfight . Z kreację Diana Guzman, niespokojnych nastolatek, który zdecyduje się skierować swoją agresję poprzez szkolenia stać się bokser , [10] Rodriguez zgromadził wiele nagród i nominacji za rolę w kręgach niezależnych, w tym dużych, działających pochwały od National Board of Review , Deauville Film Festival , [11] Independent Spirit Awards , [12] Gotham Awards , [13] Las Vegas Film Critics Awards Sierra , i wiele innych. Sam film zgarnął główną nagrodę na festiwalu Sundance [14] i zdobył Nagrodę Młodzieży na Festiwalu Filmowym w Cannes . W 2002 roku znalazła się również w Ja Rule teledysku ‚s na jego piosenki zawsze na czas .

Następnie, ona miała znaczące role w innych udanych filmów, w tym The Fast and the Furious , Resident Evil , Crush Niebieskim i SWAT . [15] W 2004 r. Rodriguez użyczyła głosu do gry wideo Halo 2 , grając Marine . [ 16] Ona również głosu Liz Ricarro w Cartoon Network serii IGPX . [17] Od 2005 do 2006 roku, zagrała twardy policjant Ana Lucia Cortez [18] w serialu Zagubieni w serialu drugiego sezonu (bohatera pierwsze pojawienie był flashback na sezon 1 finał, Exodus: Part 1 ), i wrócił na scenę w drugim odcinku serialu piątego sezonu Lie w 2009 i ponownie w przedostatnim odcinku serialu What They Died For w 2010 roku. W 2006 r., Rodriguez został wykorzystany w swoim odcinku G4 pokazać ikony . [19]

W 2008 roku ukazał się w Bitwie w Seattle obok Charlize Theron . [20] następna Rodriguez pojawił się w czwartym odcinku The Fast and Furious franczyzy , [21], która została zatytułowana po prostu Fast & Furious i zwolniony do kin 3 kwietnia 2009. [22] Rodriguez w filmie James Cameron ‚s wysokobudżetowych filmów sci-fi przygody Awatara , który został wydany w teatrach w dniu 18 grudnia 2009 roku. Film stał się najbardziej zyskowny film w historii i Rodrigueza najbardziej udany film do tej pory. Ona również wyraził zainteresowanie powrotem do filmu dwa sequele. [23] [24]

Zagrała w Tropico de Sangre , niezależnego filmu na podstawie historycznych Dominikany sióstr Mirabal którzy zostali zamordowani w 1960 roku przez dominikanów dyktatora Trujillo do odrzucenia jego rządów, w tym samym roku. [25] [26]
Michelle Rodriguez (z lewej) i Aaron Eckhart (z prawej) wraz z reżyserem Jonathan Liebesman w 2010 w San Diego Comic-Con International,

W 2010 roku Rodriguez pojawił się Robert Rodriguez jest Machete , który również zagrał Danny Trejo , Robert De Niro i Steven Seagal . Film został udostępniony opinii większości pozytywne i zarobił 44.000.000 dolarów w kasie na 10 milionów dolarów budżetu. [27] W 2011 roku wystąpiła z Aarona Eckharta w science fiction filmu Bitwa: Los Angeles , który zarobił ponad 200 milionów dolarów światowy box office.

Z dnia 20 czerwca 2010 r., Rodrigueza filmy zarobiły 1272734719 dolarów w Stanach Zjednoczonych i 3686521043 dolarów na całym świecie. [28] W 2012 roku, Michelle powrócił w Resident Evil: Retribution grać dobrą i złą klon klon deszcz Ocampo . W 2012 roku brała udział w debiucie w telenoweli Televisa ‚s Novela verdaderos Amores . Grała charakter polita. W 2013 r. będzie ona powtórzy swoją rolę jako Leticia „Letty” Ortiz w Szybki Six . W 2013 roku Rodriguez pojawi się w filmie Roberta Rodrigueza Machete Kills .
typecast

Po debiucie w Girlfight, Rodriguez konsekwentnie przedstawiani twardą dziewczynę, tomboyish postacie działające w tradycyjnych męskich dziedzinach takich jak policji lub sił zbrojnych, a następnie umiera. Rodriguez mówi, że nie ma nic do rzutowania typów, w rzeczywistości jest trochę odpowiedzialny za to: [29]

Oh kochanie, byłem typecast minuty zrobiłem film o nazwie Girlfight lat temu. To nie ma nic do rzeczy, to po prostu ma do czynienia z … no dajcie się typecast. Gdybym zdecydował, że nie chce być typecast jutro chciałbym pójść zrobić indie filmu gdzie pograć biedną dziewczynę, która przechodzi przez jakiś rozdzierający doświadczenie i wygrać sobie nagrodę za płacz lub gwałcona [przerwy śmiechem] lub uprawiasz ktoś z chorobą psychiczną. Jednak w końcu dnia nie mi to dla działania. Gdybym był w nim na aktorstwo to będę się martwić o ludzi nie daje mi możliwość wyrażenia mój szeroki wachlarz emocji na ekranie.

Mógłbym dać dwa gówno. Ja tylko chce być kimś szacunek lub ktoś, że uważam ciekawe lub zabawne. Jestem tu, by zabawiać ludzi i oświadczenie o kobiecej inicjacji i siłę i to, co robiłem przez ostatnie 10 lat, a ludzie nazywają to typecast, ale szufladkowania siebie i postawić się w tym polu do powiedzenia nie do wszystkiego, że przyszedł na moim talerzu. Mówiąc nie do dziewczyny, mówiąc nie do dziewczyny, która zostanie zrobione, nie do tego, no to, że w końcu po prostu mnie zostawili z silną laską, że zawsze giną i nie ma nic w tym złego.

Znani rankingi

Kilka razy w ciągu swojej kariery, ona została w rankingu Stuff magazynu „102 Sexiest Women in the World” Maxim „s” 100 najseksowniejszych kobiet „, oraz People en Espanol „S” 50 Mas Bellos „i zajęła nr 0.74 w FHM „S” 100 Sexiest Women na świecie w 2009. ”
Pisanie

Rodriguez pracuje obecnie na dwóch scenariuszy. Jednym z nich jest film rodzina oparta na koncepcji, która opisuje się jako „2012 opowiadania o czystości i zwierzęta i dzieci” [30] , a druga jest rewizja amerykańskiego remake 1997 Bandits niemiecki film, który opisuje jako film ” o czterech dziewczynach, które łamią się z więzienia i się ścigał w całym kraju przez FBI, a przez to, jak MTV przedstawiciela „. [31]

Kwestie prawne

Między rokiem 2002 a 2008, Rodriguez był zaangażowany w szereg kwestii prawnych, w większości związanych z zarzutem jazdy pod wpływem alkoholu .

W marcu 2002 r., Rodriguez został aresztowany za napaść po dostaniu się w bójkę ze swoim współlokatorem. [42] Opłaty zostały później spadły po współlokator odmówił naciśnij zarzuty w sądzie. [43]

W listopadzie 2003 r., Rodriguez trafiła do sądu w twarz osiem występek opłaty oparte na dwóch wypadków drogowych w tym hit and run i DUI . [44] W czerwcu 2004 r., Rodriguez przyznał żadnego konkursu w Los Angeles do trzech zarzutów: hit and run, pijanemu i jazdę z zawieszonym prawem jazdy. [45] Ona poszła do więzienia na 48 godzin, wykonano prace społeczne w kostnicach dwóch nowych szpitali Jorku, ukończyła trzymiesięczny program, alkoholu, i został umieszczony na próbny okres trzech lat. [46]

W 2005 roku, podczas kręcenia filmu Lost in Hawaii, Rodriguez została naciągnięta przez Honolulu policji wiele razy, była powołano do jazdy na 83 mil na godzinę (134 km / h) w 55 mph (89 km / h) w strefie Oahu na 1 listopada, i został ukarany grzywną 357 dolarów, zapłacił 300 dolarów grzywny za jazdę 90 mph (140 km / h) w 35 mph (56 km / h) 20 października strefy, został ukarany grzywną 197 dolarów za to, że 80 mil na godzinę (130 km / h) w 50 mph (80 km / h) strefa 24 sierpnia. [47]

W dniu 1 grudnia 2005 r., Rodriguez została naciągnięta i aresztowany za jazdę pod wpływem alkoholu. [48] Rodriguez nie przyznał, gdy oskarżony, [49] ale w dniu jej procesu w kwietniu 2006 r., że przyznał się do jednego za prowadzenie pod wpływem. Ona zdecydowała się zapłacić 500 dolarów grzywny i spędzić pięć dni w więzieniu zamiast robić 240 godzin pracy społecznej. [45] Rodriguez cytowany jej wysokie dawki alergii zwalniające sterydów jako część powodem jej zakłóceń. [50] Ze względu na incydent Kailua stanowiło naruszenie jej próby w Los Angeles, Rodriguez został skazany na 60 dni więzienia, a 30 dni program rehabilitacji alkoholu i kolejne 30 dni prac społecznych, w tym pracy w Mothers Against Drunk Driving , przez sędziego w Los Angeles maja 1, 2006. [51] Ze względu na przeludnienie, że został zwolniony z więzienia w tym samym dniu, kiedy weszła. Napisała o tym na swoim blogu. [52]

We wrześniu 2007 roku jednak, Rodriguez rzekomo naruszane przez jej kuratora nie ukończeniu pracy społecznej, a nie w wyniku programu edukacyjnego alkoholu. Doniesiono, że Rodriguez pierwotnie przedstawiony dokument stwierdzający grała serwis społecznościowy na 5 września 2006 r., ale został później potwierdzony była rzeczywiście w Nowym Jorku, że dnia. Jej adwokat stwierdził, że był to błąd pisarski. [53] W dniu 10 października 2007 r., po przesłuchaniu, została skazana na 180 dni więzienia czasie po uzgodnieniu dopuścić do naruszenia jej kuratora. Ona miał spędzić cały 180-dni termin w więzieniu, bo został uznany za niekwalifikujące się do furloughs pracy i areszcie domowym. [54] Jednakże, po włączeniu się w celu rozpoczęcia kadencji więzienia w Century Regional Detention instrumentu znajduje się w Lynwood , California w dniu 23 grudnia 2007 r. [55], Rodriguez został zwolniony 18 dni później w dniu 9 stycznia 2008 r. z powodu przeludnienia. [56]

Filmografia
1999: Mordercze lato (Summer of Sam)
1999: Cradle Will Rock
2000: Zbuntowana (Girlfight) jako Diana Guzman
2001: Trzecia rano (3 A.M.) jako Salgado
2001: Szybcy i wściekli (The Fast and the Furious) jako Letty
2002: Resident Evil jako Rain
2002: Blue Crush jako Eden
2002: Playing Dead: ‚Resident Evil’ From Game to Screen jako ona sama
2003: S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.) jako Chris Sanchez
2004: Control jako Teresa
2004: Zagubieni (Lost) jako Ana-Lucía Cortez (2005-2006, 2009, 2010)
2005: Sian Ka’an – rola głosowa
2005: BloodRayne jako Katarin
2006: Lost: A Tale of Survival jako Ana-Lucía Cortez
2006: A Cat’s Tale – rola głosowa
2006: Rasa (The Breed) jako Nicki
2007: Battle in Seattle jako Lou
2009: Avatar jako Trudy Chacon
2009: Szybko i wściekle (Fast and Furious) jako Letty Ortiz
2010: Maczeta (Machete) jako Luz
2011: Inwazja: Bitwa o Los Angeles (Battle: Los Angeles) jako sierż. techniczny Elena Santos
2011: Szybcy i wściekli 5 (Fast Five) jako Letty
2012: Resident Evil: Retrybucja jako Rain Ocampo

gościnnie:
2002: Tinseltown TV jako ona sama (2003)
2003: Celebrity Poker Showdown jako ona sama

Nagrody i nominacje
2000: Zbuntowana – nagroda w kategorii najlepszy debiut podczas Independent Spirit Awards.
2000: Zbuntowana – nagroda w kategorii najlepsza rola żeńska podczas Deauville Film Festival.
2003: Błękitna fala – nominacja do zespołowej nagrody MTV Movie Awards.
2006: Zagubieni – nominacja do Saturna w kategorii najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu lub filmie telewizyjnym.
2007: BloodRayne – nominacja do Złotej Maliny w kategorii najgorsza aktorka drugoplanowa.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Zaca

Zac Efron, właśc. Zachary David Alexander Efron (ur. 18 października 1987 roku w San Luis Obispo) – amerykański aktor. Karierę aktorską rozpoczął w roku 2002, jednak sławę zdobył dzięki roli Troya Boltona w filmie High School Musical. W czerwcu 2006 w wywiadzie dla Newsweeka Adam Shankman, reżyser Lakieru do włosów nazwał Efrona „prawdopodobnie największą nastoletnią gwiazdą dzisiejszej Ameryki”[1].
Efron urodził się w rodzinie żydowskiej, w San Luis Obispo w stanie Kalifornia. David Efron, jego ojciec, jest inżynierem elektryki, a jego matka, Starla Baskett, pracowała kiedyś jako sekretarka w tej samej elektrowni co ojciec Zaca[2]. Zac ma młodszego brata, Dylana.

Efron zaczął występować w szkolnych przedstawieniach, gdy miał jedenaście lat. Chodził też na lekcje śpiewu. Jego nauczycielka literatury poleciła go swojemu agentowi w Los Angeles[3].

W roku 2002, Efron zaczął występować w rolach epizodycznych w serialach telewizyjnych. Zadebiutował rolą Pete’a Laemke w Big Wide World of Carl Laemke. Grał postać Camerona Bale’a w serialu Summerland, w drugim sezonie dołączył do jego stałej obsady. W 2003 roku grał w filmie telewizyjnym Droga po marzenia, w którym wcielił się w Stevena Morgana, jednego z dwóch autystycznych bliźniaków.

W roku 2006 Efron zagrał w filmie High School Musical wyprodukowanym przez Disney Channel. Grał główną rolę Troya Boltona, a w postać jego filmowej partnerki Gabrielli Montez wcieliła się Vanessa Hudgens. Ta rola sprawiła, że Efron stał się rozpoznawalny wśród nastoletniej widowni zarówno jako aktor, jak i piosenkarz.

Wkrótce po premierze w telewizji filmu High School Musical, piosenki wykonywane w duecie z Vanessą Hudgens trafiły na amerykańskie listy przebojów. Singel Breaking free pobił ówczesny rekord awansu w notowaniach, awansując z miejsca 86 na 4 w ciągu dwóch tygodni.

Umiejętności wokalne Zaca Efrona zostały podane w wątpliwość, gdy wyszło na jaw, że w ścieżce dźwiękowej do filmu High School Musical jego głos został zmiksowany z głosem kanadyjskiego piosenkarza Drewa Seeleya[4]. 23 sierpnia 2007 w wywiadzie dla magazynu Rolling Stone Zac przyznał, że dołączył do obsady filmu, gdy piosenki były już napisane dla głosu tenorowego, podczas gdy on sam śpiewa barytonem, co było powodem tej decyzji producentów.

W roku 2007 Efron grał w kinowej adaptacji broadwayowskiego musicalu Lakier do włosów, której premiera w amerykańskich kinach miała miejsce 20 lipca 2007. Do roli Linka Larkina Zac obciął i ufarbował włosy i przybrał na wadze około 15 funtów.

Zac wystąpił też w dwóch teledyskach – Say OK Vanessy Hudgens, partnerki z High School Musical, oraz Sick Inside w wykonaniu Hope Paltrow.

Po sukcesie filmu High School Musical Zac Efron ponownie wcielił się w rolę Troya Boltona w sequelu. 17 sierpnia 2007 premierę na amerykańskim Disney Channel oglądało 17.2 miliona widzów, co ustanowiło nowy rekord w historii amerykańskiej telewizji kablowej[5]. 24 października 2008 do polskich kin weszła trzecia część High School Musical. Zac, tak jak w poprzednich częściach, wcielił się w rolę Troya Boltona.

Jego kolejny film to 17 Again. Opowiada on o mężczyźnie, który pewnego dnia przemienia się w siedemnastolatka (w tej roli Zac Efron). W 2009 roku do kin wszedł następny film z Efronem w roli głównej – Me and Orson Welles. Akcja filmu dzieje się w roku 1937 w Nowym Jorku, opowiada o nastolatku zatrudnionym do występu w sztuce „Juliusz Cezar”.

Filmografia
Rok Tytuł Rola
2002 Firefly Młody Simon Tam
2003 The Big Wide World of Carl Laemke Pete Laemke
2003 Ostry dyżur Bobby Neville
2003 Obrońca Luke Tomello
2003 Melinda’s World Stuart Wasser
2004 Summerland Cameron Bale
2004 Droga po marzenia Steven Morgan
2004 Triple Play Harry Fuller
2005 CSI: Kryminalne zagadki Miami Seth Dawson
2006 Wymiennicy Davey Hunkerhoff (głos)
2006 If You Lived Here, You’d be Home Now Cody
2006 Heist Dostawca pizzy
2006 Nie ma to jak hotel Trevor
2006 High School Musical Troy Bolton
2006 Agenci NCIS Danny
2006 The Derby Stallion Patrick McCardle
2007 High School Musical 2 Troy Bolton
2007 Lakier do włosów Link Larkin
2008 High School Musical 3: Ostatnia klasa Troy Bolton
2009 Znów mam 17 lat Mike O’Donnell (nastolatek)
2009 Ja i Orson Welles Richard Samuels
2010 Charlie St. Cloud Charlie St. Cloud (brat)
2011 Jonny Quest Jonny Quest
2011 Sylwester w Nowym Jorku Paul
2012 Szczęściarz Logan Thibault
2012 Pokusa (The Paperboy) Jack Jansen

Single

Rok Tytuł Wykonawca Film
2007 All for one obsada High School Musical 2
2007 You Are The Music In Me (Sharpay version) Ashley Tisdale i Zac Efron High School Musical 2
2007 Everyday Zac Efron i Vanessa Hudgens High School Musical 2
2007 Gotta go my own way Zac Efron i Vanessa Hudgens High School Musical 2
2007 You are the music in me Zac Efron i Vanessa Hudgens High School Musical 2
2007 Bet on it Zac Efron High School Musical 2
2007 What time is it? obsada High School Musical 2
2007 Without love Zac Efron, Nikki Blonsky, Elijah Kelley i Amanda Bynes Lakier do włosów
2007 Ladies’ Choice Zac Efron Lakier do włosów
2007 It Takes Two Zac Efron Lakier do włosów
2008 High School Musical Obsada High School Musical 3: Ostatnia klasa
2008 I Just Wanna Be With You Zac Efron i Vanessa Hudgens High School Musical 3: Ostatnia klasa
2008 The Boys Are Back Zac Efron i Corbin Bleu High School Musical 3: Ostatnia klasa
2008 Can I have this dance Zac Efron i Vanessa Hudgens High School Musical 3: Ostatnia klasa
2008 Scream Zac Efron High School Musical 3: Ostatnia klasa
2008 Now or Never obsada High School Musical 3: Ostatnia klasa
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 80 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *